Revščina!Kako jo sprejeti?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 12. 2007
- Kraj: Ljubljana
Mene neprimerljivo bolj ganejo stiske delovnih družin, ki so ostale sedaj brez dohodkov, ki bi radi delali, pa ne morejo, ker so propadla njihova delovna mesta ali pa so jih odpustili kako drugače. Pa morajo še otroke vzdrževat. To je pa res grozno!
PODPIS!!!
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Jaz sem že bila "oropana" od "klošarja", ki sem mu hotela dat drobiž, pa mi je drugi spulil celo denarnico z drobižem... Od takrat naprej na ulici ne pogledam nobenga klošarja več... Vem da si eni niso sami krivi, ampak ne premorem toliko sočutja, da bo odtehtalo slabo izkušnjo.
Še nekaj; sigurno vsi ki ste kdaj v ljubljani vidite na čopovi eno teto na invalidnem vozičku... Nekaj časa prosi denar, vsakih 10 min pa prižge cigaret... Saj ne vem kaj jo je doletelo da je na vozičku, in ji tega ne privoščim, ampak a za cigarete pa ima denar?? prav tako pred kliničnim centrom... Model se 3 ure opira na birglo in se dela kriplja, po določenem času pa NORMALNO, BREZ BERGLE odkoraka stran... Kako se more pretvarjat da je bolan, in slepit ljudi na tak način... Marš delat, ne pa da dela norce iz sebe pred celo ljubljano.
NIKOLI ne dajem denarja romom oz ciganom... Se opravičujem izrazu, tukaj ni nič osebnega niti nočem biti do koga žaljiva, samo dokler se pol žabjeka vozi z audi-ji in bmw-ji naokrog, jim res ne mislim dajat denarja.
Drugače se mi pa zelo smilijo družine, ki so revne kljub temu da so starši zaposleni; npr kakšno kmečko prebivalstvo... Zadnjič smo z fotrom pospravljala hišo, in nesla vsa oblačila ki jih jaz ne nosim več, ampak so še ohranjena eni družini iz našega kraja. Prav tako smo jim podarila otroško posteljo (mojo bivšo), avtosedež in stare igrače. In so bli zelo hvaležni:)
Takim ljudem z veseljem pomagam, nekdo ki pa si lahko kupi golfa5 plus, člani njegove družine pa fehtajo po ulici za drobiž, pa pri meni nekak ne zaslužijo sočutja (tukaj imam v mislih točno določeno romsko familjo). Prav tako skoraj nikoli ne vidiš roma v službi (pustimo redke izjeme- tem vsaka čast), nekateri pa preslepijo pol slovenije, igrajo ubožčke, potem pa švercajo orožje... Taki ljudje res ne zaslužijo sočutja... Kvečjemu ZGRAŽANJE.
Včasih kupim KRALJA ULICE. Tja je vsaj vloženega nekaj truda; če prav ga potem ponavadi sploh ne preberem... Človek vsaj vloži nekaj, da dobi tist evro..
Tut šopke pri kaki stari teti kupim, če prav ga ne potrebujem. Ona se vsaj potrudi, in ne čaka da bo vse padlo z neba, tako kot večina klošarjev...
Šeenkrat; nobenemu ne privoščim revščine, sam dejstvo je, da moraš naredit tut kaj drugega kot samo sedet in čakat da vse pade pred tebe..
Še nekaj; sigurno vsi ki ste kdaj v ljubljani vidite na čopovi eno teto na invalidnem vozičku... Nekaj časa prosi denar, vsakih 10 min pa prižge cigaret... Saj ne vem kaj jo je doletelo da je na vozičku, in ji tega ne privoščim, ampak a za cigarete pa ima denar?? prav tako pred kliničnim centrom... Model se 3 ure opira na birglo in se dela kriplja, po določenem času pa NORMALNO, BREZ BERGLE odkoraka stran... Kako se more pretvarjat da je bolan, in slepit ljudi na tak način... Marš delat, ne pa da dela norce iz sebe pred celo ljubljano.
NIKOLI ne dajem denarja romom oz ciganom... Se opravičujem izrazu, tukaj ni nič osebnega niti nočem biti do koga žaljiva, samo dokler se pol žabjeka vozi z audi-ji in bmw-ji naokrog, jim res ne mislim dajat denarja.
Drugače se mi pa zelo smilijo družine, ki so revne kljub temu da so starši zaposleni; npr kakšno kmečko prebivalstvo... Zadnjič smo z fotrom pospravljala hišo, in nesla vsa oblačila ki jih jaz ne nosim več, ampak so še ohranjena eni družini iz našega kraja. Prav tako smo jim podarila otroško posteljo (mojo bivšo), avtosedež in stare igrače. In so bli zelo hvaležni:)
Takim ljudem z veseljem pomagam, nekdo ki pa si lahko kupi golfa5 plus, člani njegove družine pa fehtajo po ulici za drobiž, pa pri meni nekak ne zaslužijo sočutja (tukaj imam v mislih točno določeno romsko familjo). Prav tako skoraj nikoli ne vidiš roma v službi (pustimo redke izjeme- tem vsaka čast), nekateri pa preslepijo pol slovenije, igrajo ubožčke, potem pa švercajo orožje... Taki ljudje res ne zaslužijo sočutja... Kvečjemu ZGRAŽANJE.
Včasih kupim KRALJA ULICE. Tja je vsaj vloženega nekaj truda; če prav ga potem ponavadi sploh ne preberem... Človek vsaj vloži nekaj, da dobi tist evro..
Tut šopke pri kaki stari teti kupim, če prav ga ne potrebujem. Ona se vsaj potrudi, in ne čaka da bo vse padlo z neba, tako kot večina klošarjev...
Šeenkrat; nobenemu ne privoščim revščine, sam dejstvo je, da moraš naredit tut kaj drugega kot samo sedet in čakat da vse pade pred tebe..
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Ko sem še zahajala v Portorož popoldne, skor vsak dan, se pravi pred nekaj leti, sedaj ne vem, če še, je bil vedno en možakar, ki je igral na harmoniko in pobiral dnar. S seboj je imel vedno eno tablo na kateri je pisalo, zakaj je reven in bi mu 'morali' dati denar. Enkrat je bil partizanski upokojenec, drugič mu je sin umiral, 3. žena in tako naprej. Sproti si je izmišljeval. Ne vem no, ko petkrat prebereš različno, te prav mine da bi kej primaknil, ker več ne vrjameš.
Jaz denar dajam samo ljudem, ki pobirajo denar za dobrodelne namene in res nimajo denarja, ali pa kličem ali nakažem revnim družinam. Pijanim klošarjem in cigančkom pa ne.
Nekoč sva z mamico šetale, pa pride klošar (ki je vedno pijan) in vpraša če mu damo kej dnarja. Pa reče mama da mu gremo kupit sendvič, TO PA NI HOTEL! Ali pa je ena Romkinja prišla k nama na ulici in isto, v rokah ima otroka in prosi denar za plenice. Ko se pa je mama ponudila, da ji gre v trgovino po plenice, je pa kr zbežala. Zakaj bi potemtakem takim dajala dnar?
Pa še en primer je bil, ki je bil tudi po poročilih. Je bila ena težko bolna deklica, in ena ženska je zrihtala njen izvid, ga praktično (ne ve se, kako) ukradla in z njim hodila od hiše do hiše in prosla dnar za bolno deklico. Seveda denar bolni deklici, katere je bil izvid, ni šel.
Jaz denar dajam samo ljudem, ki pobirajo denar za dobrodelne namene in res nimajo denarja, ali pa kličem ali nakažem revnim družinam. Pijanim klošarjem in cigančkom pa ne.
Nekoč sva z mamico šetale, pa pride klošar (ki je vedno pijan) in vpraša če mu damo kej dnarja. Pa reče mama da mu gremo kupit sendvič, TO PA NI HOTEL! Ali pa je ena Romkinja prišla k nama na ulici in isto, v rokah ima otroka in prosi denar za plenice. Ko se pa je mama ponudila, da ji gre v trgovino po plenice, je pa kr zbežala. Zakaj bi potemtakem takim dajala dnar?
Pa še en primer je bil, ki je bil tudi po poročilih. Je bila ena težko bolna deklica, in ena ženska je zrihtala njen izvid, ga praktično (ne ve se, kako) ukradla in z njim hodila od hiše do hiše in prosla dnar za bolno deklico. Seveda denar bolni deklici, katere je bil izvid, ni šel.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
UG84 napisal/-a:Mene neprimerljivo bolj ganejo stiske delovnih družin, ki so ostale sedaj brez dohodkov, ki bi radi delali, pa ne morejo, ker so propadla njihova delovna mesta ali pa so jih odpustili kako drugače. Pa morajo še otroke vzdrževat. To je pa res grozno!
Aja, kak pa recimo veš, da klošarji pa nočjo delat? Mogoč bi pa tud oni radi delal, pa ne morjo, ker jih noben noče vzet v službo. Pa ne mi zdej nazaj da fizičke radnike skoz rabjo, ker še vedno trdim, da enga klošarja bi vsak s težkim srcem zaposlil, sicer pa, hmmm ... ko govorimo o klošarjih, skoz poslušam to - dela je dost, vsak bi lahk delu, če ne druga, bi bil pa smetiščar itd. itd. Te uboge družine o kterih praviš - zanimivo, za te ljudi pa ni dela in se ti zato smilijo. Ironično, ha. Pa ne narobe razumet - tud men se smilijo, itak, I'm just making my point. Pa še to - dam glavo stran, da bi vsak velik prej sprejel v službo nekoga takga kot ti praviš, kot pa klošarja. Kolk možnosti dejansko pol klošarji majo?
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
keya - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: wajt krajna
Dokler jih velika večina s fehtanjem zasluži na mesec toliko kot moja mami, ki more za ta denar trdo delat (je celo bilo enkrat po televiziji, koliko jih večina na mesec sfehta.. in je bilo rečeno da po 300, 400€.. oprosti, s tem denarjem bi si lahko nekje sobico najeli in se počasi postavljali na noge - če bi le imeli voljo in željo!) mi na kraj pameti ne pade, da bi jim dala kakšen €, no way. Ravno tako ne ciganom!! To pa še sploh ni variante.. dokler vidim in vem kako se godi tem našim bogim bogim ciganom.. mrš golazen izkoriščevalska.. (govorim za dolenjsko in belo krajino)
Smilijo se mi pa tiste stare gospe, ki prodajajo šopke (no, in strici seveda).. ter že prej omenjene družine.. (aja, pa razlika mi je še pri klošarjih.. starih
ne mečem v isti koš, ker jim je mnogo težje začet znova kot pa 3/4 drugim).
Smilijo se mi pa tiste stare gospe, ki prodajajo šopke (no, in strici seveda).. ter že prej omenjene družine.. (aja, pa razlika mi je še pri klošarjih.. starih
- mily
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 16. 6. 2005
Jaz obleke vedno podarim. Od tamale sploh. Jih vedno dam naprej al prijateljici, ali pač komu ki hoče vzet. Sem podarila tudi ostale stvari, le prvi otroški sedež in previjalno mizo sem prodala. Sem hotla podarit tut voziček, pa ga noben ni hotu met. Pa sploh ni bil slab al grd al pa kej takega! Ampak pač nov ni bil. pa sem ga postavla pred kontejner in ga je verjetno kaka ciganka vzela.
Glede Humane....tja ne mečem več, ker menda oni razberejo obleke in lepše prodajo, ostalo pa
Pa še Rdeč križ. Sem zaposlena v isti bajti kot je RK in marsikaj vidim. Včasih se je govorilo, da moraš prinest iz pralnice potrdilo, da so cote čiste. No, to ni res. Vzamejo vse in velikokrat jim primanjkuje. Tudi cot oni ne razbirajo in ne nosijo jih domov.
Se je pa v zadnjih dveh mesecih povpraševanje noro povečalo. Tuk ljudi, kot jih zdej pride prosit za paket še nikoli ni bilo. Prav gužva je.
Glede Humane....tja ne mečem več, ker menda oni razberejo obleke in lepše prodajo, ostalo pa
Pa še Rdeč križ. Sem zaposlena v isti bajti kot je RK in marsikaj vidim. Včasih se je govorilo, da moraš prinest iz pralnice potrdilo, da so cote čiste. No, to ni res. Vzamejo vse in velikokrat jim primanjkuje. Tudi cot oni ne razbirajo in ne nosijo jih domov.
Se je pa v zadnjih dveh mesecih povpraševanje noro povečalo. Tuk ljudi, kot jih zdej pride prosit za paket še nikoli ni bilo. Prav gužva je.
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
glede oblačil in igrač in stvari, ki jih res ne rabimo, ne rečem, jih dam tistemu, ki jih res rabi, namesto da bi zmetala stran. ampak denarja je pa itak že malo, da pa bi še po cesti talala? ne hvala. brezdomci ga itak zapijejo-je foter enemu dal ptruco kruha pa suho salamo, ke je šel iz trgovine-ded je zadeve vrgel v smeti!!! in žical dalje z aliter vina!!!-ker dobijo topel obrok v javni kuhinji! torej če ne rabijo hrane, obleke dobijo na RK..čemu bi jim dajala denar, da se bodo napijali in delali galamo in nadlegovali ljudi po cestah????
cigani?...zgodba zase. brezobzirna legla so to!!! vsaj v našem koncu! starci se vozijo okol z merklami in bmw-ji, froce pa pošijajo okoli prosjačit!če pa jim ne daš, pa te znajo tud zbrcat, grozit in še marsikaj. poleg tega pa na socialki živijo in vlečejo take denarje da te kap, ke majo po 83 frocov!!!
cigani?...zgodba zase. brezobzirna legla so to!!! vsaj v našem koncu! starci se vozijo okol z merklami in bmw-ji, froce pa pošijajo okoli prosjačit!če pa jim ne daš, pa te znajo tud zbrcat, grozit in še marsikaj. poleg tega pa na socialki živijo in vlečejo take denarje da te kap, ke majo po 83 frocov!!!
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Tisti, ki je klošar se mi vsak smili, ker zgodba je vedno žalostna. Najbolj se mi tisti, ki je postal klošar zaradi smole in spleta okoliščin in sam ni nič kriv, da je tako. Tisti, ki so sami krivi se mi smilijo na drug način, in sicer, da lahko tako zabluzijo in naredijo iz sebe takšno razvalino. Obtožujem tiste, ki kradejo, ker to res ni pošteno. Prositi pa pravijo, da ni greh, čeprav jim običajno ne dajem denarja, ker vem, da bi večinoma šel za alkohol in cigarete. Po drugi strani pa me sploh ne preseneča, da se takšen človek preda alkoholu, ker vsaj z njim mogoče malo pozabi na svoje probleme.
Cigani so pa druga zgodba. Imam občutek, da so oni ustvarjeni za fehtanje in krajo, medtem ko dela ne poznajo. Sploh mi je žalostno to prosjačenje z otrokom, predvsem pa neodgovorno ravnanje z otrokom. Otrok se tako že od malega navaja na prosjačenje. Kot večino tudi mene motijo nalakirani nohti, glave družine, ki porinejo svoje otroke prosjačit na ulico,...
Resno žal pa mi je za ljudi, ki niso bili ne klošarji, ne cigani,..., ki so si pošteno služili kruh, a so ostali brez službe. Takšnim pa bi sigurno kaj dala. Vendar je običajno tako, da njih ne srečuješ na vsakem koraku, jih ne poznaš in jim nimaš možnosti pomagati. Če bi koga takšnega poznala bi mu vsekakor skušala pomagati. Ne zaupam pa raznim organizacijam, ker nikoli ne vem do koga v renici pride tisto kar daruješ.
Glede Karitasa, sem mnenja, da ima cerkev veliko denarja, in da bi lahko pomagala, če bi le hotela. Sploh pa bi morala glede na to kaj nas uči, a se tega očitno ne drži.
Na RK križu osebno poznam ljudi, ki nosijo domov cunje, ki jih ljudje prinesejo, medtem, ko sam "revež" si plača dopust za 3.000 eur, za cunje pa kao nima. Tako da to vem, da je res, da jih nosijo, čeprav je ena oporekala.
Sama tako odnesem cunje, ki so dobre v zabojnik od Humane, v upanju, da komu še pride kaj prav, čeprav vem, da se to nekaj prodaja naprej, a baje za majhne denarje. Upam, da res le za pokritje stroškov in ne zaslužek.
Ob raznih večjih nesrečah (potresi, poplave) nakažem denar na račun, ki je namenjen pomoči.
p.s. zraven bi še izkoristila možnost, če kdo kaj ve, ali se lahko v zabojnike od Humane odnaša tudi čevlje, ker se mi jih je nekaj nabralo, ki so še popolnoma uporabni, a jih sama ne nosim več.
Cigani so pa druga zgodba. Imam občutek, da so oni ustvarjeni za fehtanje in krajo, medtem ko dela ne poznajo. Sploh mi je žalostno to prosjačenje z otrokom, predvsem pa neodgovorno ravnanje z otrokom. Otrok se tako že od malega navaja na prosjačenje. Kot večino tudi mene motijo nalakirani nohti, glave družine, ki porinejo svoje otroke prosjačit na ulico,...
Resno žal pa mi je za ljudi, ki niso bili ne klošarji, ne cigani,..., ki so si pošteno služili kruh, a so ostali brez službe. Takšnim pa bi sigurno kaj dala. Vendar je običajno tako, da njih ne srečuješ na vsakem koraku, jih ne poznaš in jim nimaš možnosti pomagati. Če bi koga takšnega poznala bi mu vsekakor skušala pomagati. Ne zaupam pa raznim organizacijam, ker nikoli ne vem do koga v renici pride tisto kar daruješ.
Glede Karitasa, sem mnenja, da ima cerkev veliko denarja, in da bi lahko pomagala, če bi le hotela. Sploh pa bi morala glede na to kaj nas uči, a se tega očitno ne drži.
Na RK križu osebno poznam ljudi, ki nosijo domov cunje, ki jih ljudje prinesejo, medtem, ko sam "revež" si plača dopust za 3.000 eur, za cunje pa kao nima. Tako da to vem, da je res, da jih nosijo, čeprav je ena oporekala.
Sama tako odnesem cunje, ki so dobre v zabojnik od Humane, v upanju, da komu še pride kaj prav, čeprav vem, da se to nekaj prodaja naprej, a baje za majhne denarje. Upam, da res le za pokritje stroškov in ne zaslužek.
Ob raznih večjih nesrečah (potresi, poplave) nakažem denar na račun, ki je namenjen pomoči.
p.s. zraven bi še izkoristila možnost, če kdo kaj ve, ali se lahko v zabojnike od Humane odnaša tudi čevlje, ker se mi jih je nekaj nabralo, ki so še popolnoma uporabni, a jih sama ne nosim več.
Zadnjič spremenil sanjaanja, dne 02. Maj. 2009 14:14, skupaj popravljeno 2 krat.
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
brezdomci se mi smilijo, a jim nikoli ne dam denarja, ker vem da bi ga takoj zapili
Vin pijejo, da se segrejejo. Če bi bla lačna in ti je mrzlo - kaj ti je prioriteta? Jst bi tut raje vin spila.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
^^ tole je letelo name. sj nič ne rečem, toda to velja le pozimi. kaj pa poleti? no, meni se je to zgodilo, v poznem spomladanskem času, ko sem še hodila v srednjo šolo in se zunaj sprehajala v kratkih rokavih. tako da res ne vem, zakaj bi zeblo brezdomca, če mene ni
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Jaz bom čez kakšen mesec generalno čistila omaro (ker dobim novo) in bo pol oblek ziher odveč. Zdaj pa ne vem, rada bi jih podarila (in tudi čevlje), ampak ne vem kam, da bi res prišlo do tistih, ki bi jih potrebovali? Glede na to koliko negativnega se govori o Humani in RK ...
Saj navsezadnje, verjetno je vseeno boljše, da tista oblačila vzamejo zaposleni, kot da jih zakurim.
Saj navsezadnje, verjetno je vseeno boljše, da tista oblačila vzamejo zaposleni, kot da jih zakurim.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
no angel napisal/-a:Aja, kak pa recimo veš, da klošarji pa nočjo delat? Mogoč bi pa tud oni radi delal, pa ne morjo, ker jih noben noče vzet v službo. Pa ne mi zdej nazaj da fizičke radnike skoz rabjo, ker še vedno trdim, da enga klošarja bi vsak s težkim srcem zaposlil, sicer pa, hmmm ... ko govorimo o klošarjih, skoz poslušam to - dela je dost, vsak bi lahk delu, če ne druga, bi bil pa smetiščar itd. itd. Te uboge družine o kterih praviš - zanimivo, za te ljudi pa ni dela in se ti zato smilijo. Ironično, ha. Pa ne narobe razumet - tud men se smilijo, itak, I'm just making my point. Pa še to - dam glavo stran, da bi vsak velik prej sprejel v službo nekoga takga kot ti praviš, kot pa klošarja. Kolk možnosti dejansko pol klošarji majo?
Kako vem? Ker so po ne vem kok letih še vedno na ulici, ko mu rečeš da gre lah delat s tabo, ti reče, da mu pa pol roke trpij, ker sem prebrala več pričevanj kako so jim dali priložnost, pa so le peščico obdržali, ker se jim ni ljubilo delat ipd. Ne mi rečt, da ni nobenih del na voljo. Če je volja se da. Kar malo preberi njihove zgodbe kako so sploh postali klošarji, pa boš potem videla koliko je dejasnko takih, ki niso bili sami krivi za svoj položaj. Te družine pa ni zdej alkoholizem iz službe vrgel. In tudi družine, o katerih sem govorila bomo pač morale poprijeti za različna dela, ampak niso pa same krive za svoj položaj, v tem je fora. Plus tega da je dohodek sklošarev zelo soliden za njihov položaj. Nikar ne mislit, da dobijo/zberejo/zaslužijo po 100 EUR mesečno.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
keya napisal/-a:Dokler jih velika večina s fehtanjem zasluži na mesec toliko kot moja mami, ki more za ta denar trdo delat (je celo bilo enkrat po televiziji, koliko jih večina na mesec sfehta.. in je bilo rečeno da po 300, 400€.. oprosti, s tem denarjem bi si lahko nekje sobico najeli in se počasi postavljali na noge - če bi le imeli voljo in željo!) mi na kraj pameti ne pade, da bi jim dala kakšen €, no way. Ravno tako ne ciganom!! To pa še sploh ni variante.. dokler vidim in vem kako se godi tem našim bogim bogim ciganom.. mrš golazen izkoriščevalska.. (govorim za dolenjsko in belo krajino)
-
love.<3 - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2009
Delo se najde - obiranje sezonskega sadja in zelenjave (ja je na soncu in ni nevem koliko plačano ampak je pa nekaj), na smučiščih (vem samo za Krvavec) vsako zimo iščejo nekoga ki bi preverjal karte. Zakaj pa to ne gre noben? Sj vem da ni plačano nekaj waaaaau veliko, ampak nekaj pa je.
Sicer pa tudi js ne dajem denarja. Rajše kupim kake izdelke, dam čokolado, sok kot pa da mu dam denar.
Najbolj me motijo otroci in ženske (ponavad romi), ki hodijo po mestu in kažejo slike ali izvide svojih sestric, da so bolane itd. Pa sploh ne da bi znali slovensko, samo pomolijo list in prosijo.
Se mi je pa na Dunaju dobesedno zagravžala neka ženskam, ki je prosjačila zraven nje pa otrok v lepih, dragih cunjah s kokakolo in najdražjimi bonbončki. Če že res rabi denar naj ga ne zapravi za take stvari.
Je pa nam na dom prišel enkrat en moški, ki je prosil za vodo. Mu je mami naredila sendvič in dala liter soka. Deda je pa enkrat enga povabil na pir in mu dal nekaj denarja, ampak nam je tipo pomagal delat.
Tud cunje in ostale stvari, ki jih nismo več rabili smo včasih dali stari mami ona pa je poslala naprej ali pa teti in je isto dala naprej. Samo zadnje čase pa mami to pelje v humano.
Delo se najde ja za brezdomce, za vsazga. Ljudje, ki so pristali na cesti imajo svoje razloge in ja nekateri so res ubogi. Ne maram pa tistih, ki se delajo da so bolani, nimajo denarja za avtobus in podobne, ker ne moreš izkoriščat dobrote ljudi na foro da si bolan.
Družine, ki so starši izgubili službo ali imajo nizek dohodek tudi niso same krive.
Se mi pa veliko bolj smilijo ljudje po svetu (predvsem Afrika in Iran, Irak, itd.), ki nimajo vode, hrane vsakodnevno, potem se pa odvijajo še vojne in raznorazni boji in diskriminacije.
Nebo pa nikoli tako, da bo prav za vse, da bomo vsi srečni in imeli streho nad glavo.
Sicer pa tudi js ne dajem denarja. Rajše kupim kake izdelke, dam čokolado, sok kot pa da mu dam denar.
Najbolj me motijo otroci in ženske (ponavad romi), ki hodijo po mestu in kažejo slike ali izvide svojih sestric, da so bolane itd. Pa sploh ne da bi znali slovensko, samo pomolijo list in prosijo.
Se mi je pa na Dunaju dobesedno zagravžala neka ženskam, ki je prosjačila zraven nje pa otrok v lepih, dragih cunjah s kokakolo in najdražjimi bonbončki. Če že res rabi denar naj ga ne zapravi za take stvari.
Je pa nam na dom prišel enkrat en moški, ki je prosil za vodo. Mu je mami naredila sendvič in dala liter soka. Deda je pa enkrat enga povabil na pir in mu dal nekaj denarja, ampak nam je tipo pomagal delat.
Tud cunje in ostale stvari, ki jih nismo več rabili smo včasih dali stari mami ona pa je poslala naprej ali pa teti in je isto dala naprej. Samo zadnje čase pa mami to pelje v humano.
Delo se najde ja za brezdomce, za vsazga. Ljudje, ki so pristali na cesti imajo svoje razloge in ja nekateri so res ubogi. Ne maram pa tistih, ki se delajo da so bolani, nimajo denarja za avtobus in podobne, ker ne moreš izkoriščat dobrote ljudi na foro da si bolan.
Družine, ki so starši izgubili službo ali imajo nizek dohodek tudi niso same krive.
Se mi pa veliko bolj smilijo ljudje po svetu (predvsem Afrika in Iran, Irak, itd.), ki nimajo vode, hrane vsakodnevno, potem se pa odvijajo še vojne in raznorazni boji in diskriminacije.
Nebo pa nikoli tako, da bo prav za vse, da bomo vsi srečni in imeli streho nad glavo.
-
eva. - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 6. 2008
Ko sem brala tele odgovore, sem postala res zelo žalostna. Kako smo lahko tako nesočutni? Klošar ali ne, ima svoje razloge zakaj je danes tam, kjer je. In ja, popolnoma sam si je kriv za to. AMPAK, kako bi bilo tebi, ko bi ti prijateljica rekla, ko te pusti fant "sama si kriva za to", v tistem trenutku, ko ti najbolj potrebuješ tolažbo, objem, pogovor? Seveda, obrnila bi se in odšla do druge... za nas je vedno nekdo, na katerega se lahko obrnemo. Oni pa ne. Vsi jih zatirajo, pljuvajo po njih, jih zaničujejo. In kaj naredi večina izmed nas, ko smo zatrti, zaničevani, popljuvani? Žalostni smo, veliko se jih napije. Oni so pa največji kriminalci ker to počnejo...
Nekdo, ki se je zaletel z avtomobilom... zakaj bi pa njemu pomagali, da ozdravi, če si je sam kriv, ko je prevozil rdečo luč.
Naj povem nekaj, kar mi je zadnič povedala moja babica. Bil je konec 2. svetovne vojne, Nemci so se skoz njihovo vas vračali domov. Bili so lačni, žejni in izmučeni. Babičina mati je prišla do njih, jih pripeljala v hišo, dala jim je jesti in piti. In kljub temu, da so bili Nemci, ljudje, ki so bili krivi za smrt mnogih slovenskih življenj.
Preveč nam je luštno....
Nekdo, ki se je zaletel z avtomobilom... zakaj bi pa njemu pomagali, da ozdravi, če si je sam kriv, ko je prevozil rdečo luč.
Naj povem nekaj, kar mi je zadnič povedala moja babica. Bil je konec 2. svetovne vojne, Nemci so se skoz njihovo vas vračali domov. Bili so lačni, žejni in izmučeni. Babičina mati je prišla do njih, jih pripeljala v hišo, dala jim je jesti in piti. In kljub temu, da so bili Nemci, ljudje, ki so bili krivi za smrt mnogih slovenskih življenj.
Preveč nam je luštno....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov