samomor / samomor iz ljubezni [Združeno]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
fiona - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 8. 2004
razumem jih...tiste, ki razmisljajo in tiste, ki naredijo...jaz sem ze tudi pomislila na tole..prav zares..pa sem bila vedno optimist in prepricana, da jaz pac nikoli....ampak pride...vsi tezki trenutki se zgrnejo nate, vse te pristiska k tlom, ne vidis izhoda, vegetiras, cakas, en teden, dva, tri...stvarti se nikamor ne premaknejo....pa skoraj popustis ja, enostavno zbezis s sveta...pa nisem razvajena , prenesla ze nakaj tezkih trenutkov.....pride tako obdobje, je res koristno, ce imas kaksnega zaupnika..
Moj kolega je naredil samomor...rabil 2 leti, da se je koncno odlocitl...vsaj jaz tako mislim...da je bil dve leti nesrecen....
Hudo je, ko te stvari, ki so te nekoc neizmerno veselile, ne veselijo vec, izgubijo svoj pomen, car...nic te ne veseli.....jao...hudo je tole, hudo. Zal mi je za tvojo prijateljico.....vem samo eno in to je, da samomor ni resitev...
Moj kolega je naredil samomor...rabil 2 leti, da se je koncno odlocitl...vsaj jaz tako mislim...da je bil dve leti nesrecen....
Hudo je, ko te stvari, ki so te nekoc neizmerno veselile, ne veselijo vec, izgubijo svoj pomen, car...nic te ne veseli.....jao...hudo je tole, hudo. Zal mi je za tvojo prijateljico.....vem samo eno in to je, da samomor ni resitev...
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
Kitten napisal/-a:ne zamert tisti ki je na to pomislu sam men se zdi da taki ljudje ki to pocnejo,pa jih ni malo, to nardijo iz razloga ker so malo prevec razvajeni. vse jih gre lepo pol pa pride kriza in ne znajo iz nje in pac pomisljo na samomor. ne recem da to nardijo vsi ampk nekateri pa...
evo se čist strinjam s tem...treba se je znat spopast s problemi ne pa takoj skočt skoz okno ko kaj ne gre po spisku...nobenmu v življenju ne gre vedno vse jasno in krasno in kaj bi blo, če bi vsi takoj mislil na najslabš...konckoncev je treba pomislt tud na svoje bližnje, kt da njim bo pa vseen...
-
fiona - Komunikatorka
micamaca napisal/-a:Kitten napisal/-a:ne zamert tisti ki je na to pomislu sam men se zdi da taki ljudje ki to pocnejo,pa jih ni malo, to nardijo iz razloga ker so malo prevec razvajeni. vse jih gre lepo pol pa pride kriza in ne znajo iz nje in pac pomisljo na samomor. ne recem da to nardijo vsi ampk nekateri pa...
evo se čist strinjam s tem...treba se je znat spopast s problemi ne pa takoj skočt skoz okno ko kaj ne gre po spisku...nobenmu v življenju ne gre vedno vse jasno in krasno in kaj bi blo, če bi vsi takoj mislil na najslabš...konckoncev je treba pomislt tud na svoje bližnje, kt da njim bo pa vseen...
ni tako enostavno...zal.....ko bi le bilo...
-
kristyna - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Nikol nisem pomislila na samomor niti bi lahko kaj takega naredila. Prvo zato ker v vsakih težavah lahko najdeš rešitev in kot drugo ne bi privoščila svoji mami in bratu tega trpljenja. Že sama smrt (v starosti) je huda in boleča ne pa da se še ljudje sami ubijajo.
To je zame čist adijo in mislim da so tisti ki nardijo samomor preveč egoistični in reve da se soočijo s težavami ampak naredijo vsemu konec, ne pomislijo pa na tiste ki ostanejo. Žalostno. Sej vem da je včasih hudo, ampak tok pa spet ne da se greš ubit.
To je zame čist adijo in mislim da so tisti ki nardijo samomor preveč egoistični in reve da se soočijo s težavami ampak naredijo vsemu konec, ne pomislijo pa na tiste ki ostanejo. Žalostno. Sej vem da je včasih hudo, ampak tok pa spet ne da se greš ubit.
-
S|MoNy - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 11. 2004
- Kraj: blizu MB
Huuuh...glede samomora bi rekel tak, da ponavadi je družba okrog tebe, ki ti postavlja neke omejitve pa ti pač pove kaj o tebe pričakuje, in zdaj če ima prevelike zahteve pol ni lepo, prav tako je če maš sam s sabo prevelike zahteve pa jih ne moreš izpolnit, v bistvu sam od sebe preveč pričakuješ...in potem normalno pride do tega padeš v depresijo ali pa ne vem za dalj časa v obdobje slabe volje...ne vem, včasih sem se ful spraševal o teh samomorih pa kaj ljudi žene k tem, ker se mi je tedaj draga oseba hotela ubit in mislim, da sem jo približno dvakrat rešil od tega, da se to ni zgodilo in lahko rečem, da niti najmajn ni lepi trenutek...mislim,da je že vsak ki je kdaj bil v bedu razmišljal o tem, pa pravo pot iskal iz tega, pomislil na samomor, samo samomor je zame stvar, ki je nikoli ne bi nardil, mislim da skoz leta spoznaš da je življenje polno vzponov in padcev, da spoznaš da se vsem ljudem to dogaja, pa da nisi ti edini, veš, da bo slab čas slej kot prej minil, pa da še čaka veliko lepega...mislim, da je življenje dosti prekratko, da bi kaj na kaj takega mislil...
Najmočnejši so tisti, ki se znajo soočit s problemom ter se pobrat! ne tisti, ki obupajo!
čao SiMoN
Najmočnejši so tisti, ki se znajo soočit s problemom ter se pobrat! ne tisti, ki obupajo!
čao SiMoN
Zadnjič spremenil S|MoNy, dne 26. Jan. 2005 22:46, skupaj popravljeno 2 krat.
-
miikena - Cosmofrik
- Na forumu od: 13. 11. 2004
Men tut ni ratal vsega prebrat! Preveč negativnih misli, za tak sončen dan! ...
Najprej sožalje tut od mene! More bit ful težko tk kar naenkrat ostat brez nekoga (trkam po lesu, da se ne bi kej zgodil v okolci)!
Drgač pa sama sem tut že pomislila, ko je blo vse težko (vsaj men se je tko zdel -čeprav so bli problemi čist za brezveze) ... pač puberteta! Sam sm pol pomisnla tkoj na familijo, prjatle, sošolke, ... pač ljudi okol mene, pa nism več razmišljala o tem!:) Ker vem, da bi vsi ti še bl trpeli, ker jim ne bi blo nč jasn -zakaj, kako, kaj mi je blo, ... Pomojm ful ni dobr problemov v seb skrivat, ker ti pol vse naenkrat vn zbruhne, pa ne znaš rešt - in pol se ti zdi najbolša rešitev, da se ubiješ! ..Sploh če mislš še, da te ljudje ne marajo, da si sam, ... Lp
Najprej sožalje tut od mene! More bit ful težko tk kar naenkrat ostat brez nekoga (trkam po lesu, da se ne bi kej zgodil v okolci)!
Drgač pa sama sem tut že pomislila, ko je blo vse težko (vsaj men se je tko zdel -čeprav so bli problemi čist za brezveze) ... pač puberteta! Sam sm pol pomisnla tkoj na familijo, prjatle, sošolke, ... pač ljudi okol mene, pa nism več razmišljala o tem!:) Ker vem, da bi vsi ti še bl trpeli, ker jim ne bi blo nč jasn -zakaj, kako, kaj mi je blo, ... Pomojm ful ni dobr problemov v seb skrivat, ker ti pol vse naenkrat vn zbruhne, pa ne znaš rešt - in pol se ti zdi najbolša rešitev, da se ubiješ! ..Sploh če mislš še, da te ljudje ne marajo, da si sam, ... Lp
-
mh - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 12. 2004
Jaz si ne bi upala obsojat tiste, ki so ze probal nardit samomor ali ga pa nardili. Se mi zdi da ce te nekaj pripelje do tega, da nardis samomor mora biti pa res hudo. Na kaj vse mors odmislit, da lahk nardis tist zadji korak. Da lahko odmislis druzino, pa prijatle, pa vse dobre reci ki obstajo na tem svetu. Za to res potrebujes jajca, pa neki more bit res hudo hudo narobe. Pa zalosten je, da teh obupanih ljudi ponavadi noben ne vidi, da bi jim pomagu, pol je pa nekega dne ze prepozno. Znajo dobr skrivat bolecino.
-
tejch - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 1. 2005
Kitten napisal/-a:ne zamert tisti ki je na to pomislu sam men se zdi da taki ljudje ki to pocnejo,pa jih ni malo, to nardijo iz razloga ker so malo prevec razvajeni.
Ok tole pa ne bo glih držal! Razvajenost nima nobene veze s tem. Če ima nekdo težave in se ne zna spopasti z njimi oziroma nikakor ne vidi izhoda iz njih NI razvajen in nima nobene veze s tem kako je bil vzgojen! Vse se dogaja v njegovi psihi... Sama se sicer ne strinjam s samomorom, ker se mi zdi, da to ni nikakršna rešitev, ampak beg pred problemim, da ne pomislimo koliko bolečine šele pruzadanemo svojim bližnjim s tem Vendar pa lahko rečem, da na nek način razumem ljudi, ki skušajo narediti samomor oz. so ga naredili...
-
beepsi - Sramežljivka
- Kraj: Lj
Samomor-najenostavnejša pot iz stiske... čeprav se nam, ki ga ne bi nikoli naredili, zdi, da je to nekaj groznega in težkega...
Niti sanja se mi ne, kaj se tem ljudem plete pred samomorom v glavi in kje najdejo pogum dvigniti roko nad sebe.. Čeprav nimajo poguma spopasti se s težavami, ki jih imajo... in ki morda za nekoga drugega sploh niso težave?!...
Vglavnem, moje sožalje za prijateljico.. najhuje je to, ker ponavadi bližji niti ne vedo, zakaj so to storili...
Niti sanja se mi ne, kaj se tem ljudem plete pred samomorom v glavi in kje najdejo pogum dvigniti roko nad sebe.. Čeprav nimajo poguma spopasti se s težavami, ki jih imajo... in ki morda za nekoga drugega sploh niso težave?!...
Vglavnem, moje sožalje za prijateljico.. najhuje je to, ker ponavadi bližji niti ne vedo, zakaj so to storili...
- Kitten
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 9. 2004
LyLa napisal/-a:Kitten napisal/-a:ne zamert tisti ki je na to pomislu sam men se zdi da taki ljudje ki to pocnejo,pa jih ni malo, to nardijo iz razloga ker so malo prevec razvajeni.
no no tole se mi pa ne zdi lih zrelo
Pac sto ljudi sto obcutkov in sto nacinov resevanja svojih tezav. Me iskreno zelo veseli, ce si ti tak 100% optimist v zivljenju in vse sposobna resevati brez crnih misli.
Jst pa poznam kar nekaj ljudi, ki jih je zivljenje hudo po hrbtu udarilo in se vcasih samo bojim, ce katerega izmed njih en dan ne bo vec med nami.
Raje opazujmo ljudi, ki so nam blizu, namesto da jih obsojamo s takimi izjavami..
Ce bi jst premisljevala o temu, bi mi tale tvoja izjava precej osebno udarla in bi mi bla zelo dalec od tega, da mi je v pomoc..
pa brez zamere...
nism rekla da to velja za vse. so eni k majo vse popolno v zivljenju, vse jim gre lepo pol pa pride neka kriza in ne znajo iz nje in se grejo ubit na sto in en nacin.to pa zato ker se ne znajo resit iz tega problema, ker jih nikol niso mel, ko pa pride ta trenutek se ustrasjo, ne vejo kaj bi...in bum.
seenkrat ponavljam: to ne velja za vse!!
poznam neki takih oseb in so koncale na isti nacin. od tega da se je na vrtu doma obesu nekdo, da se je dau pod vlak in celo zapru v avto zlepu usta in vdihavu strupene pline. res grozno kaj si ljudje vse spomnejo.
-
Heilie - Debatorica
- Na forumu od: 28. 8. 2004
- Kraj: Za gorami
Jst se tud ne bi strinjala, da se ljudje pod pritiskom "raztreščijo" kr so razvajeni...morda kakšna svetla izjema...
Drugače so samomorilci tisti, ki jim je blo v življenju vse prej kot lepo ali pa imajo čustvene težave (čeprav na zunaj vse zgleda lepo in prav...popolno)-nagnjenost k depresiji, ipd.
Drugače so samomorilci tisti, ki jim je blo v življenju vse prej kot lepo ali pa imajo čustvene težave (čeprav na zunaj vse zgleda lepo in prav...popolno)-nagnjenost k depresiji, ipd.
-
tejch - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 1. 2005
Kitten saj po eni strani razumem kaj hočš povedat, vendar se ne strinjam s tem. Samomora ni nikol mogoče pripisat razvajenosti. Čeprav ma nekdo vse, vsaj kar se materilanosti tiče, še ne pomeni, da ima tud ostalega dovolj. Mislm pa da ne more nihče za nekoga 100% trdit, da mu ničesar ne primanjkuje. Koliko je ljudi, ki na vzven deluje popolnoma srečni in zadovoljni s svojim življenjem, v resnici pa doživljajo vse mogoče depresije...
Drug drugemu smo svetilniki,
v igri prepletanja se ne ugašamo,
da bi se ponovno prižgali,
ampak da postanemo luč.
v igri prepletanja se ne ugašamo,
da bi se ponovno prižgali,
ampak da postanemo luč.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov