Rebound zveza na daljavo?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
No, js se definitivno nebi odpovedala staršem zaradi enega fanta, ki ga poznam 1 mesec (nisem bla dost pozorna in spregledala to).
Sicer ji pa študij v Londonu nikol ne bo znesel brez konkretne denarne podpore staršev, ker so noro drage šolnine, potem pa še bivanje, itd... Brez konkretne štipendije ni šans, te pa ne padajo kar iz neba. Če pa fant vse plača, je pa druga zgodba
Sicer ji pa študij v Londonu nikol ne bo znesel brez konkretne denarne podpore staršev, ker so noro drage šolnine, potem pa še bivanje, itd... Brez konkretne štipendije ni šans, te pa ne padajo kar iz neba. Če pa fant vse plača, je pa druga zgodba
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
incognito - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 11. 2004
- Kraj: Mb
Veerle napisal/-a:incognito napisal/-a:Ne jokcaj. Glede na to, da je moj fant kar 4000 km stran na otoku sredi Atlantika, je tvoj praktično za vogalom.
namen ni tekmovanje, čigav fant je dlje, enim je zveza na daljavo že to, da živita 40 km narazen v isti državi.
Ne gre za nobeno tekmovanje. Gre za to, da v tem primeru ni kaj za stokat. Letala letijo vsak dan, kar pomeni, da lahko v skrajnem primeru postavi ultimat, naj jo obišče. Če bo za, bo vsaj vedela, pri čem je.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^ itak
..sploh po tem enem srečanju, ko je že *on* prišel bližje k njej (dobro, no, verjetno je itak imel namen tisto potovanje opravit; pa sta združila še srečanje s tem) (tkole se je tud moja "romanca na daljavo" začela ).
..sploh po tem enem srečanju, ko je že *on* prišel bližje k njej (dobro, no, verjetno je itak imel namen tisto potovanje opravit; pa sta združila še srečanje s tem) (tkole se je tud moja "romanca na daljavo" začela ).
-
incognito - Sramežljivka
Za moje pojme nista v nobenem posebnem razmerju. Nikjer ni posebej napisano, kako dolgo se že poznata, koliko je preteklo od srečanja v Italiji itd. Ne poznamo nobenega ozadja sploh.
Ultimat pa ni nujno slaba zadeva. Zveze na daljavo, sploh kadar gre za partnerje iz različnih držav, pač potekajo malce drugače kot tiste, ki bi jih lahko poimenovali "fant iz sosedje ulice". Zakaj to govorim? Ker je moja trenutna zveza zrasla iz podobne situacije. Ko sem spoznala sedanjega fanta, sem bila še v zvezi, ki pa je bila tik pred tem, da razpade. To se je tudi zgodilo, ampak ker se je moj fant počutil ravno tako kot tale naša punca tule in ker ga je skrbelo, da je le sredstvo za celjenje mojih ran in bo dober samo, dokler se sestavim nazaj, mi je kratko malo postavil neke vrste ultimat. Želel se je prepričati, da sem resna, zato mi je rekel, naj ga pridem obiskat, on mi pa plača karto. In sem šla. Pa se nisem počutila nič užaljeno. Potreboval je oprijemljiv dokaz in v takšni situaciji se mi to zdi povsem normalno. Jaz bi verjetno zahtevala isto.
Zato se mi tudi zdi potrata časa spraševati po forumih, kaj sedaj narediti, ker je rešitev na dlani. Namesto, da nam razlaga, kako se počuti in kako ni prepričana, naj raje to pove njemu. In če je kaj tipa v njem in mu je resnično do nje, bo že vedel, kaj narediti.
Ultimat pa ni nujno slaba zadeva. Zveze na daljavo, sploh kadar gre za partnerje iz različnih držav, pač potekajo malce drugače kot tiste, ki bi jih lahko poimenovali "fant iz sosedje ulice". Zakaj to govorim? Ker je moja trenutna zveza zrasla iz podobne situacije. Ko sem spoznala sedanjega fanta, sem bila še v zvezi, ki pa je bila tik pred tem, da razpade. To se je tudi zgodilo, ampak ker se je moj fant počutil ravno tako kot tale naša punca tule in ker ga je skrbelo, da je le sredstvo za celjenje mojih ran in bo dober samo, dokler se sestavim nazaj, mi je kratko malo postavil neke vrste ultimat. Želel se je prepričati, da sem resna, zato mi je rekel, naj ga pridem obiskat, on mi pa plača karto. In sem šla. Pa se nisem počutila nič užaljeno. Potreboval je oprijemljiv dokaz in v takšni situaciji se mi to zdi povsem normalno. Jaz bi verjetno zahtevala isto.
Zato se mi tudi zdi potrata časa spraševati po forumih, kaj sedaj narediti, ker je rešitev na dlani. Namesto, da nam razlaga, kako se počuti in kako ni prepričana, naj raje to pove njemu. In če je kaj tipa v njem in mu je resnično do nje, bo že vedel, kaj narediti.
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^
(al je blo od takrat, ko sta prvič čvekala, do srečanja 1 mesec - kolk časa nazaj je blo pa to srečanje, nam pa ni povedala)
Vem tud sama, da zveze na daljavo "zahtevajo" mal več usklajevanja in zaupanja & vse to, ampak "ultimate" postavljat vseeno ni prijetno...lahko pa zadevo zaviješ v celofan in jo drugače poimenuješ, da nima več "težine", ki jo ultimat predstavlja, pa smo spet vsi srečni.
(zresni se, p_r!)
Kaj pa z njene strani - kako pa naj bo on zihr, da je punci tudi res toliko do zveze kot sicer govori (besede niso dovolj)? Kako pa naj on ve, da ga ne bo samo zarad denarja izkoriščala (če ji je nabavil telefon; zdaj naj ji še karte plačuje..bohnedej, da bo še študij financiral)?
meni to pove, da se šele dober mesec poznata..meleelo napisal/-a:Takrat se je ravno razhajal s punco, s katero sta bila skupaj kar nekaj časa, 6 let /.../ Vem da šestletne zveze ne moreš preboleti v enem mesecu.
(al je blo od takrat, ko sta prvič čvekala, do srečanja 1 mesec - kolk časa nazaj je blo pa to srečanje, nam pa ni povedala)
Vem tud sama, da zveze na daljavo "zahtevajo" mal več usklajevanja in zaupanja & vse to, ampak "ultimate" postavljat vseeno ni prijetno...lahko pa zadevo zaviješ v celofan in jo drugače poimenuješ, da nima več "težine", ki jo ultimat predstavlja, pa smo spet vsi srečni.
(zresni se, p_r!)
Kaj pa z njene strani - kako pa naj bo on zihr, da je punci tudi res toliko do zveze kot sicer govori (besede niso dovolj)? Kako pa naj on ve, da ga ne bo samo zarad denarja izkoriščala (če ji je nabavil telefon; zdaj naj ji še karte plačuje..bohnedej, da bo še študij financiral)?
-
incognito - Sramežljivka
Nikjer nisem rekla, da ji mora karte plačevat, za študij sem predlagala izmenjavo (dobi štipendijo itd.). Sicer pa je sama napisala, da sta se videla, ko je šel na počitnice v Italijo. Torej ni prišel ravno zaradi nje. In spet ne vemo, ali se je samo spotoma ustavil, ali je celo ona šla v Italijo. Manjka kar nekaj podatkov, da bi lahko realno pogledali na celotno situacijo.
Zavijanje v celofan? Meni tega ni treba, ker nisem jaz tista s problemom. Sem dala samo predlog, ona pa je tista, ki ga bo uporabila ali ne. In če ga bo, bo pa že menda znala zadevo izpeljati na pravi način.
Zavijanje v celofan? Meni tega ni treba, ker nisem jaz tista s problemom. Sem dala samo predlog, ona pa je tista, ki ga bo uporabila ali ne. In če ga bo, bo pa že menda znala zadevo izpeljati na pravi način.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Izmenjave Slovenija- VB so praktično neobstoječe (vsaj sama še nisem slišala za slovenski faks, ki bi imel to možnost).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
purple_rain - Cosmopsiho
vem, da ne; "jz tud nisem rekla, da si ti rekla" (:lach:)incognito napisal/-a:Nikjer nisem rekla, da ji mora karte plačevat
(sem samo "razširila" idejo, ki se je pojavila, da je fant očitno precej pri denarju)
lihkar *mala* dopolnila toleincognito napisal/-a:za študij sem predlagala izmenjavo (dobi štipendijo itd.)
tud sama sem že ugotovila, da verjetno ni samo zarad nje prišel (bolj pozorno beri ); po drugi strani pa, nam (iz Slo.) ni neki težkega v IT skočit.incognito napisal/-a:Sicer pa je sama napisala, da sta se videla, ko je šel na počitnice v Italijo. Torej ni prišel ravno zaradi nje. In spet ne vemo, ali se je samo spotoma ustavil, ali je celo ona šla v Italijo.
Ne, tale del ni bil namenjen tebi, ampak sem se spomnila na eno starejšo debato na forumu o ultimatih in pomenih le-teh..incognito napisal/-a:Zavijanje v celofan? Meni tega ni treba, ker nisem jaz tista s problemom. Sem dala samo predlog, ona pa je tista, ki ga bo uporabila ali ne. In če ga bo, bo pa že menda znala zadevo izpeljati na pravi način.
Skratka, sej samo mnenja izmenjujemo; in, še enkrat, tud jz se strinjam z idejo zveze na daljavo in ji želim, da ji uspe..če pa žal ne, bo pa vsaj ena zelo prijetna izkušnja več tole.
- Veerle
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2010
incognito napisal/-a:Želel se je prepričati, da sem resna, zato mi je rekel, naj ga pridem obiskat, on mi pa plača karto. In sem šla. Pa se nisem počutila nič užaljeno. Potreboval je oprijemljiv dokaz in v takšni situaciji se mi to zdi povsem normalno. Jaz bi verjetno zahtevala isto.
tole zelo olajša zadevo. in en kao obisk, ker si drugi želi razbliniti dvome, niti ni ne vem kakšen dokaz, sicer pa - dokaz za kaj točno? da misliš resno? ker se je zlo težko usest na avion pa it mal na počitnice na nek otok sredi Atlantika, ja. pa nočem bit zajedljiva, samo daj malo umiri svojo wanna-be superiornost napram punci, ki je odprla temo.
glede na tvoj ton pisanja, me res zanima, ali bi se ti samostojno odločila, da greš do njega, si sama financiraš in organiziraš pot? ker, let's face it, najlažje je od nekoga nekaj zahtevat in potem držat surlo, če tega ne izpolnijo.
zase lahko rečem, da sem si pri mojih vezah na daljavo vedno sama plačevala karte (fantje pa sebi), ker sem sama želela tja, sama sem hotla bit z njim(i), ne pa zaradi nekih ultimatov, kaj takega mi nikoli na misel ni prišlo.
As your lover describes you, so you are.
-
Goth.princess - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 8. 2009
Punca, ne oziraj se na to, kakšne barve je. Lahko je belec, rumen, črn, moder,... NI VAŽNO! Vsi smo krvavi pod kožo.
Pusti okolico in starše iz tega. Oni ne bodo živeli z njim (če se odločiš za zvezo), ampak ti! Toplo ti priporočam, da poskusiš ... Če pa ne bo šlo, ne bo šlo. Ampak nikoli ne boš vedela, če ne boš naredila koraka naprej.
Veš, kako so mene nekateri obsojali, ker sem začela vezo z bosancem (muslimanom)? Vendar se nanje nisem ozirala ... Vendar sem srečna. No, ja, že res, da moji so navdušeni nad njim... Ampak dobro... Ne dopusti, da zaradi okolice izgubiš nekaj, kar bi te mogoče osrečilo.
Drugače pa se pozanimaj kakšne možnosti so za študij v Londonu. Poskusi!
Pusti okolico in starše iz tega. Oni ne bodo živeli z njim (če se odločiš za zvezo), ampak ti! Toplo ti priporočam, da poskusiš ... Če pa ne bo šlo, ne bo šlo. Ampak nikoli ne boš vedela, če ne boš naredila koraka naprej.
Veš, kako so mene nekateri obsojali, ker sem začela vezo z bosancem (muslimanom)? Vendar se nanje nisem ozirala ... Vendar sem srečna. No, ja, že res, da moji so navdušeni nad njim... Ampak dobro... Ne dopusti, da zaradi okolice izgubiš nekaj, kar bi te mogoče osrečilo.
Drugače pa se pozanimaj kakšne možnosti so za študij v Londonu. Poskusi!
Selvedin&Mihaela
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
Džeki napisal/-a:incognito napisal/-a: Glede na to, da je moj fant kar 4000 km stran na otoku sredi Atlantika
Ja, to je pa sigurno zelo resna zveza.
Zakaj pa ne? Vsak ima svojo definicijo resne zveze in ni nujno, da je tvoja enaka njeni. Zate pa se za koga je verjetno pogoj, da se vidita najmanj x-krat na teden in sta oddaljena najvec yy kilometrov, da sta lahko v resni zvezi, drugi smo pa malo bolj potrpezljivi in nam razdalja ne predstavlja ovire, da se z nekom lahko mocno povezemo in imamo uspesno zvezo. Sama sem ze povedala, da sva z mojim nekaj casa furala zvezo ZDA - Slovenija in sva zdaj porocena, tako da najina zveza ni bila kar nekaj in neresna.
Tudi zakoni na daljavo v teh casih niso redkost, ker sta partnerja veckrat primorana ziveti v razlicnih mestih zaradi sluzbenih obveznosti. V letu 2005 naj bi v ZDA bilo 3.500.000 porocenih parov, ki so imeli zvezo oz. zakon na daljavo. Poleg tega je bilo istega leta se 4-4.5 milijonov neporocenih parov v zvezah na daljavo. To so podatki samo znotraj ZDA, po svetu je pa se mnogo vec takih zvezz (zal ni podatkov za druge drzave). Vsako leto ZDA izdajo vec kot 100.000 fiance in spouse viz tujim drzavljanom, kar pomeni, da vsako leto v ZDA imigrira vec kot 100.000 zarocencev oz. zakonskih partnerjev drzavljanov ZDA, kateri so imeli zveze na daljavo. Koliko je takih migracij po svetu med drugimi drzavami, ni znano, dejstvo pa je, da jih je ogromno. Tako da ja, zveze na daljavo obstajajo in mnoge so dolgorocno tudi uspesne. Mnoge pa seveda tudi propadejo, ce oba nista za tako zvezo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov