Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 13. Feb. 2011 14:22

floribunda napisal/-a:Dioniz, ti pa nehi Zeitgeist bulit, pa bejž malo vn na zrak, glavo preluftat in pogledat kako so v večini ljudje v bistvu srečni.

:lol: :lol: :lol:
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 13. Feb. 2011 14:52

Dioniz, te je prijela seksualna revolucija in nisi edini, ampak se ne morem strinjati s tvojo razlago, zakaj ne imeti otroka.
Menim, da je seksualna revolucija potkopala temelje zahodnega sveta tako da je promovirala hedonizam in lagodno zivljenje brez odgovornosti. Seksualni revoluciji se pripisuje drasticni pad nataliteta in demografsko krizo tako da razvite zahodne zemlje postanejo ranjive v odnosu na pritiske islamskih drzava in drugih drzav Tretjega svjeta koji preko seksualne revolucije niso minili.
Preberi kaj o seksualni revoluciji, je prav zanimivo prebrat kako rezmisljajo istomislenici in kriticari seksualne revolucije. pa o tem katere drzave so pretrpeli seksualno revolucijo.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 13. Feb. 2011 15:30

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 13. Feb. 2011 15:36

Da se malo vrnemo nazaj na zveze, ker več nimam kaj dodat na temo otroka in bi se spet moral ponavljat... Samo nekaj hitrih primerov zakaj jaz ne verjamem v večno srečno zvezo:

http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=27710
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=6864
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=26007 (prejšnja tema je bila dolga 300 strani)
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=27040
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?t=27355

pa je to samo začetek... Da se o tem sploh ne menim, da se tu pregovarjam z max. okoli 25 letnicami z maksimalno dobo veze recimo 6,7 let. Večinoma pa 1,2,3 leta, ki mislijo, da bodo večno tak srečne kot so zdaj. Ve kr živite v sanjah pa vam bom zelo na voljo čez okoli 10 let, da se bomo takrat pogovarjali. Če mi bo le ratalo bom mel isti mail kot zdaj, da mi bote ja lahko sporočilo vaše takratno stanje v večni zvezi (ki je v večini primerov več ne bo) napram trenutnemu... Pa ne mi spet začet o tem, da zdaj uživate in da je vredno in bla bla bla... gre se tu samo in edino o trajanju srečne zveze in smislu grajenja skupnega življenja, ki ga za mene ni.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 13. Feb. 2011 15:46

Ma dej teb ni pomoči bučman. :D Glej svoje stand up komike pa pust ljudi, da uživajo v ljubezni. :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 13. Feb. 2011 15:53

..Evelyn.. napisal/-a:Ma dej teb ni pomoči bučman. :D Glej svoje stand up komike pa pust ljudi, da uživajo v ljubezni. :D

vsi lahko svoje budalizme tumarijo, jaz pa svojih ne bi smel pa morem it sedet v kot pa gledat v zid? tukaj debatiramo in podajamo svoje mnenje. In, če sem odprl temo bom svoje stališče do konca zagovarjal. Dobenemu pa NIKOLI nisem reko, da ne sme uživat v ljubezni. Če vas tak ne briga kar jaz tumarim tu, zakaj pa ma tema tolko strani?
― Ralph Waldo Emerson
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 13. Feb. 2011 16:01

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 13. Feb. 2011 16:02

Dioniz- Včasih oz. kar pogosto imajo ravno najbolj bedaste teme največ strani :P
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 13. Feb. 2011 16:07

Jaooo.. svašta. Ko že človk misli, da se je debata le končala z argument na eni in argumenti na drugi strani, se spet začne.. Dobr P***a, pa ne verjam v ljubezen, v zveze, v NIČ, sam zdj sam še vsiljuješ svoje mnenje, kako bodo zveze čez neki let propadle in da je vse nesmiselno, še ko nam bodo propadle zveze NAM NE BO NESMISELNO..Isto nesmiselno je nam to tvoje početje zdaj in razmišljanje..
Pomoje nima nben od nas več kej prpomnt, ker smo si vse že povedal..eni mislmo tko, drugi tko..eni smo srečni v zvezah, drugi ste srečni samski..wuhu. End of story.
Pa ne vzemi vsega tok jeb**o resno, take a chill pill :roll: :roll:
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
Little fairy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Little fairy » 13. Feb. 2011 16:19

Za sabo imam tri resna razmerja a so se vsa končala na mojo pobudo, ker narava razmerja ni bila takšna, da bi vzdržalo. Raje sem sama, kot da vztrajam v kvazi odnosu, ki je na pogled brez težav, znotraj pa gnil, kar opažam predvsem v svoji okolici. Par zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ostaja skupaj, vsak po svoje pa se goni okoli in tega je žal vse več.

Verjetno sem naivna, ker verjamem v dolgotrajen, ljubeč in čustven odnos, kjer imata dva podobne poglede na življenje, gledata v isto smer in ju družijo podobni interesi. Ravno zaradi tega nikoli nisem vztrajala v odnosu in upala, da bo boljše, raje čakam sama na osebo, s katero bova skupaj funkcionirala kot zadrga.

Prav tako ne verjamem v rek, da se nasprotja privlačijo. Kvečjemu je v takih odnosih ogromno kreganja okoli brezveznih stvari...in bognedaj podrejanje enega.

Sama si prav tako ne želim otroka in glede na to, da se do sedaj nikoli ni pojavil materinski občutek, imam na sumu, da se tudi v prihodnje ne bo. Pač ne čutim, si ne želim in se ne vidim v tej vlogi, čeprav imam otroke drugače zelo rada in mi njihova prisotnost ni odveč, tako kot nekaterim. Seveda me okolica obsoja, češ da je imeti otroka nekaj naravnega...pa je res? A je potem nenaravno, da nimam te želje?
Se mi zdi, da pri moškem pro et contra razlogi lažje vzdržijo, kot pa pri ženski. Ženska-ali ima materinski čut, ali pa ga nima.
Prenaseljenost in neodgovornost rojevanja potomcev v današnji krut svet pri ženski ni dovolj dober razlog proti rojevanju. Mislim, da takšna ženska enostavno ne čuti želje in nima materinskega čuta.
Ampak, če to izusti, je deležna neodobravanja okolice, v srednjem veku pa jo bi itak zažgali :twisted:
"Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja"
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a babygirly* » 13. Feb. 2011 16:30

:top:
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 13. Feb. 2011 16:52

Dioniz napisal/-a:
floribunda napisal/-a:Dioniz, ti pa nehi Zeitgeist bulit, pa bejž malo vn na zrak, glavo preluftat in pogledat kako so v večini ljudje v bistvu srečni.

:lol: :lol: :lol:

Malo me cela tvoja paranoja spominja na mojega nonota in nono. Sedela sta v dnevni sobi cel dan, gledala vsa možna poročila na vseh kanalih ob vsaki uri in živela v prepričanju, da je svet poln grozot, nasilja in hudega nasploh. Da sta pol meni težila, če sem šla zvečer sama na sprehod po Semedelski cesti.

Ja, svet je grozen, nepravičen poln nasilja. Po vsej verjetnosti bomo zgnili v lastnih odpadkih, če nas ne bo iz obličja zbrisla kaka superduperbomba.

Ampak ko se to zgodi, hočem da me moj takratni partner močno drži za roko in pol gre lahko v k hudiču.

Hopless romantic? Maybe. Ampak js res ne vem kaj ti v tem primeru še ostane.
Če se boš obvremenjeval z vsem, kar je na tem svetu narobe, ti bo zmanjkalo časa, da uživaš v tem, kar je na tem svetu prav.

Pa še pobralo te bo prej, sej veš...od vsega tega maš največ šans da te pobere od raka, ali katere druge psihosomatske bolezni.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 13. Feb. 2011 17:30

^^ :flehan:

Dioniz napisal/-a:Ve kr živite v sanjah pa vam bom zelo na voljo čez okoli 10 let, da se bomo takrat pogovarjali.
Ti ne samo da si totalno zagrenjen, niti drugim ne privoščiš, da resnično uživajo? :stupid:
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 13. Feb. 2011 18:30

sami ste krivi, ker se obremenjujete z mano :cool: hočete mi obrnit mnenje ampak jaz vam bom še enkrat isto povedo... sicer je pa res, da smo si že vse povedali in lahko zaključimo kar se mojega tiča tiče :D

pa še enkrat: še najmanj sem zagrenjen... mogoče res tak delujem, ker nasprotujem nečemu kar je v splošnem prepričanju dobro ampak ravno zaradi tega, ker sem sprejel tako mnenje sem še najmanj zagrenjen. ;) men gre čist fajn in sem zadovoljen sam s sabo. vi uživajte v svojih prepričanjih, jaz bom v svojih, vi se lahko obrnete, tud jaz dopuščam možnost, da se bom spreobrno... nikoli ne moreš vedet kaj prinese življenje.
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 13. Feb. 2011 18:39

Dioniz napisal/-a:Zakaj bi pa obvezno rabo otroke in družino za nek smisel v življenju?

pa ne morš se cel življenje s sestro cartat, no! :D :D :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]