Revščina!Kako jo sprejeti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 04. Maj. 2009 13:12

lelija napisal/-a:vakuum v glavi?

Ne vem od kje si si ti uzela pravico, da me žališ in sprašuješ, če ma vakum u glavi! Pejd lepo prebrat pravila foruma, kjer boš prebrala, da žaljenje ni dovoljeno. Blazno mi je žau, ker ne deliva istga mnenja (not), ampak jz te kljub temu nism žalla tko, da se tud ti mau brzdaj! :wink:

no angel napisal/-a:
p!ka napisal/-a:Hotla sm povedat, da ne vem, če se usi, ki tok podpiraste klošarje s kešom itd. (pa ne mislm, da je z vaše strani kej slabga to, delajte, če vam paše) kdaj pomislste, da se eni norčujejo z vas s tem, da se delajo boge in vi padete na to. :alien:

Ja ej, vsi ki so v stiski, se sam pretvarjajo neki in se norce delajo iz nas. Matr kero mišljenje maš ti ej. :? Drugač pa - ja, js velikrat dam ktermu dnar, ker se ne počutim dobr, ko pomislim kok vsega si js privoščim, en pa še za jest nima in vsaj s tem neki nardim, da večkrat kermu kej dam. Vem, da je to sam pljunek v morje, ampak neki pa vseen je.

Zdej mi pa pokaži kje sm napisala, da se usi delajo norca z vas?! Iz dogodkou, ki sm jih jz doživela, sm pač dobila tako mnenja in ga izražam na forumu. Al slučajno neb smela, ker se ne igram matere Terezije ?! :roll:
In ne rabiš me zdej pojest zarad napisanega, ker je sam moje mnenje in način razmišljanja. Dam tistu za katerga jz presodim, da je vreden tega, da mu pomagam. In dam tistmu, ki mi bo hvaležen za pomoč.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 04. Maj. 2009 13:13

Sej je res to; da ko daš denar ni od tebe odvisno kam bo šel... Sam mene zmoti da ciganka reče da potrebuje kruh, ko pa ji ponudiš da ji greš po kruh pa noče nobene pomoči...

laganja ne odobravam, drugače pa mi je vseeno... Zato pa sama osebno raje podarim kakšne materialne stvari osebno tistemu ki jih potrebuje, kot pa denar klošarjem...

Z romi se pa jst ne ubadam, ker mi grdo skrajno na žiuce, ker še nism srečala enga fehtajočega roma, ki nebi bil skrajno vsiljiv, nesramen in nebi glumil majmuna z otrokom v naročju.

to je pa čist res.. Pa še ko greš mimo njih začnejo hodit za tabo, včasih pa iz njihovih ust pride kaka v stilu; boŠte Že vidli, jaŽ ve kje ma ti avto parkiran... :stupid:
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 04. Maj. 2009 13:41

jst nobenmu ne bom dajala denarja, ker ga še sama nimam :D kupila bi sendvič, kebab in podobno, drugo pa ne..
Uporabniški avatar
virginiaNOmore
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a virginiaNOmore » 04. Maj. 2009 14:32

Jst sm enmu enkrat v roke stisnla 2€, k je prijazno prišel do mene in mi povedal, da je lačen. Ura je bla že pozna, skoraj vse trgovine zaprte, on pa malo zaostal in težko je hodil. Ni mi blo težk dat.

Drugač pa nisem glih tko odprtih rok za take, predvsem zato, ker denar ki ga imam pravzaprav sploh ni moj, ampak mi ga da mami. Raj prišparam kak evro in naložim v kak sklad. Nisem sebična, dejstvo je, da se moram najprej spravit na zeleno vejo, do svojih dohodkov, pol bom pa lahk denar trosla v razne klobuke uličnih muskonterjev in lončke beračev.
Ko boš prišla na Bled, boš moja punčka spet. Za naju ves bo svet kot češnjev cvet.
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 04. Maj. 2009 14:51

mene pa do use te solidarnosti odvrneta dva primera: prvo so klosarji k brez sramu povedo da zasluzjo z klosarjenjem vec k pa z tem da bi delal
in drugo: druzine k jamrajo kok nimajo ampak pol vids da majo 3+ otroke, k sam pomislm ja fak kao nimate za hrano in poloznice tok otrok je blo pa treba narest!!!!

in ja lohka se dons zgodi da en pac ustane brez sluzbe pa je pol sam ena placa, al pa ksna nesreča k nemors uplivat ampak to so izjeme... ne pa da se to dogaja dejansko pr usaki 5 druzini.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 04. Maj. 2009 17:24

Jaz v bistvu nikoli nisem kaj preveč razmišljala o ljudeh, ki imajo premalo, ker prihajam iz okolja, ker imajo vsi načeloma dovolj za življenje; ni klošarjev in ekstremno revnih. Kadar so se zgodile kakšne hujše nesreče, so starši pomagali in tudi drugače so vedno starši dajali denar v dobrodelne namene.

Zadnje čase pa se veliko bolj "dobrodelno" počutim. Odločila sem se, da bom veliko oblek dala ljudem, ki jih potrebujejo (bo verjetno minimalno 50 kosov oblek). Pa tudi če potem pride v "napačne" roke - nekomu bo že polepšalo dan. Saj je že nekje zgoraj napisano; nima smisla iz principa zavreči oblek, samo zato, ker mogoče ne bodo prišle točno tja, kamor bi hotel.

Podobno je z denarjem in klošarji. Kot se spomnim, so nas vedno, ko smo bili majhni, svarili, da naj klošarjem in tistim, ki žicajo denar, ničesar ne damo - da naj gremo samo mimo in se umaknemo. Nekako se ti vsidra to mišljenje... No danes pa sem prvič kupila Kralje ulice in je bil ful dober filing, še posebej ko sem videla vesel pogled in ko mi je rekel, da že dve uri tam stoji in se še nihče do zdaj ni ustavil.

Se mi pa zdi tudi pomembno, da ne samo, da se klošarjem pomaga s tem, da se jim da denar - veliko pomembneje bi bilo jim ponuditi možnost, da sami nekaj delajo, zaslužijo in si spremenijo življenje na boljše, si najdejo stanovanje ... Mogoče bi jim s tem še bolj pomagali, kot da jim darujemo tisti evro na cesti.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 04. Maj. 2009 17:33

Sam to da pomagaš materialno ni stvar debate, bolj je pereče vprašanje denarja in pa še posebej različnih mnenj. Zdej smo sicer razjasnil, da vsak dela kar želi s svojim denarjem, imamo pa o brezdomcih in njihovi situaciji pač deljena mnenja .

Tud sama sem že večkrat kupila komu hrano (brez da bi vprašal zanjo, ker z ahrano itak nkol ne vprašajo), dala deko al pa kaj takega, pa še vedno nimam pozitivnega mnenja o njih in ni šans, da jim dam denar, ker tu se pa strinjam z Lolito.
Uporabniški avatar
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a snezinka* » 04. Maj. 2009 17:49

*purple* napisal/-a:
snezinka* napisal/-a:Use, k mate tako goreče srce in ste za razliko od nas popolnih brezčutnic tako odločene branit klošarje, pa čeprav si kdo drug veliko bolj zasluži, da dobi € od mene, izvolite, naivno jim tecte pomagat. Če pa hočte še več, pejte v kako društvo za pomoč le tem, pa še tm prispevajte, ko mate lih tok dnarja. Js žau denarja, za nekoga, ki je len (pa naj je imel še bolj grozno usodo) ne bom dajala. Ne rečem so izjeme, toda večina šteje. Povedala sem že svoje razloge zakaj tako mislim, sama zase vem komu sem in bom pomagala, tu se pa stvar konča. Pika.

zakaj pa naivno?razloži mi pomen te besede v tem kontekstu.

In nevem kaj te zdej motijo naše finance?A če dam sem in tja klošarju kšn evro sem pa polna denarja?Ne, sam al spijem kavo al dam pa njemu, isti šit.si pač kavo skuham doma. :)

kr.ena, sonček, julija :gut:

naivno - nekako tako kot je lolitaa razložila. enostavno sm pač mnenja, da je veliko takih klošarjev, ki na tak način samo izkoriščajo. sj sm že navedla razlog za moje mišljenje. pač, ogromno jih je enih navadnih lenuhov, k prčakujejo, d jim bo use padl z neba. preber si moje poste in primere... in ne, meni se ne gre za tisto kavo al pa €. js pač takih ljudi ne bom podpirala, ampk denar dala kšnmu drugemu revežu, ki ga je vreden. ker tudi js denarja ne pobiram po tleh in sem ga zaslužla s trudom. Sicer pa ja, vsak počne kar hoče. ;)
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 04. Maj. 2009 19:11

To se pa res lepo sliši - nekdo je vredn, da mu primakneš kak evro, nekdo pa ne. Js za nobenga človeka ne bom nikol rekla da ni vredn pomoči (no, razn za kake mučitelje ljudi in živali). In res se mi zdi žalostno, kak nekteri gledate na klošarje. Ne sam, da se vam prav nč ne smilijo, še zaničujete jih. Res pohvale vredno. Eh sej, nč novga, že tk dolg vem, kakšni ljudje hodijo po svetu, da je vse tk kot je.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 04. Maj. 2009 19:30

Če že, potem raje dam klošarju, ki prizna da ima za vino kot pa, če se mi zlaže da rabi za sendvič ker zmišljevanje res težko prenašam.

Ne prenašam raznih cigank in otročičev, ki ponavadi če ne daš denarja se še dere za tabo in te preklinja...pa đankijev, ki jim je kao zmanjkalo denarja za avtobus.
Aja pa en je bil tm k jaz hodim iz službe s kanglico za bencin, da mu je kao zmanjkalo denarja za bencin in neka ganljiva zgodba še zraven. Ko sem ga že ene tretjič vidla sem mu hotla prov rečt, če njemu tko pogostobenza zmanjka mora met pa res smolo.

Je pa tako, da raje prispevam materialne stvari za katere vem kam bodo šle. Na primer pozimi so/smo zbirali za mlade v domu, ki so tam ker nimajo staršev ali pa doma nimajo pogojev za normalno življenje. Točno vem, da so stvari šle njim in da so jim polepšale dan.

Me pa osebno veliko bolj kot klošarji pretresejo kakšne gospe v trgovini, ko stoji pred tabo v vrsti za kruh in sprašuje če unga od trgovske znamke ni več pa ker je drugi najcenejši pa kok stane pa prešteva cente v denarnici. Ali pa en starejši gospod, ki sem ga že 2x videla in si vsakič kupi za 30 centov mercator salame in jih potem že tam poje.
Uporabniški avatar
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a OrangeLady » 04. Maj. 2009 20:37

no še moja malenkost pri tej temi. Zaupala vam bom dogodivščino mojega fanta.
Fant je šel na bencinsko črpalko tankati avto, in ob izhodu iz trgovine ga ustavi nek ata in mu pojamra da se mu je popravil avto, da je iz ljubljane in ne more domov, da nima denarja za avtobus. Prašal ga je če ima mogoče 5€, in seveda moj, ki je preveč dobrosrčen mu jih ni mogel odreči; čeprav sam nima veliko denarja. Po tem ko je moj odšel iz bencinske je za seboj zagledal ata kako gre v cazino, in glej ga zlomka vstopnina je bila 5€.

dobro da jaz nisem taka da bi me vsak tako lahko pretental
:)
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kalanhoja » 04. Maj. 2009 20:51

*mala* napisal/-a:^^ So tudi taki otroci, ki so naredili nekaj iz sebe. Konkreten primer: moj stric. Doma je bil alkoholizem, pretepanje, kreganje, vsak dan delo. Pa ga je to le še bolj gnalo v šolo, pa tud če se je ponoči ob svečah učil, saj je komaj čakal da gre stran, da gre študirat, da ima svoje stanovanje, da ni več pod pritiskom. In sedaj je samostojni podjetnik z eno diplomo, ter še eno skoraj dokončano diplomo.

Kakor pa je že jullia_ napisala, različni ljudje reagirajo na isto situacijo različno, tako da čisto razumem, kako lahko nekdo pod takimi pogoji postane brezdomec.

Večina jih reagira drugače kot tvoj stric. V takšnih razmerah se niso sposobni učiti. Ne upajo se odseliti stran, ker jih preveč skrbi za starše, da bi se kaj zgodilo.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 04. Maj. 2009 21:19

Se ne strinjam s to poslošitvijo. Ne moreš posloševat, da če so razmere doma neurejene bo po defaultu ziher tud otrok imel neurejeno življenje. Osebno poznam štiri žive izjeme tej izjavi. Neme narobe razumet - seveda je to lahko eden od dejavnikov, ki lahko močno zniža potencial posameznika, nikakor pa ne moreš posloševat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 04. Maj. 2009 21:22

OrangeLady napisal/-a:no še moja malenkost pri tej temi. Zaupala vam bom dogodivščino mojega fanta.
Fant je šel na bencinsko črpalko tankati avto, in ob izhodu iz trgovine ga ustavi nek ata in mu pojamra da se mu je popravil avto,
:)

:rofl:

(brez zamere)

snezinka*...še enkrat, nihče ni reku da jih morš podpirat.rekli smo samo to, da se useh ne da v isti koš stlačt in da je krnekej takih, ki niso tisti iz vaših zgodb.Mam tud jst zgodbe, eno še posebno ko je pred Nobel burekom uletu en đanks do mene in mi zagodrnjal in ukazal naj mu dam za jogurt.Jst pa v smeh :D in mi še enkrat reče; "kva se smeješ, dej mi za jogurt", no nakar sta ga obstopila dva čakajočanaburek,pa sta mu razložila kdo mu bo dal za jogurt :D tazga v rit brcnem, ne pa da mu dam cent!
so pa brezdomci, ki znajo rečt lepo besedo in celo taki, ki se te spomnejo ko te naslednjič vidijo in te spet pozdravijo z lepo besedo.nevem, mene še noben ni zmerjal :nixweiss:
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 04. Maj. 2009 21:28

Ko sem kdaj dala dnar, so se vedno našli tudi taki, ki jim ni bilo dovolj. Hoteli so več.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]