Sem zahtevala preveč?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Apr. 2010 9:09

emanuela napisal/-a:...očitno mu je učinek trave, torej zadetost bolj pomembna od odraslega življenja.

Zakaj bi pa moralo biti eno ali drugo? Najlažje je reči, da je trava droga in da zaradi nje propadeš. V resnici obstaja cel kup ljudi, ki čisto dobro funkcionirajo kot odrasle osebe (imajo reden šiht, svoje stanovanje, družino), pa kadijo travo. Škoda, da namesto pohanja raje ne spijejo piksne piva, to ne bi nikogar motilo.
Uporabniški avatar
lana505
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lana505 » 09. Apr. 2010 9:24

Pa sej men se ne zdi, da se gre tu le za to da se okaja. Gre bl za princip, da je vedu, da to njo ful mot in je še vseen začeu kadit.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Apr. 2010 9:27

Torej bi tud ona lahko vidla, da tip nima namena nehat in se spreminjat zanjo, zato bi lahko mu ne morila še naprej in že prej zapustila razmerje - če je to res neki s čimer nikakor ne more živet.

Vedno je lahko več plati ene zgodbe...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Apr. 2010 9:30

lana505 napisal/-a:Pa sej men se ne zdi, da se gre tu le za to da se okaja. Gre bl za princip, da je vedu, da to njo ful mot in je še vseen začeu kadit.

Se popolnoma strinjam. Ampak to pa ni napaka samo z njegove strani. Tudi tip bi lahko odprl temo na forumu in potožil, da punca točno ve, kako njemu paše kadit travo, pa mu vseeno teži zaradi tega.

Saj, da ne bo pomote. Jaz ne trdim, da je treba na vsak način sprejet partnerjevo kajenje trave. Si pa mislim, da gre za nekompatibilnost, in ne za črno-belo situacijo, v kateri bi bil on narkoman, ona pa uboga žrtev, ki ji je zveza propadla zaradi mamil.
Uporabniški avatar
lana505
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lana505 » 09. Apr. 2010 9:45

Ja, se strinjam. Idelalno bi blo če bi usak na svoji strani mal popustil, torej on mal zmanšal in ona mal manj težila. Sam ker pa noben od njiju svojih stališč oz. navad očitno ne namerava spreminjat, je pa razhod edina možnost, torej se je dečva prov odločila.
On zdej sam mal "grše" izpade ker je njegovo početje nelegalno...ni pa on edini krivec za razpad zveze.
ReadyToRise
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ReadyToRise » 09. Apr. 2010 10:02

jullia...o fizičnem propadanju pri travi ne gre izgubljati besed, ker definitivno ni tako, kot pri trdih drogah..kar se pa tiče psihičnega, pa je stvar drugačna... Če nekdo posveti pol svojega časa razmišljanju o tem, kako se bo ga zadel, kje bo dobil in kam se bo skril, da bo v miru lahko zmotkal, če ob tem pozabi, da mu grozi izguba službe in še marsičesa drugega in se gre zadet, je pa to definitivno problem. S tem, da vse skupaj ne prinese ničesar drugega kot depresijo in občutek "jaz pač ne spadam nikamor, sem najbolj ubog človek in ne vem zakaj se ne smilim vsaj polovici zemeljske oble". Na tak način ne more nihče furati službe, se igrati happy family in biti odgovorna odrasla oseba, na katero se lahko zaneseš in pričakuješ, da bo tukaj, ko jo boš potreboval. In ne, tudi s pivom ne bi bilo nič drugače...alkoholizem je čist isto sranje, ki prav tako za par trenutkov daje občutek, da si ubežal svetu, ko se "zbudiš", pa stvari stoji popolnoma enako kot so prej.
In ne, sploh nočem igrati uboge žrtve...kot sem povedala, nisem svetnica in nisem zatežena nuna, ki ne akceptira ničesar drugega kot suh kruh in vodo iz pipe... Dejstvo pa je, da je vsak prepir zadnjega pol leta bil povezan zgolj s travo...in ja, lahko bi odprl temo "punca mi teži zaradi trave"... ampak dejstvo je, da je vsaka oblika zasvojenosti napaka...in verjetno bi mu velika večina ljudi napisala, da naj neha in si spuca življenje, če hoče od njega kaj imeti..ker na tak način ne bo imel nič.

purple_rain - res je, če gledaš objektivno...lahko bi odšla že pol leta nazaj. Zakaj nisem? zato, ker sem upala, da mu pomenim več...ker sem upala, da mu pomenim toliko, kot on pomeni meni. Zato, ker ni bilo lahko oditi...ker sem mela občutek, da se mu bom s tem izneverila. Zato, ker sem vsakič, ko sem mu rekla "zate sem vedno tukaj", mislila resno. Če bi se to dogajala komu drugemu, bi sama brez razmišljanja rekla enako - "pa kaj si pol vztrajala, ko si pa vidla,da ne laufa tako kot bi mkoralo"...ampak ko si sam v tem, ni tako lahko, ne moreš biti objektiven, ker so vmes premočna čustva. Je pa dejstvo, da bi bilo lažje, če bi se obrnila že takrat....ampak če se bi, bi se danes še bolj spraševala, če sem naredila dovolj...
Every saint has a past...and every sinner has a future...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Apr. 2010 10:13

Za začetek se odloči, kakšna zgodba v resnici je. A je kadil tedensko, kot si napisala v prvem postu, a je pol časa zadet?
Ful mi gre na živce, ko nekaj napišete, folk vam komentira, potem pa začnete zgodbo spreminjat in dodajat nove informacije, ki seveda stvar čisto spremenijo, samo se vam jih očitno ni zdelo vredno omenit v prvem postu.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 09. Apr. 2010 10:16

ReadyToRise napisal/-a:jullia...o fizičnem propadanju pri travi ne gre izgubljati besed, ker definitivno ni tako, kot pri trdih drogah..kar se pa tiče psihičnega, pa je stvar drugačna... Če nekdo posveti pol svojega časa razmišljanju o tem, kako se bo ga zadel, kje bo dobil in kam se bo skril, da bo v miru lahko zmotkal, če ob tem pozabi, da mu grozi izguba službe in še marsičesa drugega in se gre zadet, je pa to definitivno problem. S tem, da vse skupaj ne prinese ničesar drugega kot depresijo in občutek "jaz pač ne spadam nikamor, sem najbolj ubog človek in ne vem zakaj se ne smilim vsaj polovici zemeljske oble". Na tak način ne more nihče furati službe, se igrati happy family in biti odgovorna odrasla oseba, na katero se lahko zaneseš in pričakuješ, da bo tukaj, ko jo boš potreboval. In ne, tudi s pivom ne bi bilo nič drugače...alkoholizem je čist isto sranje, ki prav tako za par trenutkov daje občutek, da si ubežal svetu, ko se "zbudiš", pa stvari stoji popolnoma enako kot so prej.
In ne, sploh nočem igrati uboge žrtve...kot sem povedala, nisem svetnica in nisem zatežena nuna, ki ne akceptira ničesar drugega kot suh kruh in vodo iz pipe... Dejstvo pa je, da je vsak prepir zadnjega pol leta bil povezan zgolj s travo...in ja, lahko bi odprl temo "punca mi teži zaradi trave"... ampak dejstvo je, da je vsaka oblika zasvojenosti napaka...in verjetno bi mu velika večina ljudi napisala, da naj neha in si spuca življenje, če hoče od njega kaj imeti..ker na tak način ne bo imel nič.

Jaz imam enga kolega.. z redno (dobro službo), dvema otrokoma in ženo, z stanovanjem.. uglavnem poštimanim življenjem, bolj kot marsikteri današnji 30 letnik.. pa redni uživalec trave.. ja, tut taki to zmorejo.. z to razliko, da njegova žena to sprejema..
In.. nisem še spoznala "travarja", ki bi se zadeval zaradi tega, da se smili sam sebi oz. da se bo zasmilil še komu drugemu..
veš kakšni travarji propadejo? Taki ki ne ostanejo pri travi.. zmeren uživalec trave, lahko popolnoma normalno funkcionira v življenju.
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
ReadyToRise
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ReadyToRise » 09. Apr. 2010 10:29

jullia..mogoče nisem dovolj dobro formirala stavkov... Dejansko je zadet pol časa...zadnja dva meseca vsak drugi dan....tisto o tedenskem redu je šlo na to, da se vsakič po 2h, 3h (včasih 5h) dnevih, ko ima dovolj, vrne, se razjoče, obljubi, da ne bo več, da vidi, da tako ne more naprej, da naj bom ob njem in mu pomagam, da ve, da je narobe, da vidi, da mu škodi...
Nisem skušala spreminjati zgodbe, očitno samo nisem dovolj jasno napisala... Prvi post je bil napisan v afektu, zato sem verjetno bila površna...

Roberta, saj se ne zadeva zato, da bi bil depresiven..(kot sem že menda napisala, pravi, da pač ne zna ubežati temu ritualu, ker ga preveč privlači)..ampak rezultat zadevanja je neprestana depresivnost (ker problemi s tem pač ne izginejo) in pol vedno pravi, da ne ve zakaj je na svetu in kaj bi lahko naredil, da bi bile stvari boljše...
Kar se tiče tvojega znanca...če njegovi bližnji to akceptirajo, je verjetno drugače... Ampak kaj se pa zgodi, ko pride do situacije, ko ga žena /otroci potrebujejo, on pa je nadehan? A se pol dejansko lahko zanesejo nanj?
Every saint has a past...and every sinner has a future...
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 09. Apr. 2010 10:32

jullia_ napisal/-a: V resnici obstaja cel kup ljudi, ki čisto dobro funkcionirajo kot odrasle osebe (imajo reden šiht, svoje stanovanje, družino), pa kadijo travo. Škoda, da namesto pohanja raje ne spijejo piksne piva, to ne bi nikogar motilo.

Me zanima, kako bi otroci teh ljudi pokomentirali svoje starše čez 20 let..... Sama imam prijateljico, katere oče kati travo. In na njej se ta očetova razvada še kako pozna. On je uničil svojega otroka. Je pa to edini primer odraslih otrok staršev, ki uporabljajo droge, ki ga poznam.

Mogoče so pa kje otroci, na katere je zadevanje staršev vplivalo pozitivno.

Sem pa trdno prepričana, da če imaš službo, ženo in otroka, potem ni časa za travo, razen v primeru, da nekaj od tega zanemariš.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Apr. 2010 10:38

S čim ga je pa uničil? Jaz problem bolj vidim v tem, da je kajenje trave v odrasli dobi nekako značilno za ljudi, ki so že itak bolj "boemske" narave.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 09. Apr. 2010 10:40

barbie_girl_85 napisal/-a:Sem pa trdno prepričana, da če imaš službo, ženo in otroka, potem ni časa za travo, razen v primeru, da nekaj od tega zanemariš.
..ampak pije pa še vseeno vsak ta drugi odrasli, tudi naši starši.
Enako je lahko s travo - sej to ne pomeni, da se pa vsak dan zadeva človek, mogoče pač občasno/samo ob vikendih, ko ima otroka v varstvu/na raznih praznovanjih..
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 09. Apr. 2010 10:41

ReadyToRise napisal/-a:Kar se tiče tvojega znanca...če njegovi bližnji to akceptirajo, je verjetno drugače... Ampak kaj se pa zgodi, ko pride do situacije, ko ga žena /otroci potrebujejo, on pa je nadehan? A se pol dejansko lahko zanesejo nanj?

Smešno je, da se žena nanj lahko zanese.. medtem ko se on nanjo ne more.. kot moj in fantov kolega.. je eden izmed redkih, na katerega se res lahko zaneseva, da nama bo pomagal, če kdaj kakšno pomoč rabiva..
Ne da se vseh odvisnikov zbasat v isti koš, kot nekoristne ljudi, katerih edini cilj je dobiti travo in se ga zadeti.. to je v prvi vrsti odvisno od človeka samega.. tut sama poznam kar ene par takih primerkov (o kakršnih ti govoriš), seveda pa poznam tudi veliko takih, ki lepo funkcionirajo.. in verjetno ne rabim povedat, da tisti "nekoristneži" lahko tudi nehajo z kajenjem trave, pa jim ne bo nič pomagalo - ker taki pač so..
Seveda, v prekomernih količinah pa itak škodi skoraj vsaka stvar.. tu pa nimam kaj rečt..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 09. Apr. 2010 10:46

Ja seveda, eno je zadevanje ob priložnostih, kot to eni prakticirajo, drugo pa je, če se dobiš s kolegi samo zato, da se ga zadaneš in ti je potem to tudi glavni cilj dneva.
Moj bivši-že nekaj let nazaj,je vsak dan kadil travo-pač najstnika oba.In njega npr ni to oviralo pri ničemer, kadil je zase, ob večerih, kar tako, da mu je bilo fajn.Medtem ko je nedaleč stran od mene doma primerek, ki je zadet vsak dan, ni naredil ne srednje šole, nima službe, ker so ga povsod odpustili,...normalno da ne moreš vse ljudi metati v isti koš.
Ampak če že, bi verjetno kar nekaj punc imelo fanta, ki tarve ne kadi, kot pa fanta, ki jo...
The world is as you are.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 09. Apr. 2010 10:50

saj ni problem v travi ... tip, na katerega se ne da zanest je v osnovi tak in ni tak ker ga je trava takšnega naredila :D

in te drama scene s strani ReadyToRise ... ajme ... da shujšaš 10 kg ker tip kadi travo :respekt: ... čemu takšna dramatičnost ?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov