Sezonska depresija?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

jurre
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a jurre » 25. Feb. 2013 12:22

Toliko bluzenja za eno preprosto dejstvo. Obstajata samo dve varianti. Ali si močna oseba ali pa si šibka, ki ne more biti na nivoju normalnega človeka in izpeljat življenja po planu kot družba narekuje. Vse drugo je nepotrebno kompliciranje in iskanje izgovorov za lastno nesposobnost.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 25. Feb. 2013 12:29

Kaj potem hočeš od nas?
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
Uporabniški avatar
Stina3
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stina3 » 25. Feb. 2013 13:59

Tega jurreta bi bilo treba odstraniti s foruma, ljudje, ki se ne počutijo najbolje in pridejo sem iskat pogovor in mogoče tolažbo, pa res ne rabijo enega cepca, da jim govori, da so šibki in ne na nivoju normalnega človeka. Wtf? :roll:
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 25. Feb. 2013 16:49

Ej jurre, tale slika je zate:

Slika
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 05. Apr. 2013 13:58

Zanimivo branje je knjiga Rhene Branch in Roba Willsona: Kognitivno-vedenjska terapija za telebane

Super knjiga, ki bi jo moral prebrati vsak, tudi tisti, ki ne trpijo nujno za katero od duševnih motenj, ki bi zniževala kvaliteto njihovega življenja ali celo ovirala vsakdanje dejavnosti. :gut:
Uporabniški avatar
Mishela
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 6. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Mishela » 06. Maj. 2013 23:44

ne vem ali je samo meni tako grozno dolgčas, ko dežuje?!
mavricaaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mavricaaa » 25. Jun. 2013 22:44

Živjo,

mene pa zaniča če je kdo poizkusil z zdravljenjem depresije s pomočjo hipnoterapije? Gre za zdravljenje s hipnozo.

Zanima me kakšni so rezultati omenjene terapije?
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 11. 2010
Kraj: logatec

Neprebrana objavaNapisal/-a panthol » 25. Jun. 2013 22:48

prvič slišim za za način zdravljenja. Kot prvo moraš ugotovit kaj je razlog in kaj je sprožilec za tvojo depresijo. Potem pa delat na tem. Na tem pa lahko delaš s hipno-terapevtom, psihologom, delavnicami, športom, delom, aktivnostjo...pač karkoli ti že pomaga, največ je pa odvisno od razloga za tvojo depresijo.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 26. Jun. 2013 8:46

Jaz se tudi nisem naletela na to obliko zdravljenja. Kot pa je rekel panthol, najprej ugotovitev sprozilca in nato delo na le-tem ter dejavnikih, ki bolezen vzdrzujejo.
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 26. Jun. 2013 11:19

Zdravljenje s hipnozo zna biti učinkovito, vendar samo in le, kadar to izvaja prava oseba, sicer lahko nastane še večja škoda. Pozanimaj se kdo so dobri hipnoterapevti, kakšne izkušnje imajo z njimi drugi itd.
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panthol » 26. Jun. 2013 21:50

hipnoterapija pomaga samo, če si sugestiven tip človeka. Torej, če nate deluje placebo, če delujejo razni bioenergetiki, če ti pomaga ko te neka prijateljica/prijatelj potolaži in ti to da zagon za premagovanje ovir... skratka, če si tak tip človeka, potem bo hipnoterapija pomagala. Drugače pa težko.

Meni hipnoterapija glede nečesa ni pomagala, ker sem večni skeptik in na cel svet gledam pretirano znanstveno. Si želim, da ne bi bil tak, bi mi bilo marsikdaj lažje.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 26. Jun. 2013 21:52

Kaj pa ti je pomagalo?
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
panthol
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panthol » 26. Jun. 2013 22:43

zaenkrat še nič :?
pirodoksin
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 9. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pirodoksin » 07. Jul. 2013 19:30

hipnoterapija je v bistvu oblika sproščanja, podobno kot avtogeni trening, vizualizacija, imaginacija ipd. Kot taka je za depresijo sigurno učinkovita, seveda ob rednem izvajanju (v tem smislu je torej isto, če izvajaš avtogeni trening, samo postopek je malo drugačen). Da pa bi se z nekaj hipnotičnimi sugestijami pozdravilo depresijo, je pa bolj malo verjetno, kvečjemu se da pozdravit posamezne simptome, npr. pri fobijah, jecljanju ipd., pa še to pri manjšini ljudi.

sicer se pa strinjam s pantholom, hipnoterapija deluje na principu, da ti nekdo v hipnozi reče, da nimaš več težav in potem v to verjameš. na mojo fobijo je imela učinek en dan, pa še to po moje zaradi globoke sprostitve.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov