rojstni dan
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
jullia_ napisal/-a:ampak guess what, it's not all about you. Samo škoda, da to ljudje ponavadi prepozno dojamejo.
No, pa vidiš, da deliš mnenje z mano. "It's not about me" bi si lahko rekla tudi keri in ne obremenjevala tipa z spoznavanjem družine. Razumeš? Ona je preveč egocentrična in želi, da fant počne stvari, ki mu niso všeč.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Mislim da eno kosilo, ni neka velika kaprica.
V zvezi se je potrebno prilagajat. Če se ona njemu, se lahko tudi on njej vsakotolko.
V zvezi se je potrebno prilagajat. Če se ona njemu, se lahko tudi on njej vsakotolko.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
miteq napisal/-a:jullia_ napisal/-a:ampak guess what, it's not all about you. Samo škoda, da to ljudje ponavadi prepozno dojamejo.
No, pa vidiš, da deliš mnenje z mano. "It's not about me" bi si lahko rekla tudi keri in ne obremenjevala tipa z spoznavanjem družine. Razumeš? Ona je preveč egocentrična in želi, da fant počne stvari, ki mu niso všeč.
Torej je tvoja rešitev naj ona neha težit.
Pa, če je to ena izmed redkih stvari, ki ga prosi? Kolikor razumem mu ne teži, da se ne druži z njeno družino. In fact, njeni mami ni prav, da se tako obnaša do nje. Pa ga punca brani. Niti ji ni prav, da jo pripelje do konc dvorišča (kot kak 15 letnik), ampak je tiho. Ne samo to. Ona se komot druži z njegovo družino (čeprav očitno niso super Disney šravljica) in kolegi, on pa tega ni pripravljen počet.
Dejmo, za trenutek realno preceni zadevo in nehaj samo tipa branit. Niso vsi tipi enaki in niso vse babe enake. Raje povej kaj konstruktivnega z moškega stališča. Kako pa dobit tule win-win situacijo?
Imaš, da me vikaš!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
miteq napisal/-a:jullia_ napisal/-a:ampak guess what, it's not all about you. Samo škoda, da to ljudje ponavadi prepozno dojamejo.
Se ne strinjam popolnoma, ker tukaj v resnici je "about keri", glede na to, da je njen rojstni dan
In če postavim stvar na tehtnico, mi njena stran prevaga. Sam vidiš, da ji to rojstnodnevno praznovanje ogromno pomeni. A misliš, da bi tipa pol toliko prizadelo, če bi na kosilo prišel, kot bo njo, ker ga ne bo?
Mislim si pač, da je potrebno najt neko ravnovesje med tem, da ustrežeš vsaki muhi in tem, da ti dol visi za puncine/fantove želje. Itak je malo iluzorno pričakovat, da boš v življenju počel samo stvari, ki so ti všeč. A ni?
Pa nisi mi odgovoril, btw A nikoli ne narediš stvari, ki ti ni všeč, pa bi s tem razveselil punco?
-
miteq - Kofetarica
trapa napisal/-a:miteq napisal/-a:jullia_ napisal/-a:ampak guess what, it's not all about you. Samo škoda, da to ljudje ponavadi prepozno dojamejo.
Torej je tvoja rešitev naj ona neha težit.
Pa, če je to ena izmed redkih stvari, ki ga prosi? Kolikor razumem mu ne teži, da se ne druži z njeno družino. In fact, njeni mami ni prav, da se tako obnaša do nje. Pa ga punca brani. Niti ji ni prav, da jo pripelje do konc dvorišča (kot kak 15 letnik), ampak je tiho. Ne samo to. Ona se komot druži z njegovo družino (čeprav očitno niso super Disney šravljica) in kolegi, on pa tega ni pripravljen počet.
Dejmo, za trenutek realno preceni zadevo in nehaj samo tipa branit. Niso vsi tipi enaki in niso vse babe enake. Raje povej kaj konstruktivnega z moškega stališča. Kako pa dobit tule win-win situacijo?
Kakšna win-win situacija? Včasih preprosto ni win-win situacij v življenju. Na zadevo gledam popolnoma preprosto in brez kompliciranja, kot bi moral vsak moški (in tudi verjetno počne) - on nekaj ne mara, kar je povedal že na začetku zveze (če ona to ni tako dojela, si je sama kriva, ker se slepi), ona pa ga sedaj za to stvar ravno prosi. Kaj tukaj ni razumljivega? Se on ne prilagaja zadosti? Bi se moral? Bi ona morala biti bolj uvidevna do njega? Za trenutek preprosto odmisli dejstvo, da gre samo za eno kosilo oziroma za spoznavanje staršev, in premisli, če je normalno da nekoga v nekaj siliš, kljub temu, da je on odločno proti in da še na koncu vse skupaj zameriš? Meni se to ne zdi zdravo. Ženska paničari, ker vidi, da ne more pri tipu vse doseči, sedaj jo pa to žre. Rada bi ga spremenila, je pa pri njem naletela na gluha ušesa.
Situacija je popolnoma jasna, vprašanje je le, če še kdo drug premore kanček empatije in si predstavlja kako bi bilo, če bi ga partner silil k nečemu, česar ne mara.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
-
miteq - Kofetarica
jullia_ napisal/-a:miteq napisal/-a:jullia_ napisal/-a:ampak guess what, it's not all about you. Samo škoda, da to ljudje ponavadi prepozno dojamejo.
Se ne strinjam popolnoma, ker tukaj v resnici je "about keri", glede na to, da je njen rojstni dan
In če postavim stvar na tehtnico, mi njena stran prevaga. Sam vidiš, da ji to rojstnodnevno praznovanje ogromno pomeni. A misliš, da bi tipa pol toliko prizadelo, če bi na kosilo prišel, kot bo njo, ker ga ne bo?
Mislim si pač, da je potrebno najt neko ravnovesje med tem, da ustrežeš vsaki muhi in tem, da ti dol visi za puncine/fantove želje. Itak je malo iluzorno pričakovat, da boš v življenju počel samo stvari, ki so ti všeč. A ni?
Pa nisi mi odgovoril, btw A nikoli ne narediš stvari, ki ti ni všeč, pa bi s tem razveselil punco?
Verjamem, da njej pomeni ta rojstnodnevna zabava veliko... Verjamem pa, da njemu prav tako pomeni veliko to, da se ne želi udeležit te zabave. Katera stvar je torej za koga bolj pomembna, te sprašujem? Ženska? Moška? Zdravo gledano, bi rekel, da moška. Zakaj? Ker je on tukaj teroriziran z njene strani in se ona ne more sprijazniti z njegovimi željami, kljub temu, da ji je že dal na začetku zveze vse skupaj vedet.
In če bi že rada moj odgovor na tvoje vprašanje... Velikokrat naredim za punco stvari, tudi takšne, ki mi mogoče sprva niso pogodu. Pri stvareh, za katere pa resnično velja, da jih nerad počnem, pa seveda ne odstopam.
EDIT: typos
Zadnjič spremenil miteq, dne 27. Mar. 2009 14:23, skupaj popravljeno 1 krat.
-
trapa - Kofetarica
Torej, če izvzamem mačizem: punca se mora odločit ali bo vztrajala pri tem, da je njegova copatka (ker se on itak ne misli prilagajat), ali bo šla, ker je tole kosilo samo "cherry on top".
Sem sicer upala, da se bo lahko s tipom zmenila, a imam tudi jaz zadnje čase občutek, da tule kompromis ne bo mogoč. In bo morala ali igrat po njegovih pravilih ali iti.
Se strinjam, nihče izmed nas nima pravice nikogar silit, da je nekaj kar ne želi biti. Nimamo pravice nikogar spreminjat. Imamo pa pravico povedat kaj nas moti, pričakovat kompromis, prilagajanje in popuščanje a, če vidiš, da ne gre... se moraš odločit. Ugotovit koliko si pripravljen žrtvovat za zvezo in se zavedat kaj lahko zgubiš, če ostaneš ali greš.
Sem sicer upala, da se bo lahko s tipom zmenila, a imam tudi jaz zadnje čase občutek, da tule kompromis ne bo mogoč. In bo morala ali igrat po njegovih pravilih ali iti.
Se strinjam, nihče izmed nas nima pravice nikogar silit, da je nekaj kar ne želi biti. Nimamo pravice nikogar spreminjat. Imamo pa pravico povedat kaj nas moti, pričakovat kompromis, prilagajanje in popuščanje a, če vidiš, da ne gre... se moraš odločit. Ugotovit koliko si pripravljen žrtvovat za zvezo in se zavedat kaj lahko zgubiš, če ostaneš ali greš.
Imaš, da me vikaš!
-
miteq - Kofetarica
No, saj veš, da ima tudi prilagajanje svojo mejo. Kje je ta meja v njuni zvezi, tega ne vem. Vem samo, da je zlobno pričakovat od nekoga, da ostopi od stvari, ki so mu verjetno najmanj po godu.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Pa kva teb ni jasn?! Non stop nabijaš, da ga sili v nekaj kar mu ni všeč! Mislš, da nam je v življenju zmeri vse všeč in da delamo zmeri sam to, kar nam paše?! Kje ti živiš? V realnem svetu očitno ne!
Povabla ga je na kosilo z njeno družino, za svoj rojstni dan, on ne želi pridet, ker noče/ne misl met opravka z njenimi in se tud ne želi o tem pogovarjat. In kako nej bi blo zdej po tvoje? Pač je 'odkrila' en del njega, ki ji ni všeč in ne ve, če to lahko sprejme. Kam pa prideš, če sta oba v zvezi taka, da enostavno rečeta 'ne me silit, ker to pa men ni všeč in tega ne bom naredu/nardila'??? Prov daleč ne. Včasih je treba pač za dobrobit zveze narest tud kej, kar ti ni všeč, jebat ga, al pa tvoj partner ni lih prov srečn s tabo. A ne štekaš, da se ne gre sam za kosilo, ampak da on zavrača en pomemben del nje in da to zna v življenju zlo zakomplicirat zadevo, če bosta skupi, imela družino...Mislm, a res ne vidš dlje k en meter pred sabo, da znaš nabijat sam, da kako ga ona sili v neki in kako je smotana in zatežena in ne vem kva še vse
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
miteq - Kofetarica
Yazmeen napisal/-a:A ne štekaš, da se ne gre sam za kosilo, ampak da on zavrača en pomemben del nje
"Kua mi ni jasn?"
Ona prav tako zavrača en pomemben del njega. Ne "štekaš"?
-
trapa - Kofetarica
^^Bi rekla, da se je miteq nerodno izrazil in preveč napadel keri, a ima v svojem bistvu prav. Postavi se za trenutek v kožo tipa. Recimo, da bi tebe silili v nekaj, kar ne maraš. Recimo, da bi te partner silil v to, da se zakadiš z njim in njegovo družbo. Ker je to jako povezujoče in to itak vsi počnejo. Ali pač, karkoli česar ti ne bi počela niti pod razno.
Kakorkoli obrneš: kdo sem jaz, kdo si ti, da lahko od nekoga zahtevaš, da se spremeni?
Keri tega ni zahtevala, je pa razočarana, da se tip ni sposoben prilagajat. A prav v njenem zadnjem postu se skriva vse skuaj: tip ne prenese avtoritete in igra po svojih pravilih. Če to komu ni prav lahko spoka. Seveda se je nekoliko prilagodil njej in njenim željam, a zna bit, da je to to. In če je to to jekeri pred težko odločitvijo. Se je pripravljena še prilagajat in podrejat zavoljo skupne prihodnosti? Bo čez 20 let, če ostane stanje nespremenjeno, še zadovoljna? Ali po tihem skozi upa, da bo vse drugače?
Kakorkoli obrneš: kdo sem jaz, kdo si ti, da lahko od nekoga zahtevaš, da se spremeni?
Keri tega ni zahtevala, je pa razočarana, da se tip ni sposoben prilagajat. A prav v njenem zadnjem postu se skriva vse skuaj: tip ne prenese avtoritete in igra po svojih pravilih. Če to komu ni prav lahko spoka. Seveda se je nekoliko prilagodil njej in njenim željam, a zna bit, da je to to. In če je to to jekeri pred težko odločitvijo. Se je pripravljena še prilagajat in podrejat zavoljo skupne prihodnosti? Bo čez 20 let, če ostane stanje nespremenjeno, še zadovoljna? Ali po tihem skozi upa, da bo vse drugače?
Imaš, da me vikaš!
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
tale debata tuki ne pelje čist nikamr oz. se vrti sam še okol tega kva je blo prej, kura al jajc...
jst zastopm oba, in keri da ji zadeva, o kateri je načela temo velik pomen in njenga tipa, da je njemu pa to no-go... zdej je sam vprašanje če oz. kdo bo popustil... pa mal je treba premislt, ali oz. kolk se lohk eden ali drugi spremenita v "korist" partnerja al je to čist nemogoče... in če je nemogoče, a lahko živita en z drugim in pogledata prek teh svojih tabujev in principov ali je bolje da gresta narazen
jst zastopm oba, in keri da ji zadeva, o kateri je načela temo velik pomen in njenga tipa, da je njemu pa to no-go... zdej je sam vprašanje če oz. kdo bo popustil... pa mal je treba premislt, ali oz. kolk se lohk eden ali drugi spremenita v "korist" partnerja al je to čist nemogoče... in če je nemogoče, a lahko živita en z drugim in pogledata prek teh svojih tabujev in principov ali je bolje da gresta narazen
The secret of success is consistency of purpose.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Jst ne pravm, da se pa on zdej MORA spremenit, ker ona to želi. Ampak men je čist jasno, da je to njo prizadel, da je razočarana zarad tega, ker je pač dojela, da tip, ki želi bit njen mož in oče njenih otrok, ne misl met opravka z njeno družino. Plus to, da če njemu neki ne paše, pač velja pravilo, da tega ne bo naredu in konc debate. K da je tri leta star otrok no! Sj ni sam v tej zvezi...če se pa tko njemu zdi prov, pa pol nej bo res sam.
Me je pa to zmotil, da je miteq keri pač enostavno označil za egocentrično, smotano in vse možno, ker ga v neki sili. Pa ga sploh ne sili, pač jo je to prizadel.
Me je pa to zmotil, da je miteq keri pač enostavno označil za egocentrično, smotano in vse možno, ker ga v neki sili. Pa ga sploh ne sili, pač jo je to prizadel.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
miteq - Kofetarica
trapa napisal/-a:^^Bi rekla, da se je miteq nerodno izrazil in preveč napadel keri
Ja, res je. Ampak kaj naj, ko pa mi določena mnenja ljudi enostavno dvignejo pritisk, kljub mojemu stoičnemu pogledu na življenje.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov