rojstni dan

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 24. Mar. 2009 21:29

...
Zadnjič spremenil keri, dne 28. Okt. 2009 10:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 24. Mar. 2009 21:35

js nimam pametnega nasveta ker ga razumem, in pravzaprav razmisljam podobno kot on :D moj me hoce vlacit na neka druzinska srecanja da bi spoznala njegove tete v nevemkerem kolenu, in neke sestrice in vsega in svasta ampak mene milo receno vsi ti ljudje sploh ne brigajo :D starse bi ze hotla mal spoznat, da mal vidim iz kake druzine je, ampak bi mi blo vseen ce jih ne bi...zato tut js njemu nekako ne omogocam stikov z mojimi - v enem letu kar sva skupi in celo ze skoraj ves cas ziviva skupaj, se vidijo samo takrat ko pride po mene, 1x na 14 dni po 3 minutke...pa sej moji so ful vredu in bi se lepo razumeli, sam men tut ni jasno ta neka huda zelja po spoznavanju fantov in starsev?! razumem ko si mlad in nimas kje drugje bit kot doma, ampak kasneje... ne vem, je tut odvisno od odnosov v druzini in do druzine (mi recimo ful nismo povezani kot druzina). s kolegi njegovimi se pa rada druzim, ker bi mi bli vsec tut ce ne bi bli njegovi kolegi (in ne apriori pac ker so njegovi kolegi...).

drugace pa nasvet tebi, ne delaj prevelike drame iz rojstnega dneva ker vidis da ti samo skodi (ti se sekiras, oni se ne...). vzemi si to kot en navaden dan, prezivi ga s svojo druzino in se mej fajn, s fantom pa se kasneje pojdita na vecerjo..ma res ne vem, js se nebi zarad takih reci tok sekirala. sam ja, verjamem da je tezko ce se ti res zdi tok pomembno...sam res pomisl, a je vredno? ;) v zvezi sta dejansko pomembna samo vidva. rojstni dan je pa dan kot vsak drug. :)
Zadnjič spremenil red_rose, dne 24. Mar. 2009 21:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 24. Mar. 2009 21:36

Hm čudno, takšne reakcije oziroma obnašanja si pa ne znam razložit. Ma mogoče kakšne slabe izkušnje glede tega? Al kakšen razlog sploh ima poleg tega da jih pač ne želi poznati? Ok bi razumela nekak če se ne bi razumel s tvojimi, da bi bili res na bojni nogi, sam kr tkole iz nič pa tud ne vem zakaj noče it. Sej če gre na eno kosilo še ne pomeni, da bo zdej skos v stikih s starši, enkrat bi se pa res lahko ˝žrtvoval˝.

Ok ne bom ga zdej obsojala ker ne poznam celotne zgodbe, niti ne vem kaj se dogaja v njegovih mislih, sam se mi zdi res čudno vse skupi, glede na to, da ti hodiš na vsa srečanja njegove družine, poznaš prijatelje...nekam čudno a ni?
Mogoče ma pa sam grozen strah pred taščo in tastom :P .

Kej druzga kot pogovor še in še ti res ne znam svetovati; jst bi pomoje kr vztrajala no, čeprov odločitev je res njegova.

Drugač pa ne smeš obupat in kr lepo praznuj svoj rojstni dan, boš vidla da bo lepo :) .

red_rose mene recimo bi pa motilo, da moj fant ne bi hotel poznati moje družine. Ne vem no, sem ful navezana nanje in bi me bolelo to zavračanje. Itak pa to ne pomen, da more zdj non stop bit v stiku s starši, hodit na vsa srečanja sorodnikov..sam sem pa tja, recimo za rojstni dan bi si pa že lahko uzel 2 urici.

Aia pa sam še tole: tud sama bolj nerada hodim na družinska srečanja od mojga fanta, na dost sploh ne grem :P , ampak ko grem mi pa tud ni hudga no.
lutkica*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lutkica* » 24. Mar. 2009 21:49

Meni bi tudi bilo hudo, če bi fant reagiral na ta način in ne bi hotel spoznati mojih. Po drugi strani pa sem tudi jaz mojemu težila, da me ne zanimajo njegovi starši, da ne hodim z njimi itd., preden sem jih spoznala, ampak to samo zato, ker sem oba poznala na videz in se mi je zdelo, da bosta vihala nos nad mano. ker da za njegovo mamo itak nobena ne bo dovolj dobra za njenega edinca. :) tako da, mogoče ti noče priznati, in ma slabe izkušnje od prej, ali je pa negotov.

Sicer pa, če pogledaš z njegove strani, ni še niti spoznal nobenega od staršev, na kosilu pa bi padel v neko družinsko okolje, v katerem se verjettno ne znajde dobro. tako da moraš upoštevati, da verjetno predvideva, da mu bo nelagodno. ampak če tebi to toliko pomeni, bi pomoje lahko malo potrpel.
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 24. Mar. 2009 21:50

...
Zadnjič spremenil keri, dne 28. Okt. 2009 10:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 24. Mar. 2009 21:57

...
Zadnjič spremenil keri, dne 28. Okt. 2009 10:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 24. Mar. 2009 21:58

^^Keri ja tud men so na pamet padle čist take običajne zadeve, pač obiski, kakšni taki dogodki..ne vem no, mogoče pa tvoj tip preveč komplicira? Al pa ima res občutek, da ga ne marajo..čeprov če mu nikoli niso dal povoda zato res ne razumem.

Upam, da se use uredi tako kot je treba no.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 24. Mar. 2009 21:59

ŽuŽa napisal/-a:red_rose mene recimo bi pa motilo, da moj fant ne bi hotel poznati moje družine. Ne vem no, sem ful navezana nanje in bi me bolelo to zavračanje. Itak pa to ne pomen, da more zdj non stop bit v stiku s starši, hodit na vsa srečanja sorodnikov..sam sem pa tja, recimo za rojstni dan bi si pa že lahko uzel 2 urici.

Aia pa sam še tole: tud sama bolj nerada hodim na družinska srečanja od mojga fanta, na dost sploh ne grem :P , ampak ko grem mi pa tud ni hudga no.

pa ja sej drugac je ker v mojem primeru ni tako da ne bi hotel spoznat, js bi pa hotla..je pac drugacna situacija, in res nevem kako bi se pocutla ce bi blo tako (verjetno bi mi tut blo hudo), samo pac mal drugac gledam na to, ravno zato ker sem iz take druzine kjer nismo prevec povezani (kaj pove to da sm 4 mesce zivela v tujini, slisali smo se pa v vsem tem casu mogoce trikrat?! in to v dobi interneta, skypea, vsega zivega...hehe..pa se drugace dobro razumemo, in me podpirajo, samo pac nevem...cudn odnos mamo glede tega). in potem tut tezko razlozim fantu da ne maram hodit na njihova druzinska srecanja, ker se pac ne pocutim nek del njihove druzine, sploh ker sem samo njegova punca, in mi je itak glupo da bi vsako punco spoznaval s celotnim sorodstvom, itak bo drugac ce boma kdaj porocena...ja keri, se strinjam da je pol z otroci drugace..samo zdaj jih se nimata ane? :D

ma nevem men se zdi se tvoj najvecji ''problem'' da delas tak big deal iz rojstnega dneva. sej bi jih lahko tut na kak drug dan spoznala, na kak drugacen nacin, da ne bo tako uradno kot je druzinsko kosilo..pac nevem, ce si bos zdej v glavo vpiknala da mores rojstni dan prezivet na kosilu z druzino in fantom, pa ne bo tako kot si si zamislila, bos pac slabe volje...ce se bos pa odlocla, da ti ne bo ta dan tako pomemben, in da bos na drugacen nacin poskusala zblizat fanta z starsi, si pa ti na boljsem...

nase pocutje - nasa odlocitev :D a ves kaj mislim? dej mal na stran ta problem s fantom, in si raje dopovej da ne bo cist nic narobe ce ne prezivis enga dneva v letu tako kot bi rada...cist prevec ti pomeni ta dan, ce si se pripravljena tok sekirat (oz. se celo joces..)
Uporabniški avatar
Miss N.
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss N. » 24. Mar. 2009 22:06

keri...kolko časa sta pa skupej?...kar sm iz postov razbrala, predvidevam, da sta že kar ne lep čas skupej...

drugače pa...mene bi ful motlo, če ne bi hotu spoznat moje družine...preden sm bla s fantom...sm mela družino, ki mi je vedno stala ob strani...zdej mam njega...ma vseeno...družina je meni ful pomemebna...

pa ne zdej razširjena družina...mama, tata in se sestra z družino - oni so mi pomembni...none, nonoti, tete, strici me ne brigajo...se niti ne oziram na njhova mnenja...

pomoje če bi mogla izbirat med družino in njim...bi izbrala družino...

(aja...pa zdej trenutno sm samska... - zgolj v vednost)
Če ne moreš pomagati, nagajaj. Važno je sodelovati...
lutkica*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lutkica* » 24. Mar. 2009 22:06

Daj no, ne delaj zdaj drame s takšnimi razmišljanji o otrocih in babici, in bratovi poroki.

Saj ti je povedal, zakaj noče it - ker misli, da ga tvoji ne marajo. Zdaj ne vem, kako lahko to misli, če jih še ni spoznal. Ali si mu ti s kakšno pripombo dala tak občutek, ali pa se pač boji in je negotov. Jaz ne poznam tvojega fanta, boš ti že bolj vedela, kakšen je. Samo če je tak odločen fant, in se je dokončno odločil, da na rojstni dan ne gre, ker noče bit z ljudmi, ki ga ne marajo, potem pač ne bo šel. v tem primeru se jaz nebi tako sekirala, ampak bi naredila kot je rekla ena prej, da bi pač na rojstni dan šla z družino, nato pa se dobila s fantom. se moraš pa zavedat, da je to dolgoročen problem, in moraš počasi fanta uvest v družinsko okolje, ga povabit najprej na kavo s starši, mu rečt, da se ti zdi, da so se dobr ujel, in tko...

samo to res zna bit problematično. moj oče se tudi nikoli ni razumel z dedkom, in je mami zarad tega mela mal problemov... zato, ker za mojo mami ni bil noben dost dober, oče je pa to zameril, ker pač ON ni bil dost dober zanjo v dedkovih očeh... po drugi strani se je mami z očetovimi starši super razumela in smo vedno bli v super odnosih. nesmiselno se mi zdi, da zarad nekih nerazumnih razlogov tvojega fangta ti bojkotiraš njegova družinska srečanja. predvsem zato, ker tvoj fant pomoje ni aroganten in tako samozadosten, ampak so razlogi, da noče spoznat tvojih, globji.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 24. Mar. 2009 22:08

Ne delaj drame, ker je takšnih ljudi polno. Vsi nismo enaki, zato ga skušaj razumeti. Pa kaj, če greš sama. Tudi jaz sem imela fanta, ki ni nikamor hotel it kar se sorodnikov tiče. Celo k njegovi sestri sem morala vedno sama.
Moja kolegica je ista, ne mara hodit na zabave in na obiske po hišah. Še na poroko njene kolegice je moral njen fant sam, ker ona enostavno na takšne zadeve ne gre.
Tvoj fant je in sprijaznit se boš morala, da je takšen, da nihče ni popoln in popolnoma identičen kot nekdo drug. Vsak ima svojo svobodo, zato ga ne omejuj.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 24. Mar. 2009 22:16

Jaz priznam, da bi mene tudi to prizadelo. Sploh zato, ker smo zelo navezani doma.

Ja enim rojstni dan pomeni dosti enim pa ne. Meni recimo ne in mi je čisto običajen dan, keri pa je mogoče to en extra dan v letu in si želi le to, da bi bili vsi njeni ljubljeni na enem kupu.

Tudi jaz sem se kdaj počutila nelagodno, ko sem vedela, da grem k njegovim staršem in sem bila prav nervozna v avtu, ko sva se peljala tja. Ko pa sva prispela, pa me je vse minilo. Sicer sem jih dokaj hitro spoznala, ampak mi ni žal, ker so res super :cool:

keri kak dolgo sta skupaj? Mogoče se mu samo zdi prehitro ali pa je negotov glede vajine zveze, zato se noče z njimi preveč videti!? Ne vem, kakšen odnos iz zvezo imata, probaj ga čim več spraševati, zakaj ne, mogoče boš iz vsega izčrpala kakšen uporaben podatek.

Če pa si ne bo premislil, pa uživaj sama z družino, boš z njim enkrat drugič praznovala. Daj mu čas.
You want me to be something I can never ever be.
Uporabniški avatar
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a GoldenEye » 24. Mar. 2009 22:17

Kolk časa pa sta že skupaj drugač? No, če sta še bolj "frišna", pol tvojega fanta čist razumem, da mu ni do tega...Tud jst sm taka, da ne maram preveč teh družinskih srečanj: tko nesproščeno se počutim. Sej, tud če ti ga bo nekako uspel prepričat, da gre, verjetno vseeno ne boš zadovoljna, ker boš vedela, da je tam "pod prisilo" in da mu ni ok. Če bo na tem kosilu sedel kot en kup nesreče, je verjetno res bolje, da ostane doma, ker ti bo čisto zamoril rojstni dan - še bolj kot če ga ne bi blo. Je pa res, da se bo(dolgoročno gledano) enkrat mogu navadit teh stvari...če ne prej, v primeru, da se res nekoč poročita... :) A on sploh noče met stikov s tvojimi starši? Nikol al samo trenutno ne? Čudno, zakaj ma tak odpor... Ni nič bolj podrobno razložil, kaj se mu je tako zamerilo?
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 24. Mar. 2009 22:18

...
Zadnjič spremenil keri, dne 28. Okt. 2009 10:52, skupaj popravljeno 1 krat.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 24. Mar. 2009 22:19

Meni se je na začetku tudi to zdelo čudno. Potem se pa ugotovila, da čim kasneje, ko spoznaš njegove starše tem bolje je in čim manj, ko se družiš z njimi, manj se vtikajo v tvoje življenje.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov