samomor / samomor iz ljubezni [Združeno]

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Čebela19
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 5. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Čebela19 » 21. Maj. 2006 11:05

Jaz sem jo soocila z dejstvi in je nekako potem priznala, da ima tezave. Je pa res, da to ni prvic, da ima tezave, tako da se ni mogla ne vem kako sprenevedati, da je potrebna pomoci.
Za dežjem pride blato...
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 21. Maj. 2006 18:37

Moja prijateljica pozna čisto vsa dejstva in namesto, da bi jih poiskušala rešiti se je raje odločila, da ni vredno živeti. Prav groza mi je, resno. Upam, da bo kmalu našla pot ven iz svoje depresije in bo spet zasijala, kakor zna le ona.
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 22. Maj. 2006 0:01

Ko sem bila na gimnaziji, je nek fant, ki je bil všeč moji prijateljici, naredil samomor. Prijateljica ji je poslala SMS in ji to povedala, potem sem jo pa tolažila, ker je jokala kot dež.
Čebela19
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Čebela19 » 22. Maj. 2006 7:09

ANGELgirl napisal/-a:Moja prijateljica pozna čisto vsa dejstva in namesto, da bi jih poiskušala rešiti se je raje odločila, da ni vredno živeti. Prav groza mi je, resno. Upam, da bo kmalu našla pot ven iz svoje depresije in bo spet zasijala, kakor zna le ona.

Mislim, da ti ni najbolj jasno, v kaksnem stanju je tvoja prijateljica. Ona ni v stanju poiskati pomoc. Ona se je ZE odlocila, da ni vredno ziveti.Drugi boste trenutno morali odlocati za njo.
Za dežjem pride blato...
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 22. Maj. 2006 8:10

Mislim, da ti ni najbolj jasno, v kaksnem stanju je tvoja prijateljica. Ona ni v stanju poiskati pomoc. Ona se je ZE odlocila, da ni vredno ziveti.Drugi boste trenutno morali odlocati za njo.

Joj, če to ne bi bilo tako težko. Prav ne vemo več, kaj naj naredimo. Trenutno samo odlašamo, da zdrži en dan več. Stojimo ji ob strani, jo spravljamo v dobro voljo..Zadnja stopnja je, da povemo njenim staršem. Vendar vemo, da bi potem zasovražila vse, ki so imeli prste zraven.
Čebela19
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Čebela19 » 22. Maj. 2006 8:21

ANGELgirl napisal/-a:Vendar vemo, da bi potem zasovražila vse, ki so imeli prste zraven.

To je eden bolj glupih izgovorov, ves?! Konec koncev gre za clovesko zivljenje. Verjamem oziroma vem, da je tezko, vendar morate trenutno postaviti na prvo mesto prijateljico in njeno zdravje, ne pa same sebe oziroma skrb, kako boste vi izpadli.
Za dežjem pride blato...
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 22. Maj. 2006 14:39

Ja vem, da je glup izgovor. Vendar je v kriznih trenutkih vedno nekdo z njo (ali jaz ali njen fant), da jo spraviva v boljšo voljo in ji postopoma pomagava, da se njeno življenje vrne v prave tirnice. Po pravici povedano nama to tudi uspeva. Zadnje čase je spet nasmejana, dela načrte za prihodnost, sama išče način za izboljšanje počutja...

Če bi za njeno depresijo izvedeli njeni starši pa dvomim, da bi ji pomagali, saj so prav oni krivi za njeno počutje :(
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 22. Maj. 2006 18:40

....
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Jul. 2010 13:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 22. Maj. 2006 20:13

Ok eno čudno vprašanje imam. Tukaj ugotavljam, da jih kar nekaj poznamo, ki so naredili samomor. Zakaj tega nikoli v nobenem časopisu ne piše (pod črno kroniko), tudi po TV-ju tega nikoli ne omenijo? Tudi statistike o tem koliko samomorilcev imamo v Sloveniji letno nikjer še nisem videla. Zakaj to? Nekje sem slišala, da smo slovenci med samomorilci v ospredju med evropskimi državami.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 22. Maj. 2006 20:18

sdasdas
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Jul. 2010 13:54, skupaj popravljeno 1 krat.
lil' me
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a lil' me » 22. Maj. 2006 20:21

jap, to da smo slovenci na vrhu je res.
drugač je pa moje mnenje da samomor res ni rešitev, pa čeprav se ti v nekem trenutku zdi lih obratno.ampak takrat ne pomisliš na vse ljudi okoli sebe..in na bolečine ki jim jih boš povzrožil :)
..in zato..radi mejte življenje :wink: , pa čeprav z vsemi problemi.vzami ga kot dar in ga ne zapravi :bussi:
Only God can judge me.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 22. Maj. 2006 20:49

dfsads
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Jul. 2010 13:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 24. Maj. 2006 14:09

Bageera napisal/-a:No, mene število samomorov v Sloveniji sploh ne preseneča. :roll:

Zakaj pa ne? Mene full preseneča, da toliko slovencev ne želi živeti.
Uporabniški avatar
skinny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2006
Kraj: Prlekija

Neprebrana objavaNapisal/-a skinny » 25. Maj. 2006 13:49

ANGELgirl napisal/-a:
Bageera napisal/-a:No, mene število samomorov v Sloveniji sploh ne preseneča. :roll:

Zakaj pa ne? Mene full preseneča, da toliko slovencev ne želi živeti.

če gledaš na to, da je kr neki najstnikov med njimi. :( pol te res ne bi smelo presenečati. posebej če se gre za ljubezen.
"Don't part with your illusions. When they are gone you may still exist, but you have ceased to live.”
~ Mark Twain
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 28. Jun. 2006 7:53

Mi je čist vseeno, če bodo določeni ljudje to brali saj brez vas pa res nemorem.

Včeraj sva se s fantom pogovarjala po telefonu in sem mu na lep način povedala, da do njega čutim samo še kot do dobrega frenda in ne kot do fanta. Pa mi je še vseen reku kaj ko bi poskusila šeenkrat.

No in potrem mi reče, da ko bova šla narazen da se nebo več mogu zaljubit in da bo težko da bo imel kako punco. In mi potem lepo reče, da je premišljeval potem, da bi se ubil.
:eek: Rekla sem mu da nikakor nesme tako razmišljat ker nebo nič s tem rešil ampak prizadel svoje starše in sorodnike ter tudi mene in mi s tem življenje uničlil ker ga bom mela na vesti.
Njemu pa čist vseen. Sem mu rekla ok bova poskusila. Bova skupaj lepo in bo vse ok. Potem je dojel da se bom jaz morala delati da je vse ok samo da bo on srečen ane. Negre več tako naprej res ne.

In je reku da vseeno pomisli na smrt...strah me je sedaj ga sploh pustiot kaj če se ubije ker ima na šihtu pištolo zraven :?

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov