Razvajena kokoška

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Jun. 2009 16:58

Meni se tole samo po sebi ne zdi opis razvajene osebe. Pač ima denar in si ga lahko privošči zapravljat.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 04. Jun. 2009 17:07

^^ no ja. ni ravno tako, da bi imeli na tone denarja. dejstvo je, da vse vlagajo v njo, kar ona izkorišča in če to ni razvajenost (denarna seveda, glede na to,da je na začetku govora kao o tem, da sama vse zapravi- ampak ona zapravi SVOJ denar), potem pa res ne vem kaj je. so pa še druge oblike razvajenosti- se strinjam.
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 04. Jun. 2009 17:20

^^ meni tudi to bl zveni kot: projekt-hčerka, pa najbrs je tut edinka!

to se men zdi dost normalno... pac je nekaj denarja pri hiši zakaj ga nebi dali hčerki pač! to da si kupuje drago kozmetiko in cunje... kera si jo pa nebi ce bi si lohka prvosla. kera pa nebi sam na faks hodila pa po kofetih ce bi to lahko, kera nebi hodila na draga potovanja?

pac ce je ta moznost jo izkoristis... sam pac se ne meces z stvarmi vn!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Jun. 2009 17:22

Kako pa to narediš? Si kupiš Louboutinke in jih nosiš samo doma, da jih ne bi slučajno kdo videl? Greš na Maldive in nikomur ne poveš? :)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 04. Jun. 2009 17:24

^^ meni se pa ne zdi fer odžirat staršem. saj ima svoje roke in noge. je zdrava. lahko dela. to je zame razvajenost.
saj kdo nima denarja si pa tega ne more privoščiti in torej razvajen sploh ne more biti, ker se zaveda, koliko in kaj pomeni denar. in to ceni. ona denarja ne zna ceniti.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 04. Jun. 2009 17:25

^a po tvoje so potem razvajeni samo tisti, ki se ven mečejo?
zdaleč ne :)
zame je recimo ta punca tudi razvajena. seveda bi tudi jaz rada imela te stvari kot ona, ampak če bi mi vse to kupili starši s svojim denarjem, jaz pa nebi niti mignila s prstkom, ker pač študiram, bi bila razvajena, ja.
pa še reče se tako, če ti nekdo kupuje drage,lepe stvari, da te razvaja. :wink:
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 04. Jun. 2009 17:27

nikaragua napisal/-a:sam pac se ne meces z stvarmi vn!

v bistvu sta razvajenost in "metati se ven" lahko dva različna pojma. eni se mečejo ven pa se nimajo za kaj. drugi bi se imeli za kaj pa se ne.

^^če poveš da greš na maldive ali da imaš to pa to obleko novo, to še ni metanje ven. not even close!
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 04. Jun. 2009 17:29

gaby_ napisal/-a:^a po tvoje so potem razvajeni samo tisti, ki se ven mečejo?

nisem to rekla. in tudi sama veš, kaj sem mislila - da MENE KOT PRIJATELJICO to ne moti dokler se ne meče ven, nisem pa rekla, da je to pogoj razvajenosti no. ne polagaj mi besed kakor ti paše.
njo sem dala za primer razvajenega pamža.ni pa le en model razvajencev. saj smo vsi mičkeno razvajeni. v tem ali onem smislu.
Zadnjič spremenil claire, dne 04. Jun. 2009 17:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Jun. 2009 17:30

Tole je verjetno letelo name, pa se je claire vrinila vmes... Odgovarjala sem nikagarui, ki je rekla, da naj ženska pač ima vse to, samo naj se ne meče ven. Težko se je ne-metat ven, sploh, ker je v Sloveniji tipično prvo vprašanje "koliko je pa to stalo?"

Drugače se pa strinjam z definicijo glagola razvajati :) Samo pridevnik razvajen ima pa hitro nek negativen podton in ne pomeni zgolj tega, da te nekdo razvaja, ampak gre za negativno lastnost človeka.
Uporabniški avatar
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a nikaragua » 04. Jun. 2009 17:36

^^to da se pac ne meces vn zame pomen da se pac ne hvalis z stvarmi. ja prijateljicam poves da gres na maldive, ampak tega ne objavs na facebooku in msnju 3 mesce prej, potem pac ne razkazujes okol po solskih wcjih da mas maskaro za 40€, ne placujes non stop rund prijateljicam, ne vabis v vsak shoping sabo 2+ kolegic samo zato da se jim zravn tebe cedijo sline k si kupujes drage in lepe cunce.....

tko nekak...
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 04. Jun. 2009 17:42

Razvajenost: po mojem je to takrat, ko človek vse dobi, pa ne d abi se za to trudu al pa kaj posebnega počel, dost je da reče, da se zjoka, da se dela prizadetega al pa kaj podobnega. Razvajen človek ni navajen se trudit za neke stvari in zarad tega jih pol tud ne ceni dost. Ker je večji užitek, ko nekaj sam dosežeš s trudom, kokr pa da to je vse k riti prinešeno. Razvajenost je tud takrat, če človek gleda sam nase in na svoje potrebe, želje in potrebe drugih ga pa prov malo zanimajo. Pač dela tako kot njemu paše.
Tak človek verjetno težko funkcionira enkrat, ko odide od staršev, saj ni več tiste podpore, pomoči, ki jo tako nujno potrebuje, da bo vse lepo in prav. In mislim, da je takim velik težje v svetu kot drugim, ki so navajeni sami storit kaj za svoje dobro. V svetu ni velik ljudi, ki ti bodo vedno vse nosil k riti.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!

http://amadeaz.blogspot.com/
kremsnita
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kremsnita » 04. Jun. 2009 17:49

Meni se zdi razvajenost predvsem to, da ne ceniš stvari ki jih recimo dobiš od staršev ampak jih jemlješ za samoumevne.

Eno je, če ti starši kupijo avto in potem ti sam prispevaš za vzdrževanje (oz poskušaš prispevati po najboljših močeh), si vzameš čas in zapelješ mamo v trgovino, opereš še očetov avto, ko pereš svojega...
Drugo je če ti kupijo avto, ti pa si potem nezadovoljen, ker so ti kupili samo "cliota" in ne mercedeza.

Jaz vzamem kar mi dajo, vedno rečem hvala in jim potem na kakšen drug način poizkusim pokazat hvaležnost.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 04. Jun. 2009 18:09

nikaragua napisal/-a:to da si kupuje drago kozmetiko in cunje... kera si jo pa nebi ce bi si lohka prvosla. kera pa nebi sam na faks hodila pa po kofetih ce bi to lahko

Očitno sem jaz res čudna.

Drugače se mi pa zdi, da je zelo težko definirati razvajenost oz. potegniti črto. Sicer se meni zdi neumno, da če imajo nekje veliko denarja, da otrok dobi vse, ampak ni pa nujno, da bo zato ta otrok razvajen. Je pa velika možnost.
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a vseenomiska23 » 04. Jun. 2009 18:35

...
Zadnjič spremenil vseenomiska23, dne 27. Nov. 2009 11:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 04. Jun. 2009 18:35

claire napisal/-a:
gaby_ napisal/-a:^a po tvoje so potem razvajeni samo tisti, ki se ven mečejo?

nisem to rekla. in tudi sama veš, kaj sem mislila - da MENE KOT PRIJATELJICO to ne moti dokler se ne meče ven, nisem pa rekla, da je to pogoj razvajenosti no. ne polagaj mi besed kakor ti paše.
njo sem dala za primer razvajenega pamža.ni pa le en model razvajencev. saj smo vsi mičkeno razvajeni. v tem ali onem smislu.

moj post je drugače letel na nikaraguo, ampak so očitno med mojim pisanjem kar druge odpisale :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov