Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 13. Feb. 2011 18:42

Slika
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 13. Feb. 2011 19:05

Zakaj se z zenskami kregas o smiselnosti vez? To ne pelje nikamor, ker so zveze #1 najvecja zapoved njihovih custvenih mehanizmov. To dalec presega racionalne diskusije na tem forumu.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Akvamarin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Akvamarin » 13. Feb. 2011 19:28

Oseba, ki deljansko ljubi doloceno osebo, lahko prezivi celo zivljenje z isto osebo in bo srecna! Oseba. ki ljubi ljubezen in vecno zadovoljstvo, tesko se bo ustalila z eno osebo, ker deljansko ne vzljubi tisto osebo, ampak se zaljubi v trenutnem uzitku in vidi nesmisel v zvezah.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Feb. 2011 20:48

Dioniz napisal/-a: men gre čist fajn in sem zadovoljen sam s sabo.

Mogoče ravno zato, ker vso negativo projeciraš na svet okrog sebe in se posledično sam sebi zdiš super, svet je pa grd, umazan in krut.

Mi, laični psihologi z enim semestrom psihologije (in izpitom, narejenim z 9 :P ), bi tu lahko postavili diagnozo nerazdelanega primarnega razcepa, ki lahko vodi v paranojo.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 13. Feb. 2011 21:31

ti kr postavljaj diagnozo, jaz se ji bom pa smejal :D
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 13. Feb. 2011 22:32

Če je človek pač tak, da mu ni panike biti pač sam, prav. Tudi takšni obstajajo.

Toda kar jaz poznam samskih je vse super in fino, dokler si mlajši in imaš še kakšnega samskega kolega ali kolegico. Ko pa ti dobijo partnerje ali celo družine, ko se zamenjajo teme pogovorov, ko nimajo več toliko časa zate in furajo svoje življenje, je pa mal drugače in jim nobenemu ni več tako lušno.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 13. Feb. 2011 22:48

Dioniz napisal/-a:pa kaj vi ste res tak ozkogledni, da ne vidite kar vam se meče v obraz? Kitajska se razvija, Indija se razvija... Kolko ljudi je tam? Kolko je to avtov, nafte itd.? Ste res tak ozkogledni, da mislite, da je svet samo Evropa in ZDA? Poglejte malo kaj se dogaja po svetu, kolko ljudi je takih, ki so na robu preživetja in se predvsem v zadnjih mesecih začenjajo postavljat po robu... Kaj bo ko bo cela Afrika se postavla po robu in se bo iz potratne Evrope in ZDA začelo več uvažat v tiste države kjer je populacija ogromna... Pomislite na stotine miljonov ljudi, ki živijo s tem s čemer v razvitem svetu živi 1000 ljudi... In vi mislite, da bo to še tak delovalo naslednjih 200 let? Ker morte tud gledat, da bojo vaši otroci hoteli svoje otroke itd. Pravite kako je blo 50 let nazaj? Napovedovali so točno to kar se zdaj dogaja... malo se pozanimajte. Bliža se velika vojna, oz. se že dogaja, vi pa lepo mirno uživate svoje življenje in mislite, da bo čez 100 let isto. Pa tud če ne bo vojne... Zemlja nas bo kmalu spucala iz obličja kot lažji primer uši... Samo malo se bo stresla pa nas več ne bo. Poglejte malo kak se populacija veča pa se vprašajte, če bojo tisti v nerazvitih državah kar pomrli pa bomo mi živeli mirno dalje, ker so kao oni itak 10000 km stran al se bo to začelo poznat tud pri nas? Tud oni so ljudje isto kot mi in hočejo preživet. Dober primer je Tunizija in Egipt. Kaj pa obe Koreji, pohlep ZDA? Vi kr živite v svojih zaplankanih sanjah pa delajte otroke samo ne pol jokat, ker bojo živeli z zaščitno masko na obrazu ali pa umirali, ker bodo vojne za pomanjkajoče naravne zemeljske vire pretresale človeštvo... I'm just saying...

Pa ne me zdaj obsojat, da sem zagrenjen človek...sploh ne! Men čist paše živet ZDAJ. Vprašanje pa kaj bo, ko bom star 50, 60, moji potencialni otroci pa bi bli v svojih najboljših letih... NE, ne bom jim tega naredil! Lahko je ne imet otroka, ko ga še nisi naredil... potem je itak prepozno! Še vedno se da vse spremenit, ampak nisem ravno optimist, da se bo to zgodlo...

Tole pa sploh ne vem kako naj komentiram, tok je, brez zamere, neumno. Kaj misliš, da pred 100 leti je bilo pa vse super? Bravo, spremljal si medije zadnje čase in navedel takšne, ki so bili medijsko najbolj izpostavljeni, zdaj pa misliš, da si toplo vodo odkril. In mišljenje, da ne imat otrok, ker bo šlo itak vse v k****?? :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 13. Feb. 2011 22:57

lej ti kr živi v svojem milnem mehurčku ampak ne govori pa da je nekaj neumno samo zato, ker je v nasprotju s tvojimi načeli oz. jih izpodbija. Tud jaz se ne strinjam s tvojim načinom razmišljanja pa ne govorim, da je zato neumno. Tako je moje mnenje trenutno in NI REČENO, da je pravilno ampak trenutno je tako moje mnenje in se ga bom držal. Ne rabiš pa tak na bol odrasel in eleganten način oz. bom rekel kr moderatorski način žalit. Nisem iz lune pado in nisem malo medijev spremljal v zadnjem času. Medije skoraj preziram in probam marsikaj na drugačen način zvedet kot pa iz tradicionalnih medijev, ki so itak en sam nateg in sredstvo za vodenje naroda tam kot veliki hočejo, da gremo...

I rest my case. Ne oglašam se več v tej temi, ker se nonstop hočete kregat in agresivno nastopate proti meni namesto, da bi probali met normalno debato brez žaljenja pa nizkih komentarjev. Če tega niste sposobni se pač ne bomo pogovarjali....
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 13. Feb. 2011 23:56

bom rekla, kar meni marsikdaj rečejo:
preveč se obremenjuješ z drugimi, razmišljaj o sebi, o tem kaj si ti želiš, delaj, kar te osrečuje, ceni kar imaš... ne razmišljaj o tem kaj imajo drugi, kako živijo drugi...
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 14. Feb. 2011 8:16

Kako si pa ti hitro užaljen! Pač se mi zdi takšno razmišljanje neumno, kaj naj zdaj v celofan zavijem to besedo, da ja ne boš jezen? A dej dej...
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 14. Feb. 2011 8:48

Dioniz napisal/-a:Nisem iz lune pado in nisem malo medijev spremljal v zadnjem času. Medije skoraj preziram in probam marsikaj na drugačen način zvedet kot pa iz tradicionalnih medijev, ki so itak en sam nateg in sredstvo za vodenje naroda tam kot veliki hočejo, da gremo...

je rekel Dioniz, ki na forum lima Zeitgeist in je prepričan, da so potovanja v dežele 3. sveta nevarna, za primer pa navede Burmo :roll:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 14. Feb. 2011 9:34

dioniz meni ti vedno bolj deluješ kot nek najstnik, proti kateremu se je zarotil cel svet, le sestra ga razume, ker sta povezana. :roll:

in ti se dejansko sam obremenjuješ z drugimi in ne drugi s tabo- to je še največja fora!
hehe. ti se jeziš, češ da se spotikamo obte, v bistvu se pa ti spotikaš ob celotno svetovno populacijo. anbelivabl!!
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 14. Feb. 2011 10:14

Moje mnenje o tem me še ne nardi neumnega čeprav vem, da sem vas prisilil k razmišljanju in, če se bo ob razhodu s svojim zdajšnjim partnerjem ali pa ob čemer drugem kar sem napisal v svojih postih v tej temi, vsaj 10 % vas nasprotnikov spomnilo name in na moje besede, potem je moj namen bil dosežen.

čau
Zadnjič spremenil Dioniz, dne 14. Feb. 2011 10:31, skupaj popravljeno 1 krat.
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 14. Feb. 2011 10:19

Nehaj se delati ubogega in napadenega. Nihče ni rekel, da si slab človek, kontrirali smo samo tvojemu mišljenju.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 14. Feb. 2011 11:37

Če/ko se razidem s svojim partnerjem, verjemi, boš ti zadnja zadeva o kateri bi razmišljala.

Sploh pa ne razumem od kod tebi ta superpozicija v svetu, da si prepričan, da vsi mi živimo v milnem mehurčku, ti pa si edini zaštekal bistvo vsega skupaj.

+

je rekel Dioniz, ki na forum lima Zeitgeist in je prepričan, da so potovanja v dežele 3. sveta nevarna, za primer pa navede Burmo roll

mimo tega pač ne morem. Sam sebi jamo koplješ.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov