Razvajena kokoška

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 15. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a fun » 05. Jun. 2009 8:28

razvajeni so tut nekateri, ki ubistvu nimajo veliko denarja. Starši komaj sproti plačujejo položnice, sami si ne kupijo nič posebnega; njun odrasel otrok pa razvajeno opleta z ročicami, zahteva svoj avto, žepnino in ne vem kaj še vse; sam pa niti ne hodi v šolo; kaj šele da bi delal.
metla111
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 4. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a metla111 » 05. Jun. 2009 8:34

Zame pa razvajenost ni to, da ti starši nudijo vse kar želiš in kar lahko, ampak je pomoje razvajen nekdo, ki tega ne zna cenit, in si želi čiiiiist vsako stvar, nikol pa ne pomisli kako je nekdo delu za ta dnar.
je pa res da obstaja več vrst razvajenosti. pr nam vem da je naš najmlajši brat kr dooost razvajen, in sicer od naju s sestro, ampak midve ga razvaja ker je pač mlajši, in ga zato peljeva tja kamor naju prosi, mu midve skuhava kavo nardiva zajtrk in kašne take malenkosti, ampak je le edini fant od otrok tako da se ve, da če bo kšno delo okoli hiše za pomagat očitu, bo šel verjetno on.

drgač pa nevem zakaj bi bil nekdo razvajen že samo zaradi tega ker mu starši nudijo kar lahko. sej je čist normalno da svojim otrokom želiš da imajo čim lepše otroštvo in tudi stvari ki jih npr. sam nisi imel. pomoje je bolši pokazatelj razvajenosti odnos do vseh stvari, ki jih dobiš in do ljudi okoli sebe.
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 05. Jun. 2009 14:59

mah tle usi razlagate neke definicije kdo se vam zdi razvajen (res tisti ekstremi, za katere sploh neb blo treba oment da so razvajen), drgač pa k srečate tko nekoga k si loh mal več prvošč pa ste zihr nevoščljivi v smislu kdo pa njemu/njej plačuje use te drage stvari :roll:
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 05. Jun. 2009 16:59

lorelaj napisal/-a:Eno je, da ti starši plačujejo in kupujejo različne, lahko celo zelo drage stvari, ti kot otrok si vesel in se zahvališ. Če si lahko privoščijo, zakaj pa ne. Komu bodo pa dali, če ne svojim otrokom. Niti ne razumem, zakaj bi nekdo, ki nosi dobre znamke, to moral skrivati pred drugimi. Enako kot vsi ljudje se obleče in gre iz hiše. Drugo je, če se hvali.

vse lepo in prou, tudi sama se strinjam s tem da če majo starši dosti denarja in nimajo kam z njim, komu naj dajo če ne otrokom?
sam js tudi take ljudi obravnavam za razavajene.. in to zto, kr pomoje 90% takih, ko bojo šli na svoje (in se po možnosti sploh ne bojo znajdli) in ne bojo meli nvem kašne plače, bojo takrat začeli jokat kr si nbojo upali privoščit vsakega dreka k so si ga do zdej lahko oz. so si lahko njihovi starši
in da pr 30ih še vedno živiš na račun staršev, je zame nesprejemljivo.. vem, da se neodvisnosti ne meri samo s tem, sam živet pou življenja na računu staršev ni neki na kar si lahko ponosn in vsekakor taka oseba ne daje znakou človeka k se znajde v življenju
Trnovcan
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Trnovcan » 05. Jun. 2009 17:42

Jochie napisal/-a:
Shelve napisal/-a:Zame je razvajenost bolj to, ko imaš družbo, se vsi zmenijo, da grejo do določene destinacije z vlakom, ker je bolj avanturistično :D

upam, da predpostavljamo, da imajo vsi člani družbe avtomobile približno enakega razreda, in sicer tako dovolj dobre, da je potovanje z njimi udobneje kot potovanje z vlakom. v tem primeru se morda strinjam, ampak če vztrajajo z vlakom tisti, ki avta sploh nimajo oz. imajo kakšno staro kljuse, se mi ne zdi nič razvajenega, da lastnik avtomobila potovanje z vlakom zavrne...

Točno tako!

Sicer pa če denar je in če ti dobrine v rito utaknejo v tem ne vidim problema. Je pa seveda treba malce pomagati staršem, biti dobra duša in narediti šolo (no tle je hudič, dokler je šola zdelana se vse lahko počne, ko pa slednja zaškriplje jih hitro dobim po prstih).

Sicer je pa hudič, ker je veliko ljudi nevoščljivih. Nevem zakaj so taki a menim, da zato ker so povprečni zafrustriranci in nesposobni sami do česa priti. No ok malce je drugače, če ima en revnejše starše, en pa bogatejše a kaki kolega je potlej to, če ti je nevoščljiv? Pa menda bi bil lahko vesel, da se ima kolega fajn, če si je vsaj to zaslužil...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 05. Jun. 2009 18:45

fun napisal/-a:razvajeni so tut nekateri, ki ubistvu nimajo veliko denarja. Starši komaj sproti plačujejo položnice, sami si ne kupijo nič posebnega; njun odrasel otrok pa razvajeno opleta z ročicami, zahteva svoj avto, žepnino in ne vem kaj še vse; sam pa niti ne hodi v šolo; kaj šele da bi delal.

to je tud zame razvajena kokoš.
mam eno kolegico, ki v lajfu ni mrdla s prstom, kaj šele da bi poprijela za kšno delo.doma komaj shajajo, ona zahteva pa absurdno draga oblačila in use ostalo.Malo manj, kot da si mati iz ust ne odtrga da ji lahko kupi dizajnerske hlače za 200€ :roll:
nasplošno so mi razvajene kure take, ki pač zahtevajo samo od tastarih, same pa nč ne nardijo, da bi si prslužle kšn evro, da bi si same kej kupile.Plus to, da študentarijo in faks zlorabljajo kao da ne morejo delat, ubistvu so pa na izrednem faksu in majo precej časa za kšno delo prijet.pa ok, pustimo tukaj bogate, tisti ki ima valda ne rabi delat, čeprou se mi zdi tud tlele veliko boljše, da starš otroka ufura v svet zaslužisisam,čimprej in ga ne podpira po usej črti do 25 leta ko hodi na faks, pa še nadaljne dve leti ko piše diplomo.pač, nekje je meja...

pa potem tud taki, ki jih kr use moti, pa to ni uredu pa tist ni uredu, pa blablabla.ne maram folka ki sam komplicira in hoče met ko gre na kafe najmanj rdeč tepih pogrnjen pod nogami :roll:
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 9. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a iluzija » 05. Jun. 2009 19:37

Znajo tud sami starši bit precej krivi (in dejansko v končni fazi so predvsem oni krivi), da imajo takega otroka pa da dovolijo tako manipulacijo z njimi...

Priznam - ena večjih napak, ki so jih moji starši naredili pri vzgoji je ta, da so mi preveč pustili... Ne da so mi kupovali vse, kar sem si zaželela, ampak dovolili so mi, da sem počela, kar sem želela.

Še vedno sem razvajena, naredila bom nekaj, kar je v čisto obratnem interesu z njimi, ampak na drugi strani se pa vseeno močno zavedam do katere meje lahko grem (imam zelo zdravo vest :D ).

Kar se finančne razvajenosti tiče - Mesečno mi dajejo (jo zahtevam :P) žepnino - tako, da normalno preživim - ampak predvsem zato ne zahtevam še nekaj dodatnega cunjastega in dragega. Spoštujem ta denar, ki mi ga dajejo - so rekli, da me bodo financirali dokler imam študentski staž.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 05. Jun. 2009 22:03

[vanessa] napisal/-a:
lorelaj napisal/-a:Eno je, da ti starši plačujejo in kupujejo različne, lahko celo zelo drage stvari, ti kot otrok si vesel in se zahvališ. Če si lahko privoščijo, zakaj pa ne. Komu bodo pa dali, če ne svojim otrokom. Niti ne razumem, zakaj bi nekdo, ki nosi dobre znamke, to moral skrivati pred drugimi. Enako kot vsi ljudje se obleče in gre iz hiše. Drugo je, če se hvali.

vse lepo in prou, tudi sama se strinjam s tem da če majo starši dosti denarja in nimajo kam z njim, komu naj dajo če ne otrokom?
sam js tudi take ljudi obravnavam za razavajene.. in to zto, kr pomoje 90% takih, ko bojo šli na svoje (in se po možnosti sploh ne bojo znajdli) in ne bojo meli nvem kašne plače, bojo takrat začeli jokat kr si nbojo upali privoščit vsakega dreka k so si ga do zdej lahko oz. so si lahko njihovi starši
in da pr 30ih še vedno živiš na račun staršev, je zame nesprejemljivo.. vem, da se neodvisnosti ne meri samo s tem, sam živet pou življenja na računu staršev ni neki na kar si lahko ponosn in vsekakor taka oseba ne daje znakou človeka k se znajde v življenju

Ja, ja, se strinjam. Mogoče bi morala poudarit, da govorim predvsem o otrocih. Jaz sem pisala o tistih, ki ne dobijo vsega takoj in si tudi sami kupujejo stvari in se trudijo npr. v šoli, pomagajo pri pospravljanju ... Tukaj se gre predvsem za vzgojo, če starši imajo denar in ti lahko kupijo več stvari kot tvojim vrstnikom, vendar ob tem pa poskrbijo, da otrok ne dobi vsega, kar si zmisli, otroci niso razvajeni in to se kaže na vseh področjih (ne samo materialnem). Denar in lepe stvari še niso dokaz za to, da je nekdo razvajen. (Čeprav v mnogih primerih je rezultat na žalost ravno razvajenost.)
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 9. 2006
Kraj: MB

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 06. Jun. 2009 7:50

No jaz imam bratranca stara 9 in 5 let. Onadva sta bratca. Doma imajo veeeč kot preveč denarja in teta in stric sta bila še dokaj mlada ko sta dobila prvega in valda, dajmo ga razvajat. Mala imata VSEEE, res. Prvo sta bila nora na Spidermen-a in sta dobila vse od njega. Figure v njuni velikosti, najboljšo torbo s tem motivom, majčke, gatke :D ... potem sta v roku pol leta zasovražla spidermena in sta prešaltala na x-mena (ali nekaj takega). Zdaj sta na ninja želvah. In valda se je ponovila cela zgodba. Onih stvari od spidermena valda ne bosta več nosila in zato sta vsakič dobila vse novo. To je samo primer, ker dobita vse kaj si zmislita. Doma recimo sta zelo pridna in ubogata starše, ko pa kam prideta pa je joj. Recimo so bili pri nas na obisku, pa mi je tastarejši rekel: Maja mi pa imamo dost boljše radiatorje kot pa vi. WTF?! :eek: Prvo kot prvo sploh nevem kako je prišel na radiatorje :lol: , drugo kot drugo pa imamo enake kot oni. Ampak razloži ti to takrat še 6 letnemu frocu. Mislim LOOOOL. Aja pa naj enkrat povem, da me je teta klicala, če bi lahko šla z njo in z malima v trgovino za čevlje, ker ona ju sama ne bo mogla obvladat. To je pa podn od podna, da mora lastna mama nekoga klicat za pomoč pri obvladanju otroka. Groza. In starejši od njiju je obvezno hotel imeti tiste dražje čevlje. Naj povem, da je prvo pomerjal ene res lepe in je bil celi navdušen nad njimi, ko pa je prodajalka prinesla ene dražje, jih je mali probal in ni bil neke navdušen, nato je pa vprašal katere so dražje in ko je zvedel, da drugi, je naenkrat postal celi navdušen, kako so mu všeč in da mu oni prvi sploh niso-da se je pretvarjal, da so mu itd.Pa to pri 7,5 leti!!!Aja pa ko smo bili v trgovini, je prišla tudi ena mala punčka z res lepo rumeno majčko. In mali (star je bil 3,5 leta) gre do nje, jo povleče za majco in zravn njenega atija reče:Joooj kako grdo rumeno majco maš! Mene je skoraj kap zadela...Ali pa enkrat sta se v javnosti smejala in se norčeval od osebe na vozičku-njune lastne babice :? Žalostno no. In se sprašujem kaj bo z njima ko bosta velika! Takih razvajenih otrok še nisem videla! Sej teta in stric ju zdaj tu pa tam tudi kaznujeta, ko kaj takšnega naredita, ker vidita da tako ne gre dalje, ampak kaj jima to zdaj pomaga? Nič. Mala sta v iber razvajena in me zanima kako se bosta razvila naslednja leta.

Ja tudi jaz dobim vse, ampak tako nehvaležna, polna sebe in nesramna do drugih pa nisem nikoli bila. In me je kar strah kako se bosta še v puberteti obnašala!
nepodpisana20
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nepodpisana20 » 06. Jun. 2009 8:13

No glede na to, da služiš denar sama in da doma daš nekaj za stroške ne vem, če si ravno razvajena... Si mogoče pomislila, da je tale tvoj kolega le ljubosumen nate, ker imaš mogoče več kot pa on?

Za mene je razvajenost bol to, da nekdo dobi vse (materialno), pri tem pa mu ni treba za to nič plačati ali se mu truditi. Če ni vse po njegovem je pa jezen, užaljen. Pa tudi če si razvajen nisi sam kriv, sploh pa NISI kokoš ali kar koli drugega!
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 06. Jun. 2009 10:50

@maya19 OMG, sm misnla da pa jz poznam najhujši primer, sam da je vse opratko, Nodi je bil ful let IN, zdej je tom&jerry, moja mt mora sprašvat njegovo mt kaj lahko prnese za rojstni dan, da bo tamau veseu. Enkrat sm mu jz naročila prek neta exxxtra large plišastga medveda pač tistga jelenčka z rdečim noskom od ene firme, sicer ne drago, sam ko je on pogledu darilo, sploh ni opazu da to ni ena od njegovih igrač?? Tko nč hvala ne nč,je mogla mt prečt Reč hvala oz. kako se reče ko dobiš darilo... pol je tamau sicr pošteku, sam kr brez besed... sej ok, potem s eje valu po njim še celo zimo, nej mu bo. :D isto enkrt moja babi mu prnese čokolado, moj brt (čist je nor nanjga.smo sosedi s tem tamalim) pa balon in mu reče A sam to si mi prnesu? :D sam je tamau ful faca drgač, sam pač, zlo so si želel imet otroka, pa jima ful let ni ratalo, več splavov zapored..in sta pr temu zato tok 'nestroga'... ok, pač štekam :)

Mamo pa še enga mulca v ulci, sicer je mulo že kr kšne 12 let star in se non stop hvali, Mi mamo pa boljši avto kot mi, budala :D prou amapk šezmer vaš ni baš neki haha in skos Naš oči bo ša kupu tega pa tega, mi mamo pa to pa to... :D pa kva ti ni jasn, mej :d

Drugače so pa men 'kolegice'-ex sošolke v OŠ stalno govorile, kok sm jz razvajena, a jz nism mela pojma zakaj in potem sm enkrt konc OŠ zvedla, da zato ker smo si usako leto privoščil potovanja v Dalmacijo pa te bolj južne kraje na Hrvaško, pa enkrat celoz letalom, pa ker mi je mami kupovale cunje Benetton (pa še to sam zato, ker tkrt ni blo izbire in druzga tut ona ni vedla kam me pelat in še sama je tam kupovala-včas se mi zdi da ta firma ni bla neki WOW ali pač? To sm jz šele pol v SŠ zvedla da je 'NEKI' :D)..pa take bedne..to je samoooo foušarija bla :D
Mataio
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mataio » 06. Jun. 2009 11:07

Če je bil kdo razvajen, je bila to punca od mojega brata. Bilo ji je vse prinešeno na pladnju, se ji še sanja ne, kaj pomeni it delat prek študentskega servisa, starši so ji kupili skuter, je imela nesrečo z njim, ga je razbila, so ji kupili nov motor. Enako z avtom, so ji kupili čisto nov avto, ko ga je razbila, so ji kupili nov avto. In potem mi še reče, da sem čudak. Jaz čudak, ko za razliko od nje služim svoj denar, moram delat, da ga zaslužim.
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 06. Jun. 2009 12:02

chiqqa ja poznam te fore z darili. Mi smo se kar navadili, da jima damo denar, ker to še nekako vseeno znata cenit (v tem primeru ko ga pač dobita za darilo)in sta vesela, ko jima rečeš, da naj si kaj sama s tem denarjem kupita. Ravno aprila je tamali dopolnil 5 let in še preden sem jaz stopila ven iz avta, je prišel do mene in me vprašo kaj sem mu prinesla :D . Nič zdravo pa take fore. Eh ja. Ma sej drugače sta tudi ful faci pa imata obdobje ko bi ti res vse dala in vse delila s tabo, pride pa tudi tako ko jima je težko dat en faking bombon :roll: .
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 06. Jun. 2009 12:10

^uf isto :D še prideš ne k njim do vrat, že, kaj si mi prnesla/prnesu itd. :D sam je tamau res tak neškodljiv, ful faca, skos se smeje, res k en risan junak, prou posrečen, še tak glas ma hehehe pa glavo večjo do telesa :D haha jz tega nism opazla, sam ma res velko..pa vede se nasploh več kukr je dejansko star (je 4 leta, pa se vede bolj odraslo, učas me kr vika haha pa je res vljuden-učas :D še bl kukr tamala k jo pazm pa je stara 5 let, pa žvi v svojm domišljijskem svetu, k je ta dal skos pr 2 letih). Zna pa tamal štet do nevem kok po nemško, angleško :D svašta... Se mu vid, da je razvajen tut v temu, ko se recimo nima s kom igrat-recmo jz nemorm/se mi ne da- začne se kr trest, z nogami toučt, roke skp stisne, vs rdeč rata, al pa gre kr stran nekam u kot jokat...dokler se seveda en ne omehča pa se gre igrat-recmo moj fotr lol :D
Uporabniški avatar
Maya19
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Maya19 » 06. Jun. 2009 14:16

^mhm sej vse lepo in prav,ampak jaz že vidim kakšna bosta ta moja bratranca potem v puberteti. Večji je star 9 let in se sam vedno zrihta ko kam gredo, vedno si z gelom naredi frizuro, izbere zravn čevlje itd. Pa še res je luškan otrok. Najbrž bo čez leta tist tipičen razvajen 'jebač' :roll: . Po drugi strani je pa fuuuul nadarjen. Mislim, da je bil star 5 ali 6 let, ko je že vedel uporabljati računalnik. Sam ga je prižgal in potem sam poiskal igrco. Brat še ni znal, ampak mu je njegov ati pokazal kam more kliknit, da pride do igrce in si je on to zapomnil. Obrnil je celo igrco need for speed, čeprav ne zna niti ene besede angleško, ampak je potem bil že tako navajen, da je točno vedel kaj mora pritisniti, da kam pride. Pa meni je on razlagal trike, ker jaz sem se tako dolgo matrala s to igro, potem mi gre pa 5 letni otrok kazat kaj je najboljše da naredim :eek: :? . Kaj čmo...
Malo sem že zašla s teme- se opravičujem :P .

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]