Revščina!Kako jo sprejeti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 04. Avg. 2009 17:35

Žalostno toda resnično!
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
christianna cruz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a christianna cruz » 04. Avg. 2009 21:34

ob naslovu teme (revščina) najprej nisem pomislila ravno na klošarje in to , ampak pač na ljudi, s katerimi smo vsak dan v stiku , npr. sošolci , kolegi , sodelavci , včasih tudi kakšni sorodniki.
revščina zame ni samo to , da so revni ljudje na cesti, prosijo za hrano, denar itd.
zame,ki imam vsega dovolj, s starši živim v lepi hiši (pa ne ono pretirano veliki in razkošnivili...pač večja hiša) , nikoli lačna, vsega dovolj....itd.
no meni so se včasih zasmilili že kaki sošolci/kolegi, ko npr. gre družba na pjačko,oni pa pač nemorjo it zraven ko ni denarja, pa tko...
alpa ko grejo vsi na šolski izlet , oni pa ne morjo....

včasih ti je pol bedno razlagat kje si biu čez vikend, alpa čez kake počitnice, pa kaj vse si kupiš...odpadejo babji čveki o šopingu in podobnem, ker te je preprosto skoraj sram, da se ti potepaš npr. po tropskih krajih pa pozimi smučarija, pa jeseni teden u toplicah....eni pa nemorjo niti na šolski izlet alpa na pijačko.

po drugi strani pa me včasih iskreno moti, ko mi je pa kdo zavisten da imam take možnosti. verjamem da vse družine nimajo že iz osnove take možnosti (npr. starši niso tako izobraženi da bi dosegli višja delovna mesta in s tem višje dohodke...) ampak, moji starši tudi nimajo izobrazbe (mama oš , oče srednjo poklicno) in sta se do upokojitve oba res zelooo trudila v službi, mama delala po 12 ur , očeta pa ni bilo domov po 6 mesecev zaradi dela v tujini. vem da vse kar imamo je trdo prigarano in mi je žal potem ko vidim da kdo zavida ljudem ki so z lastnim trudom nekaj dosegli.

drugače pa vedno pomagamo ljudem v stiski, npr. kupujemo voščilnice pred prazniki , obleke ki jih ne nosimo več peljemo na rdeči križ, položnice ki pridejo ponavadi plačamo, če so pa kaki res bližnji znanci bolj na težkem , pa ponavadi jih za razvedrilo povabimo na kosilo , kam peljemo za vikend....včasih tudi kaj takega pomaga, da človek vsaj za nekaj trenutkov pozabi kaj se mu drugače dogaja

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov