Rezanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
×××CarTiKa××× - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 10. 2007
Tonja napisal/-a:Prvič... Srčne bolečine so si zmisnli romantiki, ki so pač enostavno mogli vse skup zdramatizirat in opravičit svoje čustvene zablode, ki so jih imeli oz.. ki jih mamo vsi. Srčnih bolečin ni (ok, bolezni pusmo stat), ker se vse dugaja v možganih, v glavi (to je una okrogla stvar, ki preprečuje, da bi nam sonce pošmelcalo vrat
).
Ni ravno tako oz. kakor pri komu. Mene dobesedno ko sem že res v krizi začne bolet v prsih me dušit in to na strani kjer je srce.
Pa to verjetno ni le zato, ker si mislim, da je pač to ''srčna'' bolečina.
Ja je pa to v bistvu v glavi..
[Vem, da je offtopic, sam se morala to napisat]
...Gonna fuck up your ego...
- Sharona05
- Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: štajerska
Tysia napisal/-a:Sharona 05:
Ti pa nisi nagnjena k nobeni obliki samoškodovanja? Kadiš? To je destruktivno vedenje. Piješ? To tudi? Se "igraš" s prehrano ( anoreksija, ortoreksija, bulimija, prenajedanje, razne sezonske diete,...)? To je destruktivno vedenje. Si nenehno stiskaš in praskaš mozolje? Redno menjavaš partnerje? Rabiš non stop žurati? Si jezna sama nase in agresijo prenašaš na druge? Tudi slednje je destruktivno vedenje, mogoče celo "slabše", ker ne škoduješ samo sebi, ampak tudi ostalim na direktni način.
Večina ljudi ( če gledamo npr. Slovenijo, da se omejimo) je samodestruktivnih, se samopoškodujejo, preko vedenjskih vzorcev, trenutnega obnašanja, izvajanja navad,... So pa različne stopnje, eni si škodujejo manj, drugi bolj.
Imamo škodovanje samemu sebi (direktno) in škodovanje drugim ( neposredno + obenem škodovanje sebi). Nobeno ni slabše oziroma bolj vredno obsojanja, ker je oboje patetično ( To ne pomeni, da se morate tisti, ki to izvajate/ se npr. režete počutiti patetično in da bi vas moralo biti zaradi tega sram!). Vseeno pa samoškodovanje načeloma manj agresivno ogroža tudi okolico, kot pa škodovanje, usmerjeno navzven.
Elvis je dejal: " Nikoli ne sodi nikogar, dokler ne prehodiš vsaj milje v njegovih čevljih."
Pri nekaterih je bolečina večja, pri drugih manjša. Nekateri si jo blažijo na ta način, drugi pa na drugačen.
Aja, pa še nekaj za Sharono05: Preberi si bolj natančno, kaj je napisala sporty girl. Bila je pri psihiatru.
vidim, da si me zelo pozorno prebrala, in če te tako zanimam, naj ti odgovorim:
da, kadim, da, pijem, ne, ne igram se s hrano (to je šele bolano), ne, ne praskam mozoljev, mam rednega fanta, ne žuram nekaj blazno (1x na mesec), nisem jezna nase-prav fajn se mam, čeprav včasih pridejo težki dnevi in problemi, ampak si rečem KO JE*E-je moj lajf in zarad drugih se pač ne mislim sekirat !
mislim, da sem v tem, kaj sem napisala, precej povprečna oseba in mislim da tudi tile ki tukaj pišejo o rezanju, niso nič manj povprečni (predvsem pa mladi), zato res ne vem, kaj bo ta folk počel čez 10 let, ko bodo prišli hujši problemi, kot je to da te v šoli ne sprejmejo ali pa te mama ne razume- kaj bodo pa potem naredili? se obesli?
kaj jim naj rečem drugega kot da se naj spravi k psihiatru al pa se sama porihta, to, kaj so ji že vse druge povedale? ali misli, da bo tukaj našla čudežno besedo? NE! tu bo našla precej podpore in nekaj kritike, in oboje je treba sprejet. počasi se pač ljudje naveličajo non stop jamranja. štejejo pa na koncu samo dejanja, ne besede!
p.s. ja, in, če je bila pri psihiatru? potem pa ji priporočam, da si najde boljšega
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
Ojla, Sharona05!
Ne gre se za to, da bi me ti tako zelo zanimala. Na primerih sem ti le želela pokazati, kakšne so vse lahko oblike destruktivnega vedenja.
Veš, punce ki to počnejo, se verjetno že brez kritike in obsojanja dovolj slabo počutijo. Če je človek zares odvisen, mu obsojanje ne bo pomagalo na način, da ga strezne. Dekleta vedo, kaj počnejo. Vedo da to ni ok, in verjetno tudi želijo nehati. Pa ne morejo.
Na svetu nas je več različnih karakterjev, imamo različne travme, različne sposobnosti in različno trdo kožo.
To, da poveš svoje mnenje, je super. Vseeno pa je fajn, če malo paziš na besede, vsaj v takih primerih. Res je, da se je treba soočiti z realnim stanjem.
Kdaj pa se nahajajo na stopnji, ko že to, da začno govoriti (pisati) o problemu, se opazovati, pomeni velik korak naprej. Morda pa jim pisanje in tolažba s strani foruma veliko pomeni?
Tu je lahko začetek pri odpravi problema.
Morda bi ji bolj koristilo več informacij o stanju, o katerem se verjetno nahajajo in pa kakšna spodbudna beseda.
Ps. In tako kot je napisala CarTiKa, odvisnost ( samodestruktivno vedenje, rezanje), pa čeprav ni od substanc vnesenih v telo, lahko postane zelo močna. In če telo ne dobi droge ( reza), se lahko pojavi močan odtegnitveni sindrom. Nekatere začne dušiti, drugim se meša, doživljajo napade panike, skratka lahko se znajdejo v bolečem stanju.
Zadeve niso tako lahke in nedolžne ( in odvisne od močne volje), kot se zdijo na prvi pogled osebam, ki tega niso doživele ali pa bile priče.
Ne gre se za to, da bi me ti tako zelo zanimala. Na primerih sem ti le želela pokazati, kakšne so vse lahko oblike destruktivnega vedenja.
Veš, punce ki to počnejo, se verjetno že brez kritike in obsojanja dovolj slabo počutijo. Če je človek zares odvisen, mu obsojanje ne bo pomagalo na način, da ga strezne. Dekleta vedo, kaj počnejo. Vedo da to ni ok, in verjetno tudi želijo nehati. Pa ne morejo.
Na svetu nas je več različnih karakterjev, imamo različne travme, različne sposobnosti in različno trdo kožo.
To, da poveš svoje mnenje, je super. Vseeno pa je fajn, če malo paziš na besede, vsaj v takih primerih. Res je, da se je treba soočiti z realnim stanjem.
Kdaj pa se nahajajo na stopnji, ko že to, da začno govoriti (pisati) o problemu, se opazovati, pomeni velik korak naprej. Morda pa jim pisanje in tolažba s strani foruma veliko pomeni?
Tu je lahko začetek pri odpravi problema.
Morda bi ji bolj koristilo več informacij o stanju, o katerem se verjetno nahajajo in pa kakšna spodbudna beseda.
Ps. In tako kot je napisala CarTiKa, odvisnost ( samodestruktivno vedenje, rezanje), pa čeprav ni od substanc vnesenih v telo, lahko postane zelo močna. In če telo ne dobi droge ( reza), se lahko pojavi močan odtegnitveni sindrom. Nekatere začne dušiti, drugim se meša, doživljajo napade panike, skratka lahko se znajdejo v bolečem stanju.
Zadeve niso tako lahke in nedolžne ( in odvisne od močne volje), kot se zdijo na prvi pogled osebam, ki tega niso doživele ali pa bile priče.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]