Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:54, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Itak smo vsi egoistični. Kdor pravi, da najprej ne poskrbi za svojo rit (in parih ljubih ljudi okoli sebe), mu pa itak ne verjamem.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
ne vem točno kako ste prišli do ne/smiselnost delanja otrok, ampak ni mi jasno, zakaj je en argument (npr. ne maram otrok) bolj pravilen kot drug argument (nočem, da se moj otrok rodi v ta svet). kaj ima veze razlog? jaz se še najbolj od vsega bojim, kakšna bo po porodu moja postava. in to je najbolj banalen razlog, zakaj ne imeti otroka.
sicer sem pa na strani sirove in njenih viškov.
sicer sem pa na strani sirove in njenih viškov.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
A lahko vprasam tiste, ki nimate namen se porociti in imeti otroke, ker seveda ne vidite smisel v tem, kaj boste drugega poceli v lajfu, tudi takrat ko boste starejsi, seveda razen sluzbe in potovanja, pravzaprav kaj je vam smisleno pocet drugega v lajfu?
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
sirova štručka napisal/-a:Js sem htela samo povedat, da se mi to, da so se nekateri pripravljeni odpovedat temu, da bi imeli otroka iz razloga, ker nočejo, da njihov otrok doživi slabe stvari, ki se napovedujejo, zdi razumljivo in niti mal ne egoistično (to je ena napisala, da je egoistično, da ne bi imel otroka). To da nas je tko al tko preveč, je pa še dodaten razlog, da naj bo kdo vesel, da obstajajo takšni, ki so se pripravljeni odločiti, da ne bodo imeli otroka.
Višek sem pa omenila zato, ker sem nekje drugje enkrat prebrala odgovor na to, da nas je na svetu preveč: in kdo je tisti višek? jaz? mogoče ti? ali kdo tretji (nekaj v tem smislu).
Zato pa pač pravim, da se ni tko veselo za smejat temu, da nas je preveč in raj upat, da nisi glih ti in ljudje, ki jih imaš rad tisti višek oz. da se ne bo nekoč izkazal, da si bil, ko te bo "nesl" na kakršenkoli način pač že.
Slabe stvari so vedno napovedovali, ni to neka moda 21. stoletja. 50 let nazaj so napovedali hude čase, pa vseeno živimo in to kar v redu (ne bom se šla primerjat z Afriko ali Indijo). A ti je res tako hudo v življenju?
Če si takega mišljenja, bodi jezna na lastno egoistično in niti najmanj razumevajočo mamo, ker si je želela otroka in te je spravila na svet kljub temu da so 20-30 let nazaj napovedali (tako kot zdej) za 21. stoletje pomanjkanje, preveliko število ljudi, vojne, konec sveta pa še kaj.
Nikoli ne bo ta svet popoln in mislim, da to ve vsak, ampak na srečo za večino ljudi ni to razlog za se ne razmnoževat in večina egoističnih riti se odloča za otroka potem pa še za drugega, celo tretjega in četrtega. Le zakaj?
Otroka lahko doleti marsikaj hudega, ne samo to da nas je PREVEČ.
-
ognjena - Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 1. 2011
No, odgovori nekaterih me sploh ne presenečajo (sirova itd.). Spet ste dokazal, da se ne morete ustaviti pri meji, kjer se objektivno spreminja v subjektivno.
Evelyn - ja, res sem se malo oddaljila od teme, vendar vseeno vidim povezavo med vztrajanjem v bednih zvezah in strahom biti samski.
Drgač je pa tema zanimiva in posti nekaterih so zlo dobri.
Ampak eni mate preveč časa in volje, da tule bojujete bitke (sirova in evelyn). Sploh pa je folk, ki objavlja poste vedn isti in ma tolk volje, da si od vsakega zapomni kaj je pisu na druge teme in to potem sponaša. Neodraslo in hinavsko!
I'm outta here...
Evelyn - ja, res sem se malo oddaljila od teme, vendar vseeno vidim povezavo med vztrajanjem v bednih zvezah in strahom biti samski.
Drgač je pa tema zanimiva in posti nekaterih so zlo dobri.
Ampak eni mate preveč časa in volje, da tule bojujete bitke (sirova in evelyn). Sploh pa je folk, ki objavlja poste vedn isti in ma tolk volje, da si od vsakega zapomni kaj je pisu na druge teme in to potem sponaša. Neodraslo in hinavsko!
I'm outta here...
- Cant_sleep_tonight
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 3. 2009
my_self napisal/-a:
Slabe stvari so vedno napovedovali, ni to neka moda 21. stoletja. 50 let nazaj so napovedali hude čase, pa vseeno živimo in to kar v redu (ne bom se šla primerjat z Afriko ali Indijo). A ti je res tako hudo v življenju?
Če si takega mišljenja, bodi jezna na lastno egoistično in niti najmanj razumevajočo mamo, ker si je želela otroka in te je spravila na svet kljub temu da so 20-30 let nazaj napovedali (tako kot zdej) za 21. stoletje pomanjkanje, preveliko število ljudi, vojne, konec sveta pa še kaj.
Nikoli ne bo ta svet popoln in mislim, da to ve vsak, ampak na srečo za večino ljudi ni to razlog za se ne razmnoževat in večina egoističnih riti se odloča za otroka potem pa še za drugega, celo tretjega in četrtega. Le zakaj?
Otroka lahko doleti marsikaj hudega, ne samo to da nas je PREVEČ.
-
my_self napisal/-a:Slabe stvari so vedno napovedovali
in je samo vprasanje casa kdaj bojo prerokbe uresnicene:)
- pisi kako zivis ti, ne drugi
- poglej si populacijo 1960, danes in si na grobo izracunaj za 2060
- da svet ne more bit popoln sem izvedel iz tvojega posta. mi razlozis za
kaj ne?:)
-
ker so...egoisti?:Omy_self napisal/-a:večina egoističnih riti se odloča za otroka potem pa
še za drugega, celo
tretjega in četrtega. Le zakaj
- Cant_sleep_tonight
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 3. 2009
Akvamarin napisal/-a:A lahko vprasam tiste, ki nimate namen se porociti in imeti otroke, ker seveda ne vidite smisel v tem, kaj boste drugega poceli v lajfu, tudi takrat ko boste starejsi, seveda razen sluzbe in potovanja, pravzaprav kaj je vam smisleno pocet drugega v lajfu?
seveda lahko vprasas..
sebe vidim kot ribica na arkticnem koncu z imenom Lofoten.
rib sicer ne jem je pa odlicen obcutek ko visji razum nadvlada podrejeno vrsto. hmm ce pa malo prestudiram pa niti ni tako velike razlike med krapom
pa malim poscancem v zibelki. no o tem pa kdaj drugic.
lahko noc iz bloka
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
^^ the biggest bullshit ever. (vsaj meni, da se ne bo kdo vtaknu)
Ni problem v višku otrok v Evropi, kjer je na eno žensko 1,5 otroka. Problem je, da imajo otroke ljudje, ki za njih niti minimalno ne morejo poskrbet (streha nad glavo razpada, oni pa 10 nacepajo, tudi pri nas; še posebno pa v nerazvitih državah, pa tud če umirajo od lakote). Moj otrok ne bo živel v baraki, dobil bo vse osnovno kar rabi, če bo pa sam zabluzil življenje, pa to ne morem sedaj vedt. Hočem svojega 1,5 otroka Mislim da je vse to le "lepši" način, da nekdo reče, da noče imet odgovor. Ali je kdo tako nesebičen in se bo zaradi tega odpovedal otroku, ki si ga res ful želi?
In mislim da nikol niso živel tako fajn, kot mi.
Ni problem v višku otrok v Evropi, kjer je na eno žensko 1,5 otroka. Problem je, da imajo otroke ljudje, ki za njih niti minimalno ne morejo poskrbet (streha nad glavo razpada, oni pa 10 nacepajo, tudi pri nas; še posebno pa v nerazvitih državah, pa tud če umirajo od lakote). Moj otrok ne bo živel v baraki, dobil bo vse osnovno kar rabi, če bo pa sam zabluzil življenje, pa to ne morem sedaj vedt. Hočem svojega 1,5 otroka Mislim da je vse to le "lepši" način, da nekdo reče, da noče imet odgovor. Ali je kdo tako nesebičen in se bo zaradi tega odpovedal otroku, ki si ga res ful želi?
In mislim da nikol niso živel tako fajn, kot mi.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
pa kaj vi ste res tak ozkogledni, da ne vidite kar vam se meče v obraz? Kitajska se razvija, Indija se razvija... Kolko ljudi je tam? Kolko je to avtov, nafte itd.? Ste res tak ozkogledni, da mislite, da je svet samo Evropa in ZDA? Poglejte malo kaj se dogaja po svetu, kolko ljudi je takih, ki so na robu preživetja in se predvsem v zadnjih mesecih začenjajo postavljat po robu... Kaj bo ko bo cela Afrika se postavla po robu in se bo iz potratne Evrope in ZDA začelo več uvažat v tiste države kjer je populacija ogromna... Pomislite na stotine miljonov ljudi, ki živijo s tem s čemer v razvitem svetu živi 1000 ljudi... In vi mislite, da bo to še tak delovalo naslednjih 200 let? Ker morte tud gledat, da bojo vaši otroci hoteli svoje otroke itd. Pravite kako je blo 50 let nazaj? Napovedovali so točno to kar se zdaj dogaja... malo se pozanimajte. Bliža se velika vojna, oz. se že dogaja, vi pa lepo mirno uživate svoje življenje in mislite, da bo čez 100 let isto. Pa tud če ne bo vojne... Zemlja nas bo kmalu spucala iz obličja kot lažji primer uši... Samo malo se bo stresla pa nas več ne bo. Poglejte malo kak se populacija veča pa se vprašajte, če bojo tisti v nerazvitih državah kar pomrli pa bomo mi živeli mirno dalje, ker so kao oni itak 10000 km stran al se bo to začelo poznat tud pri nas? Tud oni so ljudje isto kot mi in hočejo preživet. Dober primer je Tunizija in Egipt. Kaj pa obe Koreji, pohlep ZDA? Vi kr živite v svojih zaplankanih sanjah pa delajte otroke samo ne pol jokat, ker bojo živeli z zaščitno masko na obrazu ali pa umirali, ker bodo vojne za pomanjkajoče naravne zemeljske vire pretresale človeštvo... I'm just saying...
Pa ne me zdaj obsojat, da sem zagrenjen človek...sploh ne! Men čist paše živet ZDAJ. Vprašanje pa kaj bo, ko bom star 50, 60, moji potencialni otroci pa bi bli v svojih najboljših letih... NE, ne bom jim tega naredil! Lahko je ne imet otroka, ko ga še nisi naredil... potem je itak prepozno! Še vedno se da vse spremenit, ampak nisem ravno optimist, da se bo to zgodlo...
Pa ne me zdaj obsojat, da sem zagrenjen človek...sploh ne! Men čist paše živet ZDAJ. Vprašanje pa kaj bo, ko bom star 50, 60, moji potencialni otroci pa bi bli v svojih najboljših letih... NE, ne bom jim tega naredil! Lahko je ne imet otroka, ko ga še nisi naredil... potem je itak prepozno! Še vedno se da vse spremenit, ampak nisem ravno optimist, da se bo to zgodlo...
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
rinca napisal/-a:joj, Dioniz, ti men deluješ kot en naivnež, ki je pri 20-ih prvič pokukal iz svojega milnega mehurčka in ugotovil, da življenje ni pravljica.
No, jaz vsaj sem (če že ti tak praviš). Vi pa še niste kot kaže in nadaljujete življenje v njej... Aja pa star sem precej več kot 20, da ne bo kake pomote.
Akvamarin napisal/-a:Dioniz, nisi mi odgovoril kaj bos pocel smislenega v lajfu?
To se ne hecaš? Zakaj bi pa obvezno rabo otroke in družino za nek smisel v življenju?
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Dioniz, res se ne hecam, jaz nikjer nisem napisala, da imeti ortoka in druzino je smisleno in da je to edini smisel zivljenja. Glede tvojih postov in razlag, me zanima, kaj imas namena poceti v lajfu, da se tebi ne zdi butasto? Pravzaprav, kako se vidis sebe, ko bos tud starejsi? to te sprasujem, ker berem, da lahko predvidevas za 200 let vnaprej!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov