Črnolaske - negativen karakter?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Leseya
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 2. 2009
Joj kakšne imate nekateri ! Da bi zaradi črne barve las bila ženska bolj negativna kot pozitivna oseba ????
Torej pomeni, da si zdj svoje dolge črne lase pobarvam v blond, da bo moj karakter boljši in bolj pozitivnen ?? Glej vsaka ženska je drugačna, kot tudi vsak moški....VIDEZ LAHKO SPREMENIŠ ČEZ NOČ, SVOJEGA KARAKTERJA NE MOREŠ.......in če človek ne more iz svoje kože verjemi da za to ni kriva barva las! Nekatere osebe so že po naravi bolj negativne ali pa svojo negativnost gradijo iz slabih življenskih izkušenj.....
Torej, če zate temne barve pomenijo negativnost, se je pač izogibaj...vendar te bom morala razočarat....saj včasih tudi pri svetlih barvah videz vara !!!!
Torej pomeni, da si zdj svoje dolge črne lase pobarvam v blond, da bo moj karakter boljši in bolj pozitivnen ?? Glej vsaka ženska je drugačna, kot tudi vsak moški....VIDEZ LAHKO SPREMENIŠ ČEZ NOČ, SVOJEGA KARAKTERJA NE MOREŠ.......in če človek ne more iz svoje kože verjemi da za to ni kriva barva las! Nekatere osebe so že po naravi bolj negativne ali pa svojo negativnost gradijo iz slabih življenskih izkušenj.....
Torej, če zate temne barve pomenijo negativnost, se je pač izogibaj...vendar te bom morala razočarat....saj včasih tudi pri svetlih barvah videz vara !!!!
- netline
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 8. 2006
Leseya napisal/-a:Joj kakšne imate nekateri ! Da bi zaradi črne barve las bila ženska bolj negativna kot pozitivna oseba ????
Ne. V bistvu sem mislil ravno obratno.... da negativne osebe bolj privlači črna barva. Vic je v tem, da če si predstavljam recimo tri enake obraze s tremi različnimi barvami las, mi bo brez kakršnekoli druge informacije obraz s črnimi lasmi izpadel bolj negativno. In tako se sprašujem... Še enkrat, bilo je samo vprašanje. Nekatere pa že pridigate. In ja, stereotipi tudi omejujejo.
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
Leseya napisal/-a:Joj kakšne imate nekateri ! Da bi zaradi črne barve las bila ženska bolj negativna kot pozitivna oseba ????
pomojem je avtor ciljal na vpliv barve nasploh.. recimo če ti bivaš v enem zelo temnem prostoru, to vpliva na tebe in pri nekaterih to pripomore h kakšnim depresijam.. in pač, če pogledaš po tej teoriji, se mi ne zdi tako nelogično razmišljanje, da tudi barva na tebi mogoče vpliva ugodno/neugodno nate.
sicer sem še vedno mnenja, da ta teorija ne drži.. skušam samo povedati, da se mi sama ideja ne zdi (več) tako hudo nesmiselna.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
- Leseya
- Sramežljivka
netline napisal/-a:Leseya napisal/-a:Joj kakšne imate nekateri ! Da bi zaradi črne barve las bila ženska bolj negativna kot pozitivna oseba ????
Ne. V bistvu sem mislil ravno obratno.... da negativne osebe bolj privlači črna barva. Vic je v tem, da če si predstavljam recimo tri enake obraze s tremi različnimi barvami las, mi bo brez kakršnekoli druge informacije obraz s črnimi lasmi izpadel bolj negativno. In tako se sprašujem... Še enkrat, bilo je samo vprašanje. Nekatere pa že pridigate. In ja, stereotipi tudi omejujejo.
Zakaj nam govoriš, da pridigamo, če si nas sam vprašal za NAŠE mnenje ??????? In mi smo ti svoje mnenje zaupali !!!!
Če boš ti izmed treh enakih obrazov izbral črnolasko je to tvoja stvar......js je nebi !!!! Ne sodim ljudi po videzu, temveč po tem kakšen vtis naredi določena oseba na mene !!!! In tudi mimika obraza ti prej pove kakšna je oseba...prej kot barva las !!!
Zapomni si....da ti barva las, kože, oči....nikdar ne bo izdala pravega obraza človeka (ponavadi je to le krinka pod katero se ljudje skrivajo), pravi obraz se skriva v srcu in duši in tega moraš spoznati, da lahko nekoga uvrstiš v negativno oziroma pozitivno skupino ljudi !!!
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
rachka_ napisal/-a:pač, če pogledaš po tej teoriji, se mi ne zdi tako nelogično razmišljanje, da tudi barva na tebi mogoče vpliva ugodno/neugodno nate.
sicer sem še vedno mnenja, da ta teorija ne drži.. skušam samo povedati, da se mi sama ideja ne zdi (več) tako hudo nesmiselna.
S tega vidika se tudi meni ne zdi neumno. Barve naj bi vplivale na naše razpoloženje. Že po tem lahko to sklepamo, da se ob sončnih dnevih, ko je več svetlobe, počutimo veliko lepše, kot pa v dnevih, ko je megleno in oblačno.
Ampak kot sem rekla - na moj optimistični pogled barva las prav res nima nobenega vpliva.
- Leseya
- Sramežljivka
iluzija napisal/-a:S tega vidika se tudi meni ne zdi neumno. Barve naj bi vplivale na naše razpoloženje. Že po tem lahko to sklepamo, da se ob sončnih dnevih, ko je več svetlobe, počutimo veliko lepše, kot pa v dnevih, ko je megleno in oblačno.
Ampak kot sem rekla - na moj optimistični pogled barva las prav res nima nobenega vpliva.
Se čisto strinjam s tabo.....name in verjetno tudi na večino izmed nas najbolj vpliva razpoloženje vremena in tudi oblačila! Dosti bolje se počutim, če nosim pisana oblačila, kot kakšna temne zamorjene barve !
Črno barvo las imam izključno zato, ker paše k mojim temno rjavim, skoraj že črnim očem in moji polti...vendar vseeno ostajam zelo pozitivna oseba kar se tega tiče....marsikdo bi rekel, da celo bolj kot marsikatera blondinka
Sej pravijo: 100 ljudi, 100 čudi
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
ja no, saj sem tudi jaz na prejšnji strani povedala kako je z mojimi lasmi in razpoloženjem niti slučajno se mi ne zdi, da bi ta teorija držala.. pravim pač samo, da ta ideja ni ravno iz popolnoma vseh vidikov tako neumna kot ste nekatere napisale v kakšnih zamišljenih dnevih bi mogoče tudi sama o čem takem razmišljala..
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
Laurica* - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 7. 2007
- Kraj: Čez mavrico;)
To je mal hecno. Mogoče je že res, da te žive, svetle barve spravijo v dobro voljo (velikokrat), to pa še ne pomeni, da je tisti, ki se barva na črno pesimističen. Jz sm bla dobri 2 leti črna, pa mi ni blo treba ne vem... emota špilat. še vedno sm bla ista kot takrat, ko sem imela svetle lase. Zdej mam spet blont lase, pa sem še vedno optimist.
ne vem, jz to nč ne vrjamem v vse to sranje z barvami.
tud oblačim se najraje v temne barve, pa me označujejo ljudje za osebo z zelo pozitivno energijo.
ne vem, jz to nč ne vrjamem v vse to sranje z barvami.
tud oblačim se najraje v temne barve, pa me označujejo ljudje za osebo z zelo pozitivno energijo.
-
little.miss.trouble - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2009
barva las je barva las in ne pove nič o človeku, bolj pomemben je izgled in urejenost las
js sama težko zdržim z eno barvo ker se je hitro naveličam in res rada eksperimentiram in sem mela na sebi že kr nekaj barv...za črno mi je žal edino zato ker se slabo spere in zdaj komaj čakam da bom šla spet na rdečo...neglede na barvo ki jo mam na sebi sem vedno ista oseba
js sama težko zdržim z eno barvo ker se je hitro naveličam in res rada eksperimentiram in sem mela na sebi že kr nekaj barv...za črno mi je žal edino zato ker se slabo spere in zdaj komaj čakam da bom šla spet na rdečo...neglede na barvo ki jo mam na sebi sem vedno ista oseba
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov