Revščina!Kako jo sprejeti?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 167 prispevkov
• Stran 11 od 12
•
Prejšnja
1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Naslednja
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Saj drugače med brezdomci velja nepisano pravilo vljudnosti. Vsakič se mora prijazno pristopit in zahvalit, tudi če nič ne dobi. Če ni prijazen in vljuden, ga baje sami izobčijo. To se mi pa zdi lepo, da obstajajo manire tudi tu. In takšnim pa tudi jaz večkrat dam kaj. No, nikoli denarja, to sem že napisala. Sem pa šla mimo njega, v trgovino, po rogljiček in banano, mu vse to dala v roke, se sam nasmejala in šla dalje. Saj ni treba veliko rečt. Ampak to sam, če vidim, da je tudi on prijazen do mene, pa ne da zapit leži na tleh.
Zadnjič spremenil UG84, dne 05. Maj. 2009 8:47, skupaj popravljeno 1 krat.
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
js rade volje dam brezdomcu za katerga vidim da je res vesel VSAKE pomoci! npr. v ljubljani sva z kolegico ze veckrat dale ostanke pice (pa ne take napol pojedene, ampak nama je skor pol lepih kosov pice ostal), sva jih zavile u piceriji in potem dale klosarjem na presernovem trgu, in so bli ful veseli, in sva jih potem vidle kako so z veseljem pojedli tisto pico! to mi sploh ni problema, mu tut celo pico z veseljem kupim (ce mam dnar - to je predpogoj )
tut Kralja ulice vedno kupim, ce naletim na prodajalca! me ful veseli da se za nekaj trudijo in pocnejo nekaj koristnega.
v Mariboru mamo enega stalnega brezdomca ki je ful prijazen in vljuden, gres mimo, te prosi za drobiz, in cetud ignoriras in gres dalje, lepo pozdravi in se zahvali. svaka cast
niso mi pa vsec eni klosarji ki stalno visijo pred eno trgovino in to direkt pred vrati, da je prav bedno mimo njih notr hodit ker te kr napadejo
tut Kralja ulice vedno kupim, ce naletim na prodajalca! me ful veseli da se za nekaj trudijo in pocnejo nekaj koristnega.
v Mariboru mamo enega stalnega brezdomca ki je ful prijazen in vljuden, gres mimo, te prosi za drobiz, in cetud ignoriras in gres dalje, lepo pozdravi in se zahvali. svaka cast
niso mi pa vsec eni klosarji ki stalno visijo pred eno trgovino in to direkt pred vrati, da je prav bedno mimo njih notr hodit ker te kr napadejo
-
snezinka* - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 9. 2008
no angel napisal/-a:To se pa res lepo sliši - nekdo je vredn, da mu primakneš kak evro, nekdo pa ne. Js za nobenga človeka ne bom nikol rekla da ni vredn pomoči (no, razn za kake mučitelje ljudi in živali). In res se mi zdi žalostno, kak nekteri gledate na klošarje. Ne sam, da se vam prav nč ne smilijo, še zaničujete jih. Res pohvale vredno. Eh sej, nč novga, že tk dolg vem, kakšni ljudje hodijo po svetu, da je vse tk kot je.
ne gre se za to, da en nebi bil vreden. obračaš besede. štos je v tem, da tudi mene, če bi bila lena nebi noben podpiru. če bi vedla, da bo denar, ki ga dam klošarju šel za hrano ali pa da bo kj koristnga s tem kupu, itak da bi dala. sam glede na izkušnje se ne dogaja. nasploh pa zame sicer noben človek, ki ne dela nč oz. denar zasluži z izkoriščanjem drugih, pa mu dnar kr vkup leti, ne pomen nič in ni vreden marsičesa (in to ne leti le na klošarje, ampk tut na kšne "voluharje").
in ja UG84, se strinjam s tabo, da jih ne morm metat v isti koš. sej to sm tut js že povdarla, d so izjeme. ne zdej mislt, d sm en člouk brez srca, sam je tako, d običajno 2x premislm, d me ne bo kdo okol prnesu.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
*QueenBitch* napisal/-a:Me pa osebno veliko bolj kot klošarji pretresejo kakšne gospe v trgovini, ko stoji pred tabo v vrsti za kruh in sprašuje če unga od trgovske znamke ni več pa ker je drugi najcenejši pa kok stane pa prešteva cente v denarnici. Ali pa en starejši gospod, ki sem ga že 2x videla in si vsakič kupi za 30 centov mercator salame in jih potem že tam poje.
To je pa čist grozno. Jaz bi gospe z veseljem kruh kupila; samo to verjetno čist otrpneš tam v vrsti pa niti ne upaš nič ponudit, pa v bistvu niti ne veš kako povedat, da je nebi užalil ... Pa za gospoda isto.
Smjk ...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
amm, taka kot ste gor opisal je moja babica.pa ma kr debel bančni račun.je pač iz vonjih časou navajena ibr šparat in gledat na usak cent in kupovat najcenejše stvari.sicer pa že iz časa ko sm delala v trgovini sm vidla, da je nemalo penzionistov takih, da prešetvajo res usak cent in preračunavajo in jemljejo res najcenejše stvari oziroma stvari v akciji.lahko, da reva res ni imela, ampak penzjonisti se mi težko smiljo.Bolj se mi smiljo zarad tega, ker jih otroc ne pogledajo, al pa zarad tega ker so telesno bogi in jih vse boli.
penzjonisti so že tko šparouni ponavad da tle pa res težko rzabereš al je res revež al ni.
penzjonisti so že tko šparouni ponavad da tle pa res težko rzabereš al je res revež al ni.
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
Tudi sama poznam eno staro gospo, ki v trgovini kupi vedno najcenejše, čeprav ima pokojnino s katero bi se lahko normalno preživljala. Problem je v tem, da ve da bo nekoč rabila denar za v dom starih, in da nima nikogar, ki bi plačeval zanjo, zato sedaj špara kar mora, da bo takrat imela kaj denarja, da si bo lahko sploh plačala dom.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
lelija napisal/-a:sončk napisal/-a:Kot je jullia_ napisala, če nočte dajat denarja ga pač ne dajat, noben od ns vs ne bo zarad tega grdo gledu. Tut jst ga ne dam, če ga mam komi zase.
Ampak prenehajte s to aroganco komentirat, da smo vsi enakih možnostih, da bi lahko šli delat, da kdo jim je kriv, da nej se kr sami zvlečejo - ker roko na srce, nismo vsi enakih možnosti, kot so že punce povedale. Kdor je rojen staršem, k se zadevajo z drogami, kjer socialna gleda skozi prste, kjer jim je povsem vseeno, če otrok hodi v šolo al pa ne, kjer mu ne bodo prvoščl zvezkov, svinčnikov, kjer bodo zahteval, da rajš ostane doma in pomaga, ma zelooo majhne možnosti, da sploh kj nastane iz njega. Ja, izjeme so, ampak objektivno gledano, men najbrž ne bi ratal in večini vas tudi ne. Kako lahko tak otrok, mladostnik sploh izve za vrednote na svetu, za izobrazbo, če vsak dan skrbi, da se mati ne zažge s čikom, da se fotr ne overdosa?
Poznam nekoga, ki je postal brezdomec zaradi neurejenih družinskih razmer. Zdaj naj pa še kdo reče, da imajo vsi enake možnosti.
In zdej, če ti poznaš enga, je pa kr pr vseh tko al kaj? Seveda, noben ne prstane kot brezdomc kr zarad lepšga, ni pa zdej to pravilo, da so vsi, ki so iz neurejenih družinskih razmer kr brezdomci pol.
Pa nehi že nabijat s temi enakimi možnostmi, ker sm že napisala, da sm se narobe izrazla, da sm mela v mislih, da jih ima večina možnost se neki izšolat in se zaposlit, ampak ja, pridejo še drugi dejavniki vmes, zarad katerih pol te možnosti ne izkoristjo, zarad takih in drugačnih razlogov.
...let's have some fun, this beat is sick, I wanna take a ride on your disco stick...
-
keepsake - Kofetarica
- Na forumu od: 19. 9. 2007
No v Trnovem je pri mercatorju ena nova pojava na kolenih, s kapo v rokah, gor nek napis v smislu 'pomagajte, imam otroka', lociran direktno pred vhodom, da se mu ja ne moreš izognit.
Taktika pa ni niti 'dober dan', niti 'prosim', ampak 'dejte mi no kej drobižka, dej no' v kompletu z res bebastim nasmeškom, nekako v rangu otroka ki mu nočeš kupit lizike
Taktika pa ni niti 'dober dan', niti 'prosim', ampak 'dejte mi no kej drobižka, dej no' v kompletu z res bebastim nasmeškom, nekako v rangu otroka ki mu nočeš kupit lizike
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
pozabljate na to, da so nekateri ljudje v resnični stiski, pa naj si bo res to kar imajo napisano na tablicah ali ne... beračenje ni za nikogar prijetno dejanje in nekaterim je verjetno težko človeka v oči pogledat, ali pa nagovarjat ljudi in se jim zahvaljevat in ne vem kaj...
nekatere veliko pričakujete od ljudi, ki se toliko ponižajo, da vas prosijo za denar, medtem ko v ''našem'' svetu vlada hinavščina in egoizem, kjer velikokrat ne znamo pozdraviti niti lastnega soseda, povedati bližnjim, da jim imamo radi ali prijateljem, kako jih cenimo
nekatere veliko pričakujete od ljudi, ki se toliko ponižajo, da vas prosijo za denar, medtem ko v ''našem'' svetu vlada hinavščina in egoizem, kjer velikokrat ne znamo pozdraviti niti lastnega soseda, povedati bližnjim, da jim imamo radi ali prijateljem, kako jih cenimo
-
Dadyka15 - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 1. 2006
punkie_ napisal/-a:pozabljate na to, da so nekateri ljudje v resnični stiski, pa naj si bo res to kar imajo napisano na tablicah ali ne... beračenje ni za nikogar prijetno dejanje in nekaterim je verjetno težko človeka v oči pogledat, ali pa nagovarjat ljudi in se jim zahvaljevat in ne vem kaj...
podpis
=> na podpiram tistih, ki postavijo na ulico otroka, da berači zanj, potem se pa pripelje odrasla oseba z ornk avtom in otroku keš pobere
=> vsak brezdomec ima svojo zgodbo, in ni jim lahko.
ve ki imate pa itak vsega preveč, pa sam vidte kok je zanemarjen pa kok kadi pa pije... nikol se pa ne zamislite, kaj vse je mogoče on preživel..grde stvari, ki jih ve nikol ne boste...in da mu ne preostane drugega, kot da se zapije in pozabi na vse skup.
pol se pa še kšn pameten meščan najde pa mu reče d nj gre delat ..ja vrjemte d bi šu, če bi meu stalno prebivališče da bi si lahko paperje uredu..
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
-
*clia* - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 9. 2007
Jst pogosto brezdomcem dam kaj drobiža, če le imam.. zadnje čase pa redno kupujem Kralje ulice.. Je vsaj kaj za brat na avtobusu.
Dons sm pa doživela eno tako zadevo, da bom naslednjič 2x premslila preden ga še kdaj kupim.
Pride fant v lokal kjer s kolegico pijeva kavo.. Vpraša, če imava kej drobiža in če bi kupili Kralje.. In mu dam 2 evra in želim časpis.. In me model gleda in prbije: 'A res hočeš časopis, al kaj?' in mu jst prijazno razložim, da ga rada preberem in da naj mi ga da.. Mi vrže na mizo časopis in doda: 'Če bi vedel, da boš hotla časopis sploh ne bi pršu vprašat če maš kej drobiža.'
Mene je kr presekal. Si prijazen in dobiš tako nazaj. Ma pejt nekam.
In ja.. vem.. ne sme se pospološevati sam...
Dons sm pa doživela eno tako zadevo, da bom naslednjič 2x premslila preden ga še kdaj kupim.
Pride fant v lokal kjer s kolegico pijeva kavo.. Vpraša, če imava kej drobiža in če bi kupili Kralje.. In mu dam 2 evra in želim časpis.. In me model gleda in prbije: 'A res hočeš časopis, al kaj?' in mu jst prijazno razložim, da ga rada preberem in da naj mi ga da.. Mi vrže na mizo časopis in doda: 'Če bi vedel, da boš hotla časopis sploh ne bi pršu vprašat če maš kej drobiža.'
Mene je kr presekal. Si prijazen in dobiš tako nazaj. Ma pejt nekam.
In ja.. vem.. ne sme se pospološevati sam...
Ti ne veš.
-
powerpuf - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 5. 2009
tu blizu mene zraven trgovine je vedno en brezdomec in danes me je uprašal če mam mogoče kak kovanec, pa sem rekla da ko pridem iz trgovine da mu dam, ker nisem imela nič kovancev, pa sem ven prišla pa ga ni blo več pa mi je blo prav hudo, potem sem pa tam za nek stebriček ko sedi dala 2 evra. upam da ni kdo drug našel. če pa je, pa jebatga
-
Seyfullah - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 6. 2009
punkie_ napisal/-a:pozabljate na to, da so nekateri ljudje v resnični stiski, pa naj si bo res to kar imajo napisano na tablicah ali ne... beračenje ni za nikogar prijetno dejanje in nekaterim je verjetno težko človeka v oči pogledat, ali pa nagovarjat ljudi in se jim zahvaljevat in ne vem kaj...
Se podpišem pod tole....S teškim srcem ko me nekdo vpraša če imam kakega brata ali sestro in kaj počnejo povem,da imam brata ki je klošar ja klošar,brezdomec,vagabund itd.Nevem kaj se ljudem,ki lahko imajo vse obrne v glavi,da grejo to počet,nekateri imajo res probleme in nimajo nikogar na katerega bi se lahko zanesl,ampak on moj brat zakaj on?!Pravi,da mu tako paše zakaj ve samo on in vedno bo!!
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
ja, tudi jaz poznam ljudi, ki jim tak način življenja enostavno odgovarja in ga nebi zamenjali za nič. pomojem so ti ljudje taki svobodnjaki po duši, se nočejo vkalupit v življenje, ki ga živi večina, ki se šola, hodi v službo, ma družine. seveda pa je lahko razlog za to, da pristanejo na cesti, tudi kakšna odvisnost, oziroma velikokrat je. odvisen človek pač ne more poskrbet zase in tudi družina se ga počasi naveliča preživljat, posledično pristanejo na cesti, kjer pa jim, če se vsaj malo znajdejo, materialno ne manjka ničesar. moje mnjenje je, da je pri nas predobro poskrbljeno za brezdomce, zato jih je toliko, in še vse več mladih. zdej gre še sociala gor, znesek je več kot luksuzen za nekoga, ki spi v zavetišču, dobi obleke na karitasu in gre na kosilo na poljansko cesto.
Prvi neprebran prispevek • 167 prispevkov
• Stran 11 od 12
•
Prejšnja
1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov