samomor / samomor iz ljubezni [Združeno]

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 18. Feb. 2006 14:30

Hmm.. težka oz. občutljiva tema, ja ..
Pa mal mam tud svojih izkušenj s tem... Tle se mi predvsem zdi, da precej drži(ampak spet ne 100%) "pes, ki laja, ne grize" - se pravi, velik je takih, predvsem mladih, ki grozijo s samomorom bolj zaradi pozornosti.... in nasprono "tiha voda bregove dere" - velja za tiste, o katerih potem govorijo bližnji, da jim sploh ni jasno, zakaj si je vzel življenje....ker mu to ni bil point, da bi bil zdej zarad tega v središču pozornosti; po mojih izkušnjah prav nasprotno, če se je to temo na veliko razglašalo, mi je blo še bolj bedno..

Sama sem sicer bla med manj pogumnimi - se strinjam, da moraš met "jajca" za kaj takega...torej to vsekakor NI šibkost človeka...ampak se pomoje kaže res močna volja(čeprav žal v napačno smer).. In niti si nisem resnično želela umret, nekak me je (kasneje) naprej vlekla misel v stilu "kaj bi pa lahko še bilo?", oz. ko je npr. že minilo nekaj časa od zanjih kakšnih "poskusov" in sem opazila, da je pravzaprav veliko lepih stvari se zgodilo v tem času - kako bi mi blo šele hudo, če bi to zamudila.... Ampak je res, to sem bla že bolj na poti "okrevanja", ker človek ko je v tako kritičnem stanju, kot je nastasia opisovala (btw, upam da boš še naprej uspevala gledat z bolj pozitivnimi očmi, kot praviš, da se imaš zadnje mesece enkratno, da počasi se sestavljaš nazaj.. :flower: :zustimm: ), težko sploh že samo verjame v karkoli dobrega v njegovem življenju v prihodnosti (in sedanjosti ter preteklosti še sploh).

Amm..pa tisto o samodestruktivnosti, kot je Cherub pisala.... Jst sem sicer že nekaj časa iz tega, moram pa priznat, da me vsake toliko še "prime" želja po tem .... Fora je, da je res ( kot 1. to, da s(m)o taki malo manj pogumni :/ ), ubistvu naj se sliši še tko noro, ampak nekako "pomaga" v tistem trenutku....ker za kratek čas pozabiš tisto čustveno bolečino, nekako res sprosti napetost - znotraj tebe..

Strinjam se pa tudi, da je to področje še mnogo neznano (sploh javnosti, znanost ve nekaj več o tem) in neraziskano, da bi se nasplošno mogli bolj posvečat temu in probat razumet človeško psiho bolj, kot sicer mislimo da jo..
Predvsem pa se nikakor ne sme obsojati takih ljudi!
Zadnjič sem se tolk skregala z nekom, pa samo zaradi izjave(ne da stoji za tem) da je samomor celo kaznivo dejanje! Ajme bože milo....a zdej boš pa nekoga, ker mu ni "posrečil" se ubit, še (denarno?) kaznoval za to, ker je probaval??

Res, kam gre ta svet...

(pa se opravičujem, če sem preveč zabluzila)
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 18. Feb. 2006 16:08

jst tut prej nisem razumela kako bi lahko človek kej tazga naredil, dokler nism padla u res hudo depresijo.Ni hujšega od tega, ko ne vidiš več nobenga izhoda, počutiš se ujetega, čutiš grozljivo tesnobo...nimaš volje niti moči da bi se spopadal z življenjem...

zdej gledam na stvar čist drugač, sam takrt si pa nism mogla pomagat. Tko da jst na nek način razumem kako je ko človek nardi samomor
.:fiona:.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a .:fiona:. » 19. Feb. 2006 0:56

jaz sem o tem že nekajkrat razmišlala.. in sicer takrat ko so bli ljudje okoli mene v podobnih situacijah.. samomor je za mene znak slabosti. meni taka rešitev ni všeč. enostavno preveč rada imam življenje. med razmišlanjem o teh stvareh sme ugotovila, da bi bla ednia možnost za katero umrem izguva moža, življenjskega partnerja, in še to če nebi imela otrok, ki bi bili potrebni vzgoje, oskrbe in ljubezni. kar se samomorov tiče, pa je slaba lastnost to, da so odvisni od situacij... situacije pa so tako različne...
2good4u
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 5. 11. 2004
Kraj: Celje

Neprebrana objavaNapisal/-a 2good4u » 05. Mar. 2006 22:20

tisti, ki se ubije tako ne ve za kaj se gre...tisti, ki pa ostanejo za njim (starši, prijatelji) pa imajo celo življenje pokvarjenom celo življenje polno žalosti, nenehnih vprašanj, na katera ne bodo nikoli dobili odgovore, obup, bolečino, trepljenje...nobenemu ne privoščim tega!

Samomor je dejanje šibkih ljudi, ki se ne znajo spopasti s svojimi problemi, ki so nesposobni komuniciranja, in ki mislijo, da se je cel svet obrnil proti njim....in namesto, da bi iskali rešitve in pogovore...raje naredijo konec sebi, ker jim bo "lažje"-vsaj tako mislijo...
Ti ljudje so ene navadne reve! Reve, ki si uzemajo življenja. Zdravi ljudje! Kaj vse bi dal na svetu človek, ki je bolan in umira za neozdravljivo boleznijo, da bi lahko živel? Svet je nepravičen...zakaj ne podeli bolezen tistim,ki želijo umreti...in da življenje tistim ,ki želijo živeti?

Bolečine, ki jih s samomorom naredijo ljudje svojim svojcem, so nenormalno nepopisno velike! Če ste videli kdaj mater, ki joče za svojo hčerko, ki je umrla...potem bote vedeli o čem govorim. Drugače pa se vam niti sanja ne.

Ne govrite o teh neumnosti in ne počnite jih, ker s tem škodujete samo drugim! Samomor je najbolj sebično dejanje, ki obstaja na tem svetu! Ne vem, kdo je dovolil, da si kaj takega človek lahko naredi!
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 06. Mar. 2006 0:07

jz tud mislm da je samomor res ena velka bedarija in ne razumem ljudi k ga nardijo... kaperam da pomislš na samomor k si na tleh pa k je človk vs depresivn sam da pa to nardiš... ne vem ni vredn sploh pa ne zard tega k te pusti tip/punca.

sploh pa življenje je res prekratko da bi si ga še sami skrajšal...
Uporabniški avatar
*sweety**
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 2. 2006
Kraj: pravljica

Neprebrana objavaNapisal/-a *sweety** » 06. Mar. 2006 14:32

jz sm enkrat pumisla na samomor sam po se je use rešl tko da še kr žvim sm pa zlo hvaležna frendam pa frendicam pa seveda tut staršem ku so me podpiral da nism to nardila !!!!!!!!!! aja pa moje sožale za frendico
_pupyka_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a _pupyka_ » 06. Mar. 2006 16:56

jaz sem ga že enkrat poskušala naredit in če nebi bilo mojega brata nevem kje bi zdaj bila!

Če zdaj pomislim nazaj me je kar sram kaj sem takrat imela v glavi!

:(

Mislim da tega nebi več ponavljala ker živi se samo enkrat in to je treba maximalno izkoristit kokr se le da!
limoncaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a limoncaa » 06. Mar. 2006 17:39

Jaz se pa malo bojim, moj tip vedno pravi, da če bova končala, bo tudi z njim konec. Ker ga poznam, vem da se ni za hecat z njim. Včasih se prav bojim, da ga bom nehala ljubiti in ga pustila, ter da ga bom imela na vesti.
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 06. Mar. 2006 22:08

Ah, Limoncaa... Tut men je moj to skos govoru in učas sm tut js pomislla, kaj bi blo (hipotetično), če bi ga pustila in bi si res kej naredu (kr je biu mau preveč utrgan kar se takih stvari tiče :? )... Na konc je on pustu mene in js sm bla tista, k sm si rezala roke in usak dan razmišlala o koncu tistga mučenja... :cry: Njemu je pa še dons usen, a sm tle al me ni...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
kr ena
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 4. 2005
Kraj: kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a kr ena » 23. Mar. 2006 23:08

hmm... ja mal sm brala zdele tole pa vam lahk še jst povem svojo izkušnjo. men je pa pred dobrim letom in pol kolega naredu samomor, pred letom dni pa še moj ata katerga sem jaz našla. mislim da ljudje ki to naredijo zgubijo pogum, bojijo se samega sebe, ne vidijo več izhoda.

jst se še po letu dni dobro spomnim dogodka ko se je vse to zgodilo.

ko si je prijatelj vzel življenje mi je ata sam rekel da more človek ki to naredi imeti razlog. niti pomislila nisem da bi si on naredil kaj podobnega. še danes se nisem sprijaznila s tem in ne vem koliko časa bo še trajalo da bom vsaj malo pozabila vse skupaj. zelo ga pogrešam in vse bi naredila da se nebi zgodilo kar se je.

zanima pa me če je kdo tukaj ki ima podobeno izkušnjo?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 24. Mar. 2006 1:13

jah pred pol leta se je obesil naš družinski kolega....če ti kej pomaga........
Uporabniški avatar
*barby*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *barby* » 24. Mar. 2006 18:52

joj jst nebi bla prpraulena kej tazga narest...pa č mi gre še tok slabo...
ja kkšni pa misljo da je to edina rešitev...ampak ni...res žalostno da naredijo kaj takega,sam sej itak nemorš vedt da bo gdo kej tazga naredu ker itak nebo povedu...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 24. Mar. 2006 23:14

*barby* napisal/-a:joj jst nebi bla prpraulena kej tazga narest...pa č mi gre še tok slabo...
ja kkšni pa misljo da je to edina rešitev...ampak ni...res žalostno da naredijo kaj takega,sam sej itak nemorš vedt da bo gdo kej tazga naredu ker itak nebo povedu...

pa ponavad nardijo takrat ko si namanj mislš....... :( :x
Uporabniški avatar
kr ena
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 4. 2005
Kraj: kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a kr ena » 25. Mar. 2006 13:13

ja sj to pa mene najbl jezi k je poj občutek krivde. pa se sprašujem kako bi bilo če me nebi bilo doma, če bi ga že prej začela iskat bi mu mogoče preprečla....ful je vprašanj na katere ne vem odgovora.
bordyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 11. 2004
Kraj: NG

Neprebrana objavaNapisal/-a bordyka » 25. Mar. 2006 13:21

ce je biu ze prvic tok obupan d ga je sou delat nebi vrjetn nc pomagal ce bi ga resla ker bi ga se usen lahka se u druge delat :roll:
poznam enga k ga je sou 3x delat in usakić ga je en in isti frend resu....zj sej pa mudel mau umiru, se zalubu, oćka ratu in se mi je zivlene poprawu....se mi zdi d tisti ka so starejsi ka ga grejo delat res nimajo vec za kj zvet in bl premislen to delajo, medtem ko te samomori med mladimi so bl....nepremisleni :roll:

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov