Smiselnost zveze, grajenja skupnega življenja, imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 12. Feb. 2011 13:26

Jaz pa res ne vem, kaj je s tem argumentom, da nočete otrok na ta grozni svet spravljat. Nikoli v zgodovini niso ljudje živeli bolje, kot živimo danes.
Če bi imele otroke par tisoč let nazaj, bi bilo nadvse verjetno, da sploh ne bodo doživeli prvega rojstnega dneva. Par stoletij nazaj bi jim grozilo suženjstvo pri Turkih, kuga ali lakota. 200 let nazaj bi morali cele dneve delat na njivi, v hlevu ali v tovarni.
Pa so ljudje vseeno ves ta čas imeli otroke. Danes je pa moderno nekaj palamudit o tem, kako otrokom ne privoščite tako krutega lajfa. Presrani ste, samo to je.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 12. Feb. 2011 14:33

Ko sste ravno omenjali egoizem - kaj pa je to, da si nekdo želi otroka drugega kot egoizem :) ? V prvi vrsti je to njegova želja, da si pač lajf "popestri" z otrokom, zapolni čas, whatever...
Ampak ne mi pa prosim govorit, da so egoisti sam tisti, ki si otrok ne želijo oz. jih nimajo...
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 12. Feb. 2011 14:37

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 12. Feb. 2011 14:38

Presranost zaradi te trditve, da je svet tako krut in neizprosen, ne zaradi odločitve, da ne bo imel otrok.
Uporabniški avatar
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackDahlia » 12. Feb. 2011 16:05

sirova štručka napisal/-a:Ljudi nas je že tko preveč in blagor takim "presrancem".

Uhm, what? Mislim, nekateri imate take "argumente", da človek ne ve, ali se naj joče ali smeji... :gruebel:

Itak, da je odločitev vsakega posameznika, če bo imel svoje potomstvo ali ne, ampak izjaviti, da je ljudi že tako ali tako preveč....

:lach:
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 12. Feb. 2011 16:16

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackDahlia » 12. Feb. 2011 16:38

Pa o kakšnem višku ti govoriš? Ne moreš tako posploševat, da je pa zdaj pametneje, če nimaš otrok, da ne bo t.i. višek. Jaz in moji višek? Jaz bolj težko, ker nisem odrasla v družini, kateri bi predstavljala višek. Explain please :wink:
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 12. Feb. 2011 16:56

Black Dhalia ne smeši se s takimi izjavami, raje kej koristnega preberi. Ljudi je na svetu PREVEČ ja, ker neobnovljivih virov zmanjkuje, obnovljivih pa ne obnavljamo. Stopi iz okvira male Slovenije, svoje udobne hiške in sobice, ter se razglej po svetu, kako drugi ljudje živijo, nimajo niti 5% udobja, kakršnega imaš ti. Napovedi pa niso niti malo perspektivne.
Seveda nihče ne pomisli na to, ker vsi mi živimo v t.i. razvitejšem svetu, kjer imamo vse dano, nihče pa ne vidi celotne slike.
Sicer pa ste pošteno OT, ampak če se avtorju teme zdi, da to sovpada s smiselnostjo zvez ipd., ok.
It was forever..but it didnt last long..
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 12. Feb. 2011 17:03

...
Uporabniški avatar
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackDahlia » 12. Feb. 2011 17:06

Jojme. Kaj ko bi ti bolj pozorno brala, ker bi ti potem bilo jasno, da se je moj post nanašal na post od uporabnice, ki govori o višku, govora pa je bilo o otrocih - o naših potomstvih, če jih bomo imeli, ne o otrocih v Afriki in drugje, kjer se jim godi dosti slabše kot nam. :wink:

^^ mišljeno za obe, ker očitno obe bolj površno bereta ali pa tudi dojemata :D
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 12. Feb. 2011 17:09

Yeah right. Lame save. ma bolj sirova prav, da dejansko ne veš čemu oporekaš. Ampak dobr, medve slabo dojemave.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Feb. 2011 17:10

Če se tem, ki nočejo imeti otrok, ker so "višek", tako smilijo tisti otroci v Afriki, naj pa posvojijo kakšnega (res da pa to ne bo zmanjšalo viška, prej ga mogoče povečalo, presneto) :P To, kot argument, se mi zdi pa smešno. Razumem veliko drugih argumentov, tega pa pač ne...
Zadnjič spremenil *mala*, dne 12. Feb. 2011 17:12, skupaj popravljeno 1 krat.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
BlackDahlia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackDahlia » 12. Feb. 2011 17:12

Evelyn: Z zadnjim odgovorom pa res nisi z ničemer argumentirala, samo neko teen trmo zganjaš, ker si iz mojega posta očitno potegnila samo o branju in dojemanju, ne da bi dejansko kaj koristnega odgovorila. Ampak tudi prav. Ne mislim smetit teme, če je to že ot...
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 12. Feb. 2011 17:13

To ni point jao. :D Če jaz prav razumem sirovo, je ona mimogrede omenila še argument, da nas je na svetu tako ali tako preveč in da se bodo temu primerno čez nekaj let(pišejo že, da čez 50let) kazale posledice. S tem mislim, da je ciljala na "višek". Nima absolutno nobene veze, če ti posvojiš 789 otrok z Afrike, ker bo kriza dosegla tudi industrializiran, moderen svet.

Black Dahlia tudi zate velja zgornja razlaga, ti si si argument napačno interpretirala, češ da le kakšen višek pa bo nekdo.
Če pa sirova ni ciljala na teorije razvoja, pa ok, se umikam. :D
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 12. Feb. 2011 17:21

To so bedni izgovori, ljudje ki pravijo da nas je preveč. Preveč ljudi se rojeva v Indiji, Kitajski in ostalih državah tretjega sveta, mi tukaj na zahodu pa jokcamo ker se bodo oni hoteli voziti z avtomobili in si želeli računalnik.
Sam kle se poraja vprašanje, a imamo mi pravico ker smo bogatejši njim odrekat pravico do dostojnega življenja?

Kar se pa tiče da je ljudi preveč-nas je, ampak ne v Sloveniji, tako da punce kr veselo na delo.

Kar se pa tiče krutega sveta, svet je bil zmeraj krut, bil je 20 let nazaj , in bo čez 20 let isto, vem sam da ni tok hudo. Od 50ih pa do 90ih je bila hladna vojna, hej zaradi raket ne bom delal otrok. Leta 2011 je svetovna kriza, hej jaz ne bom imel otroka ker ima Slovenija prevelik BDP dolg.

Kar se pa tiče da imaš otroke zaradi egoizma, a ni po tej logiki tudi ljubezen egoizem-ker ukrademo nekomu življenje, da nas spolno, družabno in čustveno zadovoljuje!?
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov