samomor / samomor iz ljubezni [Združeno]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Kitten
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 9. 2004
svoje prjatle verjetno js bol pozna kot pa vi in na podlagi tega js bol vem kaj se z njimi dogaja in ne TI-VI!
in je zlo zou da mas o meni tako mnejne. Ocitno bo ze drzalo tisto pravilo da mora clovek drgac s tabo ce hoce bit tvoj prjatu ampk me sploh ne gane.
pa lep dan
in je zlo zou da mas o meni tako mnejne. Ocitno bo ze drzalo tisto pravilo da mora clovek drgac s tabo ce hoce bit tvoj prjatu ampk me sploh ne gane.
pa lep dan
-
laram - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2004
na samomor še nisem pomislila, sem si pa (na žalost) že večkrat želela, da bi zaspala za vedno ... zaradi vseh težav, ki sem jih imela ... resda so skoraj nepomembne, vendar so mi vseeno uničevale moje življenje ... na srečo sem, postala bolj samozavestna in vem, da samomor ni EDINA
rešitev (če sploh je) iz težav. vem, da bi s tem prizadela starše, fanta, prijatelje, ki me imajo radi ... in tega si zares ne želim ...
treba se je sprijazniti z dejstvom, da življenje ni rožnato, da so vzponi in so tudi padci ... ob slednjih se je treba pobrati, in s sončkom u očeh korakati naprej ... še lažje pa je če imaš zraven sebe nekoga, ki ti lahko pomaga, te posluša, te tolaži ...
lep dan
rešitev (če sploh je) iz težav. vem, da bi s tem prizadela starše, fanta, prijatelje, ki me imajo radi ... in tega si zares ne želim ...
treba se je sprijazniti z dejstvom, da življenje ni rožnato, da so vzponi in so tudi padci ... ob slednjih se je treba pobrati, in s sončkom u očeh korakati naprej ... še lažje pa je če imaš zraven sebe nekoga, ki ti lahko pomaga, te posluša, te tolaži ...
lep dan
-
Chica Guapa - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 1. 2005
- Kraj: skoraj Ljubljana
Premišljevala sem o samomorih (ne da bi ga jaz naredila, samo poskušala sem razumet druge). Moja ugotovitev je taka, da tisti, ki naredijo samomor, ne pomislijo na svoje prijatelje in kako jih bodo s svojim dejanjem prizadeli. Mislijo, da se noben ne zmeni za njih, da jih noben ne mara, ampak to ni res in tega ne razumejo.
HASTA LUEGO
-
mh - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 12. 2004
laram napisal/-a:na samomor še nisem pomislila, sem si pa (na žalost) že večkrat želela, da bi zaspala za vedno ... zaradi vseh težav, ki sem jih imela ... resda so skoraj nepomembne, vendar so mi vseeno uničevale moje življenje ... na srečo sem, postala bolj samozavestna in vem, da samomor ni EDINA
lep dan
Ojoj! Boscek! Fajn da si premostila te tezave. Pa da sedaj tak pozitivn razmisljas.
Zelim ti lep dan!
-
laram - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2004
mh napisal/-a:laram napisal/-a:na samomor še nisem pomislila, sem si pa (na žalost) že večkrat želela, da bi zaspala za vedno ... zaradi vseh težav, ki sem jih imela ... resda so skoraj nepomembne, vendar so mi vseeno uničevale moje življenje ... na srečo sem, postala bolj samozavestna in vem, da samomor ni EDINA
lep dan
Ojoj! Boscek! Fajn da si premostila te tezave. Pa da sedaj tak pozitivn razmisljas.
Zelim ti lep dan!
wiiii, hvala! na srečo mi je s pomočjo drugih uspelo ... sama ne bi zmogla ...
tudi tebi lep dan/večer!
- kiti
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 12. 2004
Na to nisem nikoli pomislila....po moje so ti ljudje po eni strani zelo šibki,ker pač bežijo pred problemi,po drugi pa zelo močni,kajti da si zmožen sebe ubit...... ....grozno!
Sploh si ne predstavljam,da bi mogla zdaj umret....res je,da so težave in razno-razni problemi...ampak takšno je življenje,treba se je spopasti in si narediti lepši lajf!Pa ne rečt da se ne da!Vse se da!!!
Sploh si ne predstavljam,da bi mogla zdaj umret....res je,da so težave in razno-razni problemi...ampak takšno je življenje,treba se je spopasti in si narediti lepši lajf!Pa ne rečt da se ne da!Vse se da!!!
-
alesko - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 9. 2004
- Kraj: Ljubljana
Kitten napisal/-a:a mormo bit vsi ljudje na tem svetu istega mnenja kot so leyla in podobni?!js mam svoje mnenje in sm ga povedala ce to komu ni vsec me pac naj ne poslusa. bi se senkat neki ponovila ampk nima smisla ker sm se ze 100x in to spregledate.
no upam da nebo kdo na tem forumu naredu samomor in pol bote mene krivil da sm to rekla.
mislm js se ne morm zadrzat,res...tvoj oreh od mozganov bi mogl z zakonom prepovedat!
Have u ever loved someone so much u'd give an arm for, not the expression, no, literally give an arm for...???
- Kitten
- Komunikatorka
kiti napisal/-a:ampak takšno je življenje,treba se je spopasti in si narediti lepši lajf!Pa ne rečt da se ne da!Vse se da!!!
mene ste zgrajal do konca,dosegl ste svoje sam pr men ne,mogoce ste komu drugmu bol pri srcu ker ste z njim potegnil.
ne vem pa zakaj tega stavka ne komentirate ker je pa zelo podoben mojemu mnenju!mogoce zato ker sm js jst Kiti pa ste spregledal ker je pac ona.
ja Alesko or whatever...kuk cs! Kr neki no a mormo bit res vsi istga mnenja da smo loh na tem forumu al kwa vam je folk!?
sm podala sm svoje mnenje vi pa kr neki no..kr neki se stulte vame ce vam ni vsec moje mnenje ga pac spreglejte kdo vam je pa reku da vam mora bit vsec.aja zto k je samozvana Lyla,Leyla al krkol ze dvignla glas in hocte bit in pri njej.
-
alesko - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 9. 2004
- Kraj: Ljubljana
ne,kitten ne gre za to da hocmo bit in..sam navadt se mors enga bontona pa ne mors takih oslarij s samomori tuki klatit..sam za to gre...izrazanje mnenja ni isto kot zazelet enmu take bedarije k jih ti pises..
Have u ever loved someone so much u'd give an arm for, not the expression, no, literally give an arm for...???
- Kitten
- Komunikatorka
alesko napisal/-a:ne,kitten ne gre za to da hocmo bit in..sam navadt se mors enga bontona pa ne mors takih oslarij s samomori tuki klatit..sam za to gre...izrazanje mnenja ni isto kot zazelet enmu take bedarije k jih ti pises..
kdo se oglasa!
- tajda
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 12. 2004
LyLa napisal/-a:Ja in da to v nobenem primeru ni razvajenost. Razvajenost pomeni, da hčerka trmari, ker ji mama da samo jurja namest dveh. Ne mores pa rečt da je razvajen nekdo, ki v navidezno popolnem življenju doživi eno travmico in se kr obesi..
Vedno za temi stvarmi stojijo občutki, ki so v človeku že dolgo. Nekdo, ki bo naredil samomor, pa bo pisalo v časopisu "Ubil se zaradi dekleta", se že ni ubil zaradi nje. Opevani banalni dogodki (slaba ocena, dekle, izguba službe ipd) so ponavadi samo kaplja čez rob dolgotranjim čustvenim procesom, ki se odvijajo v človeku. Križ čez življenje je storil zato, ker ni več zmogel. Človek ne najde izhoda in enostavno mu zmanjka energije.
Samomor je prekleto hrabra zadeva in posledica hudega boja samega s seboj v kateri si bitko žal izgubil.
24 ur na dan 7 dni na teden, 365 dni na leto ni lahko živeti pod pritiskom in z stalno mislijo o tem kaj naj storiš in kako naj se izvlečeš..
Delala sem na področju, kjer sm imela "priložnost" videti razna poslovilna pisma samomorilcev.
Pismo, kako se je najstnik obesil, ker se je bal očetu povedati, da je dobil še eno enko bo verjetno dober primer, da ni tista enka kriva za vse to. A ne? Mislim, da boš razumela kej ti hočem povedati.
Ful dobro napisano, jaz tudi na ta način razmišljam o samomoru. Nisem pa prepričana, da se strinjam s tem, ko praviš da je samomor hrabro dejanje. Je in ni. Po eni strani bi blo bolj hrabro spopast se z vsem in rešit situacijo. Po drugi strani pa ja, ker mislim da samomor ne narediš v afektu, ampak ga dalj časa "načrtuješ" , oz.zbiraš pogum in če tko gledaš ....ja poj je hrabro. Ne vem ne morem se čist razjasnit okol tega, sem pa že prej o tem ful premišljevala.
- AngelOfLight
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 1. 2005
obstajajo ljudje ki se s svojimi težavami enostavno ne morejo več soočiti in zato delajo samomor, saj se s težavo zagotovo spopadajo dolgo časa pa nimajo več moči...
gre za to da je veliko odvisno od značaja človeka, saj se bolj samozavestni ljudje spopadejo s problemom, tisti ki nimajo zaupanja vase pa izhod iz težav vidijo le v samomoru.
gre za to da je veliko odvisno od značaja človeka, saj se bolj samozavestni ljudje spopadejo s problemom, tisti ki nimajo zaupanja vase pa izhod iz težav vidijo le v samomoru.
-
tejch - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 1. 2005
Sam jz mam še zdj filing, da tale ženska mora bit pa še v rosnih letih, ker pr njej zrelosti praktično ni. A ti res ne dojameš, da se ne gre zato, da bi se kdorkol nate spravu, al pa te zatiru... Gre se zato, da je tvoje mišljenje napačno v tem smislu, da lahko nekomu, k je na tem, da nardi samomor, vzameš še tisto trohico samospoštovanja in to ga lahko stane življenja.
Aleško: dobr si tole povedu.
Aleško: dobr si tole povedu.
Drug drugemu smo svetilniki,
v igri prepletanja se ne ugašamo,
da bi se ponovno prižgali,
ampak da postanemo luč.
v igri prepletanja se ne ugašamo,
da bi se ponovno prižgali,
ampak da postanemo luč.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]