resnični svet

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*coco*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *coco* » 04. Apr. 2009 20:32

torej: kot med.sestra, ki dela z umirajočimi(tudi mladimi) mi je ob prebiranju foruma prišlo na misel sledeče: koliko enega balasta in včasih tudi neumnosti me ženske včasih prežvečimo. problem ustvarimo same in to ne majhnega ampak postane tema za težke diskusije. (npr: joj, moj fant me ni danes 5× poklical,čeprav sva zmenjena....najboljše so pa take-fantu, že 2×ni prišlo ko sva seksala,ali me ne mara več?) ja kristus na polic drage moje dame. dejmo se zamislt-kaj so resnični problemi,zakaj same sebe delamo nesrečne in kje zaboga smo pustile svojo realno presojo?(s tem ne izključujem sebe) ali se samo meni zdi ali včasih res pretiramo s takšnimi absurdnostmi?
Uporabniški avatar
eva.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a eva. » 04. Apr. 2009 21:05

you go girl!
tut sama večkrat pomislim na to. ko sem v resnični godlji, se zavem, da vsi ostali problemi v primerjavi s tem, major problemom sploh niso problemi. vendar je težava v tem, da ko ta major problem rešim, spet gledam na te primitivne probleme kot na neke zelo težke. =/
preveč nam je luštno.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 04. Apr. 2009 21:08

Vsak človek svoje probleme dojema in čuti ter ocenjuje v okviru svojih izkušenj. Če je tvoja edina slaba izkušnja seks brez orgazma, je to tvoj veleproblem.
Uporabniški avatar
*coco*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a *coco* » 04. Apr. 2009 21:19

msn popolnoma se strinjam s tabo, da je vsak človek zase edinstven ampak vseeno ne razumem v kakšnem milnem mehurčku torej živijo nekateri, da jim je to edina slaba izkušnja in nato tudi veeproblem.roko na srce, preveč smo vatkani.
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 04. Apr. 2009 21:22

Tiste res velike probleme ljudje zaupajo strokovnjaku - zdravniku, psihologu,... ne pa na forumu.

Se mi zdi forum boljsi samo za izmenjavo mnenj in izkusenj, pa tudi, ce imas cisto majhen problem na forumu vprasas za izkusnje ne pa, da ti bodo na forumu recimo resili tezavo ali odpravili simptome kaksne bolezni :)
Uporabniški avatar
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 9. 2008
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SWEETprinces » 04. Apr. 2009 21:23

pomojem se mormo mal zamislit...itak je pa v vecini primerov tkole...

nobena juha se ne poje tko vroca k se skuha :)

tole si pa kr dostkrat ponovim :D
Uporabniški avatar
vrvica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a vrvica » 04. Apr. 2009 21:26

Ma vsak ima pac svoje probleme. Nekoga dan za dnem doletavajo prave katastrofe, spet drugi pa se ukvarja s problemi milnega mehurcka. Za oba je hudo, ker je to pac tako relativna stvar.
In res je na vsakem posamezniku, da se nauci filtrirati zdeve v svoji glavi in se s problemi soocati, tako kot jim gre. V nekatere vlagas cas in skrbi, spet v druge mogoce ne. Prej ko se naucis spopadati s stvarmi, jih sprejemati in se ne prevec sekirati, lazje jih bo resiti.
Zato se tudi ti *coco* nikar ne sekiraj ce se nekateri sekirajo zaradi traparij :P in gre zivljenje mimo njih. Vse ob svojem casu. :D
And you don't talk so loud ...
An you don't walk so proud ...
Any more ... and what for?
°°Guns N' Roses - Estranged°°
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 04. Apr. 2009 21:27

Jah a veš kako je to. Če nimaš velikih problemov, se pa ukvarjaš z malenkostmi...
mariah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2007
Kraj: za ovinkom

Neprebrana objavaNapisal/-a mariah » 04. Apr. 2009 22:01

strinjam se s tabo, *coco*. Ljudje se obremenjujemo z malenkostmi, ženske doživljamo cele travme ker imamo premale/prevelke prsi, ker imamo celulit, pa kak mozoljček, pa še 10000 drugih stvari se najde, ki nas delajo nesrečne, se pa niti ne zavedamo, kako je tistim, ki imajo resnične probleme; ti sploh ne pomislijo na kakšno tako stvar kot je celulit al karkoli bedastega, s čimer se ukvarjajo drugi. sama sem tudi taka, ni mi všeč to, ni mi ono, ko se pa zamislim in vidim, kakšne muke preživljajo nekateri, si rečem, da moram bit vesela da je tako kot je. žalostno da si kompliciramo življenje z nepomembnimi stvarmi, tega ne počet, pa je težko.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 04. Apr. 2009 23:03

Ženske imate v genih, da iz muh delate slona.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 04. Apr. 2009 23:05

:lol:
Zadnjič spremenil lelija, dne 21. Avg. 2009 2:14, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 04. Apr. 2009 23:13

Touché
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 21. 11. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a rachka_ » 04. Apr. 2009 23:25

se strinjam s tem, da se ljudje sekiramo zaradi enih malenkosti, ampak koliko pa je ena stvar res malenkostna, pa je druga stvar.
po mojem pa je ta domnevni milni mehurček, v katerem naj bi večina živela, precej relativna stvar.
razumem, da ne moremo enačiti razočaranja, ker te tip/bejba ne pokliče, s stisko, ki jo ljudje doživljajo ob izgubi bližnjih/doma/prijateljev/službe ali pač katerikoli drugi stiski, ki je "vredna sekiranja".
mislim, da ima vsak človek sam pri sebi neke vrsto skalo, preko katere določa stopnjo pomembnosti različnih stvari v svojem življenju. zato se mi zdi rahel nesmisel, da bi bili problemi nekoga manjvredni od problemov koga drugega, ker ima vsaka stvar za posameznika določeno veljavo.
ljudje se bodo vedno sekirali, ampak ti problemi bodo pač prilagojeni neki družbi, okolju v katerem živijo.
vsak bi si moral najt ene prioritete in vrednote..ampak te se č razlikujejo od človeka do človeka :)

ne zagovarjam jamranja bejb zaradi celulita in podobnih stvari, hotla sem samo povedat, da pač vsega ne smemo vzet preveč absolutno :D
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 7. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Boris » 05. Apr. 2009 4:29

*coco* napisal/-a:problem ustvarimo same in to ne majhnega ampak postane tema za težke diskusije. (npr: joj, moj fant me ni danes 5× poklical,čeprav sva zmenjena....najboljše so pa take-fantu, že 2×ni prišlo ko sva seksala,ali me ne mara več?)

Kaj je tema, ni toliko pomembno, saj se lahko človek razvija tudi ob reševanju navidez (ali celo zares) najbolj smešnih vprašanj. Bolj pomembno je, kako rešujejo problem, ki ga tema določa, oziroma kako se spoprimejo s situacijo. Tu se ponavadi zatakne. Npr., redkim se da razmišljati o več kot eni možnosti (o tem, kaj se dogaja in kako rešiti problem (ironično največkrat padajo komentarji, kako se ga znebiti, ga ne videti, se še bolj omejiti)), ki jo imajo trenutno v glavi. O nekem problemu punce s fantom razpravljajo, ne da bi se sploh spustili globlje v njun odnos in ga ustrezno razumeli, razdelali, pogledali z različnih zornih kotov, analizirali,...

Ko daješ primer teme o fantu, ki je ni 5 x poklical v enem dnevu... tipični "nasveti" povprečnih cosmopolitank bi bili:
- ignoriraj ga
- pusti ga, kaj sploh delaš z njim, sploh te ne spoštuje
- tak tip je pa totalno nezrel
- morda pa v odnosu ni vse v redu

Npr. primer teme, kjer se problema sploh ni reševalo, ampak se je bežalo stran od rešitve s svetlobno hitrostjo -
http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?p=1245486#1245486
Ko sem postavil par vprašanj (http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?p=1245756#1245756), ki bi povedali kaj o odnosu, o katerem se je na slepo razsojalo, odgovorov seveda ni bilo, saj bi bilo treba razmišljati tudi o sebi in svojih pomanjkljivostih. Neredko se mi zdi, da komentatorji v odgovorih govorijo o svojem življenju, in se sploh ne spustijo v odnos, o katerem je govora.
Uporabniški avatar
*coco*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a *coco* » 05. Apr. 2009 9:23

boris: tvoji odgovori so mi vedno ful všeč in zanimivi za prebrat. mogoče vedno iztopaš-ampak to je izstopanje v zdravo smer. mislem da si dopolnil tisto kar sm hotela povedat. le tako naprej.javascript:emoticon(':wink:')

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]