Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
zadnje čase se veliko sprašujem kaki je sploh point, da folk hodi v zveze in se veže z drugim in gradi hiše in kupuje skupne avte, omejuje partnerja (predvsem v smislu, da iz ljubosumja ne dovoli kam it ali pa si totalno prisvoji osebo in ta oseba zamuja veliko lepega zaradi neke osebe (katero itak čez nekaj mesecev/let ne bo mogla videt, ker bota šla narazen), samo zato, ker so oni v jebeni vezi) in podobno sranje, ko pa je zelo velika verjetnost, da se bo razšel čez nek čas? Če pa se ne bo razšel bo pa skup samo zaradi te hiše, otrok ipd. Brez ljubezni, brez spolne privlačnosti, z veliko varanja in vse kar k temu spada.
Kaki je sploh point ljubezni, če pa itak enkrat mine in v veliko primerih celo popolnoma. Okoli mene so še res zelo redki par, ki so še vedno skupaj po 10ih letih. In na kak način so skupaj? Brez ljubezni, brez pretirane spolne privlačnosti, ker so se po 10ih letih že precej spremenili videz, brez seksa in veeeeeeliko varanja pa oproščanja pa jokanja, pa varanja pa oproščanja pa bla bla bla... What is the fucking point??? Zakaj folk rine v neke veze, ki v 99% (dopuščam 1 % možnosti redke večne ljubezni) ne bodo dolgo trajale ali pa bodo čez nekaj časa nesrečne in/ali depresivne?
Saj verjamem, da je fajn tiste prve mesece al pa mogoče leta ampak, ko zaljubljenost izvodeni, ostane ljubezen, ampak tud ljubezen zaradi prenasičenosti od človeka izvodeni in ostane nam le še navajenost na človeka ali pa otroki in hipoteka in partner, ki ga v bistvu ne moreš videt, brez njega pa tud ne moreš.
Mej se fajn takrat, ko si zaljubljen ampak, ko to mine pa get the fuck out!!
ok, marsikaj sem še hoto napisat pa se zdaj ne spomnim... bom dodal, če se bo kaka debata razvila.
Kaki je sploh point ljubezni, če pa itak enkrat mine in v veliko primerih celo popolnoma. Okoli mene so še res zelo redki par, ki so še vedno skupaj po 10ih letih. In na kak način so skupaj? Brez ljubezni, brez pretirane spolne privlačnosti, ker so se po 10ih letih že precej spremenili videz, brez seksa in veeeeeeliko varanja pa oproščanja pa jokanja, pa varanja pa oproščanja pa bla bla bla... What is the fucking point??? Zakaj folk rine v neke veze, ki v 99% (dopuščam 1 % možnosti redke večne ljubezni) ne bodo dolgo trajale ali pa bodo čez nekaj časa nesrečne in/ali depresivne?
Saj verjamem, da je fajn tiste prve mesece al pa mogoče leta ampak, ko zaljubljenost izvodeni, ostane ljubezen, ampak tud ljubezen zaradi prenasičenosti od človeka izvodeni in ostane nam le še navajenost na človeka ali pa otroki in hipoteka in partner, ki ga v bistvu ne moreš videt, brez njega pa tud ne moreš.
Mej se fajn takrat, ko si zaljubljen ampak, ko to mine pa get the fuck out!!
ok, marsikaj sem še hoto napisat pa se zdaj ne spomnim... bom dodal, če se bo kaka debata razvila.
Zadnjič spremenil Dioniz, dne 13. Feb. 2011 10:39, skupaj popravljeno 1 krat.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:14, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Dioniz - Cosmo moderator
dobena me ni razočarala. Zakaj bi me mogla razočarat kera? gledam ljudi okoli sebe pa si mislim svoje.
pa moderatorka lahko združi to mojo temo s tisto, ki jo je našla sirova. Je nisem jaz prej preden sem se odločo to odpret.
pa moderatorka lahko združi to mojo temo s tisto, ki jo je našla sirova. Je nisem jaz prej preden sem se odločo to odpret.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Dobro napisano.
Folk ostaja v zvezah, ker je cel smisel naše kulture da ti v betico vsadijo misel, da diplomiraš,najdeš punco, se imaš nekaj let fajn se poročiš imaš dva otrok, kupiš prostornega Renoja in gledaš 24 ur bentiš nad vlado, ter umreš.
In to ubije individualnost posameznika, kar ga dela nesrečnega, kar itak vpliva na zvezo. Na tem svetu, mora vse it According to plan, zanč sem poslušal 10 letnico, ki je planirala, na katero gimnazijo, katere izbirne- da bo čim lažje na medicino prišla.
Torej, v zvezah se ostaja zaradi:
-Vsak se boji ostati sam, nekateri ki so bolj nesamozavestni pa to potencirajo z ljubosumjem in varanjem
-Krivde, v smislu zaradi otrok, pa tok sva že vložila v hišo,....
-Pritiskov okolice (verjamem, da so punce še bolj pod pritiskom-ko sem na kakih obletnicah se mi smilijo, ker se morajo zagovarjat zakaj študirajo medicino in nimajo treh otrok)
-Navada, ljudje ki so 10 let in več, ko umre iskra- enostavno ne morejo več funkcionirat kot posamezniki in se bojijo odditi
-Odvisnost, od partnerja-nekateri ljudje so od partnerja odvisni, ali materialno, spolno ali čustveno odvisni, enostavno zveza jim je odvzela lastno identiteto
Folk ostaja v zvezah, ker je cel smisel naše kulture da ti v betico vsadijo misel, da diplomiraš,najdeš punco, se imaš nekaj let fajn se poročiš imaš dva otrok, kupiš prostornega Renoja in gledaš 24 ur bentiš nad vlado, ter umreš.
In to ubije individualnost posameznika, kar ga dela nesrečnega, kar itak vpliva na zvezo. Na tem svetu, mora vse it According to plan, zanč sem poslušal 10 letnico, ki je planirala, na katero gimnazijo, katere izbirne- da bo čim lažje na medicino prišla.
Torej, v zvezah se ostaja zaradi:
-Vsak se boji ostati sam, nekateri ki so bolj nesamozavestni pa to potencirajo z ljubosumjem in varanjem
-Krivde, v smislu zaradi otrok, pa tok sva že vložila v hišo,....
-Pritiskov okolice (verjamem, da so punce še bolj pod pritiskom-ko sem na kakih obletnicah se mi smilijo, ker se morajo zagovarjat zakaj študirajo medicino in nimajo treh otrok)
-Navada, ljudje ki so 10 let in več, ko umre iskra- enostavno ne morejo več funkcionirat kot posamezniki in se bojijo odditi
-Odvisnost, od partnerja-nekateri ljudje so od partnerja odvisni, ali materialno, spolno ali čustveno odvisni, enostavno zveza jim je odvzela lastno identiteto
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Dioniz napisal/-a:Mej se fajn takrat, ko si zaljubljen ampak, ko to mine pa get the fuck out!!
zdrava partnerska zveza pomojem temelji na kompromisih in medsebojnem zaupanju, podpori bla bla bla.
če po tem, ko zaljubljenost mine, še vedno dobro funkcionirata kot team, super!
sicer pa, zakaj tako negativno? zaljubljenost in ljubiti je meni osebno tako zelo lepo in izpolnjujoče čustvo, da bi se mi zdela prava škoda to zamudit.
navezanost en na drugega in brezsmiselno vztrajanje v zvezi, ki je bila najbrž žeod začetka obsojena na propad je pa navada marsikaterega para. to mi nikoli ne bo jasno zakaj.
-
softTouch - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 2. 2007
jaz tudi precej razmišljam o tem. ker realno gledano, prav noben od tistih parov, ki jih osebno poznam, ni prav srečen. povsod je nekaj narobe. čeprav je pri mladih razlog pogosto v tem, da so šli ustvarjat nekaj prehitro in nekako na silo, samo zato, ker je že čas...
tudi pri starejših parih opažam, da je v dosti primerih prišlo do prevare z vsaj ene strani pa so še vedno skupaj. seveda pa ne vem, kako sedaj poteka dinamika odnosa, kaj je pripeljalo do varanja...
je pa tudi res, da nam nikoli ni prav. ko si z nekom v zevezi nikoli ni vse rožnato, ko si sam ti vsaj občasno nekdo manjka da bi te objel in ti povedal da te ima rad, če imaš samo ff, se slej ko prej navežeš, ali pa ostaneš samo še z večjo praznino v sebi...
tudi pri starejših parih opažam, da je v dosti primerih prišlo do prevare z vsaj ene strani pa so še vedno skupaj. seveda pa ne vem, kako sedaj poteka dinamika odnosa, kaj je pripeljalo do varanja...
je pa tudi res, da nam nikoli ni prav. ko si z nekom v zevezi nikoli ni vse rožnato, ko si sam ti vsaj občasno nekdo manjka da bi te objel in ti povedal da te ima rad, če imaš samo ff, se slej ko prej navežeš, ali pa ostaneš samo še z večjo praznino v sebi...
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
-
Dioniz - Cosmo moderator
floribunda napisal/-a:sicer pa, zakaj tako negativno? zaljubljenost in ljubiti je meni osebno tako zelo lepo in izpolnjujoče čustvo, da bi se mi zdela prava škoda to zamudit
jaz nisem proti zaljubljenosti. Tud meni je to najlepše možno čustvo, ki ga je mati narava podarila človeku ampak ima eno slabost - mine! In kaj ko mine? Ti pa maš na plečih otroka, stanovanje/hišo, en avto, ker sta se pač odločla, da jih ne rabita več, ker se bota skup vozla? Ti bi pa najraje spizdo kar se da stran od te tečne babe ali pa tečnega deda?
Zakaj zaljubljenost mine? Ker nismo ustvarjeni tako, da bomo večno z enim. To nam je vcepila v glavo cerkev in družba in družba nas sili bit samo z eno osebo. Mati narava si je to drugače zamislila.
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
tisti, ki iščete/čakate na večno ljubezen, ste zelo naivni, posledično razočarani in pišete take poste. to, da sta dva po 20-ih letih še skupaj, je po mojem mnenju bolj racionalna odločitev kot pa posledica usodne ljubezni.
mene moja zveza omejuje v tem, da ne seksam z drugimi, kar zame ne predstavlja neko hudo omejitev. to, da imam otroka, me tudi sigurno v čem omejuje, ampak mi več pomeni imeti otroka in sem zadovoljna. drugače pa nisva ljubosumna, imava vsak svojo družbo, hodiva ven kolikor čas in okoliščine dopuščajo. z njim sem toliko doživela, da bi težko rekla da sem zaradi njega zamudila kaj lepega.
predvsem pa predlagam, da se malo manj brigate za druge in bolj skrbite za lastno srečo in zadovoljstvo.
LedZeppelin, dandanes pri vseh ločencih, koruznikih, parih brez otrok, samskih itd., težko verjamem da je smisel naše kulture vztrajanje v zvezi za vsako ceno. In ne vem v katerem selu se leta 2011 ženske sprašuje, zakaj študirajo?
mene moja zveza omejuje v tem, da ne seksam z drugimi, kar zame ne predstavlja neko hudo omejitev. to, da imam otroka, me tudi sigurno v čem omejuje, ampak mi več pomeni imeti otroka in sem zadovoljna. drugače pa nisva ljubosumna, imava vsak svojo družbo, hodiva ven kolikor čas in okoliščine dopuščajo. z njim sem toliko doživela, da bi težko rekla da sem zaradi njega zamudila kaj lepega.
predvsem pa predlagam, da se malo manj brigate za druge in bolj skrbite za lastno srečo in zadovoljstvo.
LedZeppelin, dandanes pri vseh ločencih, koruznikih, parih brez otrok, samskih itd., težko verjamem da je smisel naše kulture vztrajanje v zvezi za vsako ceno. In ne vem v katerem selu se leta 2011 ženske sprašuje, zakaj študirajo?
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:14, skupaj popravljeno 1 krat.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Dioniz napisal/-a:zadnje čase se veliko sprašujem kaki je sploh point, da folk hodi v zveze in se veže z drugim in gradi hiše in kupuje skupne avte, omejuje partnerja (predvsem v smislu, da iz ljubosumja ne dovoli kam it ali pa si totalno prisvoji osebo in ta oseba zamuja veliko lepega zaradi neke osebe (katero itak čez nekaj mesecev/let ne bo mogla videt, ker bota šla narazen), samo zato, ker so oni v jebeni vezi) in podobno sranje, ko pa je zelo velika verjetnost, da se bo razšel čez nek čas? Če pa se ne bo razšel bo pa skup samo zaradi te hiše, otrok ipd. Brez ljubezni, brez spolne privlačnosti, z veliko varanja in vse kar k temu spada.
Kaki je sploh point ljubezni, če pa itak enkrat mine in v veliko primerih celo popolnoma.
Potemtakem bi se lahko vprašal tudi, kaki je sploh point življenja, če pa itak enkrat mine?
Dioniz napisal/-a:Okoli mene so še res zelo redki par, ki so še vedno skupaj po 10ih letih. In na kak način so skupaj? Brez ljubezni, brez pretirane spolne privlačnosti, ker so se po 10ih letih že precej spremenili videz, brez seksa in veeeeeeliko varanja pa oproščanja pa jokanja, pa varanja pa oproščanja pa bla bla bla...
Nimam pojma....mogoče bom ista, bomo vidli. Zaenrkat pa še vedno preziram folk, ki nima jajc it, ko v zvezi (življenju) ni več srečen. Pa hudiča, samo cca 70 let imamo.....ne bomo valda 50 nesrečni....komu na čast, se sprašujem.
Dioniz napisal/-a:What is the fucking point???
Met se lepo. Pa še to je včasih folku težko.... Dobivam občutek, da partner ni več nekdo, s katerim ti bo lepo, ampak je kot en nakit, sredstvo za potrditev, nekaj, kar ti bodo ostali zavidali ipd.
Torej, da ne iščemo takega, ki odgovarja nam, ampak iščemo takega, ki odgovarja družbi. In to je žalostno.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
ljudje se vežemo da si omogočimo lažje življenje, kot bi si ga lahko omogočili sami. imamo otroke in si trgamo od ust zanje, ko smo mladi in polni energije, oni pa nato skrbijo za nas, ko smo stari in sami več ne zmoremo. vsa romantična fama okoli tega je pogruntavščina modernega časa in je logično, minljiva. koliko si pa vsaka družina zase otežuje skupno življenje z egostičnimi izpadi katerekoli strani pa je kriva sama. prav tako je vsak posameznik kriv za svojo nesrečo.
zveza ni samo sex in varanje. res je, sex je pomemben, ampak dioniz, če meniš, da je 10 let povprečna doba, ko ti gre partnerica preveč na živce, da bi se ti še lahko dvignil nanjo, potem sploh ni problema, ker se ti čez max 15 let brez tabletke niti dvignil ne bo več...
zveza ni samo sex in varanje. res je, sex je pomemben, ampak dioniz, če meniš, da je 10 let povprečna doba, ko ti gre partnerica preveč na živce, da bi se ti še lahko dvignil nanjo, potem sploh ni problema, ker se ti čez max 15 let brez tabletke niti dvignil ne bo več...
Vsak raj ima svojo kačo.
-
Dioniz - Cosmo moderator
sirova štručka napisal/-a:Dioniz napisal/-a:Kaki je sploh point ljubezni, če pa itak enkrat mine in v veliko primerih celo popolnoma.
Zakaj bi kr vse minil?
po domač kuk so mene učil naj bi šlo za kompleksna čustva
zaljubljenost = veselje + pričakovanje
ljubezen = veselje + sprejemanje
torej zakaj bilo bili veseli, ko pa bo itak enkrat minil, bodmo raj žalostni
glede sprejemanja je pa treba najprej začet pr seb in nadaljevat pri drugih in svet bo lepši.
Morš najt nekoga, ki te bo dopolnjeval, stimuliral, navdihoval, osrečeval že samo s svojo pojavo... pa ne bo več vse skup taki bullshit.
Vse vredu in prav ampak to se bo dogajalo do 10 let maksimalno. Tu okoli (leto, dve gor al dol) pa se veza spremeni v vezo, ki več nima dobene zveze z srečno, zaljubljeno, seksa in spolne privlačnosti polno zvezo. Spremeni se v to, da težko gledaš osebo, ki si jo nekoč neskončno ljubil, da seksaš samo, ko malo preveč spiješ, da si skup samo zaradi tega, ker je pač butasta država tak naredla, da imajo pari ugodnosti pri marsičem. Pri tem se pa vprašam: zakaj dva brata al pa prijatelja al pa brat pa sestra ne moreta bit kot par in met ugodnosti, ki jih majo ljudje v vezi? Zato, ker bo folk takoj mislil, da sta incestni pederčini? In spet smo pri tem kak je naša družba preprosto butasta in ozkogledna.
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- sirova štručka
- Cosmopsiho
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 18:13, skupaj popravljeno 1 krat.
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
^^Če tvoj post (zakaj brat in sestra ne moreta bit par )navežem na enega prej (kako bi imel tako punco, kot je sestra), deluje, kot da si jezen, ker je veza brat-sestra po naši zakonodaji incestna.
Ps pa brez zamere, sam to sestro kar naprej omenjaš...
Ps pa brez zamere, sam to sestro kar naprej omenjaš...
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Dioniz - Cosmo moderator
sirova štručka napisal/-a:Dioniz napisal/-a:Vse vredu in prav ampak to se bo dogajalo do 10 let maksimalno.
matr si jasnovidn... zdej mi pa še povej kire številke morm pri italjanskem lotu obkrožit, da bom za par miljonov bogatejša?
Lej, tak je. To opažam ko malo pogledam okoli sebe in po pogovoru z marsikaterim parom. Ne rabim bit jasnovidn za to.
barbie_girl_85 napisal/-a:^^Če tvoj post navežem na enega prej (kako bi imel tako punco, kot je sestra), deluje, kot da si jezen, ker je veza brat-sestra po naši zakonodaji incestna.
Kdo pa pravi, da bom seksal s sestro? Moreš za te "ugodnosti" avtomatsko seksat z osebo s katero bi jih rad mel?
Ja, omenjam jo zato, ker skupaj živima in si delima stroške ipd. stvari, ki jih delajo pari v kao zvezi. Razen stvari seveda, ki jih okategorizirate kot incestne.
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov