Rezanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Black_Flame napisal/-a:Jst sm se začela, rezat pred, enim mescem, to poskušam skriti, vendar je ena moja sošolka vseeno opazila, in sem se ji zlagala, da me je opraskal morski prašiček (je posumla)na naši šoli, to jemlejo, kot nekaj smešnega in neumnega, zato se bojim, da bi me imeli za neumno,če se to razve! še bolj pa se bojim, da za to izvejo, moji starši, ki zaničuijejo ljudi, ki se režejo. Včasih mi to pomaga, da se zbudim, da se počutm malo bolj ˝alive˝ . navzven kažem dobro voljo in tudi v osnovi sem bolj na free, ampak , če se ne zarežem, postanem slabe volje, vse me skrbi in začnem se obremenjevati, kar nekam tesnobno se počutim. Nevem niti zakaj to delam, vse se je začelo zaradi slabih odnosov v družini in nočnih, mor zaradi katerih me včasih grabi panika, potem se pa grem porezat, da se je osvobodim. Zanima me kko vi gledate nato, kakšni se vam zdijo ljudje, ki to počnejo? jim lahko še vedno rečejo normalni? meni se to ne zdi tak velik problem, se pa bojim, kaj bodo rekli drugi in kako bi razočarala ljudi ki so mi blizu. Zakaj te potem vsi obravnavajo, kot nekega izmečka?
V bistvu je problem tvojega rezanja v tvojih domačih družinskih razmerah. Dobro bi bilo vedeti, kakšne so tvoje razmere doma. Rezanje ni nedolžna zadeva, saj roko že na nek način dvigneš nad samega sebe. Naslednja stopnja je lahko samomor. Priporočam strokovno psihološko (pudarjam, da psihološko in ne psihiatrično) pomoč.
- Black_Flame
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 4. 2008
V bistvu je problem tvojega rezanja v tvojih domačih družinskih razmerah. Dobro bi bilo vedeti, kakšne so tvoje razmere doma.
Rezanje ni nedolžna zadeva, saj roko že na nek način dvigneš nad samega sebe. Naslednja stopnja je lahko samomor.
Priporočam strokovno psihološko (pudarjam, da psihološko in ne psihiatrično) pomoč.[/quote]
Nobene naslednje stopnje ne bo!
Doma se še kr štekamo sam če mami razjezim me zmerja z eno kurbo, pa mi govori kok sm nesposobna pa grda
pa ne grem k psihonevemkaju ker nočem da moji starši to zvejo (zihr jim bo povedu, ker sm komi 13 stara!) sam ne mi prbijat, da nj jim povem!

Nobene naslednje stopnje ne bo!

pa ne grem k psihonevemkaju ker nočem da moji starši to zvejo (zihr jim bo povedu, ker sm komi 13 stara!) sam ne mi prbijat, da nj jim povem!
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
Doma se še kr štekamo sam če mami razjezim me zmerja z eno kurbo, pa mi govori kok sm nesposobna pa grda
In to je zate "dobr se štekamo".

- Black_Flame
- Sramežljivka
a ja pa by the way aes nism emo, ti pa si očitno debil
-
*lilica* - Cosmopolitanka
Black_Flame napisal/-a:sam ne mi prbijat, da nj jim povem!
Ni jim treba povedat, ker se zna naredit, da se bojo v tem primeru družinske razmere še bolj poslabšale. Sama poskušaj najti vzrok, kdaj točno to počneš in namesto tega začni kaj drugega, kakšno dejavnost. Imaš drugače kakšnega brata ali sestro?
-
kajira - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 5. 2006
keepsake napisal/-a:lah verjameš da ne govorim kr tko neki v tri krasne, ampak sem se tud sama posluževala tega kar en lep čas
in ja, tek reši marsikej, motenih družinskih razmer sicer ne, ampak tega ne reši niti rezanje niti terapija
zakaj pa si tako proti psihoterapiji?
- Black_Flame
- Sramežljivka
*lilica* napisal/-a:Black_Flame napisal/-a:sam ne mi prbijat, da nj jim povem!
Ni jim treba povedat, ker se zna naredit, da se bojo v tem primeru družinske razmere še bolj poslabšale. Sama poskušaj najti vzrok, kdaj točno to počneš in namesto tega začni kaj drugega, kakšno dejavnost. Imaš drugače kakšnega brata ali sestro?
Dva Odrasla brata

-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
A pri takih mladiih rosnih letih se že režeš???
No vredi, saj maš filing, da ti pomaga, pa da se boljš počutiš, sam... Kje pa je point tega, da samega sebe režeš?? Ti maš npr. probleme zaradi drugih članov v družini, se pravi, da si obremenjena zaradi njih, pole greš pa še samo sebe rezat... Ammm
. No, to je meni pač precej nejasno...
Pri nas je blo veliko stvari neurejenih, sam da bi šla pa se JAZ zaradi tega praskat... Maaa jaaaaa, kaj pa še.
Pa lej, ko sem bla v tvojih letih (nekje od 6ega leta se najbolj spounem pa vse do 20,21 leta) je mel en od mojih bratov tak odnos do mene, da garantiram, da bi se večini folka zmešalo! Da ne govorim o hinavstvu ljudi, ki so mi bli blizu. In o tem, koliko vrst nožev sem dobla zabitih v hrbet od ljudi, s katerimi sem se razumela. Pa tut do tega da nikoli nisem s tem obremenjevala drugih (ne doma, ne kolegov), kot tudi ne sebe.
Vedi, da neboš dobla na tem forumu le "lepih" nasvetu, kjer se boš folku smilila, ampak boš dobila tudi ostale. In prav je, da vse sprejmeš, ne da vsepovprek koga žališ (npr).
Moje mnenje je, da je rezanje bedarija. Po drugi strani, pa je to tvoje telo in lahko z njim počneš, kar tebi paše. Po tretji strani pa... Vsak rešuje težave po svoje.
Edino kar me zanima je ali ti je tovrstno reševanje težav všeč ali ne?
No vredi, saj maš filing, da ti pomaga, pa da se boljš počutiš, sam... Kje pa je point tega, da samega sebe režeš?? Ti maš npr. probleme zaradi drugih članov v družini, se pravi, da si obremenjena zaradi njih, pole greš pa še samo sebe rezat... Ammm

Pri nas je blo veliko stvari neurejenih, sam da bi šla pa se JAZ zaradi tega praskat... Maaa jaaaaa, kaj pa še.
Pa lej, ko sem bla v tvojih letih (nekje od 6ega leta se najbolj spounem pa vse do 20,21 leta) je mel en od mojih bratov tak odnos do mene, da garantiram, da bi se večini folka zmešalo! Da ne govorim o hinavstvu ljudi, ki so mi bli blizu. In o tem, koliko vrst nožev sem dobla zabitih v hrbet od ljudi, s katerimi sem se razumela. Pa tut do tega da nikoli nisem s tem obremenjevala drugih (ne doma, ne kolegov), kot tudi ne sebe.
Vedi, da neboš dobla na tem forumu le "lepih" nasvetu, kjer se boš folku smilila, ampak boš dobila tudi ostale. In prav je, da vse sprejmeš, ne da vsepovprek koga žališ (npr).
Moje mnenje je, da je rezanje bedarija. Po drugi strani, pa je to tvoje telo in lahko z njim počneš, kar tebi paše. Po tretji strani pa... Vsak rešuje težave po svoje.
Edino kar me zanima je ali ti je tovrstno reševanje težav všeč ali ne?
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Čas celi rane. Tiste fizične velik hitrej kt psihične, ampak se ne splača obupat.
Me veseli, da so se mi prve zacelle, kr bi mi blo dan današnji res hudo, če bi se mi poznale. Leta nazaj mi je blo usen. In tist moment, dva, je pomagal.
Me veseli, da so se mi prve zacelle, kr bi mi blo dan današnji res hudo, če bi se mi poznale. Leta nazaj mi je blo usen. In tist moment, dva, je pomagal.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
- Sharona05
- Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: štajerska
ma daj ej, sej pa pr 13 nisi več tak otročji ali pač?? marsikdo ima probleme v življenju, ti jih sploh nimaš (oz. kakšne pa so družinske razmere? nikjer namreč ni idealno), zdi se mi samo, da mogoče nisi imela dovolj pozornosti in si se šla kr nekaj rezat
če misliš, da je to nekakšna multipraktik moda, ti lahko prišepnem da NI, v kolikor tega sama ne veš.. in ne poznam človeka, ki bi mu lajf zaje**** nočne more!! halo, kdo jih pa ni imel.. jaz se spomnim mogoče 5 sanj v celem življenju, v katerih sem bila dobre volje ...
pa še eno vprašanje: kako človek sploh pomisli na rezanje?! malo pomisli kaj si delaš pri takih letih, drugič pa rajši zgrabi blazino in se deri noter...

pa še eno vprašanje: kako človek sploh pomisli na rezanje?! malo pomisli kaj si delaš pri takih letih, drugič pa rajši zgrabi blazino in se deri noter...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Aloha napisal/-a:Čas celi rane. Tiste fizične velik hitrej kt psihične, ampak se ne splača obupat.
takrat pomaga ja, nevem ne znam dobro opisat, ampak se čuti neko olajšanje.nevem ali gre samo za preusmeritev bolečine iz psihične v fizično, ali zgolj samo za neko iluzijo, s katero si psihično globoko prepleten in misliš da te bo odrešila vseh težav in sam sebe prepričaš v to.
seveda pa obstajajo še taki, ki to počnejo zgolj samo zaradi pozornosti.
jst se doživela oba primera.najprej sem se rezala sama doma, zaklenjena v sobi v totalnem obupu, ob histeričnem joku in z živci na koncu.Drugič pa zgolj zaradi tega da bi pridobila pozornost določenih ljudi, češ poglej kako je boga in bi vsi prileteli do mene.iskreno povedano je na začetku pomagalo, potem so me pa vsi že pomalem začeli proglašati za noro in ko sem ugotovila, da sem pozornost namesto h sebi, preusmerila stran od sebe, s tem končala.doma v obušu pa še kdaj..Dokler pač nisem ugotovila, da od tega nimam nič drugega kot le porezane roke.
sharona, pri trinajstih si lih prov mahnjen za take stvar in lih v tisti fazi ko se ti začne svet dogajat, sploh pri zadevah ki znajo bolez (ljubezen pa to), tko da si od takrat naprej pa skozi puberteto, najbolj dovzeten za take stvari.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov