Rezanje

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 11. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 18. Jul. 2006 7:52

xxx_girl napisal/-a:aha vredu...mislm da bom sla res do osebne zdravnice pa ji pač povedala...pol pa še naprej. :)

..ja drgač sm pa iz kranja!

No super.Prvi korak je že. Samo trenutno boš imela probleme, ker so na dopustu. Verjetno ti bodo predlagali bivanje v umobolnici v Ljubljani.Svetujem ti da to raje zavrneš, ker tam bi se ti šele "odtrgalo".
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 18. Jul. 2006 8:26

ANGELgirl napisal/-a:
xxx_girl napisal/-a:aha vredu...mislm da bom sla res do osebne zdravnice pa ji pač povedala...pol pa še naprej. :)

..ja drgač sm pa iz kranja!

No super.Prvi korak je že. Samo trenutno boš imela probleme, ker so na dopustu. Verjetno ti bodo predlagali bivanje v umobolnici v Ljubljani.Svetujem ti da to raje zavrneš, ker tam bi se ti šele "odtrgalo".

so to tvoje izkusnje?
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 18. Jul. 2006 8:30

Ne niso moje izkušnje.
Vendar rezanje ter depresijo se da rešiti z antidepresivi in pogovorom. To pa so moje izkušnje.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 18. Jul. 2006 8:42

ANGELgirl napisal/-a:Ne niso moje izkušnje.
Vendar rezanje ter depresijo se da rešiti z antidepresivi in pogovorom. To pa so moje izkušnje.

A lahko malo vec poves o tem? Pac ce ni preboleca tema seveda.
Zanima me recimo pri kom si se pogovarjala in tko naprej.
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 18. Jul. 2006 9:08

Ne ta tema zame ni več boleča, ker sem se rešila svoje depresije.

Pač ko sva s bivšim fantom nehala sem se počutila res manjvredno in nepomembno. Najprej sem težave skušala rešiti z alkoholom, ker ni pomagalo sem se zaprla v kopalnico in se z britvico začela rezati po nogi in roki.Mami je takrat ugotovila, da nekaj ni uredu z mano in me je zato naslednji dan peljala k svoji zdravnici. Nato se me napotili k pedopsihiatrinji (imela je ravno prosto, ker je nekdo odpovedal). V najslabšem primeru bi pač morala iti v umobolnico za nekaj časa, kar pa se mi je zdelo res pretirano, ker nikoli nisem želela narediti samomora, le bolečino iz svojega srčka sem želela prenesti na drug del telesa.

Pedopsihiatrinja mi je predpisala antidepresive in čez kakšne 2 tedna so antidepresivi začeli pomagati in sem kmalu postala spet dobre volje in polna življenja. Naredila sem pa napako, da sem brez posvetovanja prenehala z jemanjem tablet po enem mesecu in zato se je depresija ponovila.
Sedaj jih pa že 2 meseca pridno jemljem in sem res postala pravi sonček in sedaj s svojo energijo očaram ljudi okoli sebe in niti pomislim ne, da bi se kaj poškodovala.
xxx_girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a xxx_girl » 18. Jul. 2006 23:11

..waa moja mtka je zabita. lepo sem ji vse povedala kako se počutim pa ji rekla da rabm pomoč. pol je pa začela da jo je sram in pomoje da me ona najraj ne bi peljala k zdravniku. :!: :x pa kaj..bom šla pa sama če ona ne more oz. noče razumet :? :?
Uporabniški avatar
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ANGELgirl » 19. Jul. 2006 8:31

Pojdi sama k zdravniku. Saj je tvoje življenje in moraš narediti tako, da se boš TI dobro počutila v svoji koži. Konec koncev boš še vedno sama hodila na pogovore in tvoja mami nima nobene veze pri tem.
Uporabniški avatar
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objavaNapisal/-a srčica* » 19. Jul. 2006 11:03

xxx_girl napisal/-a:..waa moja mtka je zabita. lepo sem ji vse povedala kako se počutim pa ji rekla da rabm pomoč. pol je pa začela da jo je sram in pomoje da me ona najraj ne bi peljala k zdravniku. :!: :x pa kaj..bom šla pa sama če ona ne more oz. noče razumet :? :?

pa ti maš res to neke čudne starše....

jaz ko sem prestajala tista najhujša najstniška obdobja... pa morem rečt da še dokaj normalno, me ni preveč metalo, pa še mi je včasih ata reko da me bo k psihjatri pelo...

veš kaj... če je tvojo mamo sram jo pač naj bo.. bolše da jo je zdaj "sram" kot pa da se kasneje joče na tvojem grobu.... starši včasih svoje anpake vidijo šele ko je prepozno....

ti se nikar ne sekiraj, pa idi lepo sama k zdravniku.... in lepo je da se zavedaš da nucaš pomoč... veliko sreče!
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
xxx_girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a xxx_girl » 23. Jul. 2006 0:56

zdei se skušam mami z njo lepo pogowort...pomoie da tkrt sploh ni dojela. pa lepo sm se pogovorila tud z dvema frendicama...pa mi je kr pomagal..sei pocas se dalec pride...pa šla bom do zdravnice, pa vem da mi bo uspel :)
c0nfusedGirL
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a c0nfusedGirL » 23. Jul. 2006 9:30

super!! kar tako naprej...držim pesti zate!
Uporabniški avatar
Puhec
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Puhec » 23. Jul. 2006 10:03

Jaz sem zbolela za depresijo že pred časom, nisem si sicer nikoli rezala žil ali kaj podobnega, ampak punca, pomaga ti lahko samo psihiater!! Pa ne odlašaj... hitro k svojemu osebnemu zdravniku, da dobiš napotnico dalje....

Sem bila tudi v bolnici v Lj na Zaloški cesti (samo dva dni zdržala tam), kjer sem srečala en kup takih, ki so se rezale... res idi, čimprej. Pa ne pristat na bolnico, ker tam je bedno za znoret! :cry:
xxx_girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a xxx_girl » 24. Jul. 2006 15:20

ja sei bom sla k osebni zdravnici...ampak tud pogovor lahko pomaga in men je. ce vse lepo poves enmu k mu zaupas, on pa te razume in stori vse za bi ti pomagal je res ql. vsaj pr men je blo, ampak vseeno bom sla k zdravniku da mi pomaga se on.:)
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a *kayka* » 25. Jul. 2006 10:32

moja sestra je imela tak problem in sem opazila, ampak mi je najprej govorila da jo je maček opraskal pa take stvari, ampak je bilo tako očitno da je ni, da sem takoj vedela za kaj se gre... najprej sem ji sama hotela pomagati, potem pa nisem zmogla več in se mami rekla naj pogleda pod njeno posteljo... našla je vse vrste in velikosti nožev, takrat sta se pogovorili in od takrat naprej tega ne dela več... če te tvoja mami ni vzela resno, potem ti svetujem obisk psihologa ali psihiatra... verjemi-pomaga ze en sam umiren in odkrit pogovor... najdi nekoga, ki mu zaupaš in te bo jemal resno...
Uporabniški avatar
***str@wberry***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ***str@wberry*** » 27. Jul. 2006 6:26

xxx_girl.....
jst sm se tud rezala.... zarad biušega fanta..... ampak ne z namenom da bi se ubila ... pol pač misliš na tisto bolečino od rezanja in ne na tisto drugo.... pol mi je pa na srečo se uspelo prepričat da ni smiselno kar delam..... posledice so sam te da se mi po roki mal pozna... ampak tud to počasi zginja.... :roll:
k zdravniku lahk greš tud sama..... če ze mama noče it..... mislim, da te ne bojo nč prašali..... čeprav nimam izkušenj s temi zdravniki.... :/
vso srečno ... :bussi:
xxx_girl
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a xxx_girl » 28. Jul. 2006 23:42

fiocodineve napisal/-a:xxx_girl.....
jst sm se tud rezala.... zarad biušega fanta..... ampak ne z namenom da bi se ubila ... pol pač misliš na tisto bolečino od rezanja in ne na tisto drugo.... pol mi je pa na srečo se uspelo prepričat da ni smiselno kar delam..... posledice so sam te da se mi po roki mal pozna... ampak tud to počasi zginja.... :roll:
k zdravniku lahk greš tud sama..... če ze mama noče it..... mislim, da te ne bojo nč prašali..... čeprav nimam izkušenj s temi zdravniki.... :/
vso srečno ... :bussi:

jst se tud ne rezem z namenom da bi se ubila, ampak cist zarad wsakodnevnih tezav s tastarimi, pa zarad enga tipa k niswa skupi pa tko naprej. wem da je cist nesmiselno to delat, ampak je tezko nehat. ja..pa cist tko je kokr si opisala...pol ne cuts wec nortanje bolecine ampak to k si se rezow. pa morm ti prow cestitat k ti je uspel. :) :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]