rojstni dan

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 25. Mar. 2009 15:39

Konkreten nasvet: vzemi pot pod noge do njega, začni pogovor, ko bo spočit in relativno stabilne volje in ga človeško, nič posiljujoče ali izsiljujoče, vprašaj, ali si je mogoče premislil glede prihoda na tvoje praznovanje. Ne igraj žrtve, ne histeriraj in ne igraj užaljene princese, ne postavljaj ultimatov in ne sevaj energije 'če ne prideš, greva v tem trenutku narazen'. Povej mu, da si zelo želiš, da bi prišel in da se boš potrudila, da mu ne bo nerodno in se bo v vaši družbi počutil dobro, poudari, da bodo vsi veseli, če pride in mu povej, da predlagaš, da gresta dan prej ali kasneje tudi vidva na večerjo - sama. Povej, da bo srečanje kratko, da ne bo postalo stalnica in da če ne drugega, bo dobro jedel. Mogoče mu je treba stvar malce približati - ja, kot otroku, žal, ampak včasih imamo ljudje neke neracionalne strahove ali celo odpor do določenih ritualov in v svoji glavi sklenemo, da se tega mi pač ne gremo in v vsem času vztrajanja že 10x pozabimo, zakaj točno se temu izogibamo. Pač - vsi igramo neke vloge, njegova je pač ta, da kljubuje.

In če ne bo za stvar, začni premlevati kako naprej. Do takrat pa dobro voljo na obraz, vse se lahko obrne :wink:
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 25. Mar. 2009 19:25

....
Zadnjič spremenil keri, dne 28. Okt. 2009 11:01, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 25. Mar. 2009 22:06

Joj res grozna situacija.

V glavnem keri sporoči kako bo...mi smo s tabo! :)
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 26. Mar. 2009 20:06

Ljubaaa :bussi:, sm tudi je kumej zdej vidla to temo!

Mene bi tudi to bolelo, da se mi tip tko obnaša. Joooj, upam, da use urediš in da se bo nehal trmit in naredu to zate in ti s tem dokazal ljubezn! Joooj, pa kaj ti tipi res morjo use tku zakomplicirat al kaj??? No, poročaj kaj bo! Pa me zanima, kdaj točno maš r.d. :oops:
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 26. Mar. 2009 22:29

Baba smotana, keri. Kako se lahko tako smotano obnašaš? Pa jočeš zaradi takšne stvari... Si res tako krhka oseba, da je dobrobit tvojega vsakdana odvisen od tega, če bo fant šel s tvojo družino jest?

Pusti svojega fanta pri miru in od njega ne zahtevaj stvari, ki mu niso všeč, ne glede na to, kako preproste se tebi zdijo (kosilo s tvojo družino). Tudi tebi ne bi bilo všeč, če bi te on silil s kakšno stvarjo, ki je ne počneš rada.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 26. Mar. 2009 23:03

^^
miteq če bi mal bolj globje razmislu o zadevi ne bi takihle bedarij pisu.
Ok sej vem da smo si ljudje različni, poskušam razumet to, sam ne vem no..a tebe pa ne bi motil če bi tvoja izbranka zavračala tvojo družino in prijatelje?
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 27. Mar. 2009 0:12

ŽuŽa napisal/-a:^^
miteq če bi mal bolj globje razmislu o zadevi ne bi takihle bedarij pisu.
Ok sej vem da smo si ljudje različni, poskušam razumet to, sam ne vem no..a tebe pa ne bi motil če bi tvoja izbranka zavračala tvojo družino in prijatelje?

Ne, ne bi me pretirano.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 27. Mar. 2009 0:17

miteq napisal/-a:Baba smotana, keri. Kako se lahko tako smotano obnašaš? Pa jočeš zaradi takšne stvari... Si res tako krhka oseba, da je dobrobit tvojega vsakdana odvisen od tega, če bo fant šel s tvojo družino jest?

Pusti svojega fanta pri miru in od njega ne zahtevaj stvari, ki mu niso všeč, ne glede na to, kako preproste se tebi zdijo (kosilo s tvojo družino). Tudi tebi ne bi bilo všeč, če bi te on silil s kakšno stvarjo, ki je ne počneš rada.

o fak! :roll:
zdejle je najlažje govort ja, sam ko pa pridš dam do te točke, da tvoja predraga noče met nobenga oprauka s tvojo familijo in to BREZ RAZLOGA, potem verjamem, da bi prec postal drugačnega mnenja.
In valda, nekaterim pač pomenijo določene stvari veliko in še več in če meni določena stvar, ki je mimo grede čist ena banalna in neb nbenmu krona z glave padla če bi jo naredu / se je udeležu, pomeni veliko, ne bom šla kar tako mimo tega.
itak pa ja, ubogo fante, joj kok mu teži, joj kolk ga sili, joj joj joj kakšna baba je keri ej :roll: ma dej no, a si sploh prebral kar si napisal?
in tole usekakor ni opravičljivo, ampak skrajno grdo, ker očitno njeno familijo tretira kot nekej kužnega al kaj?in kaj bo potem naprej, ko pridejo otroci, skupna praznovanja, itn?Bo sama praznovala s starši, on se bo pa skrival tist čas? :roll:
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 27. Mar. 2009 0:43

sam res. sej mu ni rekla, da nej gre na morje sam z njenimi tastarimi. Njemu bo vseskupaj vzelo dve uri, njej bo pa to pomenilo zelo veliko. Če mu že ni v veliko veselje, naj se vsaj "žrtvuje".
Meni nebi bilo vseeno, če bi mi fant to naredil...
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 27. Mar. 2009 9:30

keri kako pa tvoji starši gledajo na to? Kaj pravijo na to, da se boš poročila z njim, oni pa ga sploh ne poznajo? Ne vem za tebe, zase pa lahko rečem da ne bi bili glih navdušeni nad mojo poroko, če ne bi sploh poznali mojega fanta.

Kako si pa tvoj fant razlaga tole? A živi v pravljici, da se bo poročil z njemu najboljšo žensko, staršev pa ni treba poznati? Kako bo, ko bodo otroci? Mislim no, ne vem če je tvoj tip dovolj zrel za poroko! Ne more kar tako živeti v iluziji.

To pa, da se neprijetnim stvarem na veliko izogiba? A je to en zrel človek? Nisem starejša oseba, ki lahko govori o življenskih izkušnjah, lahko pa rečem, da se je treba v življenju za marsikaj žrtvovati, marsikaj požreti in če tvoj tip ni pripravljen za svojo življensko sopotnico, bodočo matero njegovih otrok nekaj narediti, potem mislim, da on ni pravi zate. Oprosti keri, ne zameri, ampak tako jaz gledam od tukaj.

Vem, da se gre za eno kosilo, ampak če je v dveh letih samo na bežno spoznal tvoje starše in jih niti nima namena bolje spoznati, potem tu ne gre za eno nedolžno kosilo, ampak je problem dosti večji.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 27. Mar. 2009 9:47

......
Zadnjič spremenil keri, dne 28. Okt. 2009 11:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2009
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a piškotek* » 27. Mar. 2009 10:10

Recimo da se poročita in imata otroke, kaj nebo nikoli peljal otrok k babici/dedku?
(s)mej se
Uporabniški avatar
brunett
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a brunett » 27. Mar. 2009 10:11

Js tut mislim da taka veza ne more imet neke perspektive. Zame to ni resnost, ce nekoga ljubis je precej logicno da zelis da on postane del tvojega sveta in prav tako si ti zelis postati del njegovega. Imela sem podobno izkusnjo pa tut nism dost hitro skapirala da deckotu ocitno ze ni velik do mene. On je sicer hodil k meni domov, ni pa me zelel spoznati s svojimi starsi. In vedno ko sem nacela to temo je imel nek beden izgovor. Cez cas, ko sva nehala mi je postalo jasno v cem je bla fora.

Med tem ko zdej z fantom(sicer tut zivima skupi) hodiva izmenicno na kosila k mojim, njegovim, moji babici... In ni ne z moje ne z njegove strani popolnoma nobenega problema ali odpora glede teh stvari ker se tut dobro razumemo.

Ce so starsi od partnerja kul se toliko boljse, ce pa niso gres pa zaradi partnerja tja, ker so to le njegovi starsi in so zasluzni da je tvoj partner taksen kot je.

Keri good luck, upam da bos zadevo resla tko kot bo najboljs zate. Ce bo tvoj fant vztrajal na svojem dobro premisli ce je on to kar si zelis v zivljenju. :?
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 27. Mar. 2009 10:16

keri
Mogoče se je kaj zgodilo zaradi česar so se mu tvoji zamerli?
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 27. Mar. 2009 10:46

.....
Zadnjič spremenil keri, dne 28. Okt. 2009 11:03, skupaj popravljeno 2 krat.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov