Sem edina, ki tako razmišlja, čeprav imam fanta?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

MsN

Neprebrana objavaNapisal/-a MsN » 21. Jun. 2009 12:51

^^ se strinjam glede tega, da ni vredno vztrajati, če to ni to, ampak v dotičnem filmu sem jaz Kate in Lea doživela kot izredno kompatibilna, a z realnimi težavami.

Velika večina, ki je film videla, je sicer tvojega mnenja, da nista spadala skupaj, jaz pa sem v tem filmu videla nekaj povsem drugega. Bolj boj za to, da bi ohranila svoje SKUPNE sanje o njuni prihodnosti, a realnost takim sanjam pač ni naklonjena in zato sta se bila prisiljena vsak po svoje spopasti s tem, kar ponuja zunanji svet, vmes veselo pozabila drug na drugega (kako tipično za moderne pare), se prepustila rutini skrbi za dom in otroka ter povsem poteptala SKUPNE cilje iz časov nekoč. Meni se take zadeve ne zdijo čudne in znak tega, da par ne bi bil 'za skupaj', nasprotno - vidiš, da sta imela potencial in to zelo dober, pa ti potencial prav nič ne pomaga, če ne vklopiš zavesti in ves čas drug drugega jasno vodiš k skupnemu cilju.

Mogoče pa sem v tem filmu videla samo to, kar sem želela. Možno.

Konec OT :D
gu.ava
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a gu.ava » 21. Jun. 2009 14:31

Punce, fuuul vam hvala za vse nasvete! Sem jih res z zanimanjem prebrala, res ste super, da tako odgovarjate tule...

tancica2:

-----> Mislim, da sva si res zelo podobni, vse bolj se mi zdi, da me tale tvoja zgodbica čaka, ampak me je fuul strah, kot si ti napisala, že misel, da bi bla sama, koga poklicati zvečer, preden zaspiš, kaj pa če potem spoznavam same za one-night stand...:/

vanessa -

(sicer pa, sm samska, sam vem da če bi bla v tko popolni zvezi kot je opisana v prvem postu nbi nikoli obračala glave z nekim namenom.. samo tko pač btw bi pogledla kakega (čednega) tipa k bi čez 5 sekund tudi šou v pozabo.):

-----> ko sem bila samska, sem tudi tako razmišljala, zdaj pa ne več:(

buubbika-

(Mogoče pa gre zgolj za občutek, da se maš za punco, ki je pametna, sexy, zna zapeljevat, skratka zaje**na, sam to je neka vrsta "fantazije", realnost je pa drugo, pa naj te to ne zavede, ker se zna zgodit, da ti bo še žal. V glavi mej non-stop, da maš nekaj, kar je najlepšega.)

-----> Mislim, da se res imam za tako punco:( Ampak sem očitno še premalo dala skozi, da bi cenila to, kar imam:(

sončk-

(To ni rutina, to je dejstvo, da očitno že ni zate. Če maš zdej pomisleke, kakšne pomisleke boš potem mela čez 20 let? In za božjo voljo, ne ostajat s fantom sam zato, ker se ti bo to enkrat vrnl in se bojiš bit sama. Ja mogoče se ti bo, mogoče ne, mogoče boš že naslednji mesec spoznala enga, s katerim boš cel lajf, mogoče še 10 let ne. In tut če vsi pravjo da je to to, da sta za skupi, kaj pa oni vejo? Mislm kot da so bli skupni hobiji in kompatibilnost kdaj podlaga za ljubezen.)

(pa poglej si film revolutionary road)

-----> Se mi zdi, da imaš še kako prav... Si bom pogledala film, hvala;)
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 21. Jun. 2009 16:36

^^ se podpišem pod vse to kar je buubbika napisala, dodajam pa še to....

Eno je, če se s fantom ne razumeš ker se v vezi pojavljajo vedno eni in isti problemi, zaradi katerih je veza obsojena na propad, drugo pa če najdeš partnerja s katerim sta si kompatibilna in se štekata več al manj na vseh področjih in veza enostavno laufa ampak ti po določenem času začne nekaj manjkati....

Se strinjam, da je brezveze vztrajati v eni vezi, ki v bistvu nima neke perspektive ker si partnerjem nista kompatibilna.......splača se pa potrudit za vezo in za partnerja, s katerim se imaš lepo se razumeš, te podpira, se razume s tvojimi starši Itd.......ZAKAJ? Ker ni problem najti novega tipa......tipov je kolker hočeš......predvsem takih za ONS :wink: večji problem pa je najti tipa, s katerim se ujameš in stvar dejansko funkcionira.......tega pa ni tako lahko najti, vsaj po mojih izkušnjah ne....

O vsem tem govorim iz svojih izkušenj.....sama sem bila v taki vezi.....nažalost sva se preveč oddaljila in poti nazaj enostavno ni bilo več.....prepad med nama je bil prevelik (ne samo da sva bila na koncu samo prijatelja, na koncu sva se že prov sovražila....) ampak če dandanes pogledam nazaj vidim stvari, ki jih prej nisem videla oziroma jih nisem hotela videti......zdaj vem, da nama je bilo zelo lepo, dokler sva se trudila en za drugega, za vezo......ko so stvari postale samoumevne in se je v vezo prikradla rutina, sva začela vsak na svoj način polniti praznino, ki sva jo čutila drug ob drugem......in namesto, da bi jo reševala skupaj s ciljem rešiti vezo, sva jo reševala z drugimi in iz dneva v dan večala prepad med nama.....jaz sem imam zdaj fajn, življenje gre dalje.....ampak če bi se lahko vrnila v preteklost bi nekatere strvari naredila drugače kot sem jih takrat.
whoami
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2009
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a whoami » 21. Jun. 2009 19:02

meni se dogaja isto.. pa potem sem tudi bolj hladna do njega in me sprašuje kaj je narobe pa zakaj sem drugačna pa mu enostavno ne morem povedat. celo tak občutek mam da sem se ga naveličala pa da hočlem nekoga drugega, brez njega pa tudi nebi znala.. :/
gu.ava
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a gu.ava » 21. Jun. 2009 19:06

obe imata ful prav... to, da še nisem dobila nobene ''brce v rit'' ( :D ) je pa še kako res... hmm... ne vem, zakaj se tako počutim, ampak jaz sem res fuuul vlagala v sebe in dosegla dosti stvari, se tudi kdaj marsičemu odpovedala za dosego svojih ciljev itd ... in ko kdaj kje vidim oz spoznam (ne ravno zunaj v 5min, ampak tako - da se dosti pogovarjaš,družiš... ) katerega ful kul tipa, vedno hočem it naprej, eno stopničko višje, moj fant mi postane kot zgodovina, hočem nekaj novega... ampak, potem, ko pa se vrnem nazaj k njemu, mi je pa spet vse ok z njim...
pomoje če bi znala ''neopazno varat'', sploh nebi mela teh problemov :D that's my problem I guess...
ne morem se sprijazniti s tem, da je on moj zadnji tip, da se bova čez par let poročila, imela otroke in živela do konca svojih dni... verjamem, da boljšega (če daš res vse lastnosti na tehtnico) verjetno nebi našla... ampak jaz si tega res ne predstavljam... vedno bom imela še neko željo po novem... šit kok kompliciram:/

res kapo dol vsaki, ki je v taki moji podobni situaciji znala dat konc in šla naprej... :) but i'm not strong enough :(
gu.ava
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a gu.ava » 21. Jun. 2009 19:07

whoami napisal/-a:meni se dogaja isto.. pa potem sem tudi bolj hladna do njega in me sprašuje kaj je narobe pa zakaj sem drugačna pa mu enostavno ne morem povedat. celo tak občutek mam da sem se ga naveličala pa da hočlem nekoga drugega, brez njega pa tudi nebi znala.. :/

iiisssttttooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :?
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 21. Jun. 2009 19:19

gu.ava napisal/-a:obe imata ful prav... to, da še nisem dobila nobene ''brce v rit'' ( :D ) je pa še kako res... hmm... ne vem, zakaj se tako počutim, ampak jaz sem res fuuul vlagala v sebe in dosegla dosti stvari, se tudi kdaj marsičemu odpovedala za dosego svojih ciljev itd ... in ko kdaj kje vidim oz spoznam (ne ravno zunaj v 5min, ampak tako - da se dosti pogovarjaš,družiš... ) katerega ful kul tipa, vedno hočem it naprej, eno stopničko višje, moj fant mi postane kot zgodovina, hočem nekaj novega... ampak, potem, ko pa se vrnem nazaj k njemu, mi je pa spet vse ok z njim...
pomoje če bi znala ''neopazno varat'', sploh nebi mela teh problemov :D that's my problem I guess...
ne morem se sprijazniti s tem, da je on moj zadnji tip, da se bova čez par let poročila, imela otroke in živela do konca svojih dni... verjamem, da boljšega (če daš res vse lastnosti na tehtnico) verjetno nebi našla... ampak jaz si tega res ne predstavljam... vedno bom imela še neko željo po novem... šit kok kompliciram:/

res kapo dol vsaki, ki je v taki moji podobni situaciji znala dat konc in šla naprej... :) but i'm not strong enough :(

če se ne moreš sprijaznit, če je videt na 5km (oz po tvojih postih) da te muči ta zveza (ne tip, ma zveza), pol nvem kaj še čakaš.. če boš ostala z njim te bo tolko bolj mučlo in se boš sam na tipa spravljala (tudi če on ni neč kriv), se zanašala nad njim, počasi ti bo šou na živce in boš dokončno ugotovila da to ni to.. je malo nefer tudi do njega

EDIT: in kko si sploh lahko tko prepričana v to da ni možno da te nekje tam zuni čaka en tolko boljši, k presega celo tvojega (k bo mogoče šou mimo samo zto kr se ti tko držiš sedanjega tipa)??
gu.ava
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a gu.ava » 21. Jun. 2009 22:52

Mislim, da sem samo malo zmedena. Nočem da se zdaj tu razvije debata, ki bo zajela že nepomembne in dodatne stvari in področja, ker potem bom le še bolj zmedena...

Priznam, prišla sem na fax (sem brucka) in vse mi je bilo novo... novi sošolci, Ljubljana, študentski žuri... in postala čisto zmešana... Fant pa je tu že tri leta in mi je tudi sam rekel da ve da se moram zdaj še malo nažurati...

Zdaj ko je konec faxa, v bistvu niti ne pogrešam tako zelo mojih sošolcev... sploh pa se zavedam, da bi marsikdo od njih želel le kaj ''krajšega'' od mene:( čeprav si pred tem le zatiskam oči... ker so vsi oh in sploh super... ampak žal ne samo do mene...

mislim, da imam zelo lepo zvezo in da sem še morda le premlada, da bi jo znala ceniti... ampak taki krizni dnevi morajo miniti... in kot ste rekle... graditi in vlagati v to zvezo...in biti vesela za to kar imam:)

hvala vam za vse nasvete, ste mi ful pomagale:)
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 22. Jun. 2009 3:30

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:45, skupaj popravljeno 1 krat.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 22. Jun. 2009 7:48

gu.ava

Meni se pa zdijo tvoji strahovi in dvomi povsem utemeljeni. Ljudje smo nagnjeni k temu da hočmo poskrbet zase, in hočmo si zagotovit najboljše... Edino včasih nas lahko veliko novih poznanstev in novi ljudje zaslepijo do te stopnje, da ne dojajmemo, da smo že imeli najboljše..

Nova igrača je vedno bolj zanimiva kot stara, ker je še neraziskana, ponuja nam nove opcije, je še vsa sveža in sijoča... ampak po določenem času se je naveličaš (ali jo pokvariš :D ) in potem ponavadi začnemo hrepenet po stari...
Zdej pa je odviso od tega, če smo staro že vrgli v smeti, ali pa smo jo lepo shranili na polico, in še vedno čaka na nas :D
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 22. Jun. 2009 8:03

Horus napisal/-a:Ffs zenska, nehaj kvasit. Ce se ti zdi, da to ni to, in ce se ti to zdi dovolj, da gres o tem pisat na forum, potem verjetno nekaj res ne stima. To, da boljsega (verjetno) ne mors najt, je donkeyshit. Sem mislu jazst isto pri bivsi, vse dokler nisva zakljucila. Potem pa se mi je odprl svet in sem relativno kmalu naletel na neprimerljivo boljsi "model", ceprav sem bil se mal vec kot pol leta nazaj preprican, da ze tocno vem, kaksna so na otip bozja jajca.

Ja, there's ALWAYS someone better out there. In ce se ti zdi, da trenutno ne valja... Saj ste zenske baje ponosne na svojo intuicijo. Torej ji zaupaj.

:respekt:

in je slaba tolažba da si govoriš da je sam krizno obdobje
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 22. Jun. 2009 8:44

Ma ne vem no....jaz imam še vedno občutek, da je punca samo malo zmedena.

Sej na forumu je dosti takih tem in punc, ki imajo problem pustit tipa ker se bojijo biti same.....in ko berem njihova vprašanja oziroma odgovore mi je takoj jasno, da so problemi globlji in da stvar ne funkcionira.

V tem primeru pa mislim, da je punci enostavno malo stopilo v glavo....v vezi je s fantom, s katerim se super razume, vse je o.k......dokler ona ne pride v Lj. študirat.....tukaj se potem začnejo razne žurke, novi ljudje, kar na lepem je okrog nje dosti tipov, nekateri med njimi tudi tako luštni in simpatični da se punca potem vpraša, kako bi bilo če bi probala nekaj drugega, kljub temi, da jo doma čaka njen fant, s katerim lepo funkcionirata in se vidi z njim v prihodnosti, ampak ej.....mogoče pa nekje zunaj obstaja še nekaj boljšega.....

Tako kot je že ena napisala......verjamem da zna biti zanimivo ko se nanadoma znajdeš v novem okolju(še posebej če si doma iz podeželja in prideš v mesto),kjer se toliko dogaja, srečuješ vedno nove in nove obraze, večja je izbira tipov, ki te zasuvajo s komplimenti in ti namenjajo dosti pozornosti.....paše občutek da si ˝hot stuff˝, ampak ej, spusti se malo na tla pa razmisli o vsem skupaj.....

Gu.ava če v sebi čutiš da je bolje da to vezo končaš in začneš na novo, potem to naredi....itak da poslušaj sebe in svoje občutke.....AMPAK ne končuj ene lepe veze zaradi tega ker se je na lepem znašlo okrog tebe en kup bizgecev, ki te obletavajo, vabijo na kave, žure....tako da se posledično ti zdaj počutiš kako si lepa, seksi, koga vse lahko dobiš.....da se ne boš enkrat v prihodnosti kesala ker si izpustila iz rok enega super dečkota....sej si lahko in lepa in seksi in zanimiva pa zraven še pametna in realna punca, ki drži za roko material za oženit :wink:
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 22. Jun. 2009 8:45

....
Zadnjič spremenil keri, dne 22. Jun. 2009 8:46, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 22. Jun. 2009 8:45

.... :oops:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 22. Jun. 2009 10:40

opss 2x
Zadnjič spremenil chiqqa, dne 22. Jun. 2009 10:56, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov