rojstni dan

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 27. Mar. 2009 11:13

miteq napisal/-a:Baba smotana, keri. Kako se lahko tako smotano obnašaš? Pa jočeš zaradi takšne stvari... Si res tako krhka oseba, da je dobrobit tvojega vsakdana odvisen od tega, če bo fant šel s tvojo družino jest?

Pusti svojega fanta pri miru in od njega ne zahtevaj stvari, ki mu niso všeč, ne glede na to, kako preproste se tebi zdijo (kosilo s tvojo družino). Tudi tebi ne bi bilo všeč, če bi te on silil s kakšno stvarjo, ki je ne počneš rada.

Bi se strinjala, če Keri ne bi napisala, da se bosta s tem fantom naslednje leto poročila. Očitno je, da gre torej za zelo resno zvezo in da bo najbrž s tem fantom imela otroke. In ja v tem primeru, ta problemček, lahko postane velik problem, če njen mož in oče otrok, ne bo hotel praznovati rojstnega dneva svoje žene in otrok z njenimi starši ...
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 27. Mar. 2009 11:20

Po eni strani fanta razumem, ampak se itak ve, da se za vedno ne bo mogel izogibat stikom s tvojimi. Če si v neki resni zvezi je itak treba pričakovati da prej ko slej se srečaš s starši.
Jaz sovražim družinska kosila, sam pač moram potrpeti.
Poskušaj mu razložiti, da bo to enkrat tolko, in da drugače tako ne gre. Da naj naredi to zate, ne zaradi tvojih staršev.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 27. Mar. 2009 11:28

lorelaj napisal/-a:
miteq napisal/-a:Baba smotana, keri. Kako se lahko tako smotano obnašaš? Pa jočeš zaradi takšne stvari... Si res tako krhka oseba, da je dobrobit tvojega vsakdana odvisen od tega, če bo fant šel s tvojo družino jest?

Pusti svojega fanta pri miru in od njega ne zahtevaj stvari, ki mu niso všeč, ne glede na to, kako preproste se tebi zdijo (kosilo s tvojo družino). Tudi tebi ne bi bilo všeč, če bi te on silil s kakšno stvarjo, ki je ne počneš rada.

Bi se strinjala, če Keri ne bi napisala, da se bosta s tem fantom naslednje leto poročila. Očitno je, da gre torej za zelo resno zvezo in da bo najbrž s tem fantom imela otroke. In ja v tem primeru, ta problemček, lahko postane velik problem, če njen mož in oče otrok, ne bo hotel praznovati rojstnega dneva svoje žene in otrok z njenimi starši ...

Ženska ima težave, ampak ne v zvezi, pač pa pri sebi, v glavi. Kar jaz vidim, je samo to, da ona njega sili v nekaj, kar njemu ni všeč. Ne glede na to, da je pogosto v zvezah, da se fant in punca spoznata s starši drug drugega. To ni razlog, zakaj bi nekdo MORAL to počet, ker je pač večini ostalim normalno. Normalno je tudi veliko drugih stvari (če želiš, ti naštejem), ampak se iz tega ne dela big fuss, če nekomu ni do nečesa.

Iz moškega stališča je ženska izredno smotana, ne upošteva njegovih želja (pa ne mi rečt, da on ne upošteva njenih, ker to ni isto - ona njega sili k obisku!), poleg tega pa dela glede tega takšno zdraho. Na koncu koncev pa je tudi na začetku zveze vedela v kaj se spušča, ampak ji ni bilo čisto nič napačno. Zdaj pa čista zdraha zaradi tega. Dvojna merila, torej.

Ženska nima pojma kaj bi rada, je zmedena, občutljiva in nima niti kančka empatije do svojega fanta, ter ga sili v nekaj, kar mu ni všeč (kot pravim, ne glede na to, da so obiski vsakdanja stvar; če nekomu do nečesa ni, ga ne siliš!).
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 27. Mar. 2009 11:35

^^

Potem tudi on nima kančka empatije, ker ne more razumeti, da je njej pomembno, da gre z njenimi starši enkrat na leto na kosilo. Saj ga punca ne sili v te stvari vsak teden, še več, v nekaj letih zveze nikoli ni obiskal in spoznal njene družine in prijateljev, tako da je sedaj on tisti, ki bi se lahko vsaj enkrat prilagodil njej.
Mislim, da je prav da o tem razmišlja, pred poroko, ker verjamem, da bi to znal biti kasneje v njunem živeljenju velik problem. Če ne drugega, je vsaj ugotovila, da se z njim (očitno) ne da sklepat kompromisov, ti pa za zvezo so pomembni, pa reci kar hočeš.
Pa še to, kako naj bi preden se je spustila z njim v zvezo, vedela, da tip tudi po nekaj letih in pred poroko, ne bo hotel iti na večerjo z njeno družino? Parnterja ponavadi predstaviš takrat, ko je že resno, vsaj jaz delam tako in sem recimo fanta predstavila šele po enem letu. V tem primeru bi lahko šele po enem letu izvedela, da fant NIKOLI ne bo hotel preživljati časa z njeno družino ... Tako da tega ne moreš enačiti z npr. kajenjem ali popivajem, ko res lahko rečeš, da je baba smotana, saj je že prej vedela kakšen je in bo njen partner ...
Zadnjič spremenil lorelaj, dne 27. Mar. 2009 11:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 27. Mar. 2009 11:36

Jaz pa tule zaznam trohico humorja. :D

Nismo več otroci, pubertetniki in nismo zaviti v vato. Občasno počnemo stvari, ki nam niso pogodu. V službi, na faksu, za družino, za partnerje. To je del življenja in del odraščanja. Prilagajanje, kompromisi in vse ostalo je del "normalnosti". Če tega nimaš vsaj za silo osvojenega si razvajen otrok, ne pa mlad odrasel človek.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Picaboo » 27. Mar. 2009 11:50

Joj kok je zdej fant bogi, ker ga njegova punca "sili", da preživi njen rojstni dan z njenimi starši! Mislm a ga lahko sili še v kaj hujšega?! :roll: Najbrž bo mel nočne more zdej ceu lajf zarad tega!

Življenje je pač tako, da vedno in povsod ne more biti vse po tvoje, da kdaj pa kdaj moraš tud naredit kakšno neprijetno stvar! In če se njemu zdi kosilo z njenimi starši zdej tak problem, ne vem kako se on spopada z drugimi težavami v življenju..se kar skrije? ali trmari kot mali otrok, da tega pa že ne bo naredu?! Odraslo, res.
In tukaj, ko se očitno res ne gre za tisto kosilo s starši (nisem zasledila, da bi bili v kakem sporu) ampak za to, da ni pripravljen na košček kompromisa. In mu več pomeni, da obvelja njegov prav kot pa to, da ti bo uničil rojstni dan. Egoistično.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 27. Mar. 2009 12:11

Bla bla bla, zdaj ste vse glasne, ko fant nekaj ne počne, kar bi punca rada. Če bi se pa oglasil kak fant in jamral, kako njegova punca noče početi teh in onih stvari, kljub temu, da so normalne za večino ostalih ljudi, pa bi vse zagovarjale punco. Ne me bullshitat, no.

In, lorelaj, sem napisal, da je drugače, če ti nekoga v nekaj siliš; to ne pomeni, da tisti drugi nima empatije do tebe, pač pa samo ne počne stvari, ki je pač ne počne rad.

Kaj tukaj ni razumljivo? Ženska je pač smotana, zaradi že vseh naštetih stvari v prejšnjem postu. Zaradi tega se vas drži stereotip, da komplicirate zaradi trivialnih zadev. Pa seveda nič proti tistim, ki vsaj približno razumejo tipa.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Mar. 2009 12:15

miteq, a ti torej za svojo punco nikoli ne narediš nečesa zgolj zato, ker njej stvar veliko pomeni?

Jaz drugače nisem niti zagovornik tega, da mora par vse počet skupaj, niti tega, da mora tip vse narest za punco in jo nonstop nosit po rokah, drugače je že nima rad (pravzaprav mi grejo kar kocine po koncu, ko takšne izpade berem po forumu), ampak obstaja pa ena ogromna siva cona med tem, da je fant navadna copata in tem, da je egoist, ki bo v življenju vedno počel samo tisto, kar je njemu všeč, ne glede na to, koga s tem prizadane.
Meni gredo ti slednji ljudje blazno na živce. Sploh ne samo kot partnerji, ampak tudi kot prijatelji, ki si ne vzamejo enega večera za prijatelja, ki praznuje rojstni dan, očetje, ki nikoli ne pridejo na otrokov nastop v glasbeno šolo, vnuki, ki le z namrgodenim obrazom pridejo obiskat svojo babico,... pa nam je vsem jasno, da babica vsakič obuja iste spomine iz mladosti, otrokov prvi nastop na violini pa bo slišat kot spopad med potepuškimi mački, ampak guess what, it's not all about you. Samo škoda, da to ljudje ponavadi prepozno dojamejo.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 27. Mar. 2009 12:15

:roll:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 01. Dec. 2010 18:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 27. Mar. 2009 12:22

....
Zadnjič spremenil keri, dne 28. Okt. 2009 11:04, skupaj popravljeno 1 krat.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 27. Mar. 2009 12:46

:?
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 01. Dec. 2010 18:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Mar. 2009 12:57

Na to pa sploh še nisem pomislila, da je lahko to povezano s tem, da je tip edinec. Pa se mi sliši kar logično.
Ker v bistvu je res, jaz prihajam iz precej velike družine (nas je 6) in sem pač navajena tega, da me stalno nekdo nekaj fehta :) . Tudi sicer smo precej povezana družina, tako da je popolnoma jasno, da bom starše obiskovala, ko bom velika :)

Pri tistih, ki prihajajo iz bolj "sodobnih" družin pa res opažam, da so čisto zaprepadeni, kadar jih doleti kakšna družinska obveznost :)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 27. Mar. 2009 12:58

udi.
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 01. Dec. 2010 18:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 27. Mar. 2009 13:28

mene zanima kako bo izgledala vajina poroka? se bosta poročila nekje na samem brez povabljenih al se bo on takoj po obredu odstranil nekam na samo,da mu ne bo treba slučajno kakšno besedo s tvojimi spregovorit :gruebel:
drugač pa jest vidim kle en paradoks. recimo,da si večina, ko odraste želi ustvariti svojo družino- imeti partnerja in otroke. mnogim je sploh starševstvo nekaj kar si res želijo v življenju, potem ko pa otrok odraste pa nimajo niti možnosti spoznat otrokovega partnerja, starša njihovih vnukov?kje je potem sploh point družine?
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 27. Mar. 2009 13:31

miteq napisal/-a:Bla bla bla, zdaj ste vse glasne, ko fant nekaj ne počne, kar bi punca rada. Če bi se pa oglasil kak fant in jamral, kako njegova punca noče početi teh in onih stvari, kljub temu, da so normalne za večino ostalih ljudi, pa bi vse zagovarjale punco. Ne me bullshitat, no.

In, lorelaj, sem napisal, da je drugače, če ti nekoga v nekaj siliš; to ne pomeni, da tisti drugi nima empatije do tebe, pač pa samo ne počne stvari, ki je pač ne počne rad.

Mah, isto bi napisala, če bi to vprašanje zastavil tip. Na živce mi gre, da stalno posplošujete, kako smo vse punce na strani punc. To sploh ni res. Meni se zdi, da je večina bab preveč razvajenih in egoističnih, ampak v tem primeru se mi zdi odziv Keri popolnoma normalen. Tudi jaz ne vem kje si prebral, da svojega fanta sili v karkoli. Tukaj ne gre za brezvezno kompliciranje, ampak zato, da imata popolnoma nasprotno stališče in razmišljanje o zelo pomembni stvari, ki bo kasneje gotovo vplivala v njun odnos in vzgojo. Sploh ne vem kako da nekateri ne razumete, da gre ne gre samo za resno zvezo, ampak za resno zvezo z nekom, s katerim želi preživeti skupaj vse življenje. In če se spustim na tvoj nivo, zaradi takih kot si ti, potem ljudje posplošujejo, da moški ne znajo ločiti med tem kar je pomembno in kar ne.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]