Še obstaja prostor za romantiko oz. kaj ženske želite?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 14. Mar. 2008 16:09

Po pravic povedan, da se mi tip tkole predstau, me odbije že u štartu.

Sicer sm zlo čustvena, tut nežna duša, k spušča souze ob cmeravih filmih, romantični prebliski z moje ali njegove strani so mi čist simpatični in jih z veseljem doživim, ampak - ne maram sanjačeu, tipou k ceu cajt fantazirajo, na velko opevajo, idealizirajo ljubezen in romantiko, tipou, k bi jahal na konju po obali ob sončnem zahodu, se cele dneve penzionistično sprehajal po tivoliju gor in dol, objeto poležaval u travah in razpraulal o magičnosti vesolja in ljubezni, ... zeeeeh, zeeeeh :roll: . Preveč. Zame čist preveč.

Pr teh letih hočem od življenja dost več kt zasanjano pravlco dveh duš, lebdečih tm nek pod oblaki. Kam nej potemtakem z energijo, z željo po hitrejšem bitju srca in potrebo po dogajanju, po občutku da živim tle in zdej, ne pa u Grimmovih pravlcah o princeskah in konjih ...? :wink: Enostauno mi je omenjenin način življenja dougočasen in me nekdo, k živi le ta deu usega možnega, ne bi mogu prepričat. Mogoče nekoč, ko jih bom štela 60+, prej pa sigurno ne.

Heh, me je pa to spomnl na enga deca, leta nazaj, s kerim sva šla na njegovo željo na eno kofetko in je blo že takoj jasno, da bo ostal zgolj in samo pr tej eni ... Pridem domou, usa srečna ob odrešenju in že zapiska msg - to, kar je biu ta tip zmožn napisat u tistih 160 znakou, je biu tak presežek cukra (in seveda zame meje dobrega okusa), da sm še tri dni za tem jedla sam kisle kumarce ... Ne, primerjanje moje nenadkriljive lepote s cvetočimi češnjevimi drevesi in njih dišavami ni tisto, kar bi si moja ušesca še kdaj želela slišat :tot: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Mar. 2008 16:29

Smreka napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:2. Če bi meni rekel, da si mi pripravljen pomagat (predpostavljam da pri gospodinjskih opravilih), bi letel čez prag in še naprej. Ne prenesem tipov, ki gospodinjstvo smatrajo za žensko delo, potem pa pričakujejo medaljo za vsak pomit krožnik. Delo je skupno, zato se deli. In fantov prispevek ni pomoč meni, ampak pač njegov prispevek k gospodinjstvu.

Kaj pa če so ga vzgajali tako, da to misli???

Sej tole je čisto offtopic, ampak bom vseeno odgovorila. Ljudje otroke vzgajajo na različne načine. Vejamem, da je to težko spremenit, zato je pač treba posikat partnerja, ki ti že v osnovi ustreza.
Ravno tako, kot ne bi hotela za partnerja patriarhalnega Srba, ki ga je pač oče vzgojil v takšnem duhu, malega nacionalistka, ki so mu starši vcepljali v glavo večvrednost lastnega naroda,... ravno tako bi pri meni odletel tudi nekdo, ki mu je mama vse k riti nosila in bi imel v glavi neko idejo, da bo tako tudi naprej.
Sej je kul, naj bo, kakršen je, ampak takšnega nočem.

In da se navežem še na temo, takšne zadeve mi v zvezi pomenijo mnogo več od ljubezenskih pisem in rož. Prav je povedala tista, ki je romantiko opredelila kot dodatek v zvezi, kot pa njeno bistvo.
Sej je fajn dobit pušeljc, ampak še prej pa od fanta pričakujem podporo, zaupen odnos in širitev obzorij.
¤tea¤
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤tea¤ » 14. Mar. 2008 17:15

Mogoče je odziv punc tak, ker enostavno nismo navajene na take tipe. pa ne ker jih ne bi bilo, so, ampak nekje pod krinko, ker dons ni ''moderno'' in kul bit čustven, pokazat da ti je do nekoga ... dons se vsi s čustvi samo poigravajo in jih izrabljajo ...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Mar. 2008 17:18

Očitno sem obdana s samimi čudaki. V moji družbi namreč izkazovanje čustev ni nič čudnega, fantje so pozorni do svojih punc, romantičen sprehod ali nočno kopanje (poleti :) ) pa tudi ni noben izjemen dogodek.
Glede na svoje dosedanje izkušnje me torej bolj zanima, kje hudiča staknete svoje tipe tiste, ki niste deležne od njih nobene pozornosti in romantike.

Je pa res, da imamo različne poglede na to, kaj je romantično, tako da mogoče človek zase misli, da je pravi Casanova, punca je pa konstantno razočarana :)
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 14. Mar. 2008 17:18

tole me je spomnl na mojga fanta. predn sva začela je biu on prijavljen na eni strani za zmenkarije in v profilu ful napisal, da je fuul romantičen, in da komi čaka punco, da bo lahko to romantiko izvajal itd. ja no v 3 letih je te romantike bl mal vidt :D
sej na začetku je biu in to ful, pol sva pa začela resno in se je fant nehal truditi. sej ne rečm, da ni nikol nič več, sam je tok redko (mogoče 1 do 2 krat na let) da res ni tist s čim se je hvalil. enkrat na začetku je pripravil ful penečo kopel, svečke prižgal kupil šampanc..ja nora sm na te pocukrane zadeve..in zdaj po 2 letih mu to omenim pa me sam čukast pogleda v smislu zakaj bi pa to naredu. jao tipi.
aja pa ne takoj, da bi loh js kej nardila, ker se velikrat potrudm pa mu kkšno presenečenje pripravim in bi blo fajn da ga dobim vsak kdaj nazaj
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 14. Mar. 2008 17:22

Tea ... zakaj pa nej bi bla čustva povezana zgolj z romantiko in njenimi dejanji?

Čustva in občutke do nekoga lahko (po)kažeš na številne načine in zato ne rabš (nujno) sprehodou u mesečini in vohanja sveže pokošene trave ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 14. Mar. 2008 17:24

Vesoljcek napisal/-a:Pred časom sem par puncam omenil, da se zelo rad sprehajam, da so mi všeč izleti v hribe, da bi si želel da bi imel punco, kateri bi bil tak način razmišljanja všeč…da obvladam tudi kuhinjske stvari(čeprav sem star 21)-in zakaj?- da bi lahko pomagal svoji punci in bi lahko imela potem več časa zase. Se imela lepo. In nato povem dalje, da bi si želel s punco it kam na izlet v neznano, na piknik v hribe, na sprehod jeseni po šumečem listju, pozimi bi delala sneženega moža, poleti ko bi bilo vroče in se nama ne bi dalo nič početi, bi ležala v objemu drug drugega…da bi skupaj uživala v vseh lepih trenutkih, ki bi jih zabeležila s fotoaparatom in se jih pozneje spominjala ko bi gledala fotke,večerja ob svečah… In kaj se zgodi potem? Njihov odziv…kaj? :eek: V to ne moremo več verjet. Kje pa je še prostor za romantiko… Takih moških več ni…. In kako se naj počutim po tem? Kot da sem v celoti izvenserijski, ker bi rad osrečil svojo punco (seveda če bi jo imel) in da bi imela čudovite trenutke skupaj ki bi se jih vedno spominjala…in se imela zato še raje.
No, ali pa je danes že res tak svet…''moderen''?
Če je tako mi torej ostanejo samo sanje o tem, da s punco leživa v travi in gledava oblake… :( in vsi ostali trenutki, ki ji lahko uresničiš s partnerjem…saj v tem je smisel ali ga morda ni več?
:?

Men je pa use nasteto usec :oops: Sm pac ena izmed tistih zensk, ki obozujejo mirne sprehodke v naravo, preprosto prezivljanje pocitnic v planinah, lezanje v travi .. jaaa ! :D Sam uredu, ne sme bit pretiravanja, kr pol se romantike mickn navelicas. More pa bit romantika prisotna vsak dan. Sej, kdo je reku, da bi to pocela tocno 24ur/dan ? Vsak dan neki. Mislm da se vzpostavi trdnejsa vez med partnerjema, vsaj jest tko mislm.
Ne zivim v mestu, rada mam svoje naravno okolje, tuki okol je velik gozdov, travnikov, rada hodm na sprehodke pa to, men je prou supr. Ce bi pa mela tipa, bi pa se raje hodila na sprehode :D

Pa se neki. Ce fant misl, da bi pomagu punci pri gospodinjskih opravilih, ni nujno da misl da bi prispeval h gospodinjstvu. Ce misl, da bo pomagu teb, da bos mela dovolj casa tud zase, ne pa sam z lonci, pol res to misl. Kok morte vedt, iz kasnga razloga vam pomaga ?
¤tea¤
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ¤tea¤ » 14. Mar. 2008 17:31

Aloha napisal/-a:Tea ... zakaj pa nej bi bla čustva povezana zgolj z romantiko in njenimi dejanji?

Čustva in občutke do nekoga lahko (po)kažeš na številne načine in zato ne rabš (nujno) sprehodou u mesečini in vohanja sveže pokošene trave ...

Ni blo tako mišljeno, čustva se da izkazat na 1001 način in vsi jih izkazujemo drugače. Na žalost pa sem obkrožena samo s takimi primerki, ki jim je pod častjo na kakršen koli način kazati čustva, ker to ni najbolj moško, mogoče le negativna čustva.
In ja, čustva pokažeš s svojimi dejanji, besede lažejo, dejanja ne (vsaj nekoč je veljal ta pregovor).
Pa ni nujno s sprehodi, dovolj je že kanček zanimanja, pogovor, poslušat nekoga ...
Če si zaljubljen pa že tako ali tako slišiš travo rast pod metrom snega, vidiš luno v najbolj oblačni noči ...
Običajno je najbolj iskreno nenačrtovano in spontano! Ko se pripelje k tebi in potem še tri ure sedita pred hišo in se pogovarjata o vsem ... ko enostavno pokaže zanimanje za tebe, ni potrebno z darilci, ker najlepše darilo je čas, ki ti ga podari!

S čim pa ti povezuješ čustva?
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 14. Mar. 2008 17:40

No, sicer pa je tuki real life. Tolcem po tipkovnci, mam na pol sesut racunalnik, k ga morm cimprej na servis pelat no..
U danasnjem casu je zarad moderne tehnike pa usega romantika drugacna. Ne mors sam od romantike zivet. Umes je tud sola, sluzba, tuki so tud frendi k jih ne mores kr zanemarjat. Malo bolj siroko mores o tem razmisljat..
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 14. Mar. 2008 17:55

Tea ... Čustva (tista, k jih "dajem" in tista, k jih "sprejemam") sama lahko čutm in zaznavam u praktično usakem (pozitiunem, seveda) dejanju, kero pa ni nujno (oz skor ni zaželeno), da je blazno romantično.

Če me tip obleče u ščitnike od nog do glave, mi butne gor čelado in me porine z biciklom dol po hribu, se mi bo zdel noro fino, tut če se že pr ta drugi korenini rasujem, če me pele na jadranje za par dni, bom čist hepi, tut če po eni uri doživim brdolom, če mi zrihta srfarijo, bom tri dni čist paf, pa četud dobim use korale u hrbet, če mi prnese Surf's up pingvine, bom dubla souzne očke, čeprou bom risanko gledala že u tretje, če mi ne zamer, kr nočm iz bajte, zato kr sm se napihnla, se počutm grdo in se ne morem oblečt :) ... takrat vem, da me pozna, me posluša in mu ni usen zame. Zato ni potrebe po svečkah, sprehodih, mesečini in cukra prepouni sms poeziji.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Roberta R. » 14. Mar. 2008 18:19

Aloha napisal/-a:Tea ... Čustva (tista, k jih "dajem" in tista, k jih "sprejemam") sama lahko čutm in zaznavam u praktično usakem (pozitiunem, seveda) dejanju, kero pa ni nujno (oz skor ni zaželeno), da je blazno romantično.

Če me tip obleče u ščitnike od nog do glave, mi butne gor čelado in me porine z biciklom dol po hribu, se mi bo zdel noro fino, tut če se že pr ta drugi korenini rasujem, če me pele na jadranje za par dni, bom čist hepi, tut če po eni uri doživim brdolom, če mi zrihta srfarijo, bom tri dni čist paf, pa četud dobim use korale u hrbet, če mi prnese Surf's up pingvine, bom dubla souzne očke, čeprou bom risanko gledala že u tretje, če mi ne zamer, kr nočm iz bajte, zato kr sm se napihnla, se počutm grdo in se ne morem oblečt :) ... takrat vem, da me pozna, me posluša in mu ni usen zame. Zato ni potrebe po svečkah, sprehodih, mesečini in cukra prepouni sms poeziji.

:ja:
drugač pa itak, romantiko si vsak predstavlja drugač.. in tista romantika ki jo maš v filmih, vrtnice, svilene rjuhe, sončni zahodi, tisoče svečk, pa jahanje na plaži in take stvari.. nevem to je zame preveč prežvečeno, zlajnano, sliši se mi pa grozno za lase privlečeno..
romantična so men vsaka dejanja s katerim mi fant na svoj način pokaže da mu velik pomenim, da me ima rad..
drugač pa romantičnih tipou ne manjka..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 14. Mar. 2008 18:49

Če bi meni tip razlagal kako je romantičen,kot ti opisuješ tukaj,bi me odbilo.Zakaj?Ker ne maram da se nekaj ˝ven meče˝.Pa mi je všeč malo romantike,ampak v pravi meri in spontano.Včasih sem dobila kak sms,ki je bil cukrast do konca.Ob takem nisem vedla al se naj smejem ali jočem ob dejstvu,da sem z takim šla na zmenek.Enkrat mi je bivši tud že ne vem kolk dolgo razlago,da en dan pa bo cela soba njegova zatemjena in z svečkami.. In tip je res enkrat to naredo.Ok,sej lepo,če ne bi pretiraval tako hudo,da sem sam gledla,da ne mahnem kako svečo na tla,ko ji je blo tolko.Veliko bolj všeč mi je če se zgodi nekaj spontano in se ne dogaja non-stop.

¤tea¤ napisal/-a:Ko se pripelje k tebi in potem še tri ure sedita pred hišo in se pogovarjata o vsem ... ko enostavno pokaže zanimanje za tebe, ni potrebno z darilci, ker najlepše darilo je čas, ki ti ga podari!

Točno tako.In to je najlepše.Takšne malenkosti.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 14. Mar. 2008 19:47

^^
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 07. Dec. 2010 22:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *ka!a* » 14. Mar. 2008 22:25

Sama osebno sem prav tako romantik, in to kar si napisal, je meni kar všečno :oops: . Pristala bi na izlete v neznano, pohodi v hribe, sprehodi po gozdovih,... a vse v mejah normale, seveda. Če bi se moj fant stalno, dan za dnem nekaj trudil zame, bi se počasi najbrš naveličala. Seveda je na začetku vse to oh in sploh čudovito, potem pa ni to več to, zato mi je bolj všeč, če se takšni dogodki zgodijo bolj redko in spontano. Z mojim sva na morju povsem spontano se ulegla in gledala zvezde. Mogoče se to večini zdi pocukrano, ampak v tistem danem trenutku je bilo čudovito, ker sva to storila prvič.

Ti pa ne skrbi, tudi zate bo prišel čas in našel boš punco, ki ti bo podobna in ki so ji všeč ravno take zadeve, kot tebi. Samo ne obupaj!

Lp
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 14. Mar. 2008 22:38

~NIA~ napisal/-a:všeč mi je 'realna' romantika. všeč mi je polomljen sms, ki naj bi bil romantičen, pa ga je napisal sam.

jaaaaa to je totalno sweet :razz: Pa veliko lepše, kot ene blodnje o enih zvezdah pa nevem kaj ;)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov