rojstni dan

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 24. Mar. 2009 22:41

Najbolj neuporaben je nasvet: čim več ga sprašuj o tem, izvedi vse razloge, zakaj noče priti ipd. Ker ko boš izvedela, itak ne bo po tvoji želji in boš samo še bolj prizadeta - mogoče celo neupravičeno, ker je možen vzrok problema tudi ta, da sta si preprosto različna. Tebi to ni big deal, njemu pa je. Ali obratno. Če ima tako prepričanje, boš bolj težko kaj spremenila. Osebno so mi izkušnje pokazale, da bolj kot drezaš v takšna nasprotujoča si stališča v zvezi in bolj kot partnerja siliš k temu, da se spremeni, bolj se umika in zapira vase - iz čistega principa.

Najin primer: mi imamo veliko družinskih praznovanj, oni sploh nič. Njemu ni dišalo hoditi na vsako našo procesijo, meni sprva tudi ne, da pride on, potem sva se nekako uskladila, je prišel na moj rojstni dan, ki sem ga praznovala s širšo družino in od takrat je vedno zraven - baje prostovoljno in z večjim veseljem kot prej, čeprav ne jaz ne on nisva pretirano navdušena nad temi družinskimi ceremonijami. Ampak skupaj je bolj zabavno :D

Osebno bi razumela, če bi šlo za širšo družino - tudi jaz imam veliko raje, če je teh srečanj manj, ker mi je malce nerodno v taki družbi, pri spoznavanju partnerjevih staršev pa nimam zadržkov, vsaj v nekem razumnem časovnem roku in resnosti zveze ne.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 24. Mar. 2009 22:41

Za eno kosilo se gre.
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 24. Mar. 2009 22:43

keri napisal/-a:Mojo družino je že spoznal (starše sem mu že predstavila, z bratom se na videz poznata že od prej), ni pa bil še pri nas doma.

mislm da ste ene tole sfalile...
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 24. Mar. 2009 22:44

Pa kaj ga natančno sploh moti na tvojih? Vprašej ga če se ne počuti vredu v njihovi družbi, če lahk kej spremeniš da se bo kul počutu. (sej se patetično sliš, ampak ok...) Druge ideje nimam.

(Moj je bil tut na začetku tak, da ni hotu met kej velik stikov z našimi, ampak zdej sm ga lepo navadla da pride kadar se spomnim. ker pač ni tak tip človeka da bi bil veliko časa s svojo družino, in potem mu je blo mal nenavadno da smo mi tolko skup. Mogoče je tut tvoj fant bolj tak tip človeka, da nima tolk globokih odnosov s svojo družino? Al se s svojimi razume z vašimi pa ne? )
Zadnjič spremenil fun, dne 24. Mar. 2009 22:55, skupaj popravljeno 1 krat.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 24. Mar. 2009 22:47

Saj ni nujno, da ga motijo starši. Mogoče samo ne mara praznovanj.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 24. Mar. 2009 22:47

jullia_ napisal/-a:No, ampak tukaj gre za njen rojstni dan, ne za to, da bi on šel skupaj z njo na rojstni dan njene mame. Meni se to zdi nekoliko drugače in povsem logično, da želiš rojstni dan praznovat z družino IN s fantom.
Kakšnega pametnega nasveta nimam, bi pa to tudi mene na tvojem mestu hudo prizadelo in moram reči, da bi si svoje mislila o tipu. In tudi ta logika, da se bo poročil s teboj, ne s tvojo družino... fajn, a pa bo vsaj toleriral, da familija pride na poroko, a v tem primeru pač njega ne bo?

Sploh mi pa ni jasno, kako vam enim to funkcionira, da se starši in fant ne poznajo. A starši nikoli ne pridejo k vam na obisk? A se fant takrat diskretno odstrani s prizorišča?

Točno to sem razmišljala, ko sem prvi post brala. :?

Saj ni potrebno bit s partnerjevimi starši čisto domač, ma jih po 2h letih veze poznat je čisto normalno. Še nisem mela tipa, ki ni spoznal mojih in ligar staršev nisem spoznala.

Bi svetovala, da mu daj "taste of his own medicine". :twisted: Če si dovolj trmasta, seveda. Ker je čisto preprosto bit pameten v teoriji.
Torej: ne hodi več k njemu domov. Izogibaj se njegovim staršem, kolegom. Vsakič naredi to kar bi naredil on. Pa tudi povej mu zakaj si po novem takšna. Da ima prav, da je brezveze mešat starše v vezo. Bi znal hitro pokazat, da to pa njemu ni fajn.

Včasih nobeno prigovarjanje in razlaganje ne zaleže, zaleže pa videt svoje napake...
Imaš, da me vikaš!
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 24. Mar. 2009 22:49

..)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 01. Dec. 2010 18:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 24. Mar. 2009 22:59

Pa tudi tole: vrni mu milo za drago.

A ste lahko še bolj nezrele in otročje? :?

Kam pa vodi takšno reševanje neskladij med dvema? Začaran krog.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 24. Mar. 2009 23:12

MsN napisal/-a:Pa tudi tole: vrni mu milo za drago.

se strinjam ja.s temle bosta šla samo navzdol.zveza bo polna kregarije, očitkov, slabe volje....
nevem niti točno, kaj bi se v tem primeru naredilo.Res je tale situacija precej zajebana :?
jst nevem, kukr sm trma, bi uztrajala in uztrajala dokler ga nebi prepričala, da gre.da usaj vidi, da ni noben baubau.
sicer pa se jst familiji od mojga izogibam že kšn mesec pa pol.odklanjam družinska kosila, no ubistvu me tud vabijo ne več, ker sem jih prej tolk zavrnila...Enostavno nimam kej delat in se smehljat z nekom s katerim nimma nič skupnega oziroma katermu nism pri srcu.
Moj razume, brez problema...Ker pač tud on ne goji nekih high čustev do staršeu in bakice.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 24. Mar. 2009 23:17

napaka :oops: .... (popravljen post)
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 24. Mar. 2009 23:36

.....
Zadnjič spremenil keri, dne 28. Okt. 2009 10:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 24. Mar. 2009 23:41

keri napisal/-a: A je to res človek s katerim naj bi preživela preostanek življenja? Da mu je težko dve uri presedeti za mizo z mojimi starši, ki jih v bistvu sploh ne pozna zaradi nekih principov in trme, čeprav ve, da bi to meni ogromno pomenilo. Kje je tu ljubezen? Kje je tu konec koncev tudi neko spoštovanje? Moja familija je hočeš nočeš v paketu z mano.....in če zavrača mojo familijo v bistvu zavrača na nek način tudi mene :(

to je pa cist zensko razmisljanje... :( mislim da fantje drugac gledajo na to...velik bolj preprosto in ne komplicirajo tako...vsaj upam da ne :o
Uporabniški avatar
keri
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a keri » 24. Mar. 2009 23:48

.....
Zadnjič spremenil keri, dne 28. Okt. 2009 10:55, skupaj popravljeno 1 krat.
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 25. Mar. 2009 8:07

MsN napisal/-a:Pa tudi tole: vrni mu milo za drago.

Točno isto bi rekla jaz. Vodi v še večje neskladje.
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 25. Mar. 2009 8:22

red_rose napisal/-a:
keri napisal/-a: A je to res človek s katerim naj bi preživela preostanek življenja? Da mu je težko dve uri presedeti za mizo z mojimi starši, ki jih v bistvu sploh ne pozna zaradi nekih principov in trme, čeprav ve, da bi to meni ogromno pomenilo. Kje je tu ljubezen? Kje je tu konec koncev tudi neko spoštovanje? Moja familija je hočeš nočeš v paketu z mano.....in če zavrača mojo familijo v bistvu zavrača na nek način tudi mene :(

to je pa cist zensko razmisljanje... :( mislim da fantje drugac gledajo na to...velik bolj preprosto in ne komplicirajo tako...vsaj upam da ne :o

Dobro povedano.
Glede ostalih postov o tem, kako mu vrni mili za drago pa samo :lol: . Me prav zanima, kako si predstavljate življenje v dvoje in kako bo izgledal vaš zakon.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: _patchouli_