Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 13. Feb. 2011 12:13

Dioniz, jst ti predlagam da življenje začneš živet, ne samo teoretizirat o njem (govorim na splošno, ne o poroki in otrocih). Boš na marsikatero stvar začel gledat drugače.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 13. Feb. 2011 12:21

Nimam dobenih namenov. Grem iz dneva v dan, iz tedna v teden, iz meseca v mesec. Kaj pa jaz vem kaj se lahko zgodi čez leto, 5, 10? Bo kar bo. Napovedi niso dobre in nisem človek, ki rad riskira. Zato tud ne bom. Bom pa užival na svoj način, dokler in koliko lahko.

rinca živim tako kot meni paše ne pa tako kot družba narekuje. In sem čist zadovoljen sam s sabo.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a babygirly* » 13. Feb. 2011 12:39

Glede "imeti otroka ali ne" se strinjam z Dionizem. Mene je kar groza, ko pomislim, kaj vse bi hipotetično lahko doživljalo eno živo bitje, ki bi ga jaz spravla na svet. Horor. Dobesedno. Prihodnost ceuga sveta pa mislim, da je kar precej jasna in če smo realni, ni rožnata!
Bom pa z veseljem "super teta", ahtala fročke mojih najbližjih, ki se bodo morda odločili imeti otroke. Js take odgovornosti ne mislim prevzemat nase.
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 13. Feb. 2011 13:25

če si boma s partnerjem kdaj želela zvezo nadgradit z otrokom, bom to tudi storila (če ne bomo ravno sredi vojne) in se ne bom ozirala na negativne napovedi o našem svetu. in moj otrok (ci) bo imel več možnosti za preživetje, kot ljudje iz tretjega sveta, že zato, ker prihaja iz razvitejšega dela in mu je na voljo vsa izobrazba in vežbanje, ki ga bo pripravila na realno življenje.
definitivno pa je vzgoja otroka zahtevna naloga vsakega starša in je strašljivo pomislit, kaj lahko iz osebe z napačno vzgojo narediš. je nedvomno lažje neimet otrok zarad vseh grozot, ki se svetu 'kao' napovedujejo kot pa sprejet odgovornost vzgoje živega bitja. glede vseh teh napovedi o svetu pa takole: v srednjem veku so tudi mislili, da je zemlja ravna plošča ki jo vrtijo 4 sloni... pa se je izkazalo, da ni tako...
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 13. Feb. 2011 13:27

s0nckic4 napisal/-a:glede vseh teh napovedi o svetu pa takole: v srednjem veku so tudi mislili, da je zemlja ravna plošča ki jo vrtijo 4 sloni... pa se je izkazalo, da ni tako...

neprimerna primerjava. :steinigung:

smo mogoče zdaj kar se informacij in znanja tiče na ravni srednjega veka?
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 13. Feb. 2011 13:32

Če bi tako črnogledo gledale na svet prejšne generacije, tudi nas nebi bilo. Če pogledate v zgodovino, ja kdaj je imel pa folk boljše pogoje za življenje, kot jih ima sedaj?
Tu pa nekateri pišete, da ne boste imeli otroka, zaradi gospodarske krize, morebitnih vojn, raznih lastnih odrekanj...egoizem...vse samo za svoj užitek.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 13. Feb. 2011 13:34

takrat so v te stvari verjeli najvišji strokovnjaki, ne samo navadna raja... in večji dostop do podatkov še ne pomeni tudi več znanja. v bistvu se tako še lažje zavaja. nekaj filmčkov s teorijo zarote, pa se folk že ne namerava množit več. (včasih so narode uničevali, zasužnjevali z vojnami, danes nas z internetom. sej ne rabijo več nobenga pobit, sami se nehamo razmnoževat in kmal bomo tud nehal obstajat, če bomo tak razmišljal).
hočem reči, da se z napredkom tehnologije pride do novih spoznanj, ki so že skozi zgodovino velikokrat ovrgle splošno priznana dejstva. in ne dvomim, da je tudi zdaj tako. kdo ima prav, bomo pa videli šele čez dolga desetletja.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackDahlia » 13. Feb. 2011 13:37

Kaj bi potem šele lahko rekli ljudje med svetovnima vojnama, ko marsikomu, tudi izobraženim ljudem, ki bi imeli kaj nudit svojemu otroku, ni ostalo nič od doma. In če bi jih takrat veliko razmišljalo češ saj ta svet itak gre v maloro, nas danes ne bi bilo tukaj... Spoštujem odločitev vsakega posameznika, ker se vsak sam odloči kaj si želi in kaj ne, ampak v tej temi mi je marsikateri post na račun resnih zvez oz. zakonov in otrok smešen ter na nivoju srednješolca, ki je jezen na cel svet in govori, da ne bo imel nikoli družine, čez kakih 10 let pa že drugače razmišlja... Ni pa nujno, so tudi izjeme. :wink:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 13. Feb. 2011 13:38

Sama si otrok sicer ne želim, ampak ves ta larifari o čakanju na primeren čas, finančne zmožnosti, mir na svetu in nevemkajševse....če bi vsi čakali na optimalne razmere za met froce, bi človeštvo že zdavnaj izumrlo.

Mati me je naredila v najbolj nemogočih pogojih, brez keša, mada, brez izobrazbe, brez službe in človekom za katerega je blo jasno, da ne bo glih vzor od fotra.Zadnji trenutek si je premislila in me ni splavla (čeprav je že imela napotnico, datum in vse). Pravi, da je bila to najboljša odločitev v njenem življenju, pa ji ni bilo ravno lahko, 21letni samohranilki. Nikoli nisem čutila pomanjkanja, čeprav mogoče nisem mela vse plastike, ki se smatra kot nekaj, kar bi otrok potreboval za srečno otroštvo.

Prav tako otroci v Indiji in na Kitajskem niso zamorjena jokajoča bitja. Njihova situacija je nemogoča v naših očeh, iz vidika razvitega zahodnega sveta, kjer more met človek najprej 1500€ plače, pol štuka pri starih in enoprostorca pred bajto, da sploh začne razmišljat o otroku.

Skratka, če si bom kdaj želela met otroka, mi bo morebitna svetovna vojna zadnja briga na tem svetu. Če nas bo vseskupaj v zrak pognalo, ko bo froc star 13, jebiga, tu ne morem nič. Ampak se bom tistih 13 let prekleto potrudila, da svojemu otroku zagotovim ljubezni polno in spodbudno družinsko okolje, kjer se bo počutil, da je najbolj srečen in ljubljen na svetu, tudi če mu ne bom mogla vsak mesec privoščit prve zadeve, ki jo bo videl na TVju.

Dioniz, ti pa nehi Zeitgeist bulit, pa bejž malo vn na zrak, glavo preluftat in pogledat kako so v večini ljudje v bistvu srečni.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 13. Feb. 2011 13:40

Jaz še vedno ne razumem, kaj se pa lahko otroku v SLOVENIJI (ne bom komentirala drugih delov sveta, ker dvomim, da bo kdo od nas imel otroka v kateri od dežel tretjega sveta) tako hudega zgodi v naslednjih 50 letih, in bi bila zelo hvaležna, če mi kateri od zagovornikov mnenja, da je ta svet za otroke preslab, to razloži oz. argumentira, da bo jasno o čem v bistvu govorimo.

Če recimo predpostavljamo, da imaš otrka danes. Čez 6 let bo šel v prvi razred, čez 15 v srednjo šolo. Močno dvomim, da se bo v tem času zgodilo kaj takega, kar bi mu preprečilo normalno izobraževanje, zdravstveno varstvo ipd. in če upoštevamo še mnenje večine tukaj, da se za otroka odločijo, ko mu lahko nudijo normalne življenjske pogoje, potem resnično ne vem, kaj bi lahko bilo tako grozno? Ajde, lahko zboli, ampak to se lahko zgodi v vsakem primeru. Res pa ne verjamem, da bo živel sredi 3. svetovne vojne, da bo doživel konec sveta, ali pa da bo moral zaradi onesnaženosti okolja nositi plinsko masko. Vsaj v naslednjih 100 letih ne.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Feb. 2011 13:41

BlackDahlia napisal/-a:Kaj bi potem šele lahko rekli ljudje med svetovnima vojnama

To je res, še partizanke so rojevale v gmajni, pa kao danes ne bi imeli otrok, ker je prognoza slaba. :D
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 13. Feb. 2011 13:45

floribunda napisal/-a:Prav tako otroci v Indiji in na Kitajskem niso zamorjena jokajoča bitja. Njihova situacija je nemogoča v naših očeh, iz vidika razvitega zahodnega sveta, kjer more met človek najprej 1500€ plače, pol štuka pri starih in enoprostorca pred bajto, da sploh začne razmišljat o otroku.

Skratka, če si bom kdaj želela met otroka, mi bo morebitna svetovna vojna zadnja briga na tem svetu. Če nas bo vseskupaj v zrak pognalo, ko bo froc star 13, jebiga, tu ne morem nič. Ampak se bom tistih 13 let prekleto potrudila, da svojemu otroku zagotovim ljubezni polno in spodbudno družinsko okolje, kjer se bo počutil, da je najbolj srečen in ljubljen na svetu, tudi če mu ne bom mogla vsak mesec privoščit prve zadeve, ki jo bo videl na TVju.

Se strinjam
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a babygirly* » 13. Feb. 2011 13:46

Vsak po svoje.
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 13. Feb. 2011 13:50

^^ stavim da maš manj kot 20 let (no offence) :wink: ampak tako mišljenje spada v kategorijo "ne jem mesa ker nočem, da se ubija živali" in običajno mine v procesu odraščanja in dozorevanja
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a babygirly* » 13. Feb. 2011 13:56

***Ally*** napisal/-a:^^ stavim da maš manj kot 20 let (no offence) :wink: ampak tako mišljenje spada v kategorijo "ne jem mesa ker nočem, da se ubija živali" in običajno mine v procesu odraščanja in dozorevanja

...če to leti name, sem krepko preko 20 in ne, ne mine v procesu odraščanja, in ne, nimamo vsi istih življenjskih ciljev in pogledov na svet.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov