Resna zveza ali samsko življenje?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 01. Sep. 2010 13:29

jullia_ napisal/-a:
nivea9 napisal/-a:Jaz pa poznam zelo veliko starejših parov, ki se dobro razumejo in so si enakopravni. In ne vem kaj ima veze, če so se poročili pri 20ih? Danes se tisti še pogosteje ločijo, ki se poročijo pri 20ih, ker zgleda, da je prezgodaj in se niso znoreli. Ali pa samo jaz poznam te primere. Od mojih sošolk iz OŠ sta že ločeni točno tisti dve, ki sta se šli mladi poročit.

Tisti, ki se danes poročijo pri 20ih, imajo precej boljše pogoje za ločitev, kot so jih imele prejšnje generacije.

Jaz se sicer ne strinjam s tem, da so bili včasih zakoni srečnejši, kot so danes. Danes smo ljudje bolj zahtevni in manj pripravljeni potrpet.
Včasih si se pač poročil za zmeraj, brez debate. Dajte malo brat kakšnega Cankarja, P. Voranca, Bevka, potem pa pridite nazaj povedat, kako so včasih poznali pravo ljubezen. Ku*ac moj, so jo. Samo sprijaznili so se z usranimi zakoni, to je pa to.

Ne vem zakaj bi tisti, ki se poročijo pri 20ih imeli boljše pogoje od tistih, ki se poročijo pri 30ih.
O tem, da smo danes zahtevni in nismo pripravljeni nič potrpet se strinjam. Samo veza v kateri ni prilagajanj ne bo nikoli tekla.
O včasih pa nisem imela v mislih časov Cankarja in Bevka, ker takrat se je ženska sploh morala poročit, če je hotela preživet, ker je bila odvisna od moža. Danes je ženska lahko neodvisno samska. Mislila sem čase naših staršev, ki se lepo razumejo in to zaradi ljubezni in ne finančne odvisnosti.

Nisem pa še zasledila, da bi kdo šel narazen, če bi na FB zasledil nekoga neznanega. To je bolano.
Nivea
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Sep. 2010 13:50

Tisti, ki se danes poročijo pri 20ih, imajo boljše pogoje za ločitev od tistih, ki so se včasih poročili pri 20ih, tako je bilo mišljeno. Nikoli se ni bilo lažje in bolj družbeno sprejemljivo ločit, kot se je danes.

Btw, tudi za generacijo naših staršev ne verjamem, da je tako nepopisno srečna, kot jo eni skušajo/te predstavit. Čisto možno, da so tvoji starši srečno in uspešno poročeni, ni pa to neko absolutno pravilo. Ogromno zakonov je v resnici mrtvih, ampak ko živiš skupaj 30 let, se je že ekonomsko gledano praktično nemogoče ločit. Sploh za nižje sloje, s plačo 500/600 evrov en človek sam nekako niti ne more preživet. Ziher sem, da je cel kup ljudi, ki bi se ločili, pa se enostavno ne morejo.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 01. Sep. 2010 13:56

jullia_ napisal/-a:Tisti, ki se danes poročijo pri 20ih, imajo boljše pogoje za ločitev od tistih, ki so se včasih poročili pri 20ih, tako je bilo mišljeno. Nikoli se ni bilo lažje in bolj družbeno sprejemljivo ločit, kot se je danes.

Nisem mislila tako, ampak da so bili včasih pri 20ih bolj zreli kot danes. Danes se je vse premaknilo za 10+ kot je napisal nekdo. Kdor se danes poroči pri 20ih gre v zvezo še zelo otročji, neodgovoren, neodvisen in se še ni znorev. Govorim, da se pogosteje ločijo tisti, ki se zelo zgodaj poročijo kot tisti, ki se kasneje, ker so se drugi že znoreli, prvim pa očitno manjkajo tista leta, ki so jih porabili v zgodnji poroki.
Vseeno se pa ne ločimo zaradi družbe, ampak zaradi sebe in partnerja.
Nivea
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 01. Sep. 2010 14:03

Včasih niso imeli izbire, kot odrasti pri zelo mladih letih. Hvala bogu, da smo lahko dlje "otroci" (vsaj tako je moje mnenje).

In blagor tistim, ki so obkroženi z starši in starejšimi pari, ki so dejansko srečni v zvezi. Sama ne poznam niti enega takega primera (vsaj nobenega, ki bi mi bil blizu; ok mogoče od fanta starši). Vem pa, da sama nočem bit taka po par desetletjih zveze (in bom "naredila" vse kar se da, da ne bom taka).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 01. Sep. 2010 14:38

nivea, kaj pa misliš s tem, da se niso znoreli? da niso dovolj žurali, da so seksali s premalo partnerjev al kaj?

glede let pa - mislim da je velika razlika, če se pri 20-ih poroči nekdo, ki že 5 let dela, al pa nekdo ki je še na faksu in je še daleč od tega da bi bil samostojen. govorim na splošno, seveda.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 01. Sep. 2010 14:40

Včasih sigurno res ne. V generaciji naših staršev pa to že ni bilo več nujno. Sicer iz finančnega vidika bi bilo pri omenjenih sošolkah tudi danes bolje, da se ne bi ločile glede na to, da imata plačo 500 eur in po dva otroka. No razlog je pa bil, da je eno mož zasačil pri varanju, druga pa nima drugega razloga za ločitev kot to, da hoče bit še s kakšnim drugim moškim v življenju, ker je bil mož njen prvi. Ja punca, zakaj se ni prej znorela in 5 let počakala s poroko.
Ne vem sama ne bi hotela s poroko, ker potem se nekateri res ločijo za vsako malenkost. Res se mi zdi, da so se pričakovanja z leti spremenila. Sploh pa se je spremenilo potrplenje ljudi. Vsi so tudi nekaj živčni,... kup je varanja,... in neki nedosegljivi cilji, ki jih nam ponujajo mediji.
Opažam še eno razliko. Včasih je bilo kup dela in ni bilo časa za premišljevanje. Danes pa imajo eni toliko časa, da premišljujejo o samih neumnostih.
Nikakor pa ne razumem ljudi (predvsem slavnih), ki se gredo poročit po 6 mesecih in tako skačejo iz poroke v poroko. Pa tu je ja jasno, da ne more tako bit.
Nivea
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 01. Sep. 2010 14:46

rinca napisal/-a:nivea, kaj pa misliš s tem, da se niso znoreli? da niso dovolj žurali, da so seksali s premalo partnerjev al kaj?

glede let pa - mislim da je velika razlika, če se pri 20-ih poroči nekdo, ki že 5 let dela, al pa nekdo ki je še na faksu in je še daleč od tega da bi bil samostojen. govorim na splošno, seveda.

Odvisno od posameznika. Če se gre oseba poročit pri 20ih s prvim tipom, imet takoj otroke in nikamor it in potem čez 10 let izjavi, da kaj je vse zamudila v primerjavi s kolegicami, ki so si vzele čas zase, potovale, spoznale precej tipov in tako izbrale boljšega kot ima ona,... res ne vem kaj naj rečem kot, da je v preteklosti nekaj zamudila kar misli, da bo zdaj nadoknadila.

Saj zato pa pravim, da se je danes vse premaknilo naprej. Danes ljudje pri 25ih iščejo službo, včasih so gradili hišo in imeli otroke.
Nivea
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 01. Sep. 2010 14:55

^^^tukaj pišeš, da je odvisno od posameznika, zgoraj pa, da vsak, ki se poroči pri 20-ih, je nezrel in se še ni znorel.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Sep. 2010 14:55

Pomoje je precej težko za nazaj nadoknadit mladostne norčije. A bodo zdaj pri 35ih začele popivat po diskačih, tako kot so njihove vrstnice na faksu?
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 01. Sep. 2010 15:49

rinca napisal/-a:^^^tukaj pišeš, da je odvisno od posameznika, zgoraj pa, da vsak, ki se poroči pri 20-ih, je nezrel in se še ni znorel.

Razlogi so različni od posameznika do posameznika. 20-letniki pa večinoma še niso zreli za poroko. Tako, da si malo pomešala skupaj.

Julia imaš prav. Dvomom, da bodo, čeprav poznam tudi takšne. Ampak leta niso ista in ne bo isto. Vsaj pomoje. Mislim pa, da je prišlo do nezadovoljstva, ker si takrat še niso predstavljale kaj poroka sploh pomeni. Danes pričakujejo drugo od življenja kot so takrat, ko so bile še naivno zaljubljene. Žal jim je za leti, ko smo druge uživale, one pa prvijale otroke in se je pojavljala nejevolja,... s tem pa prepiri, očitanja.

Ne velja pa to na splošno kar za vse. Ampak pogosteje za tiste, ki se poročijo mladi. Kasneje ravnaš drugače.
Nivea
Uporabniški avatar
Jetta
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Jetta » 01. Sep. 2010 16:17

Vedno bolj se mi zdi, da ljudje nis(m)o z ničemer zadovoljni. Samske si želijo resne zveze, tiste, ki pa to imajo, pa si želijo svobode. :? Če sama pri sebi ne veš kaj hočeš, kako naj potem vedo drugi? Sicer pa mi nikoli ni bilo jasno, zakaj se človek v resni zvezi ne bi mogel prav tako nažurat (s partnerjem ali brez)? Če obstaja v vajini zvezi zaupanje, ne vidim razloga, zakaj bi prikrajšala svojo mladost za žuranje. :wink: Jaz sem v podobni situaciji kot ti, ampak nimam občutka, da bi karkoli zamujala. Del neprekinjenega žuranja sem že dala skozi, del pa ga še bom - v zvezi. :) Pa ne bo zaradi tega trpel nobeden od naju, ker ponavadi tako ali tako greva skupaj ven, če že greva. V zvezi je vseeno dobro obdržati nekaj prijateljev, da se ohranja socialno življenje in da nimaš samo partnerja, ker v končni fazi ne moreš računati na to, da te ta oseba ne bo nikoli razočarala - kdo pa ti bo potem ostal, ko (če) ne bosta več skupaj?
Jaz bi na tvojem mestu ostala z njim, glede na to, da praviš, da ni veliko takih fantov kot je on in se lepo razumeta. :) Da se ne boš čez leta, ko boš takih let kot je zdaj on, tepla po glavi, zakaj si zapustila tako vredu fanta in boš tukaj jamrala, kako ne moreš najti resnega fanta. :wink: Če te nima "na vrvici", lahko hodiš žurat sama (ali pa z njim), pa ne boš več imela občutka da kaj zamujaš.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 01. Sep. 2010 16:20

Meni se pa zdi precej neumno iz čiste preračunljivosti (=kaj pa, če ne bom nikoli našla boljšega) ostat z nekom skupaj. Če ji že zdaj ni kul z njim, je precej malo verjetno, da ji čez 10 let bo.
Uporabniški avatar
Jetta
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Jetta » 01. Sep. 2010 16:22

To je res, ampak ona ni nikjer napisala, da ji on ni vredu oz. da to ni to. Če se ga je naveličala, pa očitno (še) ni zrela za resno zvezo. V tem primeru ni nič narobe, če mu to preprosto pove in zaključi zgodbo.
neznankan
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a neznankan » 01. Sep. 2010 16:23

Se zelo strinjam s postom od Jette. Vse kar lepo drži. Nikoli nismo zadovoljni. Ko smo v vezi bi bili samski in obrazno. Fanta obdrži, če ti je všeč, da ti ne bo kdaj žal. Sicer sem v dvomih zaradi tvojih pomislekov, če si res srečna z njim. Prijatelji tudi morajo obstajati.
Naše želje, potrebe, pogoji se mi zdi, da se iz generacije v generacijo spreminjajo. Radi bi idealni svet, delamo pa neidealnega.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 01. Sep. 2010 17:24

Jetta napisal/-a:Del neprekinjenega žuranja sem že dala skozi, del pa ga še bom - v zvezi. :) Pa ne bo zaradi tega trpel nobeden od naju, ker ponavadi tako ali tako greva skupaj ven, če že greva.

To pa mora bit zabavno za vajine prijatelje :lol: :roll:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]