Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

maniac
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a maniac » 17. Dec. 2011 0:04

spice girl napisal/-a:Halo? A so pol za ostale, ki tako govorijo o otrocih, otroci za njih igrače? Joj, kolk ste bogi, otroci vam gredo na živce, ko jokajo, za kužke pa je vse lepo in prav al lajajo al ne. In nisem napisala, da mi gredo psi na živce, ampak, da mi gredo bolj psi kot otroci. Bistvena razlika. Pa dej, ne primerjat vzgojo živali z vzgojo otroka. Lepo te prosim, gre za tvojo kri, ki si jo ti ustvaril. Otrok je del tebe. Res ne razumem, kako lahko kdo tako razmišlja. Sej sem že napisla, pol je zate smisel življenja s partnerjem, s katerim si skupaj 10 let to, da si nabaviš psa?

Meni ne gredo na živce niti otroci niti živali - če so vzgojeni. Mi pa gredo zelo na živce komentarji, kjer se otroke postavlja na nek piedestal. Ne razumem, zakaj naj bi bili več vredni od psov recimo. Ma, v bistvu se mi zdi žalostno, da ljubezen pogojuješ s tem, da je nekdo tvoje krvi.

In kaj ti ni jasno, če nekaterim otroci niso smisel življenja? Jaz sem v zvezi iz drugih razlogov, mi ne predstavlja sredstva, s katerim bi prišla do otrok.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 17. Dec. 2011 1:00

slovenc79 napisal/-a:
jasno da imam "take" izjave, če sem pa Slovenc in nalašč vse zgrda vzamete kar napišem.

Ja, kriva je vzgoja. tudi če sta 2 brata sta si podobna, tudi pa nista 24 ur na dan skupaj in deležna popolnoma enake vzgoje. kot npr. da je starejši ljubosumen na mlajšega itd. VZGOJA je glavna.

Komfort je da imaš uživaško in brezskrbno življenje, da pa ti nekdo pomaga ko si star pa NI komfort. Če je tako dajmo ukinit starčkom penzijo, zakaj bi dobivali denar če nič več ne delajo? Ne, lenoba in obnemoglost NI isto.

kar se tiče tega da po tebi nekaj ostane na svetu, je pač misel da starček bolj mirno umre. še vsak starš s katerim sem se pogovarjal, mlad ali star, je rekel da je to nekaj najlepšega v življenju. in jim pač verjamem.

Nope, jaz že ne oz. te nisem nikoli nič postrani gledala, kvečjemu še bolj simpatični so mi ponavadi tisti, ki so malo drugačni.

Ok, to je tvoje mnenje glede vzgoje. S katerim se pa še vedno ne strinjam ravno, novorojencev in dojenčkov v zgodnji dobi nimaš še kaj preveč za vzgajat, pač skrbiš za njih, pa se že takrat kažejo razlike (eni bolj mirni, eni totalno živi), tud kasneje so eni zelo zvedavi, drugi so bolj tiho in so tam, kamor jih postaviš. Pri meni vzgoja ni delovala oz. ni mogla preglasit moje notranjosti, čeprav se je mati trudila me malo 'pootročit' in jo je bilo sram, da v vrtcu ne skačem z drugimi otroki in ne žlobudram z njimi ves čas (jp, zelo obremenjujoče za otroka, sem se slabo počutila, ampak spremenila se pa nisem, halo ne bom se zaradi matere neki pretvarjala). Vzgoja je pa seveda potem vodilo oz. kako se naprej oblikuje osebnost, ki je že dana, to je res - da se otroku postavi meje in ga pouči, kaj je prav in kaj ne, da ne skače po tujih ljudeh in razmeče cele trgovine (again: če je k temu nagnjen, če je miren in tega itak noče delat, ne bo vzgoja vzrok, da tega ne dela). Tako da ne bi rekla, da je ravno vzgoja glavna, bolj preplet obojega. :)

Ja, in kaj je narobe, če ima kdo uživaško in brezskrbno življenje (kar pa se nikakor ne enači s tem, da nekdo nima potomcev, potem bi bilo pa res fino na svetu, če bi šlo to tako zlahka :D )? Super zanj. In če hkrati tud ne želi imeti otrok, pa kaj potem? Saj teh ljudi še ni na svetu, tako da ni dolžan skrbeti zanje, če ne obstajajo, prav tako nima nobene dolžnosti do človeštva se na silo razmnoževat, da ne bi reveži izumrli (itak že dol bingljamo z Zemlje). Druga pesem bi bila, če bi nek človek ŽE na svet spravil otroka, pa ga potem zanemarjal in opustil svojo dolžnosti skrbi zanj, če ga pa sploh ne gre delat, pa nima nihče kaj za rečt. Saj ni otrok nek mlinski kamen, ki si ga moraš obesit, da ja ne boš preveč uživaški:))

Ja, itak, saj pravim, ljudje smo živali in nam je dan ta nagon po razmnoževanju (enim bolj, drugim manj), tako da enim je to višek dosežkov. Smo pa tudi najbolj razvite živali, tako da imamo še cel spekter drugih stvari, ki nam lahko veliko pomenijo / jih ustvarimo. Tako da zase lahko rečem, da če ne bom imela potomcev, mi sigurno ne bo žal, da nisem uresničila te naravne in najbolj navadne zadeve, ki jo še parameciji počnejo. Res ne, je dovolj drugih ljudi na svetu, me ne moti, če ni mojih mladičev vmes :) Druga stvar je seveda, če jih imaš, potem jih imaš seveda rad.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 17. Dec. 2011 10:55

Tako da zase lahko rečem, da če ne bom imela potomcev, mi sigurno ne bo žal, da nisem uresničila te naravne in najbolj navadne zadeve,

ne moreš vedet, al ti bo žal al ne. Sploh pa, niti odločila se še nisi, kaj šele, da bi vedela, na kakšnih temeljih ta odločitev stoji, kaj ti bo prinesla, kam pripeljala in ali jo boš obžalovala.

Drugače pa, dobro degradiranje starševstva (najbolj navadna zadeva, ki jo še parameciji počnejo).

PS so ti diagnosticiral avtizem?
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 17. Dec. 2011 11:23

Odločila sem se že, dopuščam samo možnost, da si mogoooče kdaj premislim, sam pomoje si ne bom :) Da bi rojevala, iz zdr. razlogov itak bolje zame da ne, glede ostalega pa tudi nimam posebne želje.

Govorila sem na splošno o razmnoževanju in ja, na vse gledam zelo racionalno in sebe kot človeka ne postavljam višje nad ostala živa bitja glede vrednosti, v bistvu imajo pa tud druge vrste svoje koncepte starševstva (ok, parameciji verjetno ne, je pa kup ostalih bitij :D ). To spet govorim o svojem pogledu, da ne bo zdaj kakšna poskakovala, 'ooo, jaz sem pa veliko več vredna od srne, kako si me lahko tako ponižala' :D :D

Nope, saj se rada družim z zanimivimi ljudmi oz. če me kdo pritegne, ampak rabim več časa, da komu zaupam in še to redkim osebam (sej to pomoje niti ni redek pojav, eni imajo cele trume prijateljev, drugi se zbližajo z eno ali dvema osebama), tisti v vrtcu mi pač niso bili blizu (verjetno ni bil toliko vzrok, da ne maram druženja samega po sebi, ampak bolj, da me konkretno tisti otroci v vrtcu niso pritegnili - njihove igrice in razmišljanje ipd.).. sem se pa malo kasneje s kom v šoli ujela, ko so se lahko že bolj razvile debate z njimi :)
Zadnjič spremenil dot, dne 17. Dec. 2011 11:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 17. Dec. 2011 11:36

Lih o tem govorim. Če dopušćaš možnost, da si kdaj premisliš, dopuščaš možnost, da boš kdaj obžalovala (lahko si premisliš takrat, ko otrok ne boš mogla več met).

Je pa problem, če je otrok "nesocializiran". Ponavadi so taki, če so predolgo v domačem varstvu. No, hvala bogu, moja hitro vzpostavi stike, se hitro vklopi, ni pomembno, ali je v družbi vrstnikov, starejših otrok ali mlajših. Z vsemi zna "hendlat" in se odlično znajde v vsaki družbi.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 17. Dec. 2011 12:01

Možnost se lahko vedno dopušča za vsako stvar, nič ni 100%, zato sem tako napisala. Sam ni nujno, da potem to obžaluješ, če se ne uresniči. :) Jaz že zdajle vem, da mi ne bo žal, če bo ali pa če ne bo, če se kdaj zgodi, da bo, pa tudi ok (sam trenutno sem zelo proti) :D

Ja, to pa verjamem, samo to je pomoje drugo, tist človek bi se verjetno rad in z veseljem vklopil, pa se ne zna, ker ni navajen družbe in je plašen / nekaj po svoje trmari, jaz se pa tam nisem, ker mi je bilo res butasto in bedno, kar so počeli. Ni bilo tako, da bi si želela iti neko igrico, pa se ne bi znala približat / upala predlagat / znala igrat z drugimi. Bolj v stilu 'wtf je z vami ljudje, a vam je res zabavno, če laufate v krogu in si robčke za rit dajete, a lahko kaj drugega počnemo'. :D Pač normalne otroške stvari, ki so bile večini všeč, mene so pa dolgočasile ali zbujale bedne občutke. Njih pa seveda tudi ne morem komandirat in kregat, da so hecni. Vsak se je po svoje zabaval, pa smo bili vsi zadovoljni potem:)) No, pa nima veze, zdaj sem itak že stara baba in nimam teh problemov, zdaj se lahko normalno pogovarjam z ljudmi, ne da bi zraven poskakovali ali pa vmes rekli 'ti loviš' :D
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 17. Dec. 2011 12:13

čuftika napisal/-a: njihova izbira je to, njihov stil življenja in če so one zadovoljne s tem kako izgledajo, je meni popolnoma vseeno.

e, bravo. točno to. tebi. tako. torej ne govori o tem, kako se sploh njenemu moškemu lahko tič dvigne nanjo, ker take izjave so pod nivojem.

čuftika napisal/-a:Claire-če ti oceniš mojo izjavo kot glupo, me sploh ne gane, saj gledam KDO mi kaj reče in ne samo kaj mi pove! :)

no, roko na srce, tudi ti nisi lih nek kredibilen ocenjevalec zvez (še manj pa mamic), glede na tvojo "zlo popolno" propadlo zvezo in enim videnim tičem.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 17. Dec. 2011 15:28

Veš claire, moja zveza je mogoča zate bila popolna (čeprav nič ni popolno na tem svetu), zame zadnje mesece pa ni bila... Na tvojem mestu ne bi sodila o zadevah o katerih nimaš pojma in se te konec koncev ne tičejo. Niti imajo povezav s temo o kateri debatiramo, ampak ti moraš druge tunkat, da se potem boljše počutiš. Verjamem pa, da si z veseljem prebrala da sem prekinila zvezo, saj iz tebe veje samo nevoščljivost.
O tem koliko tičev sem videla in še bom, pa ti nimaš pojma, saj nisem pri župniku na spovedi. da bi tebi mogla polagat račune o sebi in svojem življenju! Tako, da nehaj vpletat moj osebni life v vsako temo, ker se to čisto nič ne tiče, raje skrbi zase in za svojo zvezo da ne bo šla po gobe...
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 17. Dec. 2011 16:10

claire napisal/-a:no, roko na srce, tudi ti nisi lih nek kredibilen ocenjevalec zvez

Ne, edina kredibilna ocenjevalka si ti. :roll:

Ženska, kdaj boš sestopila z oblakov in se sprijaznila, da mnenja drugih forumašev in forumašic niso nič manj kredibilna od tvojega, čeprav imaš bojda sanjsko zvezo, o kateri pa lahko drugi samo ugibamo, glede na tvojo zagrenjenost pa vanjo bolj težko verjamemo. Prej bi dejal, da je tebe ful strah, da tvoj tip vajine zveze ne jemlje pol resno tolk kot ti, glede na prestrašenost, ki kar veje iz tvojih postov.

Tolk neke negativistične energije sem zasledil samo še pri delusional.

Zdajle sem izkoristil đokerja do svojega mnenja o tvoji zvezi, dokaj pozno sicer, saj se ti kar naprej vtikuješ v vse in vsakogar in se imaš za nekakšno glavno avtoriteto foruma.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 17. Dec. 2011 18:52

maniac napisal/-a:
spice girl napisal/-a:Halo? A so pol za ostale, ki tako govorijo o otrocih, otroci za njih igrače? Joj, kolk ste bogi, otroci vam gredo na živce, ko jokajo, za kužke pa je vse lepo in prav al lajajo al ne. In nisem napisala, da mi gredo psi na živce, ampak, da mi gredo bolj psi kot otroci. Bistvena razlika. Pa dej, ne primerjat vzgojo živali z vzgojo otroka. Lepo te prosim, gre za tvojo kri, ki si jo ti ustvaril. Otrok je del tebe. Res ne razumem, kako lahko kdo tako razmišlja. Sej sem že napisla, pol je zate smisel življenja s partnerjem, s katerim si skupaj 10 let to, da si nabaviš psa?

Ma, v bistvu se mi zdi žalostno, da ljubezen pogojuješ s tem, da je nekdo tvoje krvi.

In kaj ti ni jasno, če nekaterim otroci niso smisel življenja? .

tukej bi se pa strinjala s temle...zelo! :)

1. zakaj moram imet svoje otroke samo zato da so moji, ker npr ni dovolj tistih na svetu ki umirajo od lakote, morajo v vojsko, so sirote itd.. :?:

2. zadnič sem po radiu poslušala eno oddajo kjer so skušal pojasnit nek fenomen, namreč zakaj družba (večina :!: ) misli, da so ljudje ki nimajo otrok avtomatsko bolni, nezmožni jih imet, homoseksualci ali pa čudaki :roll: ....žalostno.
Zivljenje je piskotek!
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 18. Dec. 2011 0:07

inaa, in kaj so povedali? Prosim, da kaj vec napises, ce se spomnis, ker me res zanima. Najbolj mi gre pa na zivce, ko si ze nekaj casa s partnerjem in se porocis, se vsi muzajo da zdaj bo pa ze cas za otroke. Ko jim poves, da jih mogoce sploh ne bos imel, te pa gledajo postrani, ces kako ne. Moti me, da moram v takih situacijah zagovarjat svojo odlocitev, medtem, ko tiste, ki imajo otroke, pa nikoli nihce ne vprasa, zakaj so se odlocili za otroke (ceprav se je pri nekaterih resnicno za vprasat). Sicer je pa ze vec raziskav pokazalo, da so pari brez otrok srecnejsi in tisti, ki imajo otroke, so spet resnicno srecni, ko otroci odrastejo in grejo od doma. Ob misli na to, koliko sekiranja in skrbi je, ko imas otroka, me res ne mika, da bi ga imela.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lia7bibi » 18. Dec. 2011 0:44

:respekt:
se popolnoma strinjam z zgornjima dvema postoma.
ne maram otrok v tej meri,da bi jih imela sama (trenutno) ali da bi hotela preživljat z njimi več časa kot mi je nujno potrebno (obiski sorodnikov 2x/letno,na faksu in na ulici).dokler se "družimo" v tem okviru se super razumemo in me imajo otroci celo raje kot kakšne super-otroko-ljubeče vrstnice :)
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 18. Dec. 2011 10:48

CaliLove* napisal/-a: Sicer je pa ze vec raziskav pokazalo, da so pari brez otrok srecnejsi in tisti, ki imajo otroke, so spet resnicno srecni, ko otroci odrastejo in grejo od doma.

In ena od teh raziskav je? Ker vse, kar se jst spomnim v povezavi z odhodom otrok od doma, je sindrom praznega gnezda. Da to ljudem prinese srečo,še nisem slišala. Razsvetli me :wink:
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 18. Dec. 2011 11:36

Jaz sem pa slišala že večkrat nekaj podobnega oz. da so srečnejši, ker se takrat spet začnejo posvečat drug drugemu, svojim hobijem ipd... Ampak takih raziskav jaz ne bi preveč resno jemala, odvisno od vsakega posameznika.. je pa res, da je logično, da imajo takrat starši več časa in prostora spet zase, in da je odraščanje / odhod otrok od doma normalen pojav, tako da neko pretirano žalovanje od tem niti ni na mestu, prav tako pa upam, da ne praznujejo preveč ob tem, češ pa smo se jih znebili :D No, odvisno predvsem od vpletenih in odnosov med njimi :)

Sem pogooglala, tale članek mi je npr. ven vrglo: http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/ ... ty-nesters Tu gre sicer za UK in le odhod otrok na univerzo, ampak je v tem stilu.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 18. Dec. 2011 15:19

čuftika napisal/-a:Na tvojem mestu ne bi sodila o zadevah o katerih nimaš pojma in se te konec koncev ne tičejo. Niti imajo povezav s temo o kateri debatiramo, ampak ti moraš druge tunkat, da se potem boljše počutiš.

aha, to, da si pa ti začela spuščat se na nek osebni nivo
čuftika napisal/-a:Claire-če ti oceniš mojo izjavo kot glupo, me sploh ne gane, saj gledam KDO mi kaj reče in ne samo kaj mi pove! :)

pa nima nobene veze? jaz sem ti samo vrnila. tudi to nima veze s temo + nimaš pojma kakšna sem jaz in se te ne tiče.

dalje,
čuftika napisal/-a: (pač to je sam primer, da se bi potem spet katera, najraje pa to počne claire, obračala mojih besed in trdila stvari katere nisem napisala).

ok- sem si res vzela cajt te scitiratz, da mi boš lahko razložila kaj sem kje obrnila, v bistvu svoje besede cel čas obračaš ti sama.

najprej si rekla:
čuftika napisal/-a:Pomoje gresta sexat sam zato, da nardita še kakega otroka. Ne me narobe ... vsaka čas njenemu možu, da se mu ob pogledu nanjo sploh še dvigne

ha?

in pol, ko sem te skurcala si sama svoje besede spremenila v
čuftika napisal/-a:Pač pa gre se za princip, da se ne greš zapustut po porodu,predvsem zaradi sebe, .. blabla bla bla bla

zdaj pa- kdo komu obrača besede in kdo se v koga vtika osebno? (jaz priznam, vrnem vedno, začnem nikoli) resnično mi je vseeno s kom si, če si, zakaj, si ali nisi. si jih mela 1 al 100 (čeprav vem da je edien) z nekim kaj že... aja! tunkanjem je pa spet tako- kdo koga?

đeki, tebi pa- :D. daj že pozabi no delu. že en cajt ne sodeluje več, pa vseeno ne mine nobena tema brez omenjanja nje. patetično. dajte no prebolet. je pa živ dolgcajt tu odkar je ni. (in zanimiva teorija. problem je le ta, da jaz nisem zagrenjen in agresiven človek. :D )
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov