Rebound zveza na daljavo?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

meleelo
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 5. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a meleelo » 27. Maj. 2011 14:16

Imam problem in ne vem na koga naj se obrnem...
Na internetu sem spoznala nekega fanta. Takrat se je ravno razhajal s punco, s katero sta bila skupaj kar nekaj časa, 6 let. Vedela sem, da ni samski in nisem flirtala ali pa kaj podobnega. Sčasoma sem se zaljubila vanj, on pa je pustil svojo punco. Nisem hotela načenjati te teme, ker je imel še vedno čustva zanjo. Še en problem, narazen sva 1536km, on je namreč iz Londona. Ko je šel na počitnice v Italijo, sva se videla. In potem sem se še bolj zaljubila vanj, on pa vame. Videla sem namreč, da je bil ves čas iskren z mano, čisto vse, kar mi je povedal, je bilo res. Še boljši je, kot sem si ga predstavljala. Zdaj si redno pošiljava emaile, smse, celo iPhone mi je kupil samo da sva lahko skupaj na Skypu. Pogovarjava se dobesedno cele noči. Tako ga imam rada, da mi bo kar počilo srce. On je res najboljši. Spravlja me v smeh, v dobro voljo, je romantičen, skrbi zame...
Kaj naj sedaj naredim? Vem da šestletne zveze ne moreš preboleti v enem mesecu. Vem, da obstaja velika možnost da sm njegova "rebound girl". Dekle, s katero si zaradi tega, da lažje pozabiš na bivšo ali pa ker nočeš biti sam. Potem je tu še nek drug problem, on je namreč črnec in doma so na žalost malce rasistični in mi ne dajo miru, grdo govorijo o njem in hočejo, da nehava. Oh, pa še 6 let je starejši od mene, jaz jih imam 21. Razmišljala sem celo o študiju v Londonu, ampak nimam podpore staršev, ne prijateljev. Res se počutim samo.
Res ne vem kaj naj naredim oz. koga naj vprašam za pomoč.
Nočem ga prizadeti, ampak tudi jaz nočem biti prizadeta. Sanjam o njem, spet pišem zaljubljene pesmice. Še nikoli se nisem počutila tako živo. Ampak še zmeraj me skrbi. Kaj za vraga naj naredim????????
Prosim, pomagajte mi!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 27. Maj. 2011 14:25

Videla sta se pa samo 1×? Zakaj samo enkrat? Leti do Londona so skoraj cenejši kot vlak na drug konec Slovenije :D
Če pa se dolgoročno ne nameravaš preselit v London, ali pa on sem, pa je bolje da kar sedaj nehata. Vsaj sama si ne predstavljam zveze na daljavo (vsaj ne tako dolga obdobja) in zame to itak ni ravno zveza.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 27. Maj. 2011 15:38

*mala* napisal/-a:Videla sta se pa samo 1×? Zakaj samo enkrat? Leti do Londona so skoraj cenejši kot vlak na drug konec Slovenije :D
Tole je tud men najprej padlo na pamet. :D Ampak ajde, možno da pač so prisotne še druge (študijske/službene) obveznosti, ki ne dopuščajo več časa..

Hmmm, jz bi pa verjetno šla v to :), sploh če bi čutila tud z njegove strani tako naklonjenost; pač, še naprej vzdrževala stike, valda, pa potem skušala čim več srečanj planirat.. kar pa zna bit zavajajoče, ker ta srečanja bolj zgledajo kot dopust/počitnice in ni "realno stanje" odnosa. :?
Enivej, ko/če bi se izkazalo, da bi se lahko kaj razvilo iz tega, bi se šele začela ukvarjat z vprašanjem kako to domačim predstavit, če praviš, da ne bi bili tolk pripravljeni ga sprejet..

Aja, še to: ne "razmišljat o študiju v Londonu" samo zaradi njega, zdi se mi mal zgrešeno; seveda je lahko povezano to dvoje, ampak najprej naj bo želja po študiju (tam) dovolj močna (just in case, če se zveza ne obnese, da ne boš takoj pakirala kufrov za nazaj domov, ampak da boš še imela kaj za počet tam).
GeorgeConstanza
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a GeorgeConstanza » 27. Maj. 2011 16:46

če ne poskusiš ne boš nikoli vedela. 21 let je že taka starost da brez problema začneš živeti svoje življenje in ne življenje kot ga pričakuje okolica (starši, prijatelji). Če ne poskusiš, te bo lahko celo življenje matralo in vso krivdo boš valila na druge namesto nase.

Povej doma zakaj je študij v Londonu dober zate, za tvoj razvoj, za tvojo prihodnost, še posebno v teh časih ko je država v takem dreku. Ne iti v London zaradi njega, pojdi zaradi sebe. Stara si 21 let in dalj časa kot boš živela po navodilih staršev, težje boš sama sprejemala kakršnekoli odločitve.

Ne izključi staršev iz svojega življenja, vedno ti bodo v oporo, a žal opažam da je takih "nerazgledanih" staršev v Sloveniji preveč, ki ne znajo in nočejo prerezati popkovine.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 27. Maj. 2011 17:43

sej London je pa itak bliz pa leiti so ful pocen. sploh nevem zakaj tok razmišljaš.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 27. Maj. 2011 17:46

jst bi takoj mela tak zvezo na daljavo.
sam nisem naletela na takega, ki bi mu blo to zabavno.
kot pravte, letalske niso več tako drage, sploh za tipa ki ima dnar. ampak se mu pa more dat to furat.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 27. Maj. 2011 18:22

Skype maš lahko na katerem koli pametnem telefonu, ne nucaš zato iPhona. *je fouš*

Js bi šla na tvojem mestu študirat tja, dve muhi na en mah. Pa kaj te briga podpora družine, še manj pa prijateljev. Si polnoletna? Torej lahko sama zase sprejemaš odločitve.
Because I can.
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 27. Maj. 2011 20:23

preden se resno odločiš za študij v Londonu, se dejta vidva še parkrat videt, ne vem, pejta skupaj na potovanje/počitnice, pojdi k njemu za daljše obdobje (npr. vsaj 2-3 tedne, če ne več), da vidiš/začutiš, kako skupaj funkcionirata. tok za začetek.
če boš potem še vedno resno razmišljala o študiju v Londonu, ti polagam na srce, da pojdi prvenstveno tja študirat, ne it tja 'kao' študirat, da bosta lahko skupi. osebno mislim, da še ni čas za to, da začneta resno razmišljat o skupnem življenju. lahko, da se motim.
ne obremenjuj se s tem, da si mu morda rebound girl.
zna pa to bit ena res lušna in močna izkušnja, uživaj v njej! :wink:
srečno!
As your lover describes you, so you are.
Uporabniški avatar
incognito
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 11. 2004
Kraj: Mb

Neprebrana objavaNapisal/-a incognito » 27. Maj. 2011 20:53

Ne jokcaj. Glede na to, da je moj fant kar 4000 km stran na otoku sredi Atlantika, je tvoj praktično za vogalom. Kakor so ti že ostali povedali: karte za London so sorazmerno poceni, poletje je pred vrati in ne vidim ovire, da se ne bi mogla videti. Tudi če se na koncu izkaže, da vama ne bo uspelo ali pa da se vseeno ne ujameta tako dobro, boš vsaj imela dobrega privat vodiča :D.

Iz tvojega opisa bi sklepala, da se ravno igračka s teboj ne (noben ti ne kupi iPhona kar tako, razen če je se bogat in mu je to mimogrede), bil se je pripravljen srečati, očitno ti posveča veliko časa itd. Je pa res, da zveza na daljavo terja precej več energije in potrpljenja kot navadna. Študij v VB je zagotovo lahko super izkušnja + več se lahko vidita. Morda izmenjava za začetek?

Veliko sreče vama želim :)
Veerle
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Veerle » 27. Maj. 2011 21:27

incognito napisal/-a:Ne jokcaj. Glede na to, da je moj fant kar 4000 km stran na otoku sredi Atlantika, je tvoj praktično za vogalom.

namen ni tekmovanje, čigav fant je dlje, enim je zveza na daljavo že to, da živita 40 km narazen v isti državi.
As your lover describes you, so you are.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 27. Maj. 2011 21:37

Se strinjam z vsem zgoraj napisanim. Jaz in moj sva bila oddaljena 10.000km preden sem se jaz preselila k njemu, tako da SE DA. London je v teh casih res zelo lahko dostopen. Mogoce se ne bosta videla vsak vikend, mogoce tudi ne vsak mesec (odvisno kaksne obveznosti in urnike imata), ampak zvezo Slovenija - London se definitivno da furat, ce sta oba za to.

6 let razlike res ni ne vem kaj, to, da je crnec, pa je res najmanjsa ovira, oziroma sploh ni vec ovira v 21. stoletju. Dalec so tisti casi, ko so ljudje postrani gledali medrasne pare. Imam obcutek, da se Slovenci, vecinoma generacija nasih starsev in starejsi, sploh ljudje s podezelja, nekako "bojijo" crncev, ker jih v Sloveniji ni bilo nic, ko so oni odrascali in nikoli niso bili v stiku z njimi. Ampak dejstvo je, da si stara 21, nisi vec otrok in znas sprejemati svoje odlocitve, tudi starsi se bojo morali sprijaznit s tem.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 27. Maj. 2011 22:31

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 15:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 27. Maj. 2011 22:45

jaz se tega po napisanem sodeč ne bi šla.
osebno tudi še nisem spoznala fanta, za katerega bi kljub nasprotovanju svojih najbližjih prijateljev in družine spremenila svoje življenjske načrte in pustila vse za sabo ter odšla v njegov objem (in resnično dvomim v njegov obstoj nasploh). ne gre za to, da se ne morem sama odločit in da nujno rabim njihovo potrditev za karkoli, ampak ker imam družino in prijatelje, ki mi ne bi kljubovali in nasprotovali brez razloga. zato bi ob takem nasprotovanju hitro prišla do zaključka, da je nekaj hudo narobe v mojem dojemanju in bi definitivno počakala z odločitvijo. kakšne odnose pa imate vi pa nevem...
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 25. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a delusional » 27. Maj. 2011 23:03

mam eno kolegico, ko je skoz z nekimi črnci hodila in pomojem so črnci ful lažnivci.

tko no. se mi zdi da si mau osamljena pa da ti manjka dogajanja v SLO pa naših slovenčkov tle. no sej meni tud. pa zato sm tud jst slučajno spoznala enga tujca dober mesec nazaj, pa bla pol v stikih prek fb, msn. sm že sanjala kako bom šla kr k njemu poleti za neki cajta, pa kako bo on dol prletu... hahah, ja veš da. sej jst bi se takoj oselila iz slo, zakaj da ne.
ne vem, če je tip dost mlad pa željan takih romantičnih doživetij, da ima punco na drugem koncu EU... pol mogoče še... čeprav vsak hud tip ma že doma dovolj za fukat. če je pa kak starejši, pa se mu res ne da zganjat teh dram.
tipi in njihovi kurci so v glavnem povsod enaki, kamorkoli po svetu greš.
no jaz sem pri temu ki ga omenjam spoznala, da bi tip rad samo malo virtualne popestritve (če veste kaj mislim), ker ko sem predlagala konkretno srečanje s konkretnim datumom da se nađemo na pola puta (ker je tudi povedal kje bo in kakšne obveznosti bo imel), se je tip vdrl v zemljo. kasneje pa mi je napisal, da to ne bi bla glih najboljša ideja.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 27. Maj. 2011 23:26

s0nckic4 napisal/-a:zato bi ob takem nasprotovanju hitro prišla do zaključka, da je nekaj hudo narobe v mojem dojemanju in bi definitivno počakala z odločitvijo. kakšne odnose pa imate vi pa nevem...

Dvomim, da ga starsi in prijatelji tako dobro poznajo, da bi lahko sklepali, da je s fantom nekaj narobe in da bi zato tako nasprotovali. Ta nekaj hudo narobe je v njenem primeru rasa tega fanta, ce sem prav razumela, pa verjetno starse skrbi se to, da je fant iz Londona in ne iz sosednje ulice ali kraja. Nasi starsi se svoje partnerje vecinoma spoznavali iz bliznje okolice, ker v njihovih casih niso imeli interneta in zvez na daljavo, tako da se jim tako spoznavanje ne zdi sprejemljivo. Danes to ni nic nenavadnega, ker imamo za komunikacijo in potovanja mnogo vec sredstev, tako da tudi zveze na daljavo niso redke, oziroma jih je ogromno.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov