(slabi) odnosi s fantovo družino (spet)

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 03. Avg. 2009 16:20

Nevem, če bi lahko živela s taščo samo zato, da bi mi ostalo nekaj denarja več. Pomemben je tudi moj mir, ki ga nebom imela, če bom živela pri tašči.

Vsak naj pretehta kaj mu več pomeni DENAR ali MIR.
prc
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a prc » 03. Avg. 2009 17:19

Joj kakšne mate nekateri tukaj... Da raj pogoltnete marsikej, "da se lahko vozite v boljšem avtu, si privoščite kozmetičarko, kupite dodatne cunjce. Taki/ke ne boste nikoli odrasli in ne boste nikoli samostojni. Tiste, ki pa živite pri fantu in s tem pri tašči. Zakaj samo govorite "bom pa odšla!" Pojdi, kaj te ovira? Aja, doma se ne razumete in nočete domov, za najemnino pa "nočete" dajati. Prav vam je. Ena bajta 3 generacije očitno rulz za vas. -> sam da je dnar za fensi cunce pa kozmetičarko, bomo že uredil probleme s taščo... Pa mamini sinčki in mamine/očetove hčerkice, ki se ne mislite odselit od doma -> bog vam pomagaj, razvajene riti.
pikabu
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a pikabu » 04. Avg. 2009 12:09

..
Zadnjič spremenil pikabu, dne 06. Avg. 2009 20:37, skupaj popravljeno 1 krat.
Being with all the girls in the world doesn't make you a man;
but making one girl feel like she is the world.
.....well, that does
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 04. Avg. 2009 20:40

Odgovorov nisem brala,se pa strinjam,kot si se že sama odločila,da odideš.Ubistvu se tvoje življenje bolj vrti okoli njegove mame,kot okoli vaju.In če fant nič ne stori v tej smeri,da bi se to nehalo,tudi sama veliko ne moreš v njihovi hiši.Mislim pa,da noben denar ne zamenja miru in osebne svobode v lastnem domu.
Ne morem pa mimo tega,da nebi povedala,kako zgrožena sem nad takimi in podobnim taščami,kot je tvoja.Sploh ne razumem,od kje nekomu pravica do takjega vedenja??
catlike
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a catlike » 05. Avg. 2009 12:36

Nikoli nisem razumela, kako se nekatere punce ne razumejo s svojimi taščami. Enostavno mi ni bilo jasno, saj sem sama, ko sem prišla k fantu domov in ko sem spoznala njegove starše, sem se zelo trudila, da bom imela z njimi čim boljši odnos.
Na začetku so se tudi oni trudili, toda s časoma se je ta trud z njihove strani drastično zmanjšal in postali so že rahlo nesramni oz. zbadljivi, na način, ki je mene prizadel. Ko sem omenila to svojemu funtu, je rekel samo da ve in da so do njega ravno tako nesramni....Predlagala sem, da se odseliva, a glede na to, da ni še noben zaposlen in da živiva (vsak pri svojih), to ni bilo možno. Tudi ideja, da sva za nekaj časa pri moji mami, v majhnem stanuvanju ni prišla v poštev, saj mora doma delati in zaenkrat njegovi potrebujejo njegovo pomoč. Ne razumem ga kako lahko vse to trpi in še sedaj, ko nisva več toliko skupaj in to samo zaradi njegove mame, on pa se še vedno trudi in jim pomaga kolikor se da.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 05. Avg. 2009 13:08

Res nevem ali so res vse tašče ki jih opisujete tako grozne, ali ste morda ve, malce preveč občutljive in razvajene, in za vsako stvar iz muhe naredite slona. Hja v življenju je tak, da je treba se marsikdaj znati prilagodit, včasih celo kdaj kaj odpustit, ne pa svojo "gonit" pa z glavo skozi zid. In če se že enkrat odločite živet pri njegovih starših, morate pričakovati,da se boste prej morale začeti ve njim prilagajat kot oni vam. In da tukaj neke besede ne boste morale imeti. Popolnoma razumem, ko gre za vtikovanje in brskanje po osebnih stvareh, o takšnih stvareh se pač z to določeno osebo pogovoriš, kar se tiče pa ostalih stvari, pa ne moreš nekaj vplivat na dogajanje v hiši, ker ni ničesar tvojega.
Kar se tiče življena s taščami, to ne moreš gledat dolgotrajno, vsaj jaz tak mislim. Slej ko prej se je treba znat postavit zase, delati nekaj zase, da boš lahko enkrat na svojem, kjer boš imel ves mir in boš počel kar ti srce poželi. Je pa res da pa marsikatera tule gor, se ne bi odpovedala cotkicam, pa kozmetiki, pa vsak teden na manikuro in pedikuro, pa dvakrat na teden v shoping, pa stalni gost na razprodajah. Hja v primeru podnajemniškega stanovanja, marsikaj odpade, no razen v primeru, da sta dve "konkretni" plači. Je pa odvisno od posameznika, kaj mu več pomeni, ali mir ali kozmetika, cotkice, potovanja-na kratko;denar. Ne moremo pa soditi glede na nekaj primerov, da so vse tašče takšne (govorim iz lastnih izkušenj, sem živela pri njih, pa ni bilo problemov)... Js verjamem da je dosti odvisno od tega kakšen človek si, kako si odraščal, kako sprejemaš odločitve v življenju, kakšen karakter si itd. Sej ne rečem, da se najdejo tudi "tašče", ki bi bile zmožne uničit vse živčke, kukr jih imamo (sem naletela tudi na takšen primer), ampak da vse mečemo v isti koš, pa je to skoraj malce dvomljivo. Morda bi se morala kakšna posameznica malce poglobiti sama vase in bi morda ugovotila, da pa le vsega tašča kriva, in da zašasno življenje pri njih sploh ni tako težko :wink:
catlike
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a catlike » 05. Avg. 2009 13:49

Sorry, samo ne vem če se ravno strinjam s tabo. Sama nisem ravno razvajena niti občutljiva in sva se z fantom dostikrat pogovorila s taščo, da ni fajn če se tako obnaša, pa je bilo samo še slabše.
Je pa res da se v dostikaterih primerih snahe obnašajo čudno" in nato krivijo tasta in taščo.
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 05. Avg. 2009 13:57

catlike napisal/-a:Sorry, samo ne vem če se ravno strinjam s tabo. Sama nisem ravno razvajena niti občutljiva in sva se z fantom dostikrat pogovorila s taščo, da ni fajn če se tako obnaša, pa je bilo samo še slabše.
Je pa res da se v dostikaterih primerih snahe obnašajo čudno" in nato krivijo tasta in taščo.

Z mano se ne strinjaš?? Tale moj zgornji post še zdaleč ni bil namenjen tebi ampak avtorici te teme, ki je spraševala za nasvet... V tvoj post se niti poglabljala nisem.. :wink:
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 06. Avg. 2009 11:38

Nekaj časa nisem mogla odgovarjat..

sploh ni taka stvar kot si nekateri predstavljate, vbistvu sem trenutno jaz tista, ki naju vzdržujem (ker je pač fant ostal brez dela-spet začne v jeseni) in ni nobene kozmetičarke ali cunjic..svoj denar lepo porabim za hrano, bencin ipd.
ja seveda grem k frizerju in kupim nekaj stvari, ampak o kakem luksuzu ne gre govoriti, hkrati pa kupujem tudi hrano za oba, financiram svoj avto..

jaz bi tudi šla že takrat v najemniško, ampak kot sem rekla, ni bilo obojestranskega interesa in nisem bila v stanju plačevati 300+ najemnine plus ostali stroški, zraven pa še redno študirati, s službo bo pa šlo, tudi če ne bo nekega ekstra komforta, sem, ČE SE LE DA, raje na svojem
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
taššek
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 5. 2008
Kraj: okolica Ptuja (Spuhlja)

Neprebrana objavaNapisal/-a taššek » 06. Avg. 2009 17:26

:)
Zadnjič spremenil taššek, dne 07. Avg. 2009 4:41, skupaj popravljeno 1 krat.
* you are like a dRug to me, like my own personaL brand oF heroin !
pikabu
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pikabu » 06. Avg. 2009 20:29

...
Zadnjič spremenil pikabu, dne 06. Avg. 2009 22:54, skupaj popravljeno 2 krat.
.....well, that does
pikabu
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pikabu » 06. Avg. 2009 20:36

pa zbrisi mi toto citiranje ker mam dovol tega. jas nikoli nebi nikomu napisala na taki nacin : ti nisi normalna, bla bla bla .. ampak na lepi. kaj mislis da mi bos s tem pomagala ? zbrisi .
.....well, that does
Uporabniški avatar
taššek
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 5. 2008
Kraj: okolica Ptuja (Spuhlja)

Neprebrana objavaNapisal/-a taššek » 06. Avg. 2009 22:22

kaj si spet mulasta ? :D Mislim, neverjetno res.. Očitno se pač ne znaš sprijaznit z določenimi stvarmi.. Mogoče ti bi pa mogel tudi nešče povedat, da če že nekaj vprašaš, pričakuj takšne in drugačne odgovore in enostavno ne rabiš se strinjat z odgovori ampak boš jih pač mogla sprejet, kako bi mi sprejeli to da se ti muliš in se imaš za nekaj več.. Če ti preprostega realnega odgovora ne veš sprejet :!:
* you are like a dRug to me, like my own personaL brand oF heroin !
pikabu
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pikabu » 06. Avg. 2009 22:25

Zadnjič spremenil pikabu, dne 06. Avg. 2009 22:56, skupaj popravljeno 1 krat.
.....well, that does
pikabu
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pikabu » 06. Avg. 2009 22:27

Zadnjič spremenil pikabu, dne 06. Avg. 2009 22:55, skupaj popravljeno 1 krat.
.....well, that does

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov