resnični svet

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*coco*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *coco* » 05. Apr. 2009 9:30

torej rada bi poudarala, da tudi sama nism nič boljša, ker tudi jaz iz muhe delam slona včasih. hočem pa povedat, da si same preveč kompliciramo življenje, ko se toliko obremenjujemo s stvarmi, ki so lahko zelo neznatne. da je vse skupaj le nežen veter, ki nam rahlo spremeni smer hoje, spoznamo šele ko nas nekaj resnega kresne po glavi.žal. punce imejmo se rade in se spoštujmo.
cajkis
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 3. 2009
Kraj: kamnik

Neprebrana objavaNapisal/-a cajkis » 06. Apr. 2009 0:36

oo dobra tema ni kej...
res je ženske se mnogo preveč obremenjujemo z malenkostmi npr. s tem ali me ma partner še rad ker mi to dons ni povedu itd. mnogo je takih primerov ki so popolnoma nepopomembni in si kravžlamo živce ubistvu za prazen NIČ...kar tako ali tako na koncu vedno pogruntamo :D
življenje je lepo,če ga živiš,tako kot ponuja se samo in ne da ti ga spremeniš
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 06. Apr. 2009 6:58

jez pa mislm da so od usazga posameznika problemi pogojeni z njegovo starostjo (ljubezenski problemi, napakice na telesu, itd) hujši problemi pa pridejo sproti in starejši k si bl si nekak realno dojemljiv zanjih in posledicno mislm da tut trpis bl.

drgac se pa men zdi forum kot je cosmo zakon k je tok velka obiskanost in pac ok odgovori so taki in drugacni ampak ce si pozorn pa znas izluscet dobrga od slabga bo ti zlo pomagal.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Apr. 2009 7:37

nikaragua napisal/-a:jez pa mislm da so od usazga posameznika problemi pogojeni z njegovo starostjo (ljubezenski problemi, napakice na telesu, itd) hujši problemi pa pridejo sproti in starejši k si bl si nekak realno dojemljiv zanjih in posledicno mislm da tut trpis bl.

Sploh ni nujno. Znano je, da smo v puberteti najbolj ranljivi in 'proti svetu'. Temu primerno je tudi trpljenje. Starejši si, bolj se najdeš v svetu, bolj se zavedaš samega sebe, svojih sposobnosti, manj je revolucionarnih spoznanj in čutenj.

Seveda je oboje povedano posplošeno.
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 06. Apr. 2009 7:42

^^ pol bos rekla da je recmo ljubezensko stisko lazi prezvet izven pubertete in enako smrt bliznjega?

jez mislm da tut prblizn da ne! vsaj k sm bla jez v puberteti so pac propadle zveze bolele ampak sm se cez mesec dni spet smejala, ko pa smrt svoje babi nism in nism prezvela kr lep cas.

vsak ma pa svoja dozivetja pa mislenje ... itak...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Apr. 2009 7:54

nikaragua napisal/-a:^^ pol bos rekla da je recmo ljubezensko stisko lazi prezvet izven pubertete in enako smrt bliznjega?

Kakor kdo. Pravila ni.

Preberi, kaj o puberteti in čustvovanju v tem času, pa boš videla, da imamo takrat še največ problemov, če že posplošujemo. Po puberteti naj bi zrel posameznik dosegel stopnjo, kjer TRPI, ko je trpeti 'treba', a postane v svojih čustvih bolj tehten in racionalen, s tem tudi lažje in bolj dokončno preboli take in drugačne življenjske izkušnje. To ne pomeni, da kot odrasel človek ne trpiš!
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 06. Apr. 2009 10:29

uf ja, men se tud zdi, da ljudje na splošno ful preveč komplicirajo :)
Mislm ok, vsakemu svoje in usak drugače sprejema probleme, ampak ko poslušam zarad kakšnih bedarij se razhajajo pari in da se zarad ene take malenkosti niso sposobni pogovorit, pa rajš usak na svoji strani trpi ko sto matr...
Nevem no...
Midva sva mela tud učas obdobje, ko sva se kregala ful.ampak sva rešila in zdej se nekak drživa tega, da se ne kregava zarad bedarij, ker je res brezveze.
Pa tud tko, glede ostalih stvari, sem se učas mogoče res mal preveč obremenjevala...Zdej pa sam go with the flow, pa neka bude šta bude :)
treba je živet in zdej končno živim :)
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 06. Apr. 2009 10:33

*coco* napisal/-a: ja kristus na polic drage moje dame. dejmo se zamislt-kaj so resnični problemi,zakaj same sebe delamo nesrečne in kje zaboga smo pustile svojo realno presojo?(s tem ne izključujem sebe) ali se samo meni zdi ali včasih res pretiramo s takšnimi absurdnostmi?

Vsak ima svoje merilo presojanja težavnosti problemov, ni pravila kaj je težek in lahek problem - čeprav načeloma neke ideje o tem obstajajo. Resnični problem pa je vsak, ki ga za takega naredimo.
Od posameznika pa je tudi odvisno, ali bo dovolil, da bo nek problem prevzel cel njegov svet, ali bo iskal krivca, ali pa morda rešitev.
Se mi pa zdi prav, da občasno tudi tukaj malo prebudimo nekatere punce, ki svoje probleme res poveličujejo ali pa obratno - menijo, da ni problema, kadar je.
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 21. 8. 2004
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objavaNapisal/-a puma » 07. Apr. 2009 0:02

zase lahko rečem, da ne vidim majhnega ali velikega problema ... ampak ko me nekaj ustavi se s tem ubadam dokler ga ne rešim ...
in po nekem času mi je smešno s čem sem se obremenjevala, kljub temu, da mi je takrat bilo boleče

...
suzika18
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a suzika18 » 07. Apr. 2009 8:52

miteq napisal/-a:Ženske imate v genih, da iz muh delate slona.

to se pa čist strinjam:)
Amaya80
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 4. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaya80 » 07. Apr. 2009 9:40

Pozitivno mišljenje je ključ. Vsak problem, ki se na začetku zdi nerešljiv, se ob rešitvi zdi popolnoma enostaven.
Mislim, da je ljubezen do samega sebe in vera v svetlo prihodnost tisto kar mi pomaga reševati moje težave (nasvet :razz: )

l.p.
Amaya80
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaya80 » 07. Apr. 2009 9:40

Pozitivno mišljenje je ključ. Vsak problem, ki se na začetku zdi nerešljiv, se ob rešitvi zdi popolnoma enostaven.
Mislim, da je ljubezen do samega sebe in vera v svetlo prihodnost tisto kar mi pomaga reševati moje težave (nasvet :))

l.p.
Amaya80
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaya80 » 07. Apr. 2009 9:41

Mislim, da je ljubezen do samega sebe in vera v svetlo prihodnost tisto kar mi pomaga reševati moje težave (nasvet :))

l.p.
Amaya80
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaya80 » 07. Apr. 2009 9:41

l.p.
maffy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a maffy » 07. Apr. 2009 10:39

*purple* napisal/-a:uf ja, men se tud zdi, da ljudje na splošno ful preveč komplicirajo :)
Mislm ok, vsakemu svoje in usak drugače sprejema probleme, ampak ko poslušam zarad kakšnih bedarij se razhajajo pari in da se zarad ene take malenkosti niso sposobni pogovorit, pa rajš usak na svoji strani trpi ko sto matr...
Nevem no...
Midva sva mela tud učas obdobje, ko sva se kregala ful.ampak sva rešila in zdej se nekak drživa tega, da se ne kregava zarad bedarij, ker je res brezveze.
Pa tud tko, glede ostalih stvari, sem se učas mogoče res mal preveč obremenjevala...Zdej pa sam go with the flow, pa neka bude šta bude :)
treba je živet in zdej končno živim :)

Ja sej, ampak vidva, sta našla pot, da se pogovorita in najdeta rešitev, če bi to iskala samo ti, on bi pa tebe in tvoj trud gladko ignoriral nebi ti mogla nič in problem bi bil velik.

No skratka, hočem rečt, da je prav, da si želimo več kot samo preživeti,.. in čim si v fazi,da želiš nekaj več in se zato tudi trudiš, imaš tudi probleme nekje drugje, na neki drugi ravni, torej ne samo na ravni preživeti..

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov