selitev kot resitev..
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
~NIA~ napisal/-a:moj sodelavc se je februarja preselu v Avstralijo, zdej pa dela v sosednji gostilni.. prodov je use kar je meu, zdej je star 30+ in spet pr starših in brez keša. selitev ni rešitev.
Isto moja prijateljica. Odšla živet na drug konec Slovenije. Ni ji zneslo finančno vsega sami podpirat. Pri 34 se je vrnila nazaj k staršema.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jz bi se tud strinjala, da bi selitev lahko pomagala - ne bi je, seveda, jemala kot rešitev, ampak pot/pomoč do rešitve. Valda s tem, ko se "odstraniš" od okolja/ljudi, ki te omejujejo tako ali drugače, dobiš priložnost začeti znova, novo okolje te ne ocenjuje na podlagi kar že ve o tebi in tko se lahko sama predstaviš v svoji najboljši luči.
Bi pa jz še bolj radikalna bla in predlagala selitev v tujino. But that's just me.
Torej, kar pogumno.
Bi pa jz še bolj radikalna bla in predlagala selitev v tujino. But that's just me.
Torej, kar pogumno.
Pa saj človek se ne rodi s prjatelji..bo že spoznala nove, zanimive ljudi.liziika napisal/-a:.zamisel je dobra...sam problem tukaj nasatane a se bos tm loohka uklopla u druzbo al bos sam hodila faks & stanovanje ? in bla cele dneve v stanovanju...*???
- kikker
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 6. 2009
Mislim, da ne gre zdej za to kje si, al pa da bi selitev kot sama karkol spremenila, ampak vselitev v novo stanovanje, novo okolje, faks, nova složba, vse to pomeni nek nov začetek, nove možnosti... mislim da bi ti to dalo ful zagona, upanja...
Da ostaneš brez denarja, to se ti lahka zgodi tud tam kjer si zdej...
Da ostaneš brez denarja, to se ti lahka zgodi tud tam kjer si zdej...
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Če se seliš, da bi zbežal od problemov, boš slej ko prej (najbrž prej) padel spet v isti krog in problemi bodo prišli za tabo. Torej ne, selitev ni rešitev. Je samo strahopetno bežanje od problemov.
Rešitev je soočenje. To pa ni nikdar preprosto, žal.
Rešitev je soočenje. To pa ni nikdar preprosto, žal.
Imaš, da me vikaš!
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^Je res, ampak ne nujno vedno..včasih človek pač rabi nov začetek, nekje drugje, po svoje..
- hereforu
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 6. 2009
joj hvala za vse spodbudne odgovore, drugace sem samostojna ze ene par let, tako da finance mi niso tuje sem pa tut zlo odprto bitje..vse bolj previdno si izbiram krog ljudi okoli sebe saj sem preveckrat pokasirala slabe izkusnje..
vendar faks je nekaj novega zame,in je taka zelo svetla tocka v vsem tem..pa na primorski del se selim kjer bo velik soncka
je pa tko drage moje..sem ze dala opoved v sluzbi tako da samo se zadeve s stanovanjem uredim in off i go
verjetno nimam kej za zgubit kvecjemu upam da bo to moje zivljenje dobilo nek smisel in da mi bo dal ta nov zacetek energijo za vse ostalo kar mi zivljenje ponudi
samo se pestke skup stisnite da rata...ce pa ne ..se pa mam kam za vrnit pa vsaj probala sem kej spremenit ne?
vendar faks je nekaj novega zame,in je taka zelo svetla tocka v vsem tem..pa na primorski del se selim kjer bo velik soncka
je pa tko drage moje..sem ze dala opoved v sluzbi tako da samo se zadeve s stanovanjem uredim in off i go
verjetno nimam kej za zgubit kvecjemu upam da bo to moje zivljenje dobilo nek smisel in da mi bo dal ta nov zacetek energijo za vse ostalo kar mi zivljenje ponudi
samo se pestke skup stisnite da rata...ce pa ne ..se pa mam kam za vrnit pa vsaj probala sem kej spremenit ne?
-
purple_rain - Cosmopsiho
Čestitke za odločitev za ta korak. Drzno in pogumno; upam, da ti uspe.
-
purple_rain - Cosmopsiho
Tole je pa pametna ideja, ja.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Jst razvijam take in podobne ideje že lep cajt.
Pa ne bi šla par ulc stran, tut par urc ne, daljava bi se merla u urah letenja .
Nekak še kr verjamem, da se mi nekega dne zgodi . Tko kt verjamem, da je to neki, kar bi blo dobr narest, tko zarad fizičnih kot psihičnih sprememb u mojem življenjcu.
Mogoče pa.
Pa ne bi šla par ulc stran, tut par urc ne, daljava bi se merla u urah letenja .
Nekak še kr verjamem, da se mi nekega dne zgodi . Tko kt verjamem, da je to neki, kar bi blo dobr narest, tko zarad fizičnih kot psihičnih sprememb u mojem življenjcu.
Mogoče pa.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
^^ zdej te bojo vsi napadli da boš pr 35ih šla nazaj h staršem brez denarja, brez neč..
to se zgodi samo tistim k ta načrt izvedejo čez noč, k se ne poglobijo v celotno zadevo in v posledice (ki lahko nastanejo).. takim, k se jim gre sam zto da se dajo nekam daleč stran
meni se ne zdi neč takega se preselit na drugi konc slovenije, kr slovenija je majhna.. in tistih max 300km te ne morejo finančno uničit, sam tud problemou ne morejo rešit (ok, tega ne more niti 5000km), kr pride vse skupi s tabo, kr problemi ostanejo v glavi
nvem pa, kko se znajdejo tisti k se preselijo dobesedno na drugi konc evrope/sveta.. kko se znajdejo z jezikom, kko upajo v tko kratkem času dobit (primerno) službo itd..
js bi se tudi dala nekam daleč proč, ker me neč ne veže na moj rodni kraj, sam vem da bi mela težave z jeziki (čeprou jih znam kr neki in verjetno bi po določenem cajtu začela tudi tekoče govorit), sam ne vem kaj bi dosegla s preseljevanjem, kr določenih reči se ne da rešit
sm pa prepričana v to da me primorska čez neki let ne bo več vidla
to se zgodi samo tistim k ta načrt izvedejo čez noč, k se ne poglobijo v celotno zadevo in v posledice (ki lahko nastanejo).. takim, k se jim gre sam zto da se dajo nekam daleč stran
meni se ne zdi neč takega se preselit na drugi konc slovenije, kr slovenija je majhna.. in tistih max 300km te ne morejo finančno uničit, sam tud problemou ne morejo rešit (ok, tega ne more niti 5000km), kr pride vse skupi s tabo, kr problemi ostanejo v glavi
nvem pa, kko se znajdejo tisti k se preselijo dobesedno na drugi konc evrope/sveta.. kko se znajdejo z jezikom, kko upajo v tko kratkem času dobit (primerno) službo itd..
js bi se tudi dala nekam daleč proč, ker me neč ne veže na moj rodni kraj, sam vem da bi mela težave z jeziki (čeprou jih znam kr neki in verjetno bi po določenem cajtu začela tudi tekoče govorit), sam ne vem kaj bi dosegla s preseljevanjem, kr določenih reči se ne da rešit
- tamichkena
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 6. 2009
čestitke za zbran pogum in upam da ti bo uspelo..
sama si že dalj časa želim daleč proč iz slovenije..v avstralijo..in upam da mi bo nekega dne uspelo..seveda je prej na vrsti še faks,ampak sanje bodo vedno iste in upam da se uresničijo..
sama si že dalj časa želim daleč proč iz slovenije..v avstralijo..in upam da mi bo nekega dne uspelo..seveda je prej na vrsti še faks,ampak sanje bodo vedno iste in upam da se uresničijo..
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Mi ne bi mogl bit usen, kaj se bo komentiral.
Sama sm zlo organizirana, nagle odločitve so na mojem meniju redke. Nikamor ne bi šla na vrat na nos (kr mi tut doma ne bi dovolil), sm prevelka boječka, da bi s sto euri in trideset kilskim ruzakom odletela čez ocean ...
In pa, ne glede na to, kam me življenje odnese, vem, da sm doma (še) vedno dobrodošla.
Sama sm zlo organizirana, nagle odločitve so na mojem meniju redke. Nikamor ne bi šla na vrat na nos (kr mi tut doma ne bi dovolil), sm prevelka boječka, da bi s sto euri in trideset kilskim ruzakom odletela čez ocean ...
In pa, ne glede na to, kam me življenje odnese, vem, da sm doma (še) vedno dobrodošla.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
purple_rain - Cosmopsiho
Če greš v državo katere uradni jezik znaš, je to še najmanjši problem..večji problem je, kot si tud sama ugotovila, dobit potem delo ..[vanessa] napisal/-a:^^ zdej te bojo vsi napadli da boš pr 35ih šla nazaj h staršem brez denarja, brez neč..
Aja, pa včasih se seli samo zarad selitve same in priložnosti, ki se odpirajo na drugi lokaciji , ne vedno kot bežanje pred problemi (ampak, ja, vem, s tem motivom je bla ta tema odprta). Tako npr. mene še vedno ful vleče na Irsko..
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov