Sama ven

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 13. Feb. 2009 11:55

Na kosilo ja, na večerjo ne. Res ne vem zakaj ne bi šla sama jest, če nekje hodim in sem lačna. Potem tudi v službi ne bi smel sam na malico po mnenju tistih, ki na to čudno gledajo.
V nabavo, če se le da grem sama, ker pri tem uživam. Sploh, če nakupujem zase.
V kino sem tudi že sla sama, medtem ko v disko ne hodim sama, ampak s fantom, oz. prijateljicami. V disko pa res ne bi mogla sama it, ali zvečer nekam na pijačo. Brez problema pa dopoldan na kavo.
Grem včasih tudi sama v bazen, ali na sprehod, izlet.
Ja jaz sem človek, ki rabi včasih, mir samoto in to je zame uživanje.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 13. Feb. 2009 12:06

Na kavo ali na kosilo grem velikokrat sama in nisem še opazila, da bi kdo čudno gledal. Imam pa vedno zraven knjigo ali pa hodim v kafiče, kjer imajo kup časopisov. Če ima kakšna kolegica slučajno istočasno pavzo, imam rada družbo - vsak dan mi pa ne bi pasalo. Ker imam rada malo časa zase.
Nakupujem tudi najraje sama. Imam svoj okus, ne rabim potrditve, kaj mi paše (kadar jo rabim, si najprej sama ogledam stvar in potem zvlečem tipa, da še on pogleda - točno določeno stvar; ne da bi ga morila ure in ure pomerjanja) Tečno mi je čakati prijateljice pred kabinami za pomerjanje in govoriti "ooo, kako lepo".
Včasih sem tudi potovala dosti sama - ni večjega užitka, kot se potikati po letališčih in skrbeti sam zase. Zdaj že nekaj časa ni bilo priložnosti za to.
V glavnem - zgleda, da sem precej samotarska ... :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 13. Feb. 2009 12:42

Zelo redko se zgodi, da grem sama jest... Če sem kdaj šla, sem šla nekam, kjer ni "čudno", da si sam. No, počasi sem spremenila svoje mišljenje in dognala, da to ni nič drugačnega, nič čudnega. Zdaj mi niti ne bi bil problem it na kosilo sama, ampak je pa res, da če imam na izbiro, da grem z nekom pa da bo ta nekdo na razpolago šele čez eno uro, jaz pa sestradana... Ga raje počakam to uro, kot pa da grem sama jest. Itak pa še doma zelo nerada sama jem.

Na kavo, čaj da bi šla načrtno sama, se zgodi še bolj redko - to bi se zgodilo (se zgodi) le, če si izjemno zaželim posedanja s čajem v roki (oz. če si posebej zaželim tega in tega čaja) - v splošnem primeru se raje usedem na bližnjo klopco in tam razmislim, počakam, kar imam za počakat.

Kino? Ne. V tem primeru pogledam film doma. Še na sprehod ne grem nikoli sama. Se pa spravim sama v šoping brez problema. Včasih mi še bolj paše, da nimam nikogar, da v miru izberem kar mi je všeč, čeprav za čisto končno odločitev običajno rada slišim mnenje.

Ne vem, zgleda spadam med tiste odvisnike od družbe... Sploh me je od nekdaj moril kompleks, da sem šibka, če sem sama. Da s tem, ko sem sama, kažem svojo osamljenost in s tem šibkost in da moram čim bolj pokazati okolju, da za mano stojijo ljudje - da me okolje ne bo požrlo, če bodo videli, da nimam družbe. Pfuj. Zdaj sicer na to gledam vzvišeno, ampak včasih sem se glede tega zares počutila majhno.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 13. Feb. 2009 12:51

Načeloma po lokalih in restavracijah ne hodim sama, ker niti nisem velika pristašica "kofetkanja", niti ni potrebe.
V službi imamo namreč avtomat, kamor gremo na kavo s sodelavkami, svojo potrebo po tem, da sem sama s sabo, pa zadovoljujem najraje doma, v mirnem zavtju svojega kotička in nekje zunaj po lokalih. :)
Jaz sem res zelo zelo rada sama in to potrebujem, ta čas samo zase, vendar to uresničujem drugače, mi ni do tega, da grem ven, med ljudi sama... :?

Če grem na kavo, grem vedno pač zgolj zaradi druženja z nekom, v svojem urniku nimam lukenj, ki bi jih morala potem tko mašit;
se pa spomnim, da sem še v času študija v Lj šla mogoče 5x sama nekam na kavo, ker se pač nisem imela kam dat. :?

Šopingiram pa absolutno najraje sama :wink:
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 13. Feb. 2009 12:55

Js sama ne obiskujem restavracij ali kafičev.. Vedno se kdo najde,da gre poleg..kar se pa tiče šopinga-me ponavadi spremlja sekica, ali pa tip(imam sreco,da se ne pritozuje...ampak rad kej pokomentira),ampak kljub vsemu se se vedno najraje odpravim v šoping sama in si lepo razporedim čas samo zase.. :)
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 13. Feb. 2009 12:57

sama sem že šla jest,ampak pomoje samo enkrat,ker itak skoraj vedno doma jem. pa na kavico sem šla tud enkrat,pa je bla lih ena znanka v tistem lokalu tko da sva se pol mal zaklepetale.
za v kino sem nekaj časa zbirala pogum,ampak na koncu nisem šla,ker bi mi blo pol bedno takoj domov it,da bi pa sama zvečer po enih lokalih hodila mi pa ni :? .
kar se tiče nakupovanja grem najrajši sama.če grem s kolegicami se tooolk zavleče,jest pa že tko nisem šoping frik,tko da če se le da grem sama. isto grem najarajši sama po kakšnih opravkih, tud v savno, k frizerju...
glede potovanj že nekaj časa zbiram pogum, mogoče bom letos res šla.problem je v tem,da bi šla res nekam ful daleč,v čist drugo kulturo,pa kulturni šok (se mi je že enkrat zgodilo) in take stvari...je vseeno fajn imeti en backup s sabo
drugače sem pa tud jest zelo rada sama,ampak najraši doma s kšnim čajčkom,knjigo,filmom in se mal razvajam
Uporabniški avatar
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2005
Kraj: skoraj Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Chica Guapa » 13. Feb. 2009 13:56

Jest nisem šla še nikoli sama, ponavadi nas je več in se odločimo, kam gremo. Če sem pa sama in lačna, si grem pa v trgovino kakšno malico kupit.

Na kavico/čaj pa grem kdaj tudi sama, npr. če kaj čakam in imam res veliko časa, potem grem na pijačo, ampak imam vedno s sabo kakšno revijo ali kaj za fax delat. Drugače bi mi bilo dolgčas :)

Po nakupih pa grem tudi sama, če že ni nobenega drugega zainteresiranega. Hitreje opravim, je pa tudi bolj dogločasno.
HASTA LUEGO
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 13. Feb. 2009 14:24

jez sm pa imela kasni dve leti nazaj cisto poseben fetiš. vsak vikend sm sama hodila na partye zurat oziroma sm se kasni družbi priklopila samo zaradi prevoza, ker mi je najbolj morilo to da morm merkat na koma prijatelje in nakoncu jez nism mela od zura nič. In nakoncu sm ugotovila da je najbolj hudo jet sam si tm kjer teb sede in z folkom ki teb sede ne pa da tričetrt vecera prezivis s prijateljico na skretu !!!!!

drgac pa hodt na pjacko in posod drugm sam cist navaden.

Ampak priznam pa da danes kam sama negrem več k me moj dragi vedno spremlja. Je pa tut res da sm se zurat navelicala... sama nemorm z njim mi pa nekak negrem k se mi neda pol kregat zaradi ljubosumnosti :D
Vessy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Vessy » 13. Feb. 2009 16:30

Sem kr človek samotar, sam na kosilo al pa na pijačo sama pa ne bi mogla it, preveč bi mi blo čudno oz. bi se počutla kot da me vsi opazujejo pa da se jim smilim ˝o boga sama je, kak to da je sama...˝ Edino, da si res vzameš zraven eno fajn zaposlitev, kako fajn stvar za brat al pa kaj.
Shopping sama sploh ni problem, je celo fajn, da maš svoj mir. Drugač sem pa tudi šla 2x na koncert sama v tujino, ko je blo pač organizirano, sam se je folk vseeno čudo, predvsem, ker sn takrat v Milanu bla za 2 dni.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 13. Feb. 2009 16:32

Jaz grem sama na pijačo če moram kje čakat kak prevoz al pa kej podobnega... Usedem se v lokal, in potem berem, čvekam po telefonu ali pa odprem lap-topa in tam kj čekiram. Drugače je pa zame namen kofetkanja pav to, da se dobim z nekiom, in ne vidim razloga zakaj bi šla namenoma sama na kavo. :D

Na kosilo ne hodim sama; če nimam nobenga za zdraven, ponavadi jem doma... Npr na faksu pa tko in tko hodmo vsi skup jest v menzo... :) Ko sem delala, smo šli s sodelavci tut vedno skupaj, med odmorom jest... Ni se mi še zgodilo da bi mogla jit sama... Če bi bla pa lačna, bi pa seveda šla... :D

Telovadit, tečt, v shoping in na sprhode grem velikokrat sama- ali s psom. :razz:

Žurat grem pa ponavadi s klapo, ampak se jih ne držim kot klop, ampak grem rada še mal ven iz kroga in spoznavam okolico.. :)

Jaz nisem tak tip človka da bi rabila vedno koga ob sebi... včasih mi paše bit sama...
*roxy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *roxy* » 13. Feb. 2009 17:14

Skoraj nič ne počnem sama,ker drugače nimam časa za fanta in prjatle,ker delam,najpogosteje združim kavica,šoping,kakšno kosilo.Pa tud nasplošno mam rada družbo ob men.
Velik raje jem doma kot zunaj.V kino tud ne grem,ker se mi zdi odločno predrago,glede na to da na netu use dobiš...
Če pa koga drugega samga vidim kje,pravzaprav tega niti ne opazim.
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Lučkica » 13. Feb. 2009 17:46

v sredji šoli sem bla edina punca v razredu. hodila sem v šolo 60km stran od doma, edina iz mojega kraja. Avtobusi so vozili na vsaki 2 uri in če sem morala biti v šoli ob 10h, sem bila že ob 8.30 tam. sošolci so imeli več avtobusnih linij, zato so hodili kasneje v šolo (vsak rad spi 2 ure dalj...). in tako sem bila sama... takrat sem hodila sama na kavo. vzela časopis in ga brala. Ker nisem imela nobene sošolke in nobene ženske družbe sploh tam kjer sem hodila v šolo, sem tud v shopping hodila sama, sama sem šla v lekarno po test nosečnosti, sama sem šla prvič k ginekologu in tudi v 3. in 4. letniku sem sama štopala vsak dan iz šole domov. srednja šola mi je poleg vsega prnesla tud ogromno samostojnosti. Na katero sem ponosna jaz, moj fant, moji starši in še vsi ostali okoli mene.
V gostilni ne opazim tistih ki so sami (razen kakšnih stalnih pijančkov). In tudi... kaj potem če je nekdo sam?
lady gumica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lady gumica » 13. Feb. 2009 19:15

Ko sem hodila v šolo sem velikokrat šla sama kam jest ali pa na kavo kam sama, če sem morala čakat na kaka predavanja. Včasih se mi je zdelo da me vsi gledajo ampak sem kmal premagala ta občutek. Tudi po nakupih sem in še zmeraj hodim sama. Veliko stvari sem se navadla počet sama. V diskoteko ali pa v kino pa ne grem nikoli sama ker grem pač zarad druzbe tam.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 13. Feb. 2009 19:41

Pri 16ih letih sem bla sama v Londonu in sem se navadla povsod hodit sama. Sicer tud tam nism vedno sama hodila naokol, večinoma pa. V kino, na kosili, kavo. Pa prov fajn mi je blo. Tud zdej grem kdaj sama na kosilo, ne iščem obsedeno nekoga, da bi šel z mano. Na kavo sicer redko, za kino mi je pa škoda denarja sama jit.
Aja, tud na wc hodm sama (razen če mam kateri kej za povedat :D).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
veneficus pupa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a veneficus pupa » 13. Feb. 2009 19:48

ah na kosilo mi sploh ni problem it sama-sem se že navadla, zarad faksa.
na čajčka mi tudi ne bi bil problem it, ker bi si vzela kako knjigo sabo in bi mi bilo čist fino - ampak nekak si nikol ne vzamem časa za to.
za kino sem že gruntala da bi šla kdaj sama - in bom sigurn kdaj šla. ampak ne kak petek, soboto, ko je tam polno folka.
šopingiram ne kej rada, ko pa, pa najraj vzamem fanta sabo, ker mi učas kako tako res hudo cuno povleče iz police, k je js sploh neb vidla. no rada grem pa tud sama - npr. da rabm sam kako kremo iz dm-a, si res uzamm cajt za sprehod po city parku, pa grem še mal u knigarno, pa mal sm pa mal tja...

drgač tud js rabm velik časa zase. ampak se to nekak loč na dva načina. je to, da bi rada bla čiiiiist sama in takrat mi pomaga samo moja postlca pa kak film oz knjiga in nč drugza. takrat mi izhod v kino ne bi pomagu. ob takih momentih če sm uzuni, si skoz govorim, da naj folk že enkat zgine, da zaka so ceste tok poune, da bi js bla rada sama.
je pa drug tip, k pa morjo bit ldje na ulcah, zato da jih lahko opazujm in opazm same lepote tega sveta. ampak morm bit sama, da pač lahko uživam in užijm to :)

aja v tujino še nism šla sama-pa mi ne bi biu problem za kek tri dni..več pa .. a-a. no čeprou nasledn let grem vrjetn na študijsko izmenjavo..ampak to je drgač :)
ja žurat pa tud še nism šla sama. čeprou vedno bolj gruntam, da bi šla enkrat, ker ne poznam nobenga, k bi šou tja k js :) pa ej, šla bi žurat sama, če bi bla stoposto, da nam srečala nobenga k ga poznam. k za ostale mi pa reees dol visi :P

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: prinzessin