Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Dojemi že enkrat da nisi center tega sveta, da bi se vsi ubadali s tabo... In ne da se mi prerekat s tabo, drugi so si itak že ustvarili mnenje glede tvojih in mojih komentarjev... To pa, da vzameš par stavkov iz konteksta je brezveze, ker so celi posti čist neki drugega kot citat.
Ti si začela omenjat mene in moje osebno življenje, ki se te ne tiče. Če boš dovolila, bom tu pa tam še kaj pokomentirala na forumu. Tvoja sovražnost do mene (najbrž pa tut še do kakega drugega forumaša, ne vem ker ne spremljam) pa je zgodba zase in je škoda sploh besed za tebe in tebi podobne osebe.
Tko, da dej se umirit malo, ker si že prav tragikomična.
Ti si začela omenjat mene in moje osebno življenje, ki se te ne tiče. Če boš dovolila, bom tu pa tam še kaj pokomentirala na forumu. Tvoja sovražnost do mene (najbrž pa tut še do kakega drugega forumaša, ne vem ker ne spremljam) pa je zgodba zase in je škoda sploh besed za tebe in tebi podobne osebe.
Tko, da dej se umirit malo, ker si že prav tragikomična.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
barbie_girl_85 napisal/-a:In ena od teh raziskav je? Ker vse, kar se jst spomnim v povezavi z odhodom otrok od doma, je sindrom praznega gnezda. Da to ljudem prinese srečo,še nisem slišala. Razsvetli me
Ce se ti spomnis samo ene povezave oziroma se nisi slisala za te raziskave, se ne pomeni, da ne obstajajo. Saj si nisem tega kar zmislila, samo da imam kaj na forum napisat. Nisem rekla, da odhod otrok od doma ljudem prinese sreco, ampak gre za to, da se partnerja lahko spet v celoti posvetita drug drugemu (tako kot pred rojstvom otroka), prav tako pa jima ni vec treba skrbeti za otroka, saj je odrasel clovek, ki zna sam poskrbeti zase.
Malo branja: 1, 2, 3, 4, pa se kaj, je o tem kar dosti napisano. Ce te zanimajo konkretne raziskave, imas pa v clankih njihova imena in jih lahko poguglas.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Meh, raziskave..valda da bomo bolj pozorni na tiste, s katerimi se bolj strinjamo; itak, da obstajajo "raziskave in študije", ki ugotavljajo prednosti & slabosti ene in druge strani; rahlo neuporabno v tej temi, se men zdi.
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
Zakaj neuporabno? Saj se pogovarjamo o obeh straneh. Sem vsaj podprla svoje trditve z necim, kar je bilo raziskano in ne govorim nekaj na pamet, kot nekateri tukaj, ki menijo, da so njihova mnenja dejstva. Saj vsak lahko poisce raziskave (s katerimi se strinja) in jih deli z nami, tudi tisti z nasprotnimi mnenji. Jaz bom z veseljem prebrala.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
- čuftika
- Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 10. 2009
Začela si s tem vpletat v temo moje osebno življenje o katerem misliš da veš vse in še več kot jz, evo citat:
Citat si dobila, zdaj pa odnehaj, mi je res fenomem kako se ti sploh še da
claire napisal/-a:no, roko na srce, tudi ti nisi lih nek kredibilen ocenjevalec zvez (še manj pa mamic), glede na tvojo "zlo popolno" propadlo zvezo in enim videnim tičem.
Citat si dobila, zdaj pa odnehaj, mi je res fenomem kako se ti sploh še da
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
ah ne skrbi, ful se mi da. zabavno je.
čeprav se ne rada ponavljam, bom tokrat morala narediti izjemo in še enkrat scitirati del, kjer si ti mene kot osebo začela vpletati v poste. (daj preberi 1x nekaj).
torej če bi ti to rekel kdo drug bi blo pa fajn, ker sem jaz pa ni. to je osebni nivo. šele potem sem ti jaz vrnila. prej je bilo govora samo konkretno o izjavah v temi in ničemer drugem. kdo sem jaz in kakšna sem in... se te isto ne tiče kot mene ne tvoji tipi. kapiš?
čeprav se ne rada ponavljam, bom tokrat morala narediti izjemo in še enkrat scitirati del, kjer si ti mene kot osebo začela vpletati v poste. (daj preberi 1x nekaj).
čuftika napisal/-a: gledam KDO mi kaj reče in ne samo kaj mi pove!
torej če bi ti to rekel kdo drug bi blo pa fajn, ker sem jaz pa ni. to je osebni nivo. šele potem sem ti jaz vrnila. prej je bilo govora samo konkretno o izjavah v temi in ničemer drugem. kdo sem jaz in kakšna sem in... se te isto ne tiče kot mene ne tvoji tipi. kapiš?
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-CezNIRYYGY[/youtube]
- SweetSand
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 7. 2011
heeei:)
hm...mislim, da smo enostavno postali preveč razvajeni nasploh, da bi bili lahko sploh s čimerkoli oz. s komerkoli zadovoljni na dolgi rok. Glede na blagostanje, ki smo si ga zgradili v zadnjih dveh dekadah (in tudi ta zadnje čase ni več, kar je bilo), pač nismo zadovoljni z vsem. Tako kot večina mora razmišljati, katero vrsto kruha vzeti v trgovini, tako se tudi ubadamo s tem ali naš partner/ka (še) ustreza našim idealom ali pa bi si mogoče omislili kakšno drugo možnost?? Malo karikirano rečeno, ampak, saj veste, kaj hočem reči..sicer nisem brala vseh odgovorov, ampak mislm, da bi vzrok za toliko propadlih zvez okoli nas morali iskati tudi v takšnem širšem kontekstu. In mogoče bi se raje morali vprašati, katere so tiste zveze, ki so se uspele obdržati in zakaj?? hmmmm:)
hm...mislim, da smo enostavno postali preveč razvajeni nasploh, da bi bili lahko sploh s čimerkoli oz. s komerkoli zadovoljni na dolgi rok. Glede na blagostanje, ki smo si ga zgradili v zadnjih dveh dekadah (in tudi ta zadnje čase ni več, kar je bilo), pač nismo zadovoljni z vsem. Tako kot večina mora razmišljati, katero vrsto kruha vzeti v trgovini, tako se tudi ubadamo s tem ali naš partner/ka (še) ustreza našim idealom ali pa bi si mogoče omislili kakšno drugo možnost?? Malo karikirano rečeno, ampak, saj veste, kaj hočem reči..sicer nisem brala vseh odgovorov, ampak mislm, da bi vzrok za toliko propadlih zvez okoli nas morali iskati tudi v takšnem širšem kontekstu. In mogoče bi se raje morali vprašati, katere so tiste zveze, ki so se uspele obdržati in zakaj?? hmmmm:)
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
se strinjam folk je danes čisto razvajen, in to nas bo pokopalo, ker ko bo zares kriza ne bo nihče znal preživet.
kar se pa partnerjev tiče: če si v vezi z nekom, lahko dvoje: najdeš še boljšega; ali se navežeš na tega, ga sprejmeš in je del tebe. dans so pa vsi pač razvajen, hočejo najboljše, zato pa je kar je... kapitalizem se tudi pri partnerjih kaže, no vedno več, vedno boljše...
kar se pa partnerjev tiče: če si v vezi z nekom, lahko dvoje: najdeš še boljšega; ali se navežeš na tega, ga sprejmeš in je del tebe. dans so pa vsi pač razvajen, hočejo najboljše, zato pa je kar je... kapitalizem se tudi pri partnerjih kaže, no vedno več, vedno boljše...
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Največ šans za dolgo zvezo imajo ljudje, ki so v vsem povprečni, celo podpovprečni in ziheraši. Tu imam v mislih zveze, ki trajajo 15 let ali več.
Najbolj ziher varianta za dolgoročno zvestega partnerja je srednje dolgočasen tip, ki težko dobi žensko. Tak bo žensko, ko jo dobi, toliko bolj cenil in ogromno vložil v razmerje.
Pri zahtevnih/nadpovprečnih/atraktivnih ljudeh, ki celo življenje delajo na sebi, je težje. Predvsem ker ženski privlačnost relativno hitro pade in moški začne za mlajšimi gledat.
45-50 letniki, ki jih poznam in zgledajo za svoja leta dobro, so imeli vsi že kakšno vsem znano afero, ali pa so že zdavnaj ločeni.
Debelušasti 50-letniki pa igrajo doma pridne može.
Najbolj ziher varianta za dolgoročno zvestega partnerja je srednje dolgočasen tip, ki težko dobi žensko. Tak bo žensko, ko jo dobi, toliko bolj cenil in ogromno vložil v razmerje.
Pri zahtevnih/nadpovprečnih/atraktivnih ljudeh, ki celo življenje delajo na sebi, je težje. Predvsem ker ženski privlačnost relativno hitro pade in moški začne za mlajšimi gledat.
45-50 letniki, ki jih poznam in zgledajo za svoja leta dobro, so imeli vsi že kakšno vsem znano afero, ali pa so že zdavnaj ločeni.
Debelušasti 50-letniki pa igrajo doma pridne može.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
^^true that.
kaj ni neverjetno kako jaz, ki nimam izkušenj, razmišljam podobno kot nekdo z velik izkušnjami???
edit: velja pa tudi rečt, da ni nujno če da si povprečen se tudi počutiš povprečnega ali podpovprečnega. imaš npr. lepe punce ki so sramežljive ker mislijo da niso privlačne, pa nekaj čist povprečnih punc ki se imajo za princese... velik folka pravi da je na ljudeh zaželjeno, da se cenijo, želijo samo najboljše zase, jaz pa tega ne razumem..
kaj ni neverjetno kako jaz, ki nimam izkušenj, razmišljam podobno kot nekdo z velik izkušnjami???
edit: velja pa tudi rečt, da ni nujno če da si povprečen se tudi počutiš povprečnega ali podpovprečnega. imaš npr. lepe punce ki so sramežljive ker mislijo da niso privlačne, pa nekaj čist povprečnih punc ki se imajo za princese... velik folka pravi da je na ljudeh zaželjeno, da se cenijo, želijo samo najboljše zase, jaz pa tega ne razumem..
-
_patchouli_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
velik folka pravi da je na ljudeh zaželjeno, da se cenijo, želijo samo najboljše zase, jaz pa tega ne razumem..
A ti nočeš najboljšega zase? Zakaj pa ne?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov