samomor / samomor iz ljubezni [Združeno]

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
black_mamba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a black_mamba » 28. Jun. 2006 10:46

Tigi, bolše je da greta narezen, ker če bota zdaj ostala skupaj bo vido, da te lahko prisili v zvezo. Pr men je tud blo tako, da se je hoto ubit. Pol leta je trajala še pol zveza na tak način. Na koncu sem že js misla, bolš da se ubijem, ker tako res ne morem živet. Potem sem se nanovo zalubla in mi je bla res težka tista misel, da bi mogla z nekom ki ga ne maram preživet celo življenje in zaradi tega prizadet tistega, ki ga ljubim.

S samomori grozijo tisti, ki v tistem trenutku ne vidijo rešitve. Ko bo res prišlo do vajinega konca bo še naprej ponavljal to o samomoru, nikoli ga pa ne bo naredil. Tisti ki to nameravajo tega ne govorijo veliko, povejo mogoče enkrat, ampak ne ponavlajo svojih namer.

To so moje izkušnje, upam da sem ti vsaj malo pomagala.
Sometimes I wanna cry, sometimes I wanna die, but sometimes I wanna live my fu**ing cruel life!
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 28. Jun. 2006 11:58

Ja si pomagala hvala ti.

danes pride k meni in se bova pogovorila...
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 30. Jun. 2006 17:33

hmm velikokrat pomisnla na to, parkrat poskušala to izvest (na srečo ni ratal).... ne vem no, pridejo momenti, k ti enostavno ni do ničesar, sam hočeš it na drugo stran (v smrt), hočeš umret... saj tko je blo pr men....
u glavnem, zdi se mi, da samomor ni rešitev za nič... vse se prej al slej uredi... to sm tud jz spoznala, čeprou še zdj učasih pomislm na to, kk bi blo fino če me ne bi blo več tuki, da ne bi več trpela pa ljudem težila... ne morm si pomagat... sm večna pesimistka (spremenit se pa ne znam)
Uporabniški avatar
_kocka_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 2. 2006
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a _kocka_ » 01. Jul. 2006 14:43

Tigi napisal/-a:Mi je čist vseeno, če bodo določeni ljudje to brali saj brez vas pa res nemorem.

Včeraj sva se s fantom pogovarjala po telefonu in sem mu na lep način povedala, da do njega čutim samo še kot do dobrega frenda in ne kot do fanta. Pa mi je še vseen reku kaj ko bi poskusila šeenkrat.

No in potrem mi reče, da ko bova šla narazen da se nebo več mogu zaljubit in da bo težko da bo imel kako punco. In mi potem lepo reče, da je premišljeval potem, da bi se ubil.
:eek: Rekla sem mu da nikakor nesme tako razmišljat ker nebo nič s tem rešil ampak prizadel svoje starše in sorodnike ter tudi mene in mi s tem življenje uničlil ker ga bom mela na vesti.
Njemu pa čist vseen. Sem mu rekla ok bova poskusila. Bova skupaj lepo in bo vse ok. Potem je dojel da se bom jaz morala delati da je vse ok samo da bo on srečen ane. Negre več tako naprej res ne.

In je reku da vseeno pomisli na smrt...strah me je sedaj ga sploh pustiot kaj če se ubije ker ima na šihtu pištolo zraven :?

To je čist navadno čustveno izsiljevanje. Js osebno tega ne prenesem. In imam samo eno rešitev za take ljudi - psihiatra. Pa se mi smilijo in vse, samo to je pač življenje. Sklepanje kompromisov. In ne razumem, kako lahko ljudje dopustijo, da so odvisni od nekoga. Na svetu smo itak sami od sebe odvisni, to je pač trend tretjega tisočletja.
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
Uporabniški avatar
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 14. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jemina » 20. Avg. 2006 18:23

Men je samomor iz ljubezni ena največjih neumnosti, kar jih lahko narediš, ker s tem samo pokažeš, da misliš samo nase in da ti za ljudi, ki te imajo radi ni niti malo mar. Nikoli ni tako hudo, da se stvari res ne bi dalo rešiti na drug način kot s samomorom. To po mojem mnenju počno samo reve :stupid:
Uporabniški avatar
barby*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a barby* » 21. Avg. 2006 9:01

Bageera napisal/-a:No, mene število samomorov v Sloveniji sploh ne preseneča. :roll:

Mene tudi ne. Zakompleksan narod, ki ne more govort o svojih čustih...
Včasih že en sam odkrit pogovor toook pomaga....

Kar se tiče pa samoumora zarad ljubezni: Ni vredno, je še dost rib v morju ;).
Self-respect is the fruit of discipline; the sense of dignity grows with the ability to say no to oneself.
A. J. Heschel
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Sp3lca » 21. Avg. 2006 9:10

jemina napisal/-a:Men je samomor iz ljubezni ena največjih neumnosti, kar jih lahko narediš, ker s tem samo pokažeš, da misliš samo nase in da ti za ljudi, ki te imajo radi ni niti malo mar. Nikoli ni tako hudo, da se stvari res ne bi dalo rešiti na drug način kot s samomorom. To po mojem mnenju počno samo reve :stupid:

Točno to. Najbolj egoistično dejanje, ki ga lahko človek naredi.. kak samomor iz ljubezni-obstaja samo samomor iz egoizma. Ker, če te tisti, ki ga ljubiš zavrača, mu boš pustil, da gre, če ga res tolko ljubiš, ker boš dal njega pred sebe.. ne pa, da se boš pol ubil..
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Uporabniški avatar
drotarka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a drotarka » 21. Avg. 2006 9:17

verjamem,da se lahko nekdo tako daleč spravi in začne misliti na samomor,amapk to je včasih lahko le preblisk,ko pa se oseba začne s tem obremenjevati,pa nujno potrebuje pomoč...
nikoli ne vemo kaj se dogaja v dušah drugih,pa lahko na vzven čisto vredu zgledajo.
samomor glede ljubezni-treba se je naučiti sprijazniti,da pač vsi nismo za skupaj in ne rečem da je prebolevanje lahko,ampak ko mine pa nam je lahko zopet lepo in verjemite-zopet lahko ljubiš,še bolj zrelo in močno :razz:
resnica umetnosti življenja je v tem, da najdemo čudovito tudi v vsakdanjem
Uporabniški avatar
tjashika_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 11. 2005
Kraj: celje

Neprebrana objavaNapisal/-a tjashika_ » 21. Avg. 2006 14:13

jemina napisal/-a:Men je samomor iz ljubezni ena največjih neumnosti, kar jih lahko narediš, ker s tem samo pokažeš, da misliš samo nase in da ti za ljudi, ki te imajo radi ni niti malo mar. Nikoli ni tako hudo, da se stvari res ne bi dalo rešiti na drug način kot s samomorom. To po mojem mnenju počno samo reve :stupid:

ej tole se pa čist strinjam...pol ti pa še grozi kao dse bo zrd tebe ubiu...mislm...ok sj zstopm d je npr.ful zalublen u tebe pa to...sam...d bi se pa ubiu zrd tebe?ah pa dj no...use se da rešit...
¤Hi.EaT Me *=)¤
rastalove
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a rastalove » 22. Avg. 2006 6:48

Pa naj povem še svojo zgodbo:
Pri 16 sem se brezglavo zacopala u 10 let starejšega (ki je btw. meu že 7 let resno punco). Vse je blo ql, bli smo frendi, celo več, skos smo tičal skupi.. Zaupala sem se njegovmu best frendu in beseda je nanesla na moja čustva. (1x ko smo bli sami trije, pa precej smo bli že pjani) in jst bula sm mu padla okrog vrata in mu vse povedala. On pa namest, da bi me postavu na realna tla, neeeee, on je šel pa zasrau z mano. sploh si ni mogu mislit, kaj se je z mano pol zgodil... Sej tist trenutek je blo fajn, super, fenomenalno, sam kaj je blo pol? Še bl me je zmešu, čist sm bla na tleh... Še naprej smo se družli, še ene parkrat sma bla "skupi", ampak sam za tist večer.. Zutri je blo pa vedno še slabi.. Tega človeka sm tooolk oboževala, da nisem mogla zdržat brez njega. ali z njim, al pa sploh ne. In to je tut mene prpelal do raznega rezanja sama sebe, pojedla sem ne vem kolk tablet, hotla sm konc, zginit s sveta... in pol ne vem kako, zakaj, kdaj, sm si jst kot 18letnica le dopovedala, da ni vredno.. iztrgala sem ga vn iz srčka, nekak pozabla...Začela sem se ga izogibat, bla sva samo kolega, zdej pa še to nisma več, niti pozdraviva se ne, ko se vidva... Ampak priznam, da je tko velik bolš. Ne vem kam bi me to trpljenje pripeljalo... najbrš ne daleč.
Ta "ljubezen" me je izoblikovala, me nardila trdno, da sem zdej takšna oseba kot sm...
Kaj vse delamo najstnice, ko se prvič zalubmo, a :oops: ? Ko zdej tuhtam za nazaj, skor ne morem verjet...
neron
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 8. 2006
Kraj: gorenska-kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a neron » 23. Avg. 2006 19:17

iz razočaranja se velikokrat zgodi najhujše pač razočaranje
stellina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 8. 2006
Kraj: somewhere with you

Neprebrana objavaNapisal/-a stellina » 24. Avg. 2006 20:15

Men osebno se kdaj zdi samomor brezveze. vendar pol ko padeš v krizo začneš razmišlat d bi bil samomor neka rešitev.
kt da se hočreš odstrant, in s tem tut prizadet tistega zaradi katerega bi se buil ....
ampak ne... priznam ravno danes sem razmišljala. Ampak potem se začneš vsemu skupi smejat... res! js se nism mogla več jokat, slabo mi je blo useeno vedno ko sm in še vedno ko pomoslim na to da prave frende in pravga tipa težko najdeš. Ampak vseeno mislim da samomor ni prava rešitev nobenih težav
stellina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 8. 2006
Kraj: somewhere with you

Neprebrana objavaNapisal/-a stellina » 24. Avg. 2006 20:15

Men osebno se kdaj zdi samomor brezveze. vendar pol ko padeš v krizo začneš razmišlat d bi bil samomor neka rešitev.
kt da se hočreš odstrant, in s tem tut prizadet tistega zaradi katerega bi se buil ....
ampak ne... priznam ravno danes sem razmišljala. Ampak potem se začneš vsemu skupi smejat... res! js se nism mogla več jokat, slabo mi je blo useeno vedno ko sm in še vedno ko pomoslim na to da prave frende in pravga tipa težko najdeš. Ampak vseeno mislim da samomor ni prava rešitev nobenih težav
MysteryGirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a MysteryGirl » 15. Okt. 2006 0:55

Nekateri pravijo, da so strahopetni tisti, ki storijo samomor... jaz menim, da vsak naredi tisto, kar se mu zdi lažje. Če mu je lažje živeti živi, sicer se pa ubije.

Tudi sama sem pomislila na to (ne čisto resno), vendar me pokonci drži upanje na boljšo prihodnost.

Delno smo krivi tudi prijatelji, sorodniki samomorilcev, ker nismo videli kaj se dogaja z njimi. Oni pa so si želeli le pogovora in mogoče dobrega nasveta.
neron
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 8. 2006
Kraj: gorenska-kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a neron » 15. Okt. 2006 11:16

samomor ponavadi iz obupa razočaranja je rešitev v skrajni sili
ljubiti nekoga je kot v pravljici,a pravljica le v knjigi še živi

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov