"Skrite" ženske

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 31. Jul. 2008 14:02

freaky napisal/-a:
puma napisal/-a:Zakaj pa ji laže, pa nima nobene veze z njo

Ja seveda ima. Brez razloga ji 100% ne laže. Nekaj v njuni zvezi se je moralo spremenit. Problemi, ki nastajajo v zvezah, niso posledica samo enega, temveč obeh. Torej ima njegova laž še kako veliko vezo z njo.

če se on odloči lagat in prikrivat npr zaljubljenost do sodelavke, to nima nobne veze z njegovo punco ... saj je on tisti, ki se je odločil lagat. Zakaj pa laže oz prikriva, pa ima spet veze z njegovo koristjo ... saj ljudje lažejo, ne zato, ker jih druga oseba ne bi razumela, ampak ker lahko drugo osebo izgubijo in zato se jim bolj zdi praktično zavajat, prikrivat in lagat, kot da bi povedali resnico ... in to spet nima nobene veze z njo, ampak z njim ... saj on je tisti, ki se je odločil biti ne iskren.
Edino kar je na njej, je to ali da vztraja pri tem da ji pove resnico ali ne ... to pa je tud vse.

freaky napisal/-a:
puma napisal/-a:In zdaj bi ona naj njemu pokazala oz dokazala da ji on lahko zaupa?

OBA morata dokazovati :!: Odnos mora bit vzajemen, če se ona ne trudi, potem se tudi on ne bo. MSN si mogoče že odprla po pomoti, ampak raziskovanje, ki je sledilo (tist v zvezi z enim receptom), pa si sama priznala, da si storila na "nelegalen" način.

očitno ne moremo govoriti o nekem vzajemnem odnosu, ko pa se dogajajo prikrivanja in laži.
To, da je ona odprla njegov msn je v mojih očeh manj 'strašno', kot to da on prikriva poznanstvo s sodelavko.
Kljub temu pa ostaja nespremenljivo dejstvo, da če ona po pomoti ne bi odprla njegovega msn, bi on še vedno imel npr 'razmerje' s to sodelavko. Edina razlika je pač v tem, da sedaj ona ve, da ji on nekaj skriva, prikriva.
In ravno v takih primerih je potrebno ločiti naivnost (slepo zaupanje) in resnično zaupanje. In ne morem verjet koliko punc zagovarja slepo zaupanje in pri tem 'napadajo' punco, češ kako si drzne odpret njegov msn in da ona nima tam kaj iskat ... Po drugi strani pa, nekdo ki nič ne skriva in ima čisto vest, mu odprianje msn ne bo nobena scena.
...
Uporabniški avatar
Agape
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Agape » 31. Jul. 2008 14:02

Pač me je zanimal o čem vse mi še laže in sem malo pobrskala...z razlogom. Bi bila pa ful vesela če bi imel telefon npr. na mizi in ga ne skrival, že to kaže neko zaupanje, ker po mojem lahko brska kadarkoli se mu zljubi.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 31. Jul. 2008 14:04

Agape napisal/-a:Pač me je zanimal o čem vse mi še laže in sem malo pobrskala...z razlogom. Bi bila pa ful vesela če bi imel telefon npr. na mizi in ga ne skrival, že to kaže neko zaupanje, ker po mojem lahko brska kadarkoli se mu zljubi.

zakaj pa se ne vsedeta in pogovorita o teh stvareh?
Kaj bi bilo tako strašnega, če bi mu to povedala, kar si tu napisala in to kar te v resnici muči?
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 31. Jul. 2008 14:06

Agape napisal/-a:Pač me je zanimal o čem vse mi še laže in sem malo pobrskala...z razlogom. Bi bila pa ful vesela če bi imel telefon npr. na mizi in ga ne skrival, že to kaže neko zaupanje, ker po mojem lahko brska kadarkoli se mu zljubi.

A torej telefon tudi skriva pred tabo? Punca, vidva imata resne probleme!
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
Agape
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Agape » 31. Jul. 2008 14:09

Tukaj ne bi pisala, če bi lahko razčistila z njim. Kot sem že prej napisala bi se mi al zlagal al pa popizdil...tko da tuki nimam več kej...na žalost.

Vse debate o zaupanju in teh temah sva že predelala.
Preveral me ne bi, tudi če bi ga druga ženska zavajala, ker ma pošlihtan v glavi (neki takega je rekel). Upam, da res.
V glavnem polno teh stvari sva že predelala.
Uporabniški avatar
Agape
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Agape » 31. Jul. 2008 14:11

Foxy-lady napisal/-a:A torej telefon tudi skriva pred tabo? Punca, vidva imata resne probleme!

No glih skriva ga ne, ma ga v torbi.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 31. Jul. 2008 14:12

puma Čist hipotetično. Če se je fant zaljubil v drugo in če ima z njo razmerje, potem se je moralo v zvezi nekaj spremenit. Se ti ne zdi? Torej, punca ni več takšna, kot je želel, da bi bila, mu je npr. dala kdaj kakšen povod za to, da ji ne more več zaupati in ji laže. Ni fora v tem, da se odloči lagat, ampak v tem, zakaj ji laže. To pa se tiče obeh.

puma napisal/-a:In ne morem verjet koliko punc zagovarja slepo zaupanje in pri tem 'napadajo' punco, češ kako si drzne odpret njegov msn in da ona nima tam kaj iskat

Še enkrat povem. Jaz jo nisem napadala (tudi pod narekovaji ne). :wink: Povedala sem samo to, da mene to moti. Da zame to ni pravilno in tega ne želim v svoji zvezi. Če nekdo potrebuje dokaz, prav naj ga išče, ampak meni to ne bi prineslo nobenega zadovoljstva. Pa lahko govorite, da mu slepo zaupam in da sem naivna. Jaz vem, kakšen je moj fant in kakšno zvezo imava, zato tudi vem, da takšnih dokazov ne potrebujem. To je zame iskrenost.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 31. Jul. 2008 14:14

Agape Torej ga skriva. Punca, tu nekaj zelo smrdi. Vprasaj ga se enkrat. Ce bo burno odreagiral, je odgovor na dlani.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 31. Jul. 2008 14:26

freaky napisal/-a:puma Čist hipotetično. Če se je fant zaljubil v drugo in če ima z njo razmerje, potem se je moralo v zvezi nekaj spremenit. Se ti ne zdi? Torej, punca ni več takšna, kot je želel, da bi bila, mu je npr. dala kdaj kakšen povod za to, da ji ne more več zaupati in ji laže. Ni fora v tem, da se odloči lagat, ampak v tem, zakaj ji laže. To pa se tiče obeh.

zaljubljenosti ne moremo kontrolirati ali se namenoma zaljubiti ... torej, če se fant zaljubi v drugo, potem to nima nobene veze z njegovo punco. Se pač zgodi, da se je zaljubil.
Kaj pa on stori dalje ... v smislu ali bo povedal punci, ali bo varal ... pa ima veze z njim kot kakšen karakter osebe je. Kar spet nima veze z njegovo punco ... saj on je tisti, ki se je odločil al it v razmerje in lagat, al pa biti iskren do svoje punce.
Torej ... kaj ima to kar se njemu dogaja do tretje osebe, veze z njegovo punco? čisto nič.

To, da se razmerje med dvema spreminja, ni domena le njegove punce ... to da postaja bolj domač do nje in da sta si bolj blizu ter da se je strast preoblikovala ... spet nima veze z njo. Saj govorimo o nekem čisto normalnem razvoju dinamike v razmerju ... kar pa je posledica obeh ... in logično je, da strast, ki je na začetku se al preoblikuje v nekaj globljega ali pa se razmerje konča. To pa ni le odvisno od njegove punce.
Če se strast preoblikuje in on hoče le strast in se posledično zaljubi, potem naj bo iskren do osebe s katero je ... ne pa da se spusti v razmeje s tretjo osebo in se pri tem kot izgovor uporablja to kar si zgoraj navedla, češ punca je kriva. Kako je lahko ona kriva, da on njej laže?
oz če še en krat izpostavim stavek : on njej laže ... torej kaj naj ona spremeni ? ... razen to, da se takega tipa čim prej reši, ona nima kaj na njemu spreminjat, saj se je on odločil da bo počel karkoli bo pač počel ... potem takem naj bo moški in sprejme dogovornost za svoja dejanja.

freaky napisal/-a:Še enkrat povem. Jaz jo nisem napadala (tudi pod narekovaji ne). :wink: Povedala sem samo to, da mene to moti. Da zame to ni pravilno in tega ne želim v svoji zvezi. Če nekdo potrebuje dokaz, prav naj ga išče, ampak meni to ne bi prineslo nobenega zadovoljstva. Pa lahko govorite, da mu slepo zaupam in da sem naivna. Jaz vem, kakšen je moj fant in kakšno zvezo imava, zato tudi vem, da takšnih dokazov ne potrebujem. To je zame iskrenost.

Saj noben ne govori o tebi in tvojem fantu ... tako kot imaš ti, imaš kako tebi odgovarja ... nekomu pač to ne odgovarja. In tukaj vsak piše svoj pogled, kar ne pomeni, da imam jaz prav ti pa narobe ali obratno ... vsak ima pač svoje.
to pa je tud vse :)
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 31. Jul. 2008 14:39

puma napisal/-a:Saj noben ne govori o tebi in tvojem fantu

Nikoli nisem trdila, da se govori. Hotela sem bolj nazorno pokazati svoj vidik, nič drugega. Se popolnoma strinjam, da ima vsak svoj način, ampak ženska je prosila za mnenja in jaz sem svojega podala. S tem pa tudi ni nič narobe. :wink:

puma napisal/-a:se pri tem kot izgovor uporablja to kar si zgoraj navedla, češ punca je kriva.

Ne, tega jaz nisem rekla. Rekla sem, da se problemi, ki nastanejo v zvezi, tičejo obeh. In ne samo enega. Čustev ne moreš kontrolirati, se strinjam. A neko mero iskrenosti pa vsak premore. Če že pride do prevare, potem v zvezi, kjer je bil venomer prisoten iskren pogovor, ne bo problema to povedat. Vendar se je moralo nekaj spremenit v zvezi, če fant zdaj laže. V zvezi, kjer sta DVA človeka, kjer OBA ustvarjata odnos. Torej za spremembe v razmerju ne moreš "kriviti" samo enega, temveč se je potrebno zavedati, da sta oba pripomogla k temu. Tip bi bil lahko iskren, punca ga pa ne bi napadala (to je samo primer in se ne nanaša na Agape).
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 31. Jul. 2008 17:08

puma napisal/-a:ne razumem, čemu vsi zagovarjate neko prazno zaupanje... češ v vezi si z njim, pokaži mu naj ti zaupa, ali pa zaupaj mu ...
to so itak samo besede ... na dejanjih se vidi ali se osebi naj res zaupa.
In če ti nekdo laže (in zanikanje oz skrivanje nekega poznanstva je laganje) ,potem ne vem zakaj bi ona morala njemu zaupat ... saj konec koncev ji tip laže.
Zakaj pa ji laže, pa nima nobene veze z njo ... ampak očitno nekaj skriva in ni iskren do partnerke. In zdaj bi ona naj njemu pokazala oz dokazala da ji on lahko zaupa? :roll:
hallo on ji laže, on bi moral biti tisti, ki bi njej dokazal, da je vreden njenega zaupanja in ne obratno ...
Aleluja.

freaky napisal/-a:
puma napisal/-a:Zakaj pa ji laže, pa nima nobene veze z njo

Ja seveda ima. Brez razloga ji 100% ne laže. Nekaj v njuni zvezi se je moralo spremenit. Problemi, ki nastajajo v zvezah, niso posledica samo enega, temveč obeh. Torej ima njegova laž še kako veliko vezo z njo.
Sem vidla, da je tud puma že fino povedala, pa še jz na kratko: Ni nujno, včasih lahko samo enega mine ali pa kaj drugega "butne" v glavo, pa je lahko drugi še tako oh in sploh popoln.

freaky napisal/-a:
puma napisal/-a:In zdaj bi ona naj njemu pokazala oz dokazala da ji on lahko zaupa?

OBA morata dokazovati :!: Odnos mora bit vzajemen, ...
V TEJ situaciji njen ni treba pretirano se izkazovat, IMHO.

freaky napisal/-a:Če bi do česarkoli prišlo, kar bi me prizadelo, mu verjamem, da bi mi to tudi povedal.
Sori, ampak...bwahahahaha. Običajno (ne pa vedno), če že imajo jajca narest kšno "neumnost", jih nimajo potem tega priznat.
Z ostalim se pa že strinjam, pač lepo, da zdej uživaš, sam neka mera skeptičnosti pa vseeno mora bit.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 31. Jul. 2008 17:38

purple_rain Jaz zaradi enega moškega ne bom govorila, da zdaj so pa vsi strahopetci, da ne upajo priznat. Poznam tudi take, ki že vrsto let varajo punce, pa bi lahko ženske lahko že zdavnaj ugotovile (in ne preko mobitela, maila ipd), pa niso, ker ne znajo ali pač nočejo spremljati njegovega obnašanja. Ki se definitivno spremeni, če nekaj prikrivaš. In zato ne potrebuješ raziskovanja. Vsaj jaz ne (rajši še enkrat poudarim, da govorim samo iz mojega vidika, da ne bo spet mišljeno, da karkoli napadam).

In jaz ne govorim, da je tudi ženska krivda, če se fant v drugo zaljubi. Je pa en velik problem v odnosu, če ji fant tega ne pove. In odnos pa gradita OBA. Jaz v tej opisani situaciji ne zagovarjam fanta, še zdaleč ne, ker ne podpiram laži, prikrivanja. Da ne bo pomote. A stvari je včasih potrebno pogledati tudi z druge strani.

In če je teb smešno, da zaupam svojemu partnerju, prav, meni ni. Če mi kdaj vzbudi kakršenkoli dvom, ga o tem povprašam in se o tem pogovoriva. In mu verjamem. Če mu ne bi, potem najina zveza niti ne bi imela smisla. :wink:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 31. Jul. 2008 17:44

freaky napisal/-a:In če je teb smešno, da zaupam svojemu partnerju, prav, meni ni. Če mi kdaj vzbudi kakršenkoli dvom, ga o tem povprašam in se o tem pogovoriva. In mu verjamem. Če mu ne bi, potem najina zveza niti ne bi imela smisla. :wink:
Ne ne, je čisto prav vse in se večinoma strinjam s tabo, ampak tisti citirani stavek me je nazabaval, da pričakuješ, da ti bo povedal vse, tudi kaj bolj kočljivega.
Samo govorim iz svojih izkušenj..je trajalo pri dveh(od štirih, torej 50:50, ane :D), da sta mi sporočila "vesele novice". Zato tako mnenje.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 31. Jul. 2008 17:48

Vse je malce obsežna beseda. S tem sem predvsem mislila na tiste stvari, za katere bi vedel, da bi me prizadele. In nisem tak tip človeka, da bi mislila, da bom z njim ostala za vedno. Na življenjski poti me čaka še veliko in ne vem, če bodo v prihodnosti najine poti skupne. A mu toliko zaupam, da mi bo takrat to tudi povedal. In obratno seveda. :wink:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 31. Jul. 2008 17:50

freaky napisal/-a:Vse je malce obsežna beseda. S tem sem predvsem mislila na tiste stvari, za katere bi vedel, da bi me prizadele. In nisem tak tip človeka, da bi mislila, da bom z njim ostala za vedno. Na življenjski poti me čaka še veliko in ne vem, če bodo v prihodnosti najine poti skupne. A mu toliko zaupam, da mi bo takrat to tudi povedal. In obratno seveda. :wink:
No, potem pa lepo slišat, da toliko verjameš vanj.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov