samomor / samomor iz ljubezni [Združeno]

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kitten
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Kitten » 26. Jan. 2005 16:43

LyLa napisal/-a:
Kitten napisal/-a:
Pa ka je s tabo ženska?

Ka sm ti nardila druzga kukr ti povedala svoje mnenje in te prosila da če me že omenjaš, da vsaj pravilno napiši moj nickname..

ki ti ga mimogrede v treh poizkusih ni uspelo.!?

Pa kdo more bit istega mnenja?? Ti mal ne slediš osnovnim namenom foruma.. ti komentiraš - jst komentiram

Obnašaj se malo, pa umir hormone k ti noben nč noče v lajfu, tko da ne provociraj in ne podpihuj nesoglasij.

1. Kaj pa je teb?!
2. kaj sm pa js nardila druzga kot povedala svoje mnenje in..
3. ker sm bla svojega mnenja ki tebi ni vsec in ker se ga drzim si me sklatila na sto in en nacin
4. tudi zate to velja oz pravila veljajo za vse ne samo zame!
Uporabniški avatar
girl007
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 7. 2004
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a girl007 » 26. Jan. 2005 16:49

No no pomirta se vidve. :D
Zdej sta obe podali mnenje zdej pa pst.
Moje mnenje je podobno kot Lylino pa vseno.
Kiten če maš še kej ji pošlji ZS. Ker tole ni več glede teme. Bo kdo ki razmišlja o samomoru res naredu to, če bo to bral. :D
LJUBEZEN je tista gonilna sila, ki dela dan drugačen in življenje lepše, ljubezen je nekaj skrivnostnega, lepega in nerazložljivega.
Uporabniški avatar
tejch
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tejch » 28. Jan. 2005 11:14

girl007 napisal/-a:Bo kdo ki razmišlja o samomoru res naredu to, če bo to bral. :D

Hvala :D
Drug drugemu smo svetilniki,
v igri prepletanja se ne ugašamo,
da bi se ponovno prižgali,
ampak da postanemo luč.
Uporabniški avatar
TOMCAT
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 9. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a TOMCAT » 28. Jan. 2005 12:53

A ni brez veze, da se tukaj gor takole spotikate v napisane besede. Kar je bilo, je bilo! Sto ljudi, sto čudi. Logično je, da vsak razmišlja drugače. Če nekdo pač misli, da je njegov prijatelj razvajen in da je zaradi tega naredil samomor, pa naj bo tako! Zakaj pa ne? :evil:
Uporabniški avatar
Ančka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 10. 2004
Kraj: lepa gorenjska vasica & Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ančka » 28. Jan. 2005 18:01

Sam nekej bi rada rekla: nikol ne smemo nikogar obsojat! Take stvari, kot se dogajajo po familijah....
Strinjam se z Lylo, da je potrebno fuuuuuul poguma, ker da sam seb vzameš življenje ni lohk! Je pa težko razumet, da je nekdo tok pogumen, da je sposoben česa takega, ni se pa sposoben soočit s problemi! Še tak optimist lohk totalno obupa!

Srečno!
Ti in jaz. Kot črno in belo. Kot A in B. Bila sva eno - nikoli ti brez mene, nikoli jaz brez tebe. Včeraj je bilo drugače, kot je danes in danes je drugače, kot bo jutri... Samo nekatere stvari ostaneje večne, za vedno!
Kitten
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Kitten » 29. Jan. 2005 12:04

TOMCAT napisal/-a:A ni brez veze, da se tukaj gor takole spotikate v napisane besede. Kar je bilo, je bilo! Sto ljudi, sto čudi. Logično je, da vsak razmišlja drugače. Če nekdo pač misli, da je njegov prijatelj razvajen in da je zaradi tega naredil samomor, pa naj bo tako! Zakaj pa ne? :evil:

Svaka cast!tebe bojo mogoce razmel, mene zou niso!
Uporabniški avatar
Emina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Emina » 22. Mar. 2005 13:11

Kitten napisal/-a:Prd kratkim je ena moja prijateljica naredila samomor..
Res kruta zadeva samo res mi ni jasno zakaj ljudje pomislijo na to. zakaj se jim zdi, zapustiti svet, najboljsa resitev iz tezav? Da bo s tem vse reseno...Le kako in zakaj tako?
Je kdo izmed vas ze pomislil na kaj takega?

V srednji šoli sem imela kolegico. Žurerko,okrog ga je srala,dost pila...pač,kot vsi najstniki.
Pol je zamenjala šolo in smo se videvale le vsake toliko. Pol obvestila,da je v bolnici(taki in drugačni) in nazadnje vest,da se je vrgla pod vlak.

Ko sem zvedela,sem ostala brez besed. Vsakič,ko se spomnim nanjo, imam solze v očeh. Da ne govorim,ko jo obiščem na pokopališču.
Večja je navezanost,bolj je boleče.
Še sedaj nimam odgovora,zakaj je to storila. Imela je veliko prijateljev,čudovito družino...ne vem.
Najlažja razlaga mi je to,da takrat ni bla čisto pri sebi.
Kajti zame je samomor dejanje pogumnih,ne pa najlažji izhod v sili.
Jaz osebno si tega ne bi upala narediti. Ampak smo si različni,vsak drugače ukrepa...sprejeti je treba njihovo odločitev.
Uporabniški avatar
Žaklina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a Žaklina » 22. Mar. 2005 22:12

tajda napisal/-a:
LyLa napisal/-a:Ja in da to v nobenem primeru ni razvajenost. Razvajenost pomeni, da hčerka trmari, ker ji mama da samo jurja namest dveh. Ne mores pa rečt da je razvajen nekdo, ki v navidezno popolnem življenju doživi eno travmico in se kr obesi..
Vedno za temi stvarmi stojijo občutki, ki so v človeku že dolgo. Nekdo, ki bo naredil samomor, pa bo pisalo v časopisu "Ubil se zaradi dekleta", se že ni ubil zaradi nje. Opevani banalni dogodki (slaba ocena, dekle, izguba službe ipd) so ponavadi samo kaplja čez rob dolgotranjim čustvenim procesom, ki se odvijajo v človeku. Križ čez življenje je storil zato, ker ni več zmogel. Človek ne najde izhoda in enostavno mu zmanjka energije.
Samomor je prekleto hrabra zadeva in posledica hudega boja samega s seboj v kateri si bitko žal izgubil.
24 ur na dan 7 dni na teden, 365 dni na leto ni lahko živeti pod pritiskom in z stalno mislijo o tem kaj naj storiš in kako naj se izvlečeš..

Delala sem na področju, kjer sm imela "priložnost" videti razna poslovilna pisma samomorilcev.
Pismo, kako se je najstnik obesil, ker se je bal očetu povedati, da je dobil še eno enko bo verjetno dober primer, da ni tista enka kriva za vse to. A ne? Mislim, da boš razumela kej ti hočem povedati.

Ful dobro napisano, jaz tudi na ta način razmišljam o samomoru. Nisem pa prepričana, da se strinjam s tem, ko praviš da je samomor hrabro dejanje. Je in ni. Po eni strani bi blo bolj hrabro spopast se z vsem in rešit situacijo. Po drugi strani pa ja, ker mislim da samomor ne narediš v afektu, ampak ga dalj časa "načrtuješ" , oz.zbiraš pogum in če tko gledaš ....ja poj je hrabro. Ne vem ne morem se čist razjasnit okol tega, sem pa že prej o tem ful premišljevala.

Po eni strani je hrabro, po drugi pa precej egoistično. Ne me narobe razumet, nikogar ne obsojam, ali pa kaj podobnega. Egoistično mislim do tistih, ki te imajo radi, ki bi ti radi pomagali, pa mogoče pomoči ne želiš sprejeti ali pa ne razumeš, da ti je ponujena. Egoistično do tistih, ki se potem celo življenje sprašujejo, če so morda krivi za tako dejanje in počasi umirajo ob tem in se sprašujejo kako da niso prej opazili kako resno je. S tem, da s samomorom ne končaš vsega. Končaš samo eno obdobje, eno od vaj in ovir, ki nam jih ponuja šola življenja in boš slej ko prej moral zopet skozi to. Enako vajo ponoviti. Če verjamete v posmrtna življenja. Težko je, ni kej. Nikogar pa ne smemo obsojat. Sam se je odločil za tako dejanje, za to je potrebno veliko poguma. In ne obsojati sebe! Drugače pa popolnoma razumem LyLo, ker tudi sama delam na takem področju in se trudim pomagati mladini na pravo pot, jim pokazati sonce v nevihtnih in turobnih dneh.
januška
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a januška » 23. Mar. 2005 22:39

ja sem pomislila, kajti imela sem zelo težko otroštvo
moram priznati da se ne splača, kajti življenje se mi je spremenilo 100% na boljše
moram pa reči da tisti ki to stori mora biti zelo pogumen-jaz na srečo nisem bila
Uporabniški avatar
*n*i*n*c*h*y*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *n*i*n*c*h*y* » 24. Mar. 2005 20:26

Pa kaj so pogumni?? Ce bi bili pogumni, se nebi ubili, ampak bi se pogumno borili proti svojim tezavam. Pogumno bi ziveli dalje, cetudi morda v tistem obdobju malo tezje. Ampak niso imeli poguma vztrajati. Lazje je bilo njihovo breme pustiti drugim, tistim, ki jih imajo radi. To je pogumno?
Zame je samomor dejanje slabicev!

Glih v torek je bil pogreb. En prijatelj se je ustrelil. Zalostno, ko tak mlad clovek izgubi voljo do zivljenja. Ampak se vedno pravim, da s tem ni naredil nic pogumnega. Za sabo je pustil samo zalost in trpljenje tistim, ki s(m)o ga imeli radi..
U m4k3 m3 WiLD!
Uporabniški avatar
Tamala`
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala` » 29. Mar. 2005 15:15

No za vse eno besedilo pesmi ki sem jo po dolgem času spet slišala in me je (spet) kar zmrazilo...

Besedilo

Bobby Gaylor-Suicide

Sej pomoje ste že kdaj slišal ta komad ampak zamislite se..
Zadnjič spremenil Tamala`, dne 09. Apr. 2005 12:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mikkena_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mikkena_ » 29. Mar. 2005 15:37

Kitten napisal/-a:se jim zdi, zapustiti svet, najboljsa resitev iz tezav? Da bo s tem vse reseno...

Hmmmm mislim, da bo to to!!!
Js sm tudi na to pomislila pred dvemi leti, ko mi je šlo vse narobe (fant me je pustil, letnik sem padla,doma smo se kregali vsak dan,nobene kolegice ni bilo, da bi me potolažila......) in sm padla v depresijo......sm pomislila tudi na samomor......ampak zdaj menim, da je to nesmiselno in da ni vredno!!!! :?
Ne se kregat! Mejte se radi!
sunnygirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a sunnygirl » 01. Apr. 2005 22:41

Dobra tema foruma. Me je kr nagovorilo. Upam, da je bil namen te teme vsaj majhna pomoc tistim, ki so obupani, da dojamejo da niso sami, da ga ni problema katerega se ne bi dalo resiti in ne to "prepiranje". Vsak ma svoje mnenje (hvala bogu). Aja pa eno vprasanje imam za kitten, ce je bla ta, ki je naredila samomor tvoja prjatlca, kako potem to da nisi ti prej vedela da lahko to naredi oz. da ima takse hude tezave? Sploh ne pomisli na to, da te hocem cesa obtozevat, oh bog ne daj, ampak hocem samo da dojames, da verjeno pa le nisi vedela in videla vsega kar se z njo dogaja, tak da ne mors trdit da ves zakaj je to naredila!
No jz sm tud kr nekajkrat pomislila na samomor, ampak na sreco se nisem izvedla,ampak nikoli ne ves. Ne mislim zj pesimisticno, sploh ne, ampak vseeno mislim, da ni nikogar ki bi lahko 100% trdil da nikoli v zivljenju se ne bo zgodilo nicesar takega, zaradi cesa bi samo za trenutek pomislil na to "resitev"! Glede na to ali je to dejanje pogumno ali ne, pa bi lahko govorili o tem miljon let in nebi prisli do odgovora. Mislim,da je vse relativno. Za nekatere je ena tezava vredna le nasmeska za drugega pa je ista tezava ze lahko konec. No jz sam lahko povem kak je blo pri meni, tezave so se mi nakopicile in sploh ne vem zakaj vcasih pomislim na tako neumnost, amak to je samo en trenutek, pri katerem pozabim na vse,ampak na sreco me hitro mine!
Bravo mikkena_ lepo to da tega nisi naredila in je ostalo "samo" pri misli! Zivljenje je najbolj dragocena stvar!

Uzivajt v soncku!!!
pupa17
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pupa17 » 02. Apr. 2005 18:54

Kitten napisal/-a:Prd kratkim je ena moja prijateljica naredila samomor..
Res kruta zadeva samo res mi ni jasno zakaj ljudje pomislijo na to. zakaj se jim zdi, zapustiti svet, najboljsa resitev iz tezav? Da bo s tem vse reseno...Le kako in zakaj tako?
Je kdo izmed vas ze pomislil na kaj takega?

Moje sožalje! Ampak ne vem zakaj te to tko čudi? Enostavno ko si čisto na dnu, ko ne vidiš nobene stvari za katero bi bilo vredno živeti, ko sploh ne vidiš smisla zakaj živeti...
Ja jst sm tut že pomisla, ampak nisem bla še tko obupana da bi ga zares nardila. Zdej sm se pa pobrala in recimo da sm najdla nek smisu živlenja.
Uporabniški avatar
baby girl
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 2. 2005
Kraj: ko bi biu vsaj los angeles

Neprebrana objavaNapisal/-a baby girl » 02. Apr. 2005 19:03

men se zdi samomor prov bedna resitev iz tezav....nam bo pol lepse mhm ja itq :roll:
ce gledas iz verne strani je samomor smrtni greh tko d v nebesa itq ne prides
ce gres pa po smrti pac v eno pusto dezelo, kjer nimas kej pocet, ne mores jest, pit, spat(to sm prebrala v eni knjigi) ja qrc pol bomo pa itq vsi trpel
ze bols pol uziwat zivleje :roll:
can you keep up
baby boy

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov