Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 16. Dec. 2011 15:26

čuftika napisal/-a:Glede mamic in otrok pa redko naletim na kakšnega histeričnega otroka, ki vrže celo trgovino v luft, ker bi imel nekaj kar mu nočejo kupit, ko pa, mi pa ni prijetno.

to se dogaja pri vseh otrocih v nekem obdobju odraščanja (ko preizkušajo svoje meje in meje staršev), v večji ali manjši meri in NE pomeni, da je otrok razvajen.
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 16. Dec. 2011 15:29

Tamala_mrha napisal/-a:No, no, če pa ti psa smatraš kot manjvrednega člana družine, samo zato, ker ni človek, ampak žival, pa boljše da taki nimate psa. :D Jaz pa tudi za psa menim, da je treba iti marsikam z njim oz. on z mano, ampak tako kot sem pri malem otroku (dojenčku v bistvu) rekla, da ne povsod in takoj, ko priveka na svet, tako za psa velja celo življenje, da ga ne bom vlačila povsod, marsikam pa že.

Pa tista, ki je napisala, da se ji zdi "vlačiti nekoga s sabo" neprimeren izraz ... Ne rabite potencirati, beseda se ne nanaša na osebo konkretno, ampak na dejanje, ko ima nekdo nekoga povsod zraven. :wink:

A ti enakovrediš psa z otrokom :eek:
Ja ne vem, če je zate smisel zveze, da si s fantom nabavita in "vzgajata" psa, pol sta verjetno že doživela vrhunec zveze. Pse imam sicer rada, ampak ne, raje ga nimam, kot da bi ga zanemarjala.

Vidim, da bi večina najraje rada imela za otoka nekega mutca, brez energije, ki ne zna hodit, govorit,... Kaj ni lepše, da je otrok zvedav in poln energije. Aja, pa še to... Vzgoja otroka ne traja samo 2leti, ampak lahko bi rekla 18let... tako da je res žalostno, da govorite, da je živahen 2letni otrok nevzgojen.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 16. Dec. 2011 15:36

Zame pes ni zato, da ga imam samo doma, ne enačim ga s človekom, ne pomeni pa, da je kaj manj vreden. Imam že od nekdaj tako miselnost, da mi je pes zelo pomemben člen naše družine in vsi doma smo enakega mišljenja. Če ti ni blizu takšno razmišljanje, me ne moti. Jaz sem v tvojem postu razbrala samo to, da je zate pes za doma bit. In sem podala moj pogled na to, ker si ti prva začela s povezavo med psom in otrokom. :wink:

Kako pa je urejena moja zveza in kakšen je najin pogled na otroka, pa je najina stvar, četudi si ne bi želela imeti otrok. Tudi če ima par samo psa (ali kakšno drugo žival), otrok pa ne - kdo si ti spajsica, da sodiš, da je to vrhunec zveze? :?
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 16. Dec. 2011 15:52

Mišljeno je bilo v tem smislu, da če bi hotla imet otroka samo kot lutko in za preganjanje kratkega časa, potem pa bi ga nekam oddala, češ jaz grem na dopust, tam se mi ne da ukvarjat z otrokom, jaz bom počivala, pa še ostale turiste bi motil, potem si raje nabavim psa. Pes te pač ne rabi 24/7... in ja bila je primerjava. Ti pa si napisala, da zate pes ni manjvreden član družine, kar jaz smatram za enačenje.
Zame so družina starši(en starš) plus otroci, psi in ostale živali pa hišni ljubljenčki, ki jih absolutno ne smatram za družinske člane. In bolj mi gre na živče, če na plaži vidim psa, ki ovohava ostale turiste, se kopa v morju, kjer se jaz, se po možnosti v vodo še polula in pokaka, pa laja itd. :? kot pa malega 2letnika, ki prvič vidi morje in je zaradi tega ves navdušen :)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 16. Dec. 2011 16:59

jaz priznam, da mi grejo otroci na živce.

vem, da je normalno, da so živahni (tudi jaz sem bila precej in še radovedna do amena), ampak se mi jih ne da prenašat. in dvomim, da jih bom kmalu imela. verjamem pa, da ko si otroka zaželiš, te to ne moti več.

in zato pač zavijam z očmi, ko se derejo na letalu, mi brcajo v zice, tečnarijo v bilokateri vrsti, vse prešnofajo ko pridejo na obisk, se špricajo po plaži in zraven še mene ko grem po penzionistično v vodo, norijo po restavraciji... in mi zaenkrat takšni primeri služijo kot neke vrste kontracepcija :)
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 16. Dec. 2011 17:19

to da so otroci taki divji, delajo bedarije, je kriva samo vzgoja. jaz nisem nikoli počel takih stvari ki si jih napisala s0nckic4.

je pa tako pač, kdor vidi samo sebe, svoj komfort itd. si itak ne zasluži otroka. samo mu bo pa žal v poznih letih, ko bo ugotovil da po njegovi smrti od njega ne bo ostalo nič.

kar se pa živali tiče.. jih imam za več kot ljudi. pač ne poznajo prevare, laži, in pri njih si lahko 100%. pri ljudeh pa nikoli. ni pa to družina seveda.

@spice girl, pes v vodo nikoli ne ščije, serje, ker enostavno ne more XD mora bit na trdnih tleh da se lahko sploh napne. tega se je velik bolj bati pri otrocih. pa tudi v vsakem primeru so bolj glasni od psov.
maniac
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a maniac » 16. Dec. 2011 19:44

spice girl napisal/-a:Mišljeno je bilo v tem smislu, da če bi hotla imet otroka samo kot lutko in za preganjanje kratkega časa, potem pa bi ga nekam oddala, češ jaz grem na dopust, tam se mi ne da ukvarjat z otrokom, jaz bom počivala, pa še ostale turiste bi motil, potem si raje nabavim psa. Pes te pač ne rabi 24/7...

In bolj mi gre na živče, če na plaži vidim psa, ki ovohava ostale turiste, se kopa v morju, kjer se jaz, se po možnosti v vodo še polula in pokaka, pa laja itd. :? kot pa malega 2letnika, ki prvič vidi morje in je zaradi tega ves navdušen :)

Halo? A pes je zate igrača, ki ga oddaš, ko se ga naveličaš, hočeš uživat itd.? Tudi s psom se je treba ukvarjat, ga vzgajat, kam peljat, da se socializira, ker gre za živo bitje, ki kot otrok čuti, misli, raziskuje. In kot gredo tebi psi na živce, gredo drugim otroci; in kot se ti ne oziraš na tiste, ki jih otroci motijo in greš s hčerko, kamor ti paše, gredo drugi s kužki, kamor jim paše.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 16. Dec. 2011 20:08

s0nckic4 napisal/-a: in zato pač zavijam z očmi, ko se derejo na letalu, mi brcajo v zice, tečnarijo v bilokateri vrsti, vse prešnofajo ko pridejo na obisk, se špricajo po plaži in zraven še mene ko grem po penzionistično v vodo, norijo po restavraciji... in mi zaenkrat takšni primeri služijo kot neke vrste kontracepcija :)

:respekt: so true. Se podpišem.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 16. Dec. 2011 20:48

slovenc79 napisal/-a:to da so otroci taki divji, delajo bedarije, je kriva samo vzgoja. jaz nisem nikoli počel takih stvari ki si jih napisala s0nckic4.

je pa tako pač, kdor vidi samo sebe, svoj komfort itd. si itak ne zasluži otroka. samo mu bo pa žal v poznih letih, ko bo ugotovil da po njegovi smrti od njega ne bo ostalo nič.

kakšne izjave maš pa ti zadnje čase, Slovenc :D

1. Ne, ni kriva samo vzgoja, smo že večkrat ugotovili, da je veliko odvisno tudi / predvsem od samega človeka - primer dveh bratov / sester / sestre in brata, ki sta različna po značaju (oz. mogoče bolje rečeno temperamentu), a z isto vzgojo ----> različno obnašanje, različna živahnost ipd. :wink:

2. Lol? Ne zasluži otroka? Kot bi bil to nek predmet / dobrina - to je povsem navaden človek, ne moreš reči, da si kdo zasluži / ne zasluži človeka; čist njegova odločitev je, a se bo kdo razmnoževal ali ne. In ja, ko nekdo umre, ga ni več, njegov otrok je samostojna oseba, ne njegov podaljšek / stvaritev. Precej čuden in mal poniževalen pogled na ljudi izpade tole :wink: (tj. na VSE ljudi, ker je vsak človek enkrat otrok, a ne, torej smo vsi predmeti svojih staršev:PP). Mislim, da narava ne bo nič prikrajšana, če ti oz. kdorkoli drug ne bo imel svojih potomcev, svet se bo še naprej normalno vrtel. :)

Očitno potem ravno ti vidiš samo sebe in svoj komfort, če nujno rabiš nek podaljšek, da bo po tvoji smrti dokazoval in razglašal, da si bil ti enkrat na svetu oz. da bo zate skrbel, ko boš star in betežen.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 16. Dec. 2011 21:01

Kika napisal/-a:
čuftika napisal/-a:Glede mamic in otrok pa redko naletim na kakšnega histeričnega otroka, ki vrže celo trgovino v luft, ker bi imel nekaj kar mu nočejo kupit, ko pa, mi pa ni prijetno.

to se dogaja pri vseh otrocih v nekem obdobju odraščanja (ko preizkušajo svoje meje in meje staršev), v večji ali manjši meri in NE pomeni, da je otrok razvajen.

Razvajenega ne slišiš jokat, ker ob prvi mamiiiiiiiii že dobi igračko, ki si jo želi Ponavadi zato, da mama ne bi požela "neodobravajočih" pogledov v trgovini :wink: Sem dejansko doživela, da me je ena stara gospa napadla, češ, pa dejte no otroku ta kinder jajček kupit :roll: Še mal pa bi mi dva evra dala :evil:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 16. Dec. 2011 21:28

maniac napisal/-a:
spice girl napisal/-a:Mišljeno je bilo v tem smislu, da če bi hotla imet otroka samo kot lutko in za preganjanje kratkega časa, potem pa bi ga nekam oddala, češ jaz grem na dopust, tam se mi ne da ukvarjat z otrokom, jaz bom počivala, pa še ostale turiste bi motil, potem si raje nabavim psa. Pes te pač ne rabi 24/7...

In bolj mi gre na živče, če na plaži vidim psa, ki ovohava ostale turiste, se kopa v morju, kjer se jaz, se po možnosti v vodo še polula in pokaka, pa laja itd. :? kot pa malega 2letnika, ki prvič vidi morje in je zaradi tega ves navdušen :)

Halo? A pes je zate igrača, ki ga oddaš, ko se ga naveličaš, hočeš uživat itd.? Tudi s psom se je treba ukvarjat, ga vzgajat, kam peljat, da se socializira, ker gre za živo bitje, ki kot otrok čuti, misli, raziskuje. In kot gredo tebi psi na živce, gredo drugim otroci; in kot se ti ne oziraš na tiste, ki jih otroci motijo in greš s hčerko, kamor ti paše, gredo drugi s kužki, kamor jim paše.

Halo? A so pol za ostale, ki tako govorijo o otrocih, otroci za njih igrače? Joj, kolk ste bogi, otroci vam gredo na živce, ko jokajo, za kužke pa je vse lepo in prav al lajajo al ne. In nisem napisala, da mi gredo psi na živce, ampak, da mi gredo bolj psi kot otroci. Bistvena razlika. Pa dej, ne primerjat vzgojo živali z vzgojo otroka. Lepo te prosim, gre za tvojo kri, ki si jo ti ustvaril. Otrok je del tebe. Res ne razumem, kako lahko kdo tako razmišlja. Sej sem že napisla, pol je zate smisel življenja s partnerjem, s katerim si skupaj 10 let to, da si nabaviš psa?

Slovenc... a če bi si ti neka žval posrala na brisačo, bi jo božal, češ ni hudega, otroka, starega 2 let pa nadrl kaj se gre? Mal karikiram, sam tako, da se vidi point mojega razmišljanja. Pa daj no, rajš imaš živali... pa kdo je kaj rekel prot njim... tudi jaz nimam nič proti. Jih pač ne štejem za družino, tako kot je bilo prej napisano, da so kao enakovredni... sorry, zame niso, zato živali tudi nimam.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 16. Dec. 2011 21:32

Sej človek je del živalskega kraljestva. :wink:
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 16. Dec. 2011 22:12

Spice girl, a je tako tezko razumet, da nekaterim ni smisel zivljenja s partnerjem, a katerim so 10 let, da naredita in vzgajata otroke? Nekateri pac nikoli nimajo otrok in si nabavijo psa ali dva (ali pa tri ali pa nobenega konc koncev) in jih dejansko tretirajo kot druzinske clane. Ne vem, zakaj bi bila taka zveza zgraznja vredna, ces, a to, da imas psa je tebi smisel zivljenja? Vsem ni smisel zivljenja otrok, ves, in nekatere ljudi psi osrecujejo tako, kot druge otroci.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 16. Dec. 2011 22:29

^^ Jp, pa tudi če imaš otroke, imaš lahko psa in ga obravnavaš kot družinskega člana (da ne bo izpadlo, kot da naj bi bil pes nek 'nadomestek' za otroka :D ). Redki so (upam) ljudje, ki pse obravnavajo, kot so jih v starih časih, npr. pes čuvaj pred bajto v vsakem vremenu zunaj na ketni, ki je ločen od družine / manj vreden :). Pa tud otroci se ponavadi navežejo na žival in jo obravnavajo kot prijateljčka / del družine :D

Lahko pa tudi nimaš svojih otrok niti živalskih ljubljenčkov, pa si čisto vesel, ne vem, zakaj bi bilo treba ravno neka nova bitja vnašat, če ti ni do tega :) jaz nisem nikoli imela psa in ga ne nameravam imeti, otrok prav tako vsaj zaenkrat ne mislim delat, pa menim, da moje življenje ne bo brezsmiselno, če ne bom imela nekoga za na stranišče vozit / hranit, imam veliko drugih stvari v njem. Pojma nimam, mogoče pa bom kdaj koga posvojila (človeka ali drugo bitje), cilj v življenju pa mi to vsekakor ni :)
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a slovenc79 » 16. Dec. 2011 23:48

dot napisal/-a:kakšne izjave maš pa ti zadnje čase, Slovenc :D

1. Ne, ni kriva samo vzgoja, smo že večkrat ugotovili, da je veliko odvisno tudi / predvsem od samega človeka - primer dveh bratov / sester / sestre in brata, ki sta različna po značaju (oz. mogoče bolje rečeno temperamentu), a z isto vzgojo ----> različno obnašanje, različna živahnost ipd. :wink:

2. Lol? Ne zasluži otroka? Kot bi bil to nek predmet / dobrina - to je povsem navaden človek, ne moreš reči, da si kdo zasluži / ne zasluži človeka; čist njegova odločitev je, a se bo kdo razmnoževal ali ne. In ja, ko nekdo umre, ga ni več, njegov otrok je samostojna oseba, ne njegov podaljšek / stvaritev. Precej čuden in mal poniževalen pogled na ljudi izpade tole :wink: (tj. na VSE ljudi, ker je vsak človek enkrat otrok, a ne, torej smo vsi predmeti svojih staršev:PP). Mislim, da narava ne bo nič prikrajšana, če ti oz. kdorkoli drug ne bo imel svojih potomcev, svet se bo še naprej normalno vrtel. :)

Očitno potem ravno ti vidiš samo sebe in svoj komfort, če nujno rabiš nek podaljšek, da bo po tvoji smrti dokazoval in razglašal, da si bil ti enkrat na svetu oz. da bo zate skrbel, ko boš star in betežen.

jasno da imam "take" izjave, če sem pa Slovenc in nalašč vse zgrda vzamete kar napišem.

Ja, kriva je vzgoja. tudi če sta 2 brata sta si podobna, tudi pa nista 24 ur na dan skupaj in deležna popolnoma enake vzgoje. kot npr. da je starejši ljubosumen na mlajšega itd. VZGOJA je glavna.

Ko sem mislil da si nekdo ne zasluži otroka, sem mislil na to da bo zaradi malomarne vzgoje vzgojil barabo z uničenim otroštvom, ne človeka. In, TEGA JE VEDNO VEČ NA SVETU. Ker imajo otroke tisti ljudje ki jih niso sposobni vzgajati, pa če si jih želijo ali pa ne. Ni čudno da je vedno več neplodnosti, naraven način redčenja pogubljive vrste - ljudi.

Komfort je da imaš uživaško in brezskrbno življenje, da pa ti nekdo pomaga ko si star pa NI komfort. Če je tako dajmo ukinit starčkom penzijo, zakaj bi dobivali denar če nič več ne delajo? Ne, lenoba in obnemoglost NI isto.

kar se tiče tega da po tebi nekaj ostane na svetu, je pač misel da starček bolj mirno umre. še vsak starš s katerim sem se pogovarjal, mlad ali star, je rekel da je to nekaj najlepšega v življenju. in jim pač verjamem.

@spice girl, bedno obračaš moje besede. jaz sem napisal, da pes ne more scati v vodo, otrok pa lahko. Ti pa navajaš razlog da te ZATO psi motijo, kar je čisti nesmisel. No, pač ti grejo ene živali na živce, samo tvoji razlogi so pa popolmona brez smisla. Ubistvu če ti grejo te stvari na živce, si raje omisli psa kot pa otroka.

kar se živali kot družinskih članov tiče nevem kaj mi to govoriš ker imava glede tega enako mnenje. Mislim da folk ki so mu je žival za družinskega člana ni čisto pri pravi.

živali imam raje kot ljudi, kar je moje mnenje in ni čisto nič v povezavi s tvojim postom. pač njihovo obnašanje ima logiko, tako da je tudi vzgoja precej lažja kot pri ljudeh.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov