Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
Džeki napisal/-a:Moti me, ko ženske po eni strani poudarjate, da naj moški bo, kar je, po drugi strani pa bi mu kar ve predpisale, kaj vse mora biti. Tipični primer te zmedene mentalitete je claire, ki itak trdi, da so tipi večinoma kreteni.
Nadaljevanje te mentalitete je itak prepričanje, d aje moški dober šele, ko ga ženska zdresira. ROFL.
saj se mi v bistvu sploh ne da, pa vseeno.
ti se trenutno delaš totalno glupega. eno je biti to, kar si in biti kljub temu v uspešni zvezi, kjer je vseeno potrebna določena mera prilagajanje z obeh smeri. dokler to prilagajanje moški smatra kot spreminjanje samega sebe, podrejanje se ženski in biti ji "pes", tako dolgo 1) izbira napačne ženske ali 2) nima jajc da pusti babo (najlažje je pol na pivu jamrat).
moja mentaliteta je vsaj toliko zmedena kot tvoja. spoh pa ja- jaz izhajam iz mentalitete, da so tipi večinoma kretene. sori, glede na vse tipe, ki sem jih spoznala, sem dobila tak rezultat. vem kako tipi delujejo. večina jih e, niso pa vsi. (v bistvu podobne reči trdiš ti za ženske- trenutno celo ne dopuščaš niti "niso vse take" ker si prizadet).
da je nadaljevanje moje mentalite dresiranje moškega- tule si pa mimo pihnil na celi črti. zdaj si se sam pustil zdresirat (očitno), pa je treba to na drue valit. moj tip se je sam zdresiral. tudi jaz sem se. sama sebe. "prideš k pameti" rek je še najbolj na mestu. po kruti puberteti, kjer je vse samo črno (bela je mogoče kakšna trava in diskači), človek pri sebi razčisti sčasoma. kdor pa potrebje prevzgojo pri 25+, ta sploh vzgojen ni bil.
zadnjič si PV bluzil, da bo nehala spoštovati svojega tipa, ker se ne dere nanjo, zdaj pa meni govoriš, da sem jaz svojega tipa prevzgajala? pa WTF đeki?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
Kasiopeja - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2011
claire napisal/-a:kdor pa potrebje prevzgojo pri 25+, ta sploh vzgojen ni bil.
... nekako tako ja, oz. takšen človek se sploh nikoli ni zamislil nad sabo, da bi karkoli spremenil sam od sebe, zato pa imamo vedno več 25+ starih "pubertetnikov", ki so ostali na stopnji 17-letnega mulca na lovu za ženskami po diskačih in z razmetanim podstrešjem ali bolje rečeno z razmetano osebnostjo. Pa ne vem, ali slabo dojemamo (ženske), ali je res vse več takih mentalno pohabljenih moških, ki dojamejo za kaj gre pri vsem skupaj tam nekje po 30. letu. Če sploh.
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 12:48, skupaj popravljeno 1 krat.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Heruur napisal/-a: pejd v KMŠ
pa ne v KMŠ no.
- brandibelle
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 9. 2011
floribunda napisal/-a:Heruur napisal/-a: pejd v KMŠ
pa ne v KMŠ no.
res NE v kmš - sami fagi
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
:flehan:Heruur napisal/-a:GET YOUR ACT THE FSCK TOGETHER & STOP BEING SUCH A GODDAMN PUSSY!
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 12:47, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*zeljka* - Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2005
- Kraj: Ljubljana
Dzeki to da se ne misls niti za milimeter spreminjat je izjava na nivoju 17-letnika, k misls da je ceu svet tvoj in da si najbolsa verzija kar je mozna.
v vsaki vezi so potrebna dolocena prilagajanja in kompromisi, s tem tudi spremembe, ker dejstvo je, da ne obstajata 2 osebi, ki bi bili 100 % kompatibilni.
zadnjic si v eni drugi temi men napisu:
zgleda si se ti ocitno znajdu v tej situaciji kjer si opazu neko bolj atraktivno oz. napacno - tako, ki te bo spreminjala, nisi pa opazu ene k je mogoce mnj zanimiva ampak te ne bi spreminjala (vsaj ne drasticno).
v vsaki vezi so potrebna dolocena prilagajanja in kompromisi, s tem tudi spremembe, ker dejstvo je, da ne obstajata 2 osebi, ki bi bili 100 % kompatibilni.
zadnjic si v eni drugi temi men napisu:
Džeki napisal/-a:kaj kuhanje, sesanje, likanje? Ko smo že pri opravilih..he he
Tipov z lastnostmi, ki si jih baje želiš, je cel kup, samo so premalo atraktivni, da bi se ti ukvarjala z njimi. Opaziš pa mamine sinčke v novi Boss majčki, ki jim je višek lajfa žuranje v Topu. In točno vedo, kaj morajo rečt, da se bo ena taka, kot si ti napalila. Pol se takim čudiš, da nimajo nobenih zanesljivih lastnosti. Zakaj bi jih imeli, če pa živijo doma pri mamici.
zgleda si se ti ocitno znajdu v tej situaciji kjer si opazu neko bolj atraktivno oz. napacno - tako, ki te bo spreminjala, nisi pa opazu ene k je mogoce mnj zanimiva ampak te ne bi spreminjala (vsaj ne drasticno).
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Džeki napisal/-a:Vesna, osebno se vidim samo v zvezi z žensko, ki bi me sprejela takega kot sem. Ne mislim se spreminjat niti za milimeter. Če hoče kaj drugega, naj si dresira enega papučarja.
Da te zenska sprejeme taksnega kot si? Oh, ne! Potrebno je, da zenska zgubi glavo zarad tebe!
-
Kasiopeja - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2011
No, glede tega spreminjanja se v bistvu strinjam z Džekijem, ampak tukaj je spet odvisno kaj je vse zajeto v tej odločitvi. Recimo, če kot tako mišljenje moški jemlje tudi to, da se ni pripravljen ženski v zvezi popolnoma nič prilagajat in dalje živi kot da je samski, potem je to zgrešeno razmišljanje. Se pa najbrž najdejo tudi take ženske, ki se bolje počutijo v vlogi tistega, ki sledi in se prilagajajo moškemu na vseh področjih. Sama sem bila pri enem v tej vlogi in ne vem, kdaj točno sem se znašla sredi tega. On je pa točno vedel, kdaj sem začela sledit kot kak pes, saj je to od tistega trenutka dalje spretno izkoriščal. Mladost in naivnost z roko v roki, čeprav drugo lahko ostane tudi v zrelejših letih, a je mene izkušnja naučila, da se je treba prilagajat samo do neke stopnje, ne pa v celoti. S tem, ko sem se trudila na vse pretege in hotela bit najboljša punca na svetu (zanj), sem izgubila del svoje osebnosti in se tudi podredila na nek način, tako da nobena skrajnost ni ok. Potem imaš ti (Džeki) precej podobno mišljenje kot ta tip, s katerim sem bila skupaj, dejstvo pa je, da ravno zaradi tega njegovega egoizma in samozadostnosti nobena ni zdržala z njim, čeprav je govoril, da mu zveza ustreza. Nekoliko kontradiktorno, glede na to, da ni pripravljen nič narediti za obstoj le-te, torej še morda ni odkril, da je njegovo "poslanstvo" biti sam.
Kadar smo v zvezi, se vsi do neke mere spremenimo. Če ne drugega, smo pripravljeni (tisti, ki s(m)o) sprejemati kompromise, kar pomeni, da nisem več samo jaz in le jaz, pač pa sva dva. Če pa govorimo o spreminjanju, kot sem že nekje napisala (mislim da celo v tej temi), da se zaljubiš v partnerja zaradi neke lastnosti, ki jo kasneje želiš zradirati, pa temu vsekakor nasprotujem.
Kadar smo v zvezi, se vsi do neke mere spremenimo. Če ne drugega, smo pripravljeni (tisti, ki s(m)o) sprejemati kompromise, kar pomeni, da nisem več samo jaz in le jaz, pač pa sva dva. Če pa govorimo o spreminjanju, kot sem že nekje napisala (mislim da celo v tej temi), da se zaljubiš v partnerja zaradi neke lastnosti, ki jo kasneje želiš zradirati, pa temu vsekakor nasprotujem.
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov