samomor / samomor iz ljubezni [Združeno]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
Oj. Res bi potrebovala pomoč, saj ne vem ali sem naredila prav, da ta prispevek pišem kar v to temo
Prijateljica ima zadnje čase res negativne misli in ne vem več kaj naj naredim. Že en mesec jo z njenim fantom poiskušava spravit v boljšo voljo, pa nič ne pomaga. Nekje med potjo je izgubila smisel življenja in sedaj razmišlja le o samomoru.Njeni problemi so res malenkostni, vendar je pa zato njeno psihično stanje toliko bolj uničeno (izguba spomina, vrtoglavica, vročičnost...) Ali mi lahko prosim kdo svetuje kaj naj naredim, ker sem že popolnoma brez idej.
Hvala že vnaprej.
Prijateljica ima zadnje čase res negativne misli in ne vem več kaj naj naredim. Že en mesec jo z njenim fantom poiskušava spravit v boljšo voljo, pa nič ne pomaga. Nekje med potjo je izgubila smisel življenja in sedaj razmišlja le o samomoru.Njeni problemi so res malenkostni, vendar je pa zato njeno psihično stanje toliko bolj uničeno (izguba spomina, vrtoglavica, vročičnost...) Ali mi lahko prosim kdo svetuje kaj naj naredim, ker sem že popolnoma brez idej.
Hvala že vnaprej.
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
- *FaLLeN*AnGeL*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 5. 2006
kr ena napisal/-a:hmm... ja mal sm brala zdele tole pa vam lahk še jst povem svojo izkušnjo. men je pa pred dobrim letom in pol kolega naredu samomor, pred letom dni pa še moj ata katerga sem jaz našla. mislim da ljudje ki to naredijo zgubijo pogum, bojijo se samega sebe, ne vidijo več izhoda.
jst se še po letu dni dobro spomnim dogodka ko se je vse to zgodilo.
ko si je prijatelj vzel življenje mi je ata sam rekel da more človek ki to naredi imeti razlog. niti pomislila nisem da bi si on naredil kaj podobnega. še danes se nisem sprijaznila s tem in ne vem koliko časa bo še trajalo da bom vsaj malo pozabila vse skupaj. zelo ga pogrešam in vse bi naredila da se nebi zgodilo kar se je.
zanima pa me če je kdo tukaj ki ima podobeno izkušnjo?
Se opravičujem ker bom OT sam res ne gre drugač.Kr ena moje sožalje Tud mislt si ne morm kako ti more bit hudo.
Da pa ne bom preveč OT...jst ne poznam nobenga k bi naredu samomor drugač se mi zdi pa to res hudo da človek ne vidi nobenga druzga izhoda.Pa moje sožalje usm k ste koga zgubil na tak način
- Čebela19
- Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 5. 2006
ANGELgirl napisal/-a:Oj. Res bi potrebovala pomoč, saj ne vem ali sem naredila prav, da ta prispevek pišem kar v to temo
Prijateljica ima zadnje čase res negativne misli in ne vem več kaj naj naredim.
Zal mi je, ampak jaz mislim, da je tvoja prijateljica potrebna strokovne pomoci. Cim prej. Imam nekaj izkusenj z depresivnimi ljudmi in zgodbe niso nic kaj lepe.
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
Tudi jaz tega ne bi naredila. Ne vem kako hudo ti mora iti, da se lotiš tega zasilnega izhoda.
V okolici, kjer živim, jih je že kar nekaj tako ali drugače naredilo samomor, najbolj pa se spomnim dogodka, ko se je sošolka iz paralelke v gimnaziji vrgla pod vlak in malo pred tem klicala še najboljšo prijateljico in se poslovila od nje. Ko je ta v paniki z očetom pridivjala na kraj dogodka, da bi ji dejanje poskušala preprečiti, je bilo že prepozno - našla jo je mrtvo, čeprav na telesu ni bilo skoraj nobenih vidnih poškodb. Po moje mi ni treba posebej razlagati, da je bil to najbolj ganljiv pogreb kar sem jih kdaj videla.
Ne vem, kaj mladega simpatičnega človeka pahne tako globoko, da ne najde druge rešitve, ampka smrt vsekakor ni rešitev - je bolj izkaz nezmožnosti soočanja s hujšimi težavami, najhujše posledice in spraševanje zakaj, pa ostanejo pokojnikovi družini in najbližjim, ki s tem morajo živeti naprej.
V okolici, kjer živim, jih je že kar nekaj tako ali drugače naredilo samomor, najbolj pa se spomnim dogodka, ko se je sošolka iz paralelke v gimnaziji vrgla pod vlak in malo pred tem klicala še najboljšo prijateljico in se poslovila od nje. Ko je ta v paniki z očetom pridivjala na kraj dogodka, da bi ji dejanje poskušala preprečiti, je bilo že prepozno - našla jo je mrtvo, čeprav na telesu ni bilo skoraj nobenih vidnih poškodb. Po moje mi ni treba posebej razlagati, da je bil to najbolj ganljiv pogreb kar sem jih kdaj videla.
Ne vem, kaj mladega simpatičnega človeka pahne tako globoko, da ne najde druge rešitve, ampka smrt vsekakor ni rešitev - je bolj izkaz nezmožnosti soočanja s hujšimi težavami, najhujše posledice in spraševanje zakaj, pa ostanejo pokojnikovi družini in najbližjim, ki s tem morajo živeti naprej.
-
ANGELgirl - Kofetarica
Zal mi je, ampak jaz mislim, da je tvoja prijateljica potrebna strokovne pomoci. Cim prej. Imam nekaj izkusenj z depresivnimi ljudmi in zgodbe niso nic kaj lepe.
Noče iti, sem ji že predlagala. Je takšna oseba, da se z nikomur ne želi pogovarjat o svojih problemih
-
laram - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2004
Od znanke ful dober prijatelj iz Ljubljane (mogoče okolica) je včeraj baje naredil samomor, ker ga je pustila punca. Jaz sem bila vsa v šoku. Fant je star 17 let ... nevem ... ne razumem ... nevem, če je res lahko takooooo hudo, da greš delat samomor ...
-
*Elle* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 2. 2006
- Kraj: *Big Apple*
Samomor je pa zame najbolj strahopeten izhod v sili k lahko kdo nardi...verjamem da je velikokrat tako hudo da ne vidiš kako se boš izvlekel iz težav..ampak folk verjemte, da nikol v življenju ni tok hudo, da si sam zato vzameš življenje..
Ko ti je najbolj hudo se jokaj, jokaj kot še nikoli, govori s prijatelji, družino..poslušaj jih da boš vedu da nisi sam na svetu..
Še posebi mi je pa bedno k slišim tko da se je en mladi fant/dekle ubil zaradi "ljubezni" ..o bed to pa res ni konc sveta če te partner zapusti pri teh letih..res da ti je hudo..ampak pretrpiš najhujše in bo sčasoma lažje..
ne razumem nekaterih res ne..
Ko ti je najbolj hudo se jokaj, jokaj kot še nikoli, govori s prijatelji, družino..poslušaj jih da boš vedu da nisi sam na svetu..
Še posebi mi je pa bedno k slišim tko da se je en mladi fant/dekle ubil zaradi "ljubezni" ..o bed to pa res ni konc sveta če te partner zapusti pri teh letih..res da ti je hudo..ampak pretrpiš najhujše in bo sčasoma lažje..
ne razumem nekaterih res ne..
Nije mjesečina to što sja u noči, to su tvoje oči, pune ljubavi! R.I.P. - In Memoriam
-
**bonita** - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 4. 2006
- Kraj: Kranj
Moje sožalje!
Js pa priznam, da sem mislila na sAmomor in to ne samo enkrat. Sam kljub temu pa vedno nekako vem, da nebi nikoli tega naredila. Pač imela sem GROZN čas samo se je vse uredilo in če danes pomilim nazaj na to, da bi zaradi tega zapravla vse lepe trenutke, ki sem jih od takrat doživela; NO WAY!!!!!
Js pa priznam, da sem mislila na sAmomor in to ne samo enkrat. Sam kljub temu pa vedno nekako vem, da nebi nikoli tega naredila. Pač imela sem GROZN čas samo se je vse uredilo in če danes pomilim nazaj na to, da bi zaradi tega zapravla vse lepe trenutke, ki sem jih od takrat doživela; NO WAY!!!!!
- Čebela19
- Komunikatorka
ANGELgirl napisal/-a:Zal mi je, ampak jaz mislim, da je tvoja prijateljica potrebna strokovne pomoci. Cim prej. Imam nekaj izkusenj z depresivnimi ljudmi in zgodbe niso nic kaj lepe.
Noče iti, sem ji že predlagala. Je takšna oseba, da se z nikomur ne želi pogovarjat o svojih problemih
Me ne preseneca, da noce iti. Saj nobeden s temi tezavami, naceloma ne gre prostovoljno oziroma sam od sebe v bolnico!!!Poskusi najti pot.
Za dežjem pride blato...
-
ANGELgirl - Kofetarica
Me ne preseneca, da noce iti. Saj nobeden s temi tezavami, naceloma ne gre prostovoljno oziroma sam od sebe v bolnico!!!Poskusi najti pot.
Joj, meni je tako grozen.Saj namreč vem o čem razmišlja, samo pomagati ji pa nikakor ne morem. Nobene besede ji ne pomagajo,nobena darila (malenkosti). Ne vem več kaj mi preostane in bojim se, da bo na koncu naredila samomor in bom sama pri sebi vedela, da sem premalo naredila!!!
- Čebela19
- Komunikatorka
Mi je full hudo, ker moras to dozivljati. Hudo je, ko vidis, da se to dogaja osebi, ki jo imas rad, se bolj pa ubija dejstvo, da si tako zelo nemocen. poglej, mogoce te do sedaj nisem prepricala, ampak res moras HITRO in NUJNO poiskati pomoc zanjo. Verjemi da vem, kaj govorim. Ce rabis se dokaz-moja mama je trenutno spet v bolnici zaradi depresije.Torej...vem, kaj prezivljas ti in vem, kaksno je stanje s tvojo prijateljico.
Za dežjem pride blato...
-
ANGELgirl - Kofetarica
Ojoj...Zate mora biti to zelo grozno. Si prav ne morem predstavljati. Ali je tvoja mami se sama odločila za pomoč ali jo je prepričal nekdo drug? Vem, da moram hitro reagirati in jo čimprej prepričati, da se odloči za pomoč, ampak ne vem kako. Je preveč ponosna oseba, da bi komu dovolila, da ji pomaga.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov