Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Doutzen
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Doutzen » 31. Mar. 2011 18:50

Ampak zgornje stvari lahko počneš samo če imaš denar. In razen če ne podeduješ bajnih vsot denarja, moraš delat, da lahko potem uživaš. :wink:
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 31. Mar. 2011 19:22

tud met družino je strošek, in to velik. pa itak nisem mislila 24/7, normalno, da moraš delat, ampak če poleg tega nimaš nobenih drugih obveznosti, imaš še ful časa za vse ostalo.
Zadnjič spremenil punkie_, dne 31. Mar. 2011 19:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 31. Mar. 2011 19:23

Dorotheia napisal/-a:Če pa neko osebo že po defaultu to pač ne veseli in ga osrečuje nekaj drugega, pa naj pač počne tisto, kar ga osrečuje.

Ampak, če tebe dolgoletno monogamno partnerstvo osrečuje, potem se s tem v bistvu ničemur ne odpoveduješ in gre v tvojem primeru dosmrtne zveze ravno tako za zadovoljevanje lastnih potreb in želja kot pri nekom, ki na 5 let menja partnerje. Ti počneš to, kar ti hočeš, oni počnejo tisto, kar oni hočejo.
Zakaj se ti zdi tvoja odločitev bolj legitimna in hvalevredna?
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 11. 2006
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dorotheia » 02. Apr. 2011 19:46

Omg, kdo pa je rekel, da je moja odločitev hvalevredna ali celo legitimna? Kako nekateri takoj ostro preusmerite bistvo, če se nekdo nerodno izrazi. Še zdaleč ne. In po mojem mnenju se še zdaleč ne da tako poenostaviti to, se ti ne zdi?

Saj mogoče me bo pa enkrat samo prijelo in bom dobila preblisek v glavi, da bom raje celo življenje sama. In bom dejansko imela tak stil, ki si ga sedaj ne predstavljam. Si tudi predstavljam, da bi s takim stilom življenja (pa sedaj spet upam, da nekateri to ne boste razumeli kot da ga smatram za slabšega, manj hvalevrednega, nelegitimnega itd.). - skratka menim, da bi pri takem stilu življenja pri 50-ih izgledala veliko boljše kot v nasprotnem primeru. Ker pač imaš tu več časa zase. Sicer pa menim, da je sedaj tema, vsaj kar se tiče mojih prispevkov, zašla malo...zato bom tu zaključila.

jullia_ za konec - a ni vseeno, kaj si mislim jaz o tem, onem itd.? A ni vseeno? Vseeno, zakaj in kako si mislim - mislim si pač kakor si in tega ne bo spremenil nihče. Kot tudi ne pri kom drugem, sklepam. In dobro je tako. :smurf:
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Apr. 2011 11:19

Ti si tista, ki je poenostavila in označila ljudi, ki imajo drugačne preference kot ti za plehke in obsojene na doživljenjsko nesrečo.

Dorotheia napisal/-a:In meni je bolj žalostno to, da nekdo preferira seks kot pač družinsko življenje. Kako smo si različni ane? Pa kaj, če seks po 20ih letih ne bo več "oh in sploh". A bom zato nesrečna? Pha. Meni je tako razmišljanje res plehko. Ljudje, ki gledajo samo nase in na zadovoljevanje svojih potreb (bodisi psihičnih ali fizičnih) so mi plehki in dvomim, da so takšni ljudje kdajkoli v življenju dejansko srečni, zares srečni.

A bi zdaj mogoče pojasnila, zakaj je tvoja želja po družini in ustalitvi s enim partnerjem kaj drugega kot zadovoljevanje tvojih potreb? A gre tu za kakšno posebno žrtev s tvoje strani?
Mogoče, če si globoko v sebi želiš fukarjenja z različnimi moškimi in je tvoj zgoraj citiran post zgolj odraz fovšije tistim, ki si upajo živet po svoje. V nasprotnem primeru pa ti ravno tako zadovoljuješ svoje želje in potrebe kot tista punca, ki si želi imet več partnerjev, tako da res ne vem, zakaj bi bila ona kaj bolj plehka kot ti. Zakaj tako misliš?
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 03. Apr. 2011 11:37

Hih, sploh ne rabim naprej furati pogovora, ker vidim, da me je julija_ razumela in povzela.:)

@Dorotheia - Mene predvsem zanima, na kateri podlagi ti misliš, da je drugačno razmišljanje od tvojega plehko (beri svoj post, prilagojeno citiram odtod).
In kako lahko potem trdiš, da "ne obsojaš drugačnih in je fajn, da smo različni"?
Da ne bo pomote, ne izražam nobene zamere do tebe ali kaj podobnega. Samo ni mi jasno, kako deluje takale dvoličnost v izražanju - je namerna ali pač še sama ne veš, kaj misliš in zato pride do razlik?
Because I can.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 04. Apr. 2011 7:58

^Pa sej tukaj je veliko uporabnic, ki mislijo, da mora vsak imeti enake preference v življenju: resna zveza, otroci, pes, bajta z vrtom.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 04. Apr. 2011 23:09

Kako smešno, da se zveza avtomatsko poveže z izgubo svobode. Ne vem v kakšnih zvezah ste vi, ampak js še vedno hodim okoli, kolikor se mi le da, če je kak dober koncert v bližini, pač grem, sama, s kolegi,.. če se mi zahoče na žurerski dopust v tujino, pač grem.. da se razumemo - brez fanta.. če kdo izgubi svojo svobodo ko gre v zvezo, je to po lastni izbiri.. ker ti pač fant pomeni več, kot pa brezvezno pitje z random kolegi ali tisti, ki jim ni dovoljeno - ki so spet sami krivi, ker dopuščajo, da jim nekdo postavlja takšne meje. To je prva stvar, ki sem jo mogla povedat..
kar se pa tiče smisla zvez, otrok, skupnih stanovanj itd., recimo js povem zase.. js sem v zvezi, ker mi je tako trenutno lepo. Z daljno prihodnostjo se ne obremenjujem. Uživam zdaj. Ali bo najina "ljubezen" večna? Nimam pojma.. dokler se imava oba dobro, bo tako ostalo, če se nekega dne ne bova več imela lepo, bova šla vsak svojo pot. In tako naprej.. mogoče bom potem sama, mogoče bom našla nekoga drugega, mogoče bom imela otroke, mogoče bom stara gospa z polno hišo mačk. Sploh nima veze, v kolikor bom zadovoljna.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 05. Apr. 2011 8:31

^Zato pa cel čas pravim ( in nekateri cel čas protestirate), da je resna zveza šele takrat, ko par živi skupaj in dejansko deli življenje.

Ti se v svoji zvezi počutiš neomejeno svobodno zato, ker tvoja zveza dejansko izgleda tako, kot recimo zveza Nesanice z njenim loverjem. Tipa vidiš, ko ti je, če ti je za it brez njega na morje, greš pač sama...

Zato pa pravim, da študentske "resne zveze" večinoma funkcionirajo v praksi čisto isto, kot f-frendovstva.

Ko z nekom živiš, pa vidiš, zakaj je življenje v zvezi polno kompromisov.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 05. Apr. 2011 10:10

^^hm, mar potem v "resni partnerski zvezi" (po tvoji definiciji) se ne sme nikoli več iti na, npr., kakšno potovanje/izlet/žuranje samo s prijatelji/-cami?
Ker to, kar ti poudarjaš, meni deluje precej extremno, "tipa vidiš, ko ti paše tako" - jah ne, verjetno ji "velik paše" bit s tipom, vseeno pa ravno tako vsake toliko paše iti brez njega kam.
Roberta je verjetno samo želela povedat, da si s partnerjem res zaupata, si ne brskata po mobitelih & stuff :D, se ne rabita zasliševat (kar je pa spet druga skrajnost, vem)..
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 05. Apr. 2011 10:49

Džeki kako pa veš da midva ne živiva skupaj? A pol pa več ne bi smela na dopust samo s prijateljicami a kako? :D

In kakor ti poveš.. vidim tipa, ko mi je itd. to ni res. Sej ni moj on-call guy. Itak sem načeloma s fantom skupi.. vsi žuri, koncerti, potovanja, so izjeme.. ampak ko do njim pride, ni nobenega problema. Pa da spet ne bo napačne interpretacije, js preživljam čas z njim, zato ker mi tako paše, in ker sem rada z njim, ne zato ker sva v zvezi in zdej kar moram. Torej kar sem hotla povedat, da izguba svobode ni posledica ene normalne (v kateri si par zaupa) zveze. Oz. zdej ponavljam kar je purple_rain povedala pred mano :)
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Apr. 2011 17:10

Jaz pa res ne razumem, zakaj se kot svobodo pojmuje samo žuranje in potovanja.
A to, da z nekom sploh si v zvezi, pa ni svobodna odločitev? A to, da boš imel otroke, ni svobodna odločitev? Tudi v službo greš konec koncev prostovoljno. Mislim, še odločitev da boš šel na Ljubljanski maraton pomeni, da se odpoveš svobodni odločitvi, kaj boš počel v času, ki ga moraš pač posvetit treningom.

Če svoboda pomeni odsotnost vseh odgovornosti, potem kot koncept res ni združljiva niti z zvezo, niti s starševstvom, še hrčka ne moreš imet, če hočeš bit svoboden.

Ampak svoboda pomoje pomeni, da imaš možnost sam sprejemat odločitve o lastnem življenju. Zakaj bi trezna odločitev za zvezo in vse odgovornosti, ki jih le-ta s seboj prinaša pomenila omejitev svobode, če gre pa v bistvu za posameznikovo izvrševanje svobode v partnerskem življenju?

btw, namenoma uporabljam izraz odgovornost namesto dolžnosti ali omejitve, ker se mi zdi bolj politično korekten. Po želji lahko nadomestite.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 05. Apr. 2011 17:46

^^ ofkors.
to o svobodi je tako za lase privlečeno, da kar boli.
kot nekateri tipi upajo reči, da je ženska ena nadloga in strošek. da je to obveznost. in da je normalno, da živijo isto kot prej, ko so bili samski. sori, to ni res. če je tip dalje raje s svojimifgrendi kot s svojo punco, to ni baš neka ljubezen. "svoboda" gor ali dol.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
RmX
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a RmX » 09. Maj. 2011 11:58

Claire nekaterim pač ni do tega da bi imel neko zvezo,familijo in pač te stvari.. Svoboda pa je definitivno omejena.. Kaj mi bo žena?? Sam si perem,likam,kuham,pospravljam,pomivam,sesam,.. Denar ki ga porabim ga porabim izključno zase.. Resne ne vidim sreče v tem, da vstajaš sredi noći ker ti froc joče, prideš zjeban iz službe pa ti žena žre živce.. Tega resno ne rabim.. Sex pa se da tudi kje drugje dobiti tako da pač se mi zdi grajenje zakona oz zveze in družine bedarija.. Raje delam na sebi in zase kot pa za babo in pamža doma..
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 09. Maj. 2011 12:05

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 15:51, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov