Se res samo učita?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 21. Nov. 2009 19:01

Jaz pa ne vem, če bi se bila pripravljena o vsem pogajat.
Npr. precej se družim s prijateljem, ki zaljubljen vame. Jaz vem, da med nama ne bo nič. Moj fant sicer ve, da ne bo nič, ampak je vsakič vseeno malce ljubosumen in mi to tudi pove. Ne bom se zaradi tega nehala družit s prijateljem. Absurd. Tudi fant to ve in od mene tega niti v sanjah nebi zahteval.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
undercover
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a undercover » 21. Nov. 2009 20:00

haley napisal/-a:Jaz tudi priznam, da tole tudi meni ne bi bilo ravno všeč... Ok tole bi še nekako razumela, da sta pač sošolca in prijatelja in da se skupaj učita, ampak bi potem tudi misla, da bodo kaki rezultati tega skupnega učenja vidni...
Da pa je to njegova bivša punca, pa da še praviš, da njegove ocene niso nič boljše...to mi je pa res že malo sumljivo :?

A vidva sta na čisto drugačnih šolah?

ne.nisva na isti šoli .

no ja ne moram mu reči da naj tega ne dela več, saj je na to bil navajen že preden sva midva začela. ker pač ne namerava nič več meti z njo je tudi to povedal že velikrat da naj me ne skrbi in podobno.vendar sem pa lubosumna tudi na njo ker sem že zvedla da se neki pred njim postaula pa tako,čeprau jo ignorira mi vseen ni prav.. no ona ma pa itak veselje mnda k ve d ma on drugo zj pa ve d mi neb blo prau.
Uporabniški avatar
firex
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 10. 2009
Kraj: Promorska

Neprebrana objavaNapisal/-a firex » 21. Nov. 2009 20:48

emanuela napisal/-a:A jo poznaš?Sta sošolca?Se do tebe obnaša kaj drugače?Vse to šteje...
Jaz vem da bi se že zbunila no :D

imn potem vidimo u drugih temah da tip ni vreden punce ce je ful ljubosumen ali ne pusti punce ven s prijatelji.
Uporabniški avatar
undercover
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a undercover » 21. Nov. 2009 20:59

firex napisal/-a:
emanuela napisal/-a:A jo poznaš?Sta sošolca?Se do tebe obnaša kaj drugače?Vse to šteje...
Jaz vem da bi se že zbunila no :D

imn potem vidimo u drugih temah da tip ni vreden punce ce je ful ljubosumen ali ne pusti punce ven s prijatelji.

okej to je drugo če te ne psti vn s frendi. ne pa da greš k eni punci domov in sta sama.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 22. Nov. 2009 12:09

undercover napisal/-a:ne pa da greš k eni punci domov in sta sama.

Ja, ker to je smrtni greh, ne?
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 22. Nov. 2009 12:12

ja miteq, ta punca je njegova bivsa pa se nic se ne naucita. halo? :D

me res zanima kolk punc bi toleriralo druzenje svojega fanta in njegove bivse pri njej doma... pa ne samo enkrat, REDNO :D ajejej =)
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Nov. 2009 12:18

Zakaj se nujno nič ne učita? Mogoče pač fant ni med najpametnejšimi, pa ne dojame najhitreje. Kakšna je pa ona v šoli? In očitno nikol ne bomo izvedeli na kako različnih šolah je tale par?

red_rose: naj mu prepove? Al naj mu do konca življenja teži s tem? Prijetno, res. Kaj pa če se fant ni pripravljen njej odpovedat? In da se ne bo nehal družit z njo? Naj ga kr pusti? No, sej bo itak prej on njo, ker je tak tečna.

Ma, js vseeno zaupam svojemu fantu, da se lahko druži s katero hoče (tudi eno "bivšo") in tudi pri njemu doma. A sem res js tak popustljiva?

Tudi jaz sem se s kolegom družila skoraj vsak dan v Lj, žurala skup, kosila skup, debate v njegovi sobi, ponoči na klopcah med študenti---pa sem ga očitn najmanj naskakovala, al kaj?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 22. Nov. 2009 12:24

nisem napisala naj mu prepove, niti slucajno, jaz sploh ne vidim mesta za prepovedi v zvezi.

samo podpiram jo pri tem da ji to ni vsec. in vse kar lahko naredi je, da mu pove da ji to ni vsec. ostalo je potem na njemu - a bo prenehal, al ne bo...potem pa je spet na njej da se z njegovo odlocitvijo sprijazni - in se odloci a se ji zdi to dovolj pomembno za prekinitev zveze, ali ne. ce ne - mu nima vec kaj tezit...

ko bi vlo vedno tako preprosto :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 22. Nov. 2009 12:31

Mislim da mu je že presejkrat omenila, da jo moti. In fant očitno tega ne spremeni. Torej, kaj naj sedaj naredi? Mislim da punca ne rabi podpore v tem, ali ima prav, da jo moti, ali ne; ampak nasvet kaj naj naredi. In tega še ni dobila.

Mislim da je res na njej, da se sprijazne s tem, ali pa prekine zvezo- ne vem, če je kakšna druga možnost.

Seveda razumem, da jo moti, ampak ni treba pa pretiravat in dramatizirat. Če jo bo hotel varat ji bo komot lahko prikril, da se dobiva z njo. Vsaj pove ji, da gre k njej in da se učita. Mogoče bi imel pa brez skupnega učenja še slabše ocene. In glede na to, da je to njegova navada že preden je skupaj prišel z avtorico teme je že od začetka vedela- ali ga je mislila spremenit, ali jo pa takrat ni motil? Ne vem...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 22. Nov. 2009 14:38

*mala* napisal/-a:Tudi jaz sem se s kolegom družila skoraj vsak dan v Lj, žurala skup, kosila skup, debate v njegovi sobi, ponoči na klopcah med študenti---pa sem ga očitn najmanj naskakovala, al kaj?

Pomoje smo tiste, ki smo stalno obkrožene s tipi in imamo tudi kakšnega boljšega prijatelja, bolj zaupljive in tolerantne kot tiste punce, ki moške vidijo samo kot potencialne partnerje in si niti ne predstavljajo, da bi šle lahko z enim fantom res samo na pijačo ali v kino, brez kakšnih romantičnih interesov.
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 22. Nov. 2009 14:43

^^ same here. :hallo:
S kolegom se dobivava za ucenje in razne projekte za solo. Hodiva ven, se ga nalijeva kot kante in imava neke svoje fore da drugi mislijo da sva skup, ker se tko ujameva. Ravno to soboto sva prespala v isti sobi (ne v isti postli, da ne bo pomote) in peljala sem ga domov. Nikoli me ni primlo, da bi z njim imela karkoli in lahko trdim, da je z njegove strani isto.

Meni se eni fanti prav smilijo ko vidim, kako so ene ljubosumne. :D
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 22. Nov. 2009 14:45

jaz sem se vedno precej vec druzila s fanti kot s puncami, mam hobije kjer so vecinoma sami fantje (borilni sporti 7 let...), eno druzbo kjer so vecinoma starejsi fantje, in ker hodimo na taborjenja in 3-dnevne izlete dostikrat spimo skupaj, na isti podlagi, 20cm narazen, fant na vsaki strani...z neko povprecno punco se sploh ne ujamem ker me ne zanimajo girlish stuff ampak kaksne debate ki jih lahko imas samo s fanti :D

pa vseeno ne bi odobravala ucenja z bivso punco :D ne moti me da ma prijateljice, niti slucajno, ampak da bi zdaj nekaj ful na novo spoznaval druge punce in se druzil z njimi cele noci bi me pa. sploh pa sem alergicna na bivse.

mogoce zarad slabih izkusenj? =)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 22. Nov. 2009 14:51

red_rose, mene itak preseneča tvoje stališče v tej temi in se mi je kar nekako dozdevalo, da imaš ene osebne razloge za odstopanje od sicer ustaljene prakse skuliranosti.
Tako da si ti v bistvu izjema, zaradi katere sem oklevala pri pisanju te svoje hipoteze, ampak sem se odločila, da jo bom vseeno objavila in naknadno pojasnila (če bo treba), da si izjema, ki potrjuje pravilo :)

Vseeno pa opažam nek vzorec vzajemnosti. Punce brez moških prijateljev veliko pogosteje zastopajo stališče, da tudi njihovi fantje ne potrebujejo ženskih prijateljic, ker imajo njih in to zadošča.
Obstajajo sicer tudi absurdni primeri žensk, ki se ves čas družijo s tipi, svojemu fantu pa ne pustijo stikov z drugimi ženskami (vemo o kom govorim :) ), ampak v to patologijo se sploh ne mislim spuščat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 22. Nov. 2009 14:54

:respekt:

sicer pa je tu se dosti drugih stvari pomembnih - mislim da vsak pameten fant spozna punco s svojimi prijateljicami, in ce so ok in ce se ujamejo, sigurno vec potem to njihovo druzenje ni tak problem...tako jaz nimam problema z nobeno njegovo kolegico ker sem jih spoznala (mu sploh nisem omenila da bi jih rada, je kar sam hotel) ker vem da so cist ok punce, in tudi on pozna to mojo druzbo in so ga lepo sprejeli in ga tut zraven povabijo...

ta punca v tej temi pa pravi da:
undercover napisal/-a: vendar sem pa lubosumna tudi na njo ker sem že zvedla da se neki pred njim postaula pa tako,čeprau jo ignorira mi vseen ni prav.. no ona ma pa itak veselje mnda k ve d ma on drugo zj pa ve d mi neb blo prau.

torej je vsaj ena izmed njiju nezrela in ima nek nepravilen odnos do tega fanta...in jo cist razumem da ji gre v nos :D
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 22. Nov. 2009 15:18

Opazam,da se mnenja zelo razlikujejo. In seveda je to čisto odvisno od vsakega posmeznika, kako gleda na to stvar in seveda od posamezne zveze in zaupanja v tej. Js mislim, da tiste punce, ki svojim fantom ne zaupajo dovolj, in se globoko v sebi zavedajo, da bi jih tip lahko prevaral ob prvi priloznosti (medtem k v neki drugi temi punca pise, ah ne moj, pa kaj takega ne bi naredil), seveda pišejo in razmišljajo v tej smeri, da to skupno učenje ali druženje predstavlja že najhujše, sex, varanje, vse najhujše. Punce, ki pa svojim tipom zaupajo, seveda zaradi tega malce drugače gledajo na to, in verjamejo, da lahko ta "prijateljska" meja, ostane tukaj kjer je, torej se to druženje navezuje zgolj prijateljsko, torej pomoč pri učenju. In zaradi tega, ker se tip druži z sošolko, seveda ne bo takoj pop***** in ga začela spraševat ter napadat s tem, ali jo vara, ali mu je bolj všeč kot punca,. V življenju se moramo zavedat, da okoli naših partnerjev, ne bomo le punce, ampak tudi druge ženske, ampak pomembna je predvsem to, kako imamo te pojme in druženja ražčiščena v glavi.
Pa da ne bom čist OT, glede nevidnih rezultatov, ne moreš človeka kar takoj obsodit, da te ziher vara. Prvo kot prvo bi morala določene stvari razčistit z njim. Mi ne poznamo tvoje situacije, tako, da z zagovotovstjo trditi, da je kriv le on, ali si delno kriva tudi ti, ne moremo. Morda je to tvoje ljubosumje upravičeno, morda ne. Zagotovo to veš najbolje, le ti. In sama tudi najbolje veš, ali lahko takšno stvar v nedogled sprejemaš, ali ne. Sama se boš morala odločiti, in sama boš nosila posledice, takšne ali drugačne. :wink:
Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, pač pa v tem, da se po padcu vedno znova pobereš!

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]