Resna zveza ali samsko življenje?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 01. Sep. 2010 8:56

neznankan napisal/-a:Ampak vedno nekaj najdeš. Jaz pri vsakem premišljujem a je to to. Kar nihče ni pravi.

jz se zmer verjamem, da k najdes tistga pravga enostavno ves in se ne sprasujes a je al ni.

IloveCoffee napisal/-a:@zeljka

Danes živimo hiter tempo, vrednote so se spremenile, napumpani smo s tem, da smo vsi svobodni, neodvisni individumi, da si zalužimo najboljše v življenju in da lahko z trdim delom dosežemo vse itd. Poleg tega, se je v zahodnem svetu vse premaknilo za ene +10 let. In kaj je najhujše pri vsem tem - recimo jaz (pa sigurno še marsikdo drug) v tem ne vidimo problema.

to je res...sam kam to vse pelje. vrednotne so zgubile globlji pomen, na koncu ce se nisi pripravljen prilagodit, komunicirat in sprejemat kompromise v partnerstvu ter vsake tok tud marsikej pozret...ostanes sam z uspesno kariero in mnogo "prijatelji in znanci" brez osebe, s katero bi uzival do konca zivljenja v starosti ali pa se huje, imas osebo "do konca zivljenja" ampak nisi srecen z njo...

se vedno sem optimist in verjamem, da za vsako osebo je nekje na tem planetu ustvarjena oseba...sam najdt jo je treba :)
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lara* » 01. Sep. 2010 9:06

*zeljka* napisal/-a:dons je ze tok mal normalnih vez. se tok tezi je najdt nekoga normalnga, da bi sploh biu v vezi z njim. vsi bi radi neki bluzili po svoje, bli hkrati "svobodni" in v vezi, vsi bi radi mel use svoje, bli popolnoma samostojni in neodvisni, noben se ni pripravljen prilagajat, sprejemat kompromise ne nc...

pogresam veze kokr jih majo nasi starsi, al pa stari starsi, k so skupi po 20 in vec let, pa se se vedno drzijo za roke, se vedno se majo radi, ne glede na probleme k so jih mel, pa jih se zmer majo...se vedno so pripravljeni en druzga gledat in marsikej pozret za voljo ljubezni k jo cutjo en do druzga.

.

glede 1. odstavka.
Kaj pa vem če je res tako težko najdt primernega partnera. Jz morm potrkat, da s tem nism mela težav. Odvisno kak človek si ti sam...če si bolj prilagodljiv, ne-trmast, itd..se da najdt. Poleg tega pa se mi zdi, da človek oddaja neko energijo in potem prav privlači določen tip fantov...

glede 2. odstavka...
Včasih je blo morbit vse skupaj mal drgač, ker so bli pr 20. že poročeni in mel otroke..Logično da se potemtakem niso ravno zmišljevali s kom bi bili in s kom ne...I guess..pa še starši so mel precej prstov vmes. In kar hočem povedati je to, da jz mislm da današnji partnerji tud ne vržejo takoj puške v koruo in se trudijo...ampak ne moreš pa žrtvovat svojega življenja za to, da boš usposobil neko črvivo zvezo, še posebej če maš ob sebi nekega čudnega tipa (npr. posesivnega, ljubosumnega, nikamor te ne pusti..) Ženska je bla včasih kot pes, s katero je moški delal kar je hotel...in iz tega najbrž izhajanje, kako so zveze iz preteklosti uspešne in kako so se trudili ...mja... :roll:
IloveCoffee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a IloveCoffee » 01. Sep. 2010 9:12

Ne vem, sicer od kje ti poznaš tok blazno fajn starih parov, večina teh, ki jih poznam (tut moji starši) živijo 80% časa en mimo drugega, 20% so tiste skupne stvari (otroci, hiša, resne zadeve).
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 01. Sep. 2010 9:19

IloveCoffee napisal/-a:Kar se tiče žuranja in resne veze. Jaz se strinjam, da ni problem žurat in bit v vezi, ampak, da to uspe na dolgi rok moraš imet stvari zelo razpucane - oba partnerja.

...ker...po eni strani kle vse to pišete, čez 14 dni bomo pa brali temo v smislu "moj fant že 3 vikende zapored žura s kolegi in mi ne pošlje SMS-ja, ker se ga je preveč napil" :cry:

Če nimaš stvari res pošlihtanih boš žurala, žurala... slej ko prej ti bo pa manjkalo to, k bojo samske kolegice okol osvajale klene fante.

a je treba spet it v skrajnosti? :D

sej parkrat na mesec it žurat zdej spet ni tak big deal... če si zaseden, ti res ni treba skos doma pred tv-jem sedet. al pa, da bi šel par žurat skupaj? :o neviđeno :D
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 01. Sep. 2010 9:23

IloveCoffee napisal/-a:@zeljka

Danes živimo hiter tempo, vrednote so se spremenile, napumpani smo s tem, da smo vsi svobodni, neodvisni individumi, da si zalužimo najboljše v življenju in da lahko z trdim delom dosežemo vse itd. Poleg tega, se je v zahodnem svetu vse premaknilo za ene +10 let. In kaj je najhujše pri vsem tem - recimo jaz (pa sigurno še marsikdo drug) v tem ne vidimo problema.

Se mi zdi, da jih vse več misli, da lahko brez dela doseže vse. Ostalo se pa strinjam, svet se predstavlja bolj idealen in popolen kot je.
Nivea
IloveCoffee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a IloveCoffee » 01. Sep. 2010 9:24

Kika napisal/-a:a je treba spet it v skrajnosti? :D

To sem se od vas žensk kle navadu... :D :cry:

...čak da začnem osebno z vami obračunavat pa kdo je kako vejico kam postavu pol leta nazaj... :eek: :D

...bom raj prej nehu hodit sem :evil:
Uporabniški avatar
*zeljka*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *zeljka* » 01. Sep. 2010 9:26

*IloveCoffe* poznam jih tud jz k zivijo en mem druzga, poznam jih pa tud dost k so srecni pa se majo se zmer po vseh teh letih radi...tud svoje starse med drugim.

*Lara* ja res je, so se porocali mlajsi in imeli otroke in so vztrajali...pa sej tud dons se velik parov poroci, pa majo otroke sam kaj k se pol usi locjo itd.
in ja verjetno je tud res, da vsak oddaja neko energijo in pol prvlac dolocene skupine fantov...ceprov v mojem primeru to ne bi drzalo, ker se prejsnji in zdajsnji fant razlikujeta v popolnoma vseh pogledih.

sj ne pravm so tud danes uspesna razmerja, jih tud poznam velik k so najdl sorodne duse in se vid da so res srecni in uspesno funkcionirajo, ne glede na take in drugacne probleme.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 01. Sep. 2010 9:33

Jaz pa poznam zelo veliko starejših parov, ki se dobro razumejo in so si enakopravni. In ne vem kaj ima veze, če so se poročili pri 20ih? Danes se tisti še pogosteje ločijo, ki se poročijo pri 20ih, ker zgleda, da je prezgodaj in se niso znoreli. Ali pa samo jaz poznam te primere. Od mojih sošolk iz OŠ sta že ločeni točno tisti dve, ki sta se šli mladi poročit.
Nivea
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lara* » 01. Sep. 2010 9:35

IloveCoffee napisal/-a:
Kika napisal/-a:a je treba spet it v skrajnosti? :D

To sem se od vas žensk kle navadu... :D :cry:

...čak da začnem osebno z vami obračunavat pa kdo je kako vejico kam postavu pol leta nazaj... :eek: :D

...bom raj prej nehu hodit sem :evil:

haaaaaaahaha, čist te razumem!! :D
ma to je res ena posebnost tega foruma...ki ga ločuje od ostalih...s temi vejicami in pravopisi :D
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Sep. 2010 10:29

Ahhh...
Elle.* napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:
*LittleBug* napisal/-a:Ampak kako veš, da je to to, za celo življenje?
"Dokler se to sprašuješ, že ni pravi".

:zustimm:
jozica1 napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:

S tem se pa ne strinjam.
narobe me citirata, ker jz sem napisala še:
purple_rain napisal/-a:Še vedno pa hočem verjet:
kar pa ne pomeni, da trdno stojim za tem, samo pač..misel mi je lepa..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Sep. 2010 11:10

nivea9 napisal/-a:Jaz pa poznam zelo veliko starejših parov, ki se dobro razumejo in so si enakopravni. In ne vem kaj ima veze, če so se poročili pri 20ih? Danes se tisti še pogosteje ločijo, ki se poročijo pri 20ih, ker zgleda, da je prezgodaj in se niso znoreli. Ali pa samo jaz poznam te primere. Od mojih sošolk iz OŠ sta že ločeni točno tisti dve, ki sta se šli mladi poročit.

Tisti, ki se danes poročijo pri 20ih, imajo precej boljše pogoje za ločitev, kot so jih imele prejšnje generacije.

Jaz se sicer ne strinjam s tem, da so bili včasih zakoni srečnejši, kot so danes. Danes smo ljudje bolj zahtevni in manj pripravljeni potrpet.
Včasih si se pač poročil za zmeraj, brez debate. Dajte malo brat kakšnega Cankarja, P. Voranca, Bevka, potem pa pridite nazaj povedat, kako so včasih poznali pravo ljubezen. Ku*ac moj, so jo. Samo sprijaznili so se z usranimi zakoni, to je pa to.
Danes greš narazen, ker pri tipu na FB najdeš nepoznano žensko. Včasih se je kmet čisto odkrito gonil okrog z deklo (ko jo je napumpal, je morala od hiše), pa je bila žena še vesela, da ni nje nadlegoval in jo spravljal z življenjsko nevarnost z novo nosečnostjo.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 01. Sep. 2010 11:12

purple_rain, če lahko še jst povem svoje mnenje :P v tole niti slučajno ne verjamem, mislim da ta stavek bolj paše v kategorijo sorodnih duš, angelov in podobnega BS, ki jih ena omenja v podforumu Ljubezen&seks.

NIKOLI ne moreš vedet ali je nekdo pravi za celo življenje. ni tok easy, da se srečata sorodni duši in sta si tok super, da zvezo furata celo življenje brez problemov. če hočeš z nekom ostat celo življenje, se je treba za zvezo prekleto trudit in čim manj verjet v pravljice da če je to to, se bo že samo porihtalo.
če te moti samo to, da ne veš če bo to trajalo celo življenje, drugače pa vama zveza štima in si zadovoljna v njej, jst tipa ne bi pustila. če so pa še druge stvari...boš pa mogla razčistit sama pri sebi in pretehtat.

jst sem v resni zvezi od 19. leta, pa sem se čist lepo znorela kar se žuranja tiče. njemu se ni dal tok ven hodit, tko da sem hodila sama s svojo družbo in mi nikoli ni težil zarad tega, jst pa tudi nisem delala neumnosti. je pa res, da me nikoli ni mikalo da bi še kakšnega drugega tipa "sprobala". :D danes sem pa itak že čisto v drugi zgodbi...
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lara* » 01. Sep. 2010 11:13

se popolnoma strinjam z jullio, glede tega "oh in sploh" kako so bili srečni v zakonu včasih. kar si dubu si dubu..in to je to..si mogu s tem živet. SEVEDA pa so izjeme.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 01. Sep. 2010 12:24

rinca napisal/-a:purple_rain, če lahko še jst povem svoje mnenje :P v tole niti slučajno ne verjamem, mislim da ta stavek bolj paše v kategorijo sorodnih duš, angelov in podobnega BS, ki jih ena omenja v podforumu Ljubezen&seks.

NIKOLI ne moreš vedet ali je nekdo pravi za celo življenje. ni tok easy, da se srečata sorodni duši in sta si tok super, da zvezo furata celo življenje brez problemov. če hočeš z nekom ostat celo življenje, se je treba za zvezo prekleto trudit in čim manj verjet v pravljice da če je to to, se bo že samo porihtalo.
če te moti samo to, da ne veš če bo to trajalo celo življenje, drugače pa vama zveza štima in si zadovoljna v njej, jst tipa ne bi pustila. če so pa še druge stvari...boš pa mogla razčistit sama pri sebi in pretehtat.
Meh..sej načeloma se tud jz s tem strinjam; s tistim, da "se ne sprašuješ", sem bolj mislila to, da če se velik sprašuješ o tem, potem je to velik indikator, da neki ne štima - in valda se nič ne porihta kar samo od sebe, četudi čutimo ne vem kako strašno ljubezen; kvečjem, če se ne ukvarjaš tolk s tem vprašanjem ("ali je res pravi?"), potem ne drmaj ("if it ain't broke, don't fix it") in uživaj, jap. :)
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 1. 2005
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objavaNapisal/-a Alwaleed » 01. Sep. 2010 12:39

jullia_ napisal/-a:Dajte malo brat kakšnega Cankarja, P. Voranca, Bevka, potem pa pridite nazaj povedat, kako so včasih poznali pravo ljubezen. Ku*ac moj, so jo. Samo sprijaznili so se z usranimi zakoni, to je pa to.
Danes greš narazen, ker pri tipu na FB najdeš nepoznano žensko. Včasih se je kmet čisto odkrito gonil okrog z deklo (ko jo je napumpal, je morala od hiše), pa je bila žena še vesela, da ni nje nadlegoval in jo spravljal z življenjsko nevarnost z novo nosečnostjo.

:respekt: :yau:

Od te sorte starih zvez poznam pretežno take, "realistične", in ne veliko res dobrih (čeprav nekaj jih je! in med njimi kakšna res lepa). Mislim, da se odstotek dobrih zvez danes povečuje, ker če ti ni v redu, greš pač narazen. Ženska se tudi laže osamosvoji od neustreznega partnerja, ker ni toliko materialno odvisna od njega.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]