Sama ven

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 14. Feb. 2009 21:49

cukr8, ful dobro si vse tole povedala in močno se strinjam s tabo :zustimm:
Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tanchii » 14. Feb. 2009 21:52

Nikoli še nisem šla na kavo ali pa jest sama, v shopping pa že večkrat.
Pač ne vidim smisla v tem, da bi se odpravila od doma z namenom, da grem na kavo ali na kosilo, oboje si raje skuham doma. Ne predstavljam si, da bi sama sedela v lokalu, ker mi tako čas nikam ne gre, zraven tega pa mi ne bi bilo prijetno ob vseh tistih pogledih. :roll:
Na srečo se še nisem znašla v takšni situaciji, da se ne bi imela kam dati, doma sem v mestu, tako da grem v takšnem primeru kar domov.
Uporabniški avatar
soncica21
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a soncica21 » 14. Feb. 2009 23:56

Hm...jest in v kino res ne grem sama, tak ko je že ena rekla je to za mene družabni dogodek...
na kakšno kavico pa dostkrat...se trudim, neko stvar napisat in mam potem sama ob kavici vedno ustvarjalni zagon...
nakupujem tud zelo rada sama...kakor mam še koga zraven ne kupim nič, in je vse skupaj zopet družabni dogodek...

Vse drugo še, ampak žurat si pa res ne predstavljam da bi šla sama...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 15. Feb. 2009 0:08

Pa dobro, saj verjetno večina ljudi ne hodi tako sama na kavo, da potem v luft gledajo tam in se dolgočasijo.
Jaz si recimo čisto komot predstavljam, da bi uletela s compom v kafič z brezžičnim netom in potem tam ob srkanju kave čvekala po cosmo forumu, pisala seminarsko, brala novice,... in res ne vem, zakaj bi zaradi tega izpadla patetično in osamljeno. Saj doma počnem popolnoma isto.
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Hyades » 15. Feb. 2009 0:49

Uff... jaz se spomnem, da ko sem se bila v dijaskem domu mi je ful presedalo, ce mi je kdo 'tezil' medtem ko sem jedla..

Ker jaz, ko sem res lacna postanem obupno tecna, ampak res tecna. Ker si zelim samo v miru pojest in to je to. Potem se pa lahko zacne karkoli druzabnega, ni panike.

Kar se tega tice, me je lubi malce popravil.. Da nisem vec tako tecna.. In se lahko komot normalno pogovarjam. Ceprav no, sej sem tudi takrat imela precej druzbe med kosilom ipd. samo kaj, ko sem si takrat zelela vsaj tisti trenutek imet mir pred vsemi.. Eh.

Ceprav sem se vedno nenormalno tecna, ko spim.. :D Bog ne daj, da me kdo zbudi.. Sem cela bestja.

Ok, da ne bom vec offtopic.

Sama.. no ja, grem zelo rada nakupovat. Ampak ne obleke, bolj kake prpomocke, elektroniko, telefoncke, cevlje tudi, torbice ipd..
Za obleke mora biti obvezno kdo z mano, ki se spozna na modo in na to kaj bi mi pasalo, ker priznam da sem odkar sem s tipom izgubila obcutek za modo. Prej sem vedela vse kaj mi pase, seda ko sem se poredila pa nimam pojma.. za druge pa vem, eh.. To je grozen paradoks.

Sama ne hodim jest, ker mi je res nenavadno. Se ko sem si kupila sendvic in ga pojedla v avtu (ker si nisem upala sama v restavracijo, ker je to zame precej druzabna rec - iti jest ven) mi je bilo zelo zelo cudno.. Sem se pocutila kot kaksen kriminalec...

To, da bi sla v disko sama.. No ja, to ni zame. Nimam toliko 'jajc'. Vedno si najdem druzbo. Nekako mi je cudno.. Ce kdorkoli gre sam pa itak da je to super, jaz nimam toliko samozavesti.. :(
Mogoce se bo popravilo s casom..

Kar se pa kave tice; bi sla sama komot samo bi verjetno brala tam. No saj sem ze sla, in je bilo kar lustno. Jaz + kofi in knjiga. Krasno.
Je pa res, da te potem folk kar cudno gleda, kot da koga cakas...

Hmmm..
modrisafir
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a modrisafir » 15. Feb. 2009 0:54

Kako se eni obremenjujete s tem, ali res ne znate nič sami početi? In kaj je tako čudneg, če greš sam jest, ali pa žurat, na kavo. Sej niste 5 let stari da bi vedno rabili nekoga sabo.
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Hyades » 15. Feb. 2009 0:56

Hja ne, ampak jaz nisem navajena da bi sla sama.. Zakaj neki?
Raje imam druzbo, ampak ce ze morem pac grem...
modrisafir
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a modrisafir » 15. Feb. 2009 1:03

sej ni bilo mišljen zate. Amapk za nekatere, ki si še na kavo ali pa jest, kar je nekaj čisto normalnega ne upajo same- meni je to smešno za nekoga, ki misli, da je odrasel in bi potem moral biti tudi malo bolj samostojen, ne pa da je odvisen od kolegov, kolegic kdaj bodo oni imeli čas da bo šla ta oseba jest, ker drugače bo pa raje lačna kot da bi šla ta oseba sama jest. Smešno, se ti ne zdi?

Na kavi če greš sam lahko v miru bereš časopise, sploh pa zjutraj ko si ves zaspan je prav prijetno sedet sam pa srkat počasi kavo. Pa jest greš tudi sam lahko med službo- a zdaj boš pa lačen, ker nimajo kolegi casa, če pa moraš delat.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 15. Feb. 2009 8:50

Ko sem še imela predavanja, sem šla občasno sama na kosilo (če prijatelji niso imeli časa), zakaj pa ne. V šoping in po opravkih na vsak način, ne maram, da me kdo čaka ali da jaz koga čakam. :)
Da bi šla sama na kavo, se ne spomnim. :gruebel:
V kino ali zvečer ven pa sploh ne, ker oboje povezujem z druženjem.
Zadnjič spremenil metuljčica*, dne 15. Feb. 2009 8:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 15. Feb. 2009 8:50

...
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a saarijarvi » 15. Feb. 2009 9:17

U soping ni sans da vlacim koga s sabo ker cist prevec zavlacujem.. U kinu pa sem bla enkrat celo sama ampak sam zato, ker sta bla tisti dan dva zlo dobra filma na sporedu in ostali niso teli placevat za dva :razz:
Bi pa probala tud enkrat it vn sama :D sam zaenkrat se nimam jajc..
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 15. Feb. 2009 9:43

cukr8 napisal/-a:Katastrofa, s čim vse se eni obremenjujejo oz. se vtikajo v druge :eek: :stupid: .. Mislim, ni mi jasno zakaj bi bilo treba koga čudno gledati.. razen če bi sam v restavracijo prihlačal triletnik brez spremstva, to bi bilo pa nenavadno :D .. Odrasla oseba pa menda lahko počne, kar hoče, saj gre za njen čas in denar.. Al naj raje crkne od lakote / terorizira sodelavce, da ji svetijo zraven pri mizi, čeprav jim kosilo ne paše v tistem trenutku :lach: ? Zakaj bi morali biti odvisni od drugih?
Sama se sicer že več let ne prehranjujem v restavracijah, ampak če bi se, bi šla v bistvu še najraje sama.. Prehranjevanja namreč ne dojemam kot 'družabni dogodek'; ne prenesem, da me kdo bulji v kljun, ko jem, pogovarjanje med jedjo mi gre pa tudi na živce.. Družba drugih ljudi se mi ne zdi nek velik bonus ali dosežek, še najmanj pa pri kosilu, tko da res ne razumem logike tistih neotesancev iz zgornjega primera..

Nasplošno najraje hodim sama po svetu, da imam lepo mir :D .. npr. razni sprehodi, opravki... Dopuščam npr. še 1 osebka zraven - to je včasih fino, kar je več, me pa dela živčno oz. ne morem sproščeno uživati v dogajanju.. Po nakupih grem pa itak izključno sama - če medtem slučajno srečam kakšno kolegico in greva skupaj po trgovinah, najprej v mislih malo preklinjam, zakaj se ji nisem izognila (hehe), potem se pa pač sprijaznim, da tisti dan ne bom nič kupila zase (v takih primerih ne morem niti gledati stvari v miru, kaj šele pomerjati), ampak bom svetovala kolegici pri njenih nakupih..

Se strinjam z vsemi posti s tabo. Naj še jaz odgovorim *taniki kar jo zanima. Na kavo večkrat skočim sama in se mi to že leta ne zdi big deal. Ko greš prvič v življenju sam na kavo, mogoče res pomisliš, da bo dolgočasno ali pa da se bo našel v bližini kakšen primerek, ki te bo gledal, kot da bi primarširal v lokal direkt iz Lune. :? A po prvi individualni kavi, mi je zadnja skrb, če ima kdo probleme z mano. :D Smešno mi je, ko izvem, da še NOBENA prijateljica ni nikoli bila sama na kavi. Ko je prišla debata na to, sem ugotovila kako nesamozavestni so eni - tukaj se to dejansko pokaže. Enih žensk res ne razumem. Kot da njihova priljubljenost upadla, kakor hitro jih bo nekdo videl same na kavi. Na nakupovalni "pohod" grem prav tako večkrat sama. Se usedem v avto in si vzamem toliko da ne celo soboto za šoping (sploh v Grazu - tam ni nobene znanke, ki bi se mi prilepila za ovratnik in pričakovala, da bom cela vesela in vzhičena, ker lahko nakupujem z njo). Sometimes I simply need my own space in v takih primerih ne potrebujem nikogar, še najmanj pa pomilovanja (grem pa jaz s tabo, da ti ne bo dolgčas - za božjo voljo, sama grem, ker rabim svoj mir in lastno razporejanje časa kam bom šla, kako dolgo bom pomerjala kavbojke in perilo etc. ect. etc. ). Edino žurat se ne bi nikoli odločila it sama, ker je tole družabni dogodek. Ko greš ven, odhajaš z mislijo, da bo dogajalo in da boš skupaj z ljudmi, s katerimi se najbolj razumeš in veš kakšni so, ko so pijani/zadeti, zaradi mene nakokirani. :D Skratka, I am social butterfly, ki pa zmerno do pretežno pogosto rabi čas, odmerjen samo sebi in takrat nočem nobenega, ki bi mi svetil zraven kot neonska luč. :wink: Če grem na kavo in zraven brat revije ali cajtng pa si vzet čik pavzo, ne rabim prenašat toliko da ne obsojajočih pogledov - se vidi, da smo v Sloveniji. :roll: Sicer še sama nisem občutila pogledov na sebi v takšnih primerih, drži pa, da jih sploh ne vidiš, če se niti ne trudiš gledati naokrog.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 15. Feb. 2009 12:04

jullia_ napisal/-a:V kino sama ne hodim, ker je zame to družabni dogodek, če se mi gre le za film, si ga pač zloadam, pogledam doma in prišparam 5 evrov.
Jest tudi ne, iz podobnih razlogov.

Na kofe grem pa kar velikokrat sama. Se mi zdi, da imamo kadilci na tem področju srečo, ker kadimo ob kavi in si vsak misli, ta pa rabi čikpavzo brez motečih dejavnikov, ne pa, ubogi revež brez prijateljev :)

Ostale zadeve pa itak, ni mi problem bit sami na predavanjih, me vsaj nihče ne moti. V šoping grem sama, po vseh ostalih opravkih,... res mi ni noben problem, ker sem že velika punca :)

Pod tole se kr podpišem.

Dostikrat grem sama na kavo tukaj kje blizu, sploh kakšno soboto dopoldan k še vsi spijo jaz pa že skačem okrog. Med kofetkanjem preberem kakšen časopis al pa berem knjigo in mi prov paše met mir in bit sama. Jest sama načeloma ne hodim, ker tud tko ne hodim veliko ven jest, če pa že pa pač kot družabni dogodek.
Po vseh opravkih hodim sama razen, če sm recimo zmenjena s kom za kofe pa da gre prej z mano še spotoma na banko al pa kej, sam to je ful redko. Edin kadar prosim koga, da me kam pelje recmo po novo omaro al pa kej..pač ne morm it sama ker nimam avta :D
tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 15. Feb. 2009 12:29

Nobenga problema mi nit it na pivo sam (kave ne pijem :D ), če ne drugega je kelnarca za šankom al pa cajtngi. Itak je pa zmeraj kak poznan tam. Sej včasih, k ni blo neta, gsmov, se itak nismo tolk menili, si že vnaprej vedel kam iti, pa če je bil kdo tam ali pa ne :D .
Po nakupih večinoma sam, gledališče kakor nanese, na koncert sem šel tudi že sam...itak sem pa komunikativen, in zmeraj koga spoznam spotoma. :razz:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 15. Feb. 2009 12:38

Nass napisal/-a:^^ Jah mogoče to kaže na to, da imaš veliko prijateljev, ki so ti vedno na voljo - se pravi da si popularen.
:?: :?:

to ej pa men tok prfukneno na eni kolegici.res pozna orgomno ljudi in kar usi so njeni prijatelji.in valda, ker jih je na različne strani tolk in tok, je treba it na tolk in tok kafetkou in usega...in ona gre, pol pa jambra kao da je mogla it dons na sedem kav. :roll: Mislm ok, jst razlikujem med znanci in prijatelji, to je prva stvar in razlikujem med druženjem in visenjem nonstop skupaj, po katerem si hitr nimaš več kej povedat.
ima tud jst veliko znancev, ampak prijateljev zelo malo.In če že, potem dam prednost prijateljem, sigurno pa si ne filam urnika z desetimi kafami in nevem še čim, če mi to ne sede.
je pa taka, da nkol ne more bit sama.Pousod, ampak res pousod more bit nekdo zraven, če to nikedo od njenih dvesto kolegou, je potem mami.nisem jo še vidla, da bi šla u štcuno sama, niti enkrat, pa jo ma sto metrou stran od bajte.nevem, sej je kul, pač če njej sede, ampak kukr vidm ji ne, je sam obsedena z nekom zraven.da ne omenjam, da si prou urnik piše in da se morš zment z njo en tedn prej, da greš lohk čez en tedn na kavo.mislm krneki, fuck pa tak žiulene.
ona pomojem nebi jedla tri dni, če nebi mela nekoga zraven.

In pa še ena druga.V drugem letniku faksa, se sestra še vedno z njo uči, ker se pač ne more sama.ponaulata od piflarije do logičnih predmetou :roll:

po pravic povedan, mene bi razgnal.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov