Sigurno se je že vsaki (večkrat) zgodilo..
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
N.1BabyN napisal/-a:Drobtinica napisal/-a:Povprašaš ga po hobijih, kam zahaja, kje so ga žurali, kaj je počel čez vikend, kje bodo kaj za novo leto, če že majo kake plane, če kaj smuča (+kje smuča), ma kakšno domačo žival (jo je kdaj imel), kak avto/motor/čoln ima, kdaj je naredil izpit, kdaj se ga je prvič napil, ma kakšnega brata/sestro, kolk so stari, kam je hodil v šolo/srednjo šolo/faks, kje je stanoval takrat....
Če se še kake teme spomnim, napišem
no za 1 'zmenek' pa že imaaaam teme hvalaaaa za pomoč
Nočem zvenet pesimistično, ampak tudi vse te zgoraj naštete teme se da obdelat v treh minutah, če je sogovornik nezainteresiran, potem je pa spet lahko tišina.
To pišem zato, ker se mi je nekajkrat zgodilo, da sem obtičala na kavi s človekom, s katerim se je bilo nemogoče pogovarjat. Takrat imaš lahko cel seznam tem, pa je vseeno bedno, ker se počutiš kot zasliševalec. In ta občutek, ko se moram ful trudit za pogovor, sovražim.
Če se pa z nekom ujameš, pa lahko itak uro in pol samo o silvestrovanju govoriš, ker ti vsaka njegova pripomba da asicoacijo za naprej. Takrat pa ne rabiš nobene pomoči pri iskanju tem za pogovor, ker jih najdeš sproti.
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
Če se človeka ujameta, jima ni treba imet že vnaprej pripravljenih tem. Jaz sem sicer precej komunikativna oseba in me ni strah spoznavanja novih ljudi, samo celo meni se zgodi, da kdaj (pa to ni nujno simpatija) ostanem brez ZANIMIVIH besed, ker človek, ki se z mano pogovarja kar nekaj klati, kar meni pač ni zanimivo oz. je premalo komunikativen, da bi se pogovor odvijal sam od sebe. Ne vem no, obstajajo ljudje, s katerimi se ujameš, pa lahko iz preprostega pogovora o tem, kako je zadnje čase mraz, začneš govorit o najprimerjnejšem načinu kurjave in kregu med Rusi in Ukrajinci glede plina (banalen primer, ampak resničen).
-
Naja* - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 9. 2009
Ja, res je. Si ne predstavljam, da bi se na zmenek (ali kateri koli drug pogovor ) pripravila z nekaj temami. To pride samo od sebe, spontano in potem se na koncu pogovor konča pri čisto neki x temi, če sta oba sogovornika zainteresirana seveda. Jaz sem vedno komunikativna, je pa tudi res, da hodim na kave samo z ljudmi, s katerimi se družim, torej nimam izkušenj s tem, da bi sogovornik bil tiho bosidi zaradi sramežljivosti bodisi zaradi nezainteresiranosti.
-
Sp3lca - Kofetarica
- Na forumu od: 15. 7. 2004
Mah.. to ni nujno res (da se maš s človekom ka ti je všeč in se razumeta vedno neki za povedat). Sploh pa začetku ka o človeku ne veš še veliko (ka pol ka se enkrat poznaš-vsaj jst-si mam full več za povedat), pa še všeč ti je, kar sploh zamegli moj razum in vse drugače super sposobnosti komunikacije.. sej nimaš celega lista stvari o katerih bi rad govororil, ampak, da kdr je taka prva,začetna, sramežljiva tišina ne tuhtaš po glavi kaj si še zanimivega lahko poveš, ampak si malo že pripravljen (sej itak pol pogovor prilagajaš človeku in situaciji ).
Eno je, če se s človekom pač ne razumeš in se pol trudiš reševat pogovor (lih da gre tisti zmenek mimo)-pol pa ga ne vidiš nikoli več, drugo pa je, če si si všeč in maš lih zaradi tega neko "metuljčkasto" tremo (ja eni je nikoli nimajo, eni jo majo samo z nekaterimi)..
Eno je, če se s človekom pač ne razumeš in se pol trudiš reševat pogovor (lih da gre tisti zmenek mimo)-pol pa ga ne vidiš nikoli več, drugo pa je, če si si všeč in maš lih zaradi tega neko "metuljčkasto" tremo (ja eni je nikoli nimajo, eni jo majo samo z nekaterimi)..
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
I'll see you on the dark side of the moon.
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
Jst sigurno ne bi ostala brez besed, skoz nekaj imam za govorit....
Ne da sem tečna ampak zmano nikol ni dolgčas, skoz se nekaj dogaja
Ne da sem tečna ampak zmano nikol ni dolgčas, skoz se nekaj dogaja
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
-
Marco - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 2. 2006
- Kraj: Bel-Air
same zgovorne punce fajn to .. Sam sem že veliko predebatiral s punco po MSNju.. Preden sva bila par, sem se na msnju dosti šalil.. v smislu da sem ji dal vedeti preko ovinkov da mi je cool ipd.. Je pa veeeliko odvisno od sogovornika/ce. Če je tudi ta komunikativna, odprta oseba potem je toliko lažje.
Sicer pa se da zadevo zamotiti tudi ob gledanju kakšnega youtube-a, kopiranje zanimivih/smešnih linkov.. komadov.. ipd
Vedno je pa še zasilni izhod.. Ko zmanjkuje besed ipd.. pač prekineš debato s tem da imaš kakšne manjše opravke, moraš to in ono postoriti ipd.. Narediš malo pavze pa je
Sicer pa se da zadevo zamotiti tudi ob gledanju kakšnega youtube-a, kopiranje zanimivih/smešnih linkov.. komadov.. ipd
Vedno je pa še zasilni izhod.. Ko zmanjkuje besed ipd.. pač prekineš debato s tem da imaš kakšne manjše opravke, moraš to in ono postoriti ipd.. Narediš malo pavze pa je
Let's bypass all the bullshit and just get naked
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
jaz takoj vem po prvem ''zmenku'', pogovoru, karkol...a je nekdo za mene al ne. tut ce sm se tok zaljubljena, ce sem se ujela s fantom tut za 4 ure pogovora ni zmanjkalo tem, ce mi je bil pa nekdo vsec pa me je blo non stop strah da ne bo konec pogovora, in kaj bo naslednja tema itd. je bil to ze alarm da nekaj ni vredu.
ugl. glede na to da sem komunikativna in zgovorna, je huda ce se s fantom ze na prvem zmenku nimam kaj za pogovarjat. takrat je se najvec stvari za zvedet, ko se se ne poznas tako dobro! itak, ce se ujames, tut 2 minuti sproscene tisine in nasmehov ni strasna rec, ce je pa neka napetost v zraku je pa grozno ko je tisina...
ugl. glede na to da sem komunikativna in zgovorna, je huda ce se s fantom ze na prvem zmenku nimam kaj za pogovarjat. takrat je se najvec stvari za zvedet, ko se se ne poznas tako dobro! itak, ce se ujames, tut 2 minuti sproscene tisine in nasmehov ni strasna rec, ce je pa neka napetost v zraku je pa grozno ko je tisina...
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
-
HčiLune - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 9. 2009
js osebno si prav nikol nism v glavi prpravljala vprašanj, tem o čemr bi se pogovarjala na pijači,..
predn sva se midva začela tko dobivat sva se dosti preko msn-ja tipkala, sms, pa klici.. tko da sva se že kr dosti spoznala predn sva začela na zmenke hodit.. res pa da sva oba gobcava tko da je težko koga utišat
pomoje je najbolš da greš z njim čist sproščena na pijačko brez da maš v glavi kakršne kol scenarije! enostavno bodi točno takšna kot si..in če sta za skupi.. se bosta gotovo ujela!
predn sva se midva začela tko dobivat sva se dosti preko msn-ja tipkala, sms, pa klici.. tko da sva se že kr dosti spoznala predn sva začela na zmenke hodit.. res pa da sva oba gobcava tko da je težko koga utišat
pomoje je najbolš da greš z njim čist sproščena na pijačko brez da maš v glavi kakršne kol scenarije! enostavno bodi točno takšna kot si..in če sta za skupi.. se bosta gotovo ujela!
..worrying is dreaming in the wrong direction..
- Poison~GirL
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 7. 2009
pa a se vam res še nikol ni zgodil, da ste pač zamrzlne in niste vedle, kaj rečt, ker vam je biu tip tok ušeč. js se velik laži pogovarjam s tipi, do katerih ne čutm nč, kot pa z unimi, k so mi ušeč in to me rees jezi:/
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
Jst itak skoz govorim, tko da nimam takega problema..Ko sm spoznala svojega mi je rekel da se mu je prov lepo pogovarjati z mano ker mi nikol ne zmanjka besed
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
-
janeva - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2009
Poison~GirL napisal/-a:pa a se vam res še nikol ni zgodil, da ste pač zamrzlne in niste vedle, kaj rečt, ker vam je biu tip tok ušeč. js se velik laži pogovarjam s tipi, do katerih ne čutm nč, kot pa z unimi, k so mi ušeč in to me rees jezi:/
Ja, sva že dve
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov